- 1 kalfsgebraad van 1.5 kg. - 2 teentjes knoflook - 6 laurierblaadjes - 6 takjes tijm of razemarijn - 2 dl. witte wijn - 1 el paprika - olijfolie - peper en zout - citroensap
De knoflook pellen en in stukjes snijden.
Het vlees rondom inkerven en in elk gleufje een stukje look steken. De kruiden over het vlees verdelen en vastbinden met keukenkoord. Het vlees bestrooien met paprika, peper en zout. Minstens twee uur laten marineren op een koele plaats.
Het vlees ongeveer anderhalf uur laten braden in een voorverwarmde oven van 175°C. Regelmatig bedruipen met de vrijgekomen sappen.
Het vlees uit de braadslee nemen. De witte wijn in de braadslee gieten en aan de kook brengen. De aanbaksels losschrapen en de wijn nog eventjes laten inkoken.
De saus kruiden met peper en zout, enkele druppels citroensap en vier eetlepels olijfolie.
(Zie ook Mierikswortelsaus, blog 10/11/07) (Zie ook Sals rossa, blog 09/11/07)
(Feeling 05/07. Uit artikel : Tafeltje dek je : buffetrecepten)