- 450 gr. pompoen (nettogewicht) - 80 gr. rozijnen - 500 gr. bloem - 20 gr. boter - 1 tl gedroogde gist - 2 el donkerbruine suiker - 1 kl kaneel - 1 el vloeibare honing - 2 dl. water - 2 el melk - extra bloem om te kneden
De pompoen zacht stomen. De gestoomde pompoen samen met de boter fijnprakken.
De gist oplossen in enkele eetlepels lauw water. Twintig minuten laten gisten.
De bloem bij het pompoenmengsel voegen en een deegbal vormen. De gist en de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) toevoegen.
Het deeg een tiental minuten kneden tot het soepel aanvoelt.
Het deeg in een mengkom, bestrooid met bloem, leggen, afdekken met folie en één uur op een warme plaats laten rijzen.
De rozijnen door het deeg werken, een twintigtal balletjes vormen, deze bestrijken met melk en op een ingeboterde bakplaat leggen.
Gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200°C bakken.
Deze broodjes zijn perfect voor een ontbijt, besmeerd met echte boter.