- 3 paprika's - 1/2 Spaanse peper, fijn gesneden - 6 middelgrote of 12 kleine pijlstaartinktvissen - 3 el olijfolie - 2 tenen knoflook, gehakt - 2 bosuitjes, fijngesneden - 200 ml. Fino - 1 bos peteselie, gehakt - 1 bos koriander, gehakt
De oven voorverwarmen op 180 °C.
De paprika's twintig minuten roosteren in de oven tot ze zwart zijn. In een plastic zak doen, dichtknopen en vijf minuten laten staan. Vel, zaad een zaadlijsten verwijderen terwijl je het vocht opvangt. De paprika in kleine blokjes snijden.
De inktvis schoonmaken. de kop met tentakeltjes voorzichtig van het lijf trekken. De ingewanden en het inktzakje komen dan vanzelf mee. De tentakels net onder de kop eraf snijden. De tentakels grof snijden. De rest van de kop weggooien.Voorzichtig de plasticachtige balein uit het lichaam trekkenn het roze vel van het lichaam verwijderen. De inktvis goed schoonspoelen en afdrogen met keukenpapier.
Eén eetlepel olijfolie in een wok verhitten. De look en de tentakels één minuut roerbakken. Bosui, Spaanse peper en paprikablokjes toevoegen. Afblussen met vijftig milliliter Fino. De koriander en de peterselie toevoegen. Laten indikken tot het meeste vocht verdwenen is. Laten afkoelen.
De inktvissen vullen met het paprikamengsel. (niet te fel vullen, de inktvissen krimpen tijdens het garen) Dichtprikken met een tandenstoker.
De rest van de olie verhitten. De inktvis in twee minuten aanbakken. De rest van de Fino, het paprikavocht en een scheut water toevoegen. Afdekken en drie à vier minuten laten garen. (zeker niet langer, anders wordt de inktvis taai)
De inktvis uit de pan halen en warm houden. De saus verder laten inkoken, eventueel licht binden.
De inktvis serveren met de saus en een glas Fino.
(Uit 'Vinos de Jerez is delicious' , een bijlage bij Delicio.us van 10/07)