Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenkruiden
    Kippenkruiden

    - 1 el kippenbouillonpoeder
    - 1/2 kl zout
    - 1 kl kerriepoeder
    - 1 kl paprikapoeder
    - 1/2 kl gemberpoeder
    - nootmuskaat
    - 1/2 kl tijm of provencaalse kruiden

    Alles mengen. Het zout en de bouillon zijn de onmisbare ingrediënten.

    Wanneer je net voor gebruik wat olijfolie door de kruiden mengt bekom je een pasta waarmee je de kippenstukken makkelijk kan insmeren.

    Na het insmeren met pasta kan je de kip bestrooien met wat griesmeel zodat je na het bakken een mooi korstje krijgt.
    (bijvoorbeeld kippenbillen met de pasta insmeren, bestrooien met griesmeel, dan tien minuten in een oven aan 190°C, en daarna nog vijftien minuten op 140°C)


    13-11-2011 om 23:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met mosterd-peterseliekruim
    Vis met mosterd-peterseliekruim

    Droog broodkruim, liefst panko, mengen met bladpeterselie en fijnmalen. De vis kruiden met peper en zout, met (Gentse) mosterd besmeren en met het kruim bestrooien.

    13-11-2011 om 23:16 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
    Kippenstoofvlees met Indonesische groenten (8 p.)

    - 2 kg. kippenfilets
    - 12 el ketchup
    - 8 el ketjap (zoet)
    - mespunt sambal oelek
    - 8 dl water
    - 5 el kandijsuiker
    - 4 uien (+ eventueel prei)
    - 2 potjes atjar tjampoer

    De kippenfilets in blokjes snijden. Het vlees aanbakken.

    De ui fijnsnijden en aan het vlees toevoegen. Even laten meestoven.

    De ketjap, de ketchup, water, peper en zout toevoegen. Rustig laten gaarstoven.

    De suiker en de atjar tjampoer toevoegen.

    Nog een tiental minuten laten sudderen.

    De saus eventueel nog binden met maïzena.

    13-11-2011 om 20:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perziken met tonijn
    Perziken met tonijn (8 p.)

    - 8 verse perziken (of 16 halve perziken uit blik)
    - 100 gr. suiker
    - 4 blikjes tonijn in eigen nat
    - zeste van 1 citroen
    - 2 sjalotten, fijngesnipperd
    - 4 el mascarpone
    - 2 el peterselie, fijngehakt
    - roze peper
    - OO

    Vierhonderd milliliter water mengen met de suiker, aan de kook brengen. Hierin de perziken pocheren gedurende tien à vijftien minuten. Laten schrikken onder koud water. De schil verwijderen, de vruchten halveren en de pit verwijderen. Gepocheerde perziken uit blik kunnen echter ook gebruikt worden.

    De tonijn goed laten uitlekken. Mengen met de sjalotsnippers, de citroenzeste, de mascarpone en de gehakte peterselie. Op smaak brengen met wat roze peper en eventueel wat zout.

    De halve perziken vullen met het tonijnmengsel. Gekoeld serveren.


    13-11-2011 om 20:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucotto
    Zucotto (8 p.)

    - 110 gr. amandelschilfers
    - 200 gr. poedersuiker
    - 500 ml. room
    - 8 gelatineblaadjes (16 gr. in totaal)
    - 6 el amaretto
    - 6 eierdooiers
    - 750 gr. mascarpone
    - 200 gr. chocoladeschilfers

    De amandelschilfers in een pan zonder vetstof roosteren. Laten afkoelen.

    De room opkloppen met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. In de koelkast bewaren.

    De gelatineblaadjes in koud water weken. De amaretto verwarmen. De gelatine uitknijpen en oplossen in de amaretto. Lauw laten worden.

    De eierdooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel opkloppen. Mengen met de mascarpone en de amaretto. Voorzichtig de opgeklopte room er onder spatelen.

    De zucotto in mooie glazen gieten. Garneren met amandelschilfers en chocolade. Minstens 45 minuten laten opstijven in de koelkast.

    (Libelle, 27/10/11)

    12-11-2011 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello (2)
    Limoncello (2)

    - 10 onbehandelde (liefst Sorrento)citroenen
    - 1 liter pure alcohol van 90°
    - 400 gr. griessuiker
    - 5 dl. water

    De zeste van de citroenen verwijderen.

    De alcohol in een brandschone, afsluitbare pot of fles gieten. De zeste toevoegen. Goed afsluiten en vijftien dagen op een donkere, koele plaats laten rusten. De pot of fles elke dag schudden.

    Een suikersiroop maken door het water en de suiker op een zacht vuurtje te verwarmen tot alle suiker is opgelost. Laten afkoelen.

    De suikersiroop toevoegen aan de citroenalcohol en goed mengen/schudden.

    Opnieuw vijftien dagen op een donkere, koele plaats laten staan. De pot of fles elke dag schudden.

    De limoncello zeven, de schillen goed uitpersen in de zeef.

    Ijskoud serveren.

    (Limoncello is ook lekker gemengd met veenbessensap, of als smaakmaker in een glas bruisend water)


    10-11-2011 om 00:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Specerijenroom
    Specerijenroom

    - 2 el kippenbouillon
    - 2 el opgeklopte room
    - pezo
    - klein scheutje madera
    - snuifje garam marsala

    Alle ingrediënten mengen. De room net voor het serveren opschuimen met een handmixer.

    (NB Magazine, 05/11/11, Koken met Sergio Herman)


    09-11-2011 om 22:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
    Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade (4 p.)

    Voor de vinaigrette :
    - 6 el balsamicoazijn
    - 14 el arbaquina-olijfolie
    - pezo

    Voor de kruidensalade :
    - 12-tal blaadjes Oost-Indische kers
    - 1 bundeltje paddenstoelen (golden enoki)
    - 12-tak groene mizunablaadjes
    - 1 busseltje Chinese bieslook
    - 1 bakje groene baby-shiso
    - 1 bakje rode baby-shiso
    - 1 pakje jaonge kiemzaadjes
    - 1 pakje jonge rucolablaadjes
    - 1 bakje jonge korianderscheutjes
    - fleur de sel
    - verse zwarte peper

    Voor de notenmayonaise :
    - 4 el mayonaise
    - hazelnootolie

    Voor het hert :
    - 1 hertenfilet van 400 gr.
    - geklaarde boter
    - fleur de sel
    - verse zwarte peper

    Alle ingrediënten voor de vinaigrette mengen.

    Alle ingrediënten voor de kruidensalade mengen. Kruiden met fleur de sel en verse peper en aanmaken met de vinaigrette.

    De mayonaise mengen met een paar druppeltjes hazelnootolie.

    De hertenfilet (op kamertemperatuur gebracht) kruiden met peper en zout. Aan elke kant gedurende twee minuten in geklaarde boter bakken. In een ovenschaaltje leggen, samen met de braadjus, en gedurende ongeveer een uur laten afkoelen. In dunne plakjes snijden en op een groot bord leggen. Kruiden met peper en fleur de sel en marineren met de vinaigrette.

    Het vlees op een schotel leggen. De braadjus erover gieten. Beleggen met de kruidensalade. Afwerken met enkele dotjes notenmayonaise.

    (NB Magazine, 05/11/11, Koken met Sergio Herman)


    09-11-2011 om 22:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse tartaar van zalm en groene appel
    Frisse tartaar van zalm en groene appel (4 p.)

    - 400 gr. zalmmoot, zonder vel
    - 2 el grof zeezout
    - 3 lente-uitjes, in ringen
    - 1 kleine komkommer, in blokjes
    - 3/4 groene appel (Granny Smith), in blokjes
    - 1/4 groene appel (Granny Smith), in fijne reepjes
    - 1 rijpe avocado
    - sap van 1 citroen
    - 100 ml. slagroom
    - zout
    - 3 el OO
    - 1/2 bakje shisokiemen
    - 4 takjes kervel
    - 1 takje dragon

    voor de dressing :
    - 3 el OO
    - 2 el sojasaus

    De zalm met grof zeezout bestrooien en op een koele plaats vijftien minuten laten intrekken. Afspoelen en droogdeppen. De zalm in blokjes snijden, afdekken met huishoudfolie en in de koelkast plaatsen.

    Het vruchtvlees van de avocado met het citroensap pureren. De slagroom met een mespuntje zout lobbig kloppen. Voorzichtig door de avocadopuree scheppen.

    De blokjes appel, de lente-uiringetjes en de blokjes komkommer mengen met de zalmblokjes. De olijfolie erover gieten.

    Het mengsel over vier borden verdelen en er quenelles van avocadoroom op scheppen.

    De gerechtjes garneren met een paar shisokiemen, kervel- en dragonblaadjes, lente-uiringetjes en reepjes appel.

    De borden voor het serveren dertig minuten koel wegzetten.

    Kort voor het opdienen de dressing van olijfolie en sojasaus over de borden verdelen.

    (NB, 10/11/11, Uit 'Vis en schaaldieren', Elle eten, Terra.)

    08-11-2011 om 23:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
    Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing (6 p.)

    - 3 roze grapefruits
    - 6 el OO
    - 1 tl gomasio*
    - versgemalen peper
    - 12 grote roze garnalen
    - 2 grote, vrij harde maar wel rijpe avocado's
    - sap van 1 citroen
    - 1 el sesamzaad

    *Gomasio is een mengsel van zeezout en sesamkraad en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels

    Het sap van één grapefruit met de olijfolie glad kloppen. De dressing op smaak brengen met gomasio en peper. De gepelde garnalen toevoegen. De garnalen in de koelkast laten marineren.

    De resterende grapefruits tot op het vruchtvlees schillen. Met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden.

    De avocado's in zo dun mogelijke plakken snijden en besprenkelen met citroensap.

    Op elk bord een plak avocado leggen en er één of twee garnalen en partjes grapefruit opleggen.

    Afdekken met een plakje avocado en besprenkelen met de friszure saus.

    De sesamzaadjes in een droge pan roosteren en over de avocadoravioli verdelen.

    (NB, 10/11/11, Uit 'Vis en schaaldieren', Elle eten, Terra)


    08-11-2011 om 23:24 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin
    Tarte tatin (4 - 6 personen)

    - 4 appels (Granny Smith)
    - 100 gr. ongezouten boter
    - 75 gr. fijne kristalsuiker
    - 1 vanillestokje
    - 200 gr. bladerdeeg uit een pakje

    De oven voorverwarmen op 200°C. De appels elk in zes parten snijden. Klokhuis en pitten verwijderen.

    De boter in een ovenschaal van 24 cm. doorsnede smelten. Suiker toevoegen en deze op matig vuur in drie minuten goudbruin laten worden. De appels toevoegen en ze in de karamel omscheppen.

    De vanillestok in de lengte in tweeën snijden, het vanillezaad toevoegen aan de appels in de pan. De appels twee minuten op laag vuur koken.

    Het bladerdeeg uitrollen op een licht met bloem bestoven werkvlak. Er een circel van 24 cm doorsnede uit steken. Er met een vork gaatjes in prikken en het deeg op de appels leggen. De randen van het deeg aandrukken langs de binnenzijde van de ovenschaal.

    De taart in vijftien minuten in de oven goudbruin bakken. Uit de oven halen en een groot bord op de ovenschaal leggen. De ovenschaal in één snelle beweging omkeren en de taart op het bord storten (opgelet : de karamel is zeer heet)

    (HLN, Nina, 29/10/11, uit James Tanner, 'Neem 5 ingrediënten', Uitgeverij Kosmos)


    08-11-2011 om 23:06 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
    Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers (4 p.)

    - 1 dl. OO
    - geraspte schil en sap van anderhalve citroen
    - 4 rode pepers (bird's eye), fijngehakt
    - 350 gr. verse linguine
    - 240 gr. wit krabvlees
    - 25 gr. basilicumblaadjes, gescheurd
    - zeezout en zwarte peper, versgemalen

    De olijfolie, de citroenrasp en de fijngehakte pepers op zacht vuur verhitten tot de ingrediënten beginnen te sissen.

    Een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Hierin de linguine gaar koken (ongeveer 7 minuten), afgieten en  afspoelen met kokend water.

    De peper-citroenolie in de pan doen waarin de linguine is gekookt. Citroensap toevoegen en op matig vuur verhitten tot de inhoud begint te sissen. De linguine toevoegen samen met het krabvlees. Alles gedurende één à twee minuten omscheppen zodat het krabvlees goed warm wordt.

    De basilicum erin scheppen en zeezout en zwarte peper toevoegen. Het gerecht in warme kommen opdienen.

    (NB Magazine, 29/10/11, Uit James Tanner, 'Neem 5 ingrediënten', Uitgeverij Kosmos)

    08-11-2011 om 22:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenkonfijt
    Citroenkonfijt

    - 2 citroenen, gepeld
    - 50 ml. water
    - 100 gr. fijne kristalsuiker

    Met een scherp mesje telkens tussen het vliesje en het partje van de citroen snijden, de partjes komen op die manier vrij. Eventuele pitjes verwijderen. Het water samen met de suiker aan de kook brengen. Blijven roeren tot de suiker is opgelost. Over de partjes citroen gieten en laten afkoelen.

    (HLN, Nina, 29/10/11)

    08-11-2011 om 22:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maal appeltaart
    3 maal appeltaart

    Eerste taart

    - 300 gr. bloem
    - 6 gr. bakpoeder
    - 80 gr. suiker
    - mespunt zout
    - 1 zakje vanillesuiker (met echte vanille)
    - 1 ei, waarvan je de helft van het eigeel apart houdt om te doreren
    - 150 gr. margarine
    - klontje boter

    voor de vulling :
    - een flinke kg. appels, jonagold of reinette
    - 2 el suiker, gemengd met 1 el kaneel
    - 1 el rozijnen, in rum geweekt
    - 10 hazelnoten, grof gehakt

    materiaal:
    - een springvorm, doorsneemaat
    - een rond stuk karton, iets groter dan de springvorm

    De appels schillen, het klokhuis verwijderen. De appels in schijfjes van ongeveer 3 mm. schaven.

    De springvorm beboteren, de oven tot 175°C voorverwarmen.

    Alle droge ingrediënten voor het deeg mengen. Ophopen op het werkblad en in een kuiltje het ei en een eetlepel water toevoegen. Met een vork de margarine onder het mengsel verwerken. De bloem die wegglijdt telkens terugduwen en verwerken. Wanneer je een deeg bekomt nog kort even kneden tot een gladde massa.

    Het deeg in drie stukken van elk 200 gr. verdelen. Elk tot een bolletje rollen.

    Op een vochtige theedoek op het werkblad de losse bodem van de springvorm leggen. Eén deegrolletje uitrollen op de bodem en twaalf minuten voorbakken in de oven. Even laten afkoelen en de bodem opnieuw in de vorm steken.

    Een tweede deegbolletje uitrollen tot een worst die lang genoeg is om de zijkant van de springvorm binnenin te volgen. Rondom op de bodem leggen en tegen de rand aandrukken zodat je een zijkant van vier à vijf centimeter hoog krijgt.

    De helft van de appelschijven dakpansgewijs in de deegvorm leggen. Kaneelsuiker, rozijnen en noten er over strooien. De bakvorm verder vullen met appelschijfjes (de schijfjes mogen iets hoger komen dan de deegrand, ze zullen tijdens het bakken wat zakken).

    Een theedoek op het werkblad leggen en rijkelijk bebloemen. Het derde deegrolletje er op uitrollen en met behulp van het stuk karton op maat van de springvorm snijden. Het deeg met behulp van de theedoek op de taart leggen. Bestrijken met de resterende halve eierdooier (indien nodig aangelengd met een scheutje water).

    De taart in ongeveer 35 minuten goudbruin bakken.

    Een stuk taart serveren met een lepe zure room.



    Tweede taart

    - 250 gr. bloem
    - 15 gr. suiker
    - 1/2 tl zout
    - 1 ei
    - 200 gr. koude boter

    voor de vulling :
    - 100 gr. boter, op kamertemperatuur
    - 140 gr. gemalen amandelen
    - 120 gr. suiker
    - 2 grote eieren
    - 1 el maïszetmeel
    - 1 el cognac of armagnac
    - 350 - 400 gr. banketbakkersroom
    - 4 appels
    - 2 el rietsuiker
    - poedersuiker

    materiaal:
    ronde taartvorm van ongeveer 26 cm. doorsnede


    Het korstdeeg een dag op voorhand maken. Daarvoor de bloem, het zout en de suiker mengen. Het ei en de boter (in stukjes) toevoegen en alles met je vingers door elkaar kruimelen. Het kruimeldeeg kort kneden tot het samenhangt. In plasticfolie in de koelkast laten rusten.

    Voor de vulling de boter luchtig kloppen met een mixer. Achtereenvolgens de suiker, de eieren en de amandelen toevoegen. Het maïszetmeel er onder mengen en daarna, in delen, de banketbakkersroom.

    De oven voorverwarmen tot 240°C.

    De appels schillen, in kwarten snijden en het klokhuis verwijderen. De stukken appel aan de bolle kant inkerven.

    Het korstdeeg uitrollen tot een circel die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. In de vorm leggen, de amandelvulling er opscheppen en glad strijken. Hierop de appelstukken met de bolle kant naar boven leggen en er de rietsuiker overstrooien.

    De taart in het midden van de oven plaatsen en de temperatuur terugbrengen tot 200°C. De taart ongeveer drie kwartier bakken, tot de vulling niet meer vloeibaar is (maar nog wel vochtig).

    De taart met poedersuiker bestrooien en deze even onder de grill (of met een bunzenbrander) laten karameliseren. De taart laten afkoelen.



    Derde taart

    - 8 appels
    - 75 gr. boter
    - 1/2 bierglas melk
    - 105 gr. suiker
    - 100 gr. bloem
    - 1 ei

    materiaal :
    - 1 grote bakplaat

    De oven voorverwarmen tot 175°C. De bakplaat invetten.

    De acht appelen schillen en in fijne partjes snijden.

    Vijfenzeventig gram suiker en 75 gram boter laten smelten en daarin de appels gedurende vijf minuten bakken.

    De bloem oplossen in de melk, een ei toevoegen en dertig gram suiker. De appels toevoegen.

    Het beslag in de bakplaat gieten en ongeveer drie kwartier bakken, tot de randen flink gekarameliseerd zijn.


    (DS Magazine, 05/11/11)

    07-11-2011 om 23:30 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom
    Banketbakkersroom (voor 450 gr.)

    - 3 eierdooiers
    - 100 gr. suiker
    - 35 gr. maïszetmeel
    - 4 dl. melk
    - 1 vanillestokje, overlangs opengesneden

    De melk met het vanillestokje in een steelpan tot net onder het kookpunt verhitten.

    De eierdooiers met de suiker tot een witte, schuimige massa opkloppen.

    Het maïszetmeel bij de eiermassa scheppen en er de hete melk over gieten. Goed opkloppen met een klopper.

    Het mengsel in de steelpan aan de kook brengen. Opletten voor aanbranden ! Enkele minuten op het kookpunt laten indikken. Daarna op een schotel laten afkoelen (en verder laten indikken). Afdekken met plasticfolie (om een vliesje te vermijden).

    (DS Magazine, Aan tafel, 05/11/11)


    07-11-2011 om 23:12 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastinaakchips
    Pastinaakchips

    De pastinaak schillen en met een dunschiller overlangs slierten van de pastinaak halen. De chips krokant bakken in een keteltje arachideolie. Opgelet, dit gaat zeer snel. De pastinaakchips even laten afkoelen, met wat zout bestrooien en serveren met een kruidenmayonaise.

    (NB, 29-30/10/11, Claudia kookt)

    06-11-2011 om 23:10 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van schorseneren met champignons
    Soepje van schorseneren met champignons (4 p.)

    - 1.5 kg. schorseneren
    - 1 ui, grof gesnipperd
    - 1.5 l. kippenbouillon
    - 1 dl. witte wijn
    - 30 gr. boter
    - 150 gr. bruine Parijse champignons
    - 2 el OO
    - pezo

    De schorseneren schillen en in blokjes snijden.

    De ui in de boter aanfruiten. De schorseneren toevoegen.

    De wijn toevoegen en aan de kook brengen. Even laten doorkoken. De bouillon toevoegen. Twintig minuten onder gesloten deksel laten garen.

    De soep mixen. Op smaak brengen met peper en zout. De soep extra zeven.

    De champignons reinigen, in schijfjes snijden en in een weinig olijfolie aanbakken. Kruiden met peper en zout.

    De soep serveren, gegarneerd met de gestoofde champignons.

    (NB, 29-30/10/11, Claudia kookt)

    06-11-2011 om 23:02 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met gehakt
    Gevulde tomaat met gehakt (4 p.)

    - 600 gr. gemengd gehakt
    - 4 grote tomaten
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 teentje knoflook, gesnipperd
    - broodkruim
    - 1/2 el Engelse saus
    - 1 ei
    - 3 el gesnipperde peterselie
    - boter
    - pezo

    Het hoedje van de tomaten snijden, de pitten met een lepel verwijderen. Wat zout in de tomaten strooien en ze omgekeerd op een vel keukenpapier zetten. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.

    De ui en de look in de boter glazig stoven. Ui, look, twee eetlepels broodkruim, de Engelse saus, een eitje en de peterselie aan het gehakt toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en goed mengen.

    De tomaten met het gehakt opvullen, op een ovenplaat plaatsen.

    Gesmolten boter en wat broodkruim over de tomaten strooien.

    De tomaten een kleine twintig minuten in de oven op 140°C bakken.

    Serveren met een pittige salade.

    (Lekker van bij ons)

    04-11-2011 om 13:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige schorseneren
    Eenvoudige schorseneren

    De schorseneren schillen, in rondjes snijden, in de pan bakken in een beetje boter. Kruiden met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Klaar in vijf minuutjes.

    (NB, 29-30/10/11, Claudia kookt)

    02-11-2011 om 22:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
    Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak (4p)

    - 3 eendeborstfilets
    - 1/2 el koffie
    - 1, 5 sinaasappel
    - 2 kaneelstokjes
    - 1 el koffiebonen
    - 1 el donkerbruine suiker
    - 50 gr. gezouten boter
    - 1/2 kg. vastkokende aardappelen
    - 250 gr. pastinaak
    - 1 laurierblaadje
    - 2.5 dl. kippenbouillon
    - 1.5 el griessuiker
    - pezo

    De avond voordien de koffie zetten. Bruine suiker, koffiebonen, kaneelstokjes en het sap van één sinaasappel toevoegen. Hierin de eend leggen en afgedekt met cellofaan in de koelkast plaatsen.

    De aardappelen en de pastinaak schillen en in gelijke stukken verdelen. Samen met een laurierblaadje twintig minuten in gezouten water koken. Afgieten en het laurierblaadje verwijderen. Samen met de boter, peper en zout pureren.

    Zeste van de schil van de overgebleven halve sinaasappel maken. De zeste spoelen en samen met de griessuiker in één deciliter water garen.

    De eend uit de marinade halen. De marinade zeven.

    De helft van de marinade samen met de bouillon aan de kook brengen. Tot een derde laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

    Een pan op een hoog vuur verhitten en de eend met de velkant naar beneden (geen extra vetstof gebruiken) er gedurende één minuutje inleggen. Kruiden met peper en zout, omdraaien, en opnieuw gedurende één minuut bakken. Uit de pan halen. De eend met de velkant naar boven op een rooster leggen en zes minuten (niet langer, de filets mogen binnenin nog rozerood blijven) in een oven van 200°C plaatsen.

    De eend met de puree, de zeste en de saus serveren.

    (NB, 29-30/10/11, Claudia kookt)

    02-11-2011 om 22:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs