- 6 gedroogde shii-take paddenstoelen (= 15 gr.) - 1/2 gekookte kip - 3 el plantaardige olie - 4 lente-uitjes, dun gesneden - 1 el bloem - 125 ml. kippenboillon - 1 el sojasaus - 1 el oestersaus - 1 el hoi sin of pruimensaus - 3 el gehakte korianderblaadjes - 16 velletjes bladerdeeg (diepvries) - 1 eierdooier, losgeklopt met 1 el melk - jonge Aziatische bladsla
De shii-takes dertig minuten in heet water. De paddenstoelen afgieten, de steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden.
Het kippenvlees fijn hakken (er is 260 gram nodig).
De lente-uitjes in olie fruiten tot ze zacht zijn. Bestrooien met de bloem, nog één minutt laten doorbakken. Geleidelijk de kippenbouillon erdoor roeren. De paddenstoelen en de sauzen toevoegen en het geheel twee minuten laten indikken op een zacht vuurtje. De kip en de koriander erdoor roeren. Het mengsel laten afkoelen.
Het kipmengsel over acht velletjes bladerdeeg verdelen en de randen bestrijken met het eier-melkmengsel. Afdekken met de rest van de deegvelletjes. Rond de vulling goed aandrukken.
Met een uitsteekvormpje van tien centimeter de pasteitjes rondom bijsnijden.
Bestrijken met de rest van het eier-melkmengsel, twee kleine inkepingen in de bovenkant maken en de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
De pasteitjes vijftien minuten bakken in een op 200°C voorverwarmde oven. Ze zijn dan goudbruin en de vulling is door en door warm.