- 500 gr. aardappelen - 140 ml. melk - 1 sneetje witbrood - 400 gr. worstvlees - 1 el worcestersaus - 1 el tomatenketchup - 1 el fijngehakte bladpeterselie - nootmuskaat - 12 dunne plakken pancetta of spek van minstens 20 cm. lengte - 40 gr. geraspte parmezaan - peper en zout
De aardappelen schillen en in stukjes snijden. de aardappelen koken, afgieten en pureren met veertig milliliter van de melk.
De korst van het brood halen en het kruim in blokjes snijden. Het brood één minuut in de rest van de melk weken, laten uitlekken en de overtollige melk eruit knijpen.
Het brood, het vlees, de ketchup, worcestersaus, peterselie en nootmuskaat door elkaar kneden en op smaak brengen met peper en zout.
Een muffinplaat met twaalf vormpjes van ongeveer vijfentachtig milliliter inhoud nemen en de zijkanten van elk vormpje bekleden met een plak pancetta of bacon. De vulling over de vormpjes verdelen en afdekken met een bergje aardappelpuree.
De taartjes met de kaas bestrooien en ze in twintig minuten gaar en goudbruin bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
Warm serveren met tomatensaus.
(Feeling 03/07 : Artikel : 'Hartig met een korstje')