Beef Wellington (4 p.)
- 1 rosbief (ca. 400 gram) - oesterzwammen (ca. 200 gram) - parma ham (4 plakken) - pakje bladerdeeg - 1 ei - grove mosterd - olijfolie - wat bloem - peper & zout - huishoudfolie
Pureer de oesterzwammen. Indien het gedroogde oesterzwammen zijn, eerst laten wellen, dan uitlekken, en dan pureren. Bak de oesterzwammen in een pan met wat olie, peper en zout, tot het grootste deel van het vocht is verdampt.
Maak een koekenpan heet met olie en geef de rosbief een kleurtje. 30 seconden aan elke kant is voldoende. Leg een stuk folie op het werkblad, en leg hier de parma ham op, zodat ze elkaar licht overlappen. Smeer de oesterzwammenpuree over de ham, tot een laagje van een paar millimeter dik.
Smeer de rosbief in met de grove mosterd, en leg hem in het midden van de rij paramaham. Wikkel met behulp van de folie de ham om de rosbief heen. Leg dit voor ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de smaken lekker in elkaar kunnen trekken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg hier de bladerdeeg plakken op, in een groot vierkant. Leg hier het rosbief pakket op, en smeer het omliggende deeg in met eidooier. Vou nu alles dicht en snij de overtollige stukken deeg weg. Leg met de naad naar beden in de koelkast, gedurende 20 minuten.
Verwam de oven voor op 200 graden.
Neem het pakketje uit de koelkast, en kerf de bovenkant in, om de centimeter. Smeer het deeg in met eidooier. Plaats in de oven. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 180 graden, en laat nog 15 minuten bakken.
Overigens maakt Gordon Ramsay dit ook, en staat er zelfs een filmpje daarvan op YouTube!
|