Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs Pintxos
30-10-2011
Perentaart met frangipane en pistachenoten
Perentaart met frangipane en pistachenoten (4 p.) - 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg - 4 peren (bvb. Doyenné du Comice) - 120 gr. boter op kamertemperatuur - 150 gr. griessuiker - 4 eieren - 150 gr. amandelpoeder - 50 gr. bloem - 1 el gehakte pistachenoten De peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen. De boter romig kloppen en de griessuiker toevoegen. Eén voor één de eieren erdoor kloppen. Amandelpoeder en de gezeefde bloem toevoegen. Een taartvorm beboteren en hierin het bladerdeeg leggen. Inprikken met een vork. Het mengsel in de taartvorm gieten. Hierin de peren schikken met de bolle kant naar boven. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende twintig minuten, daarna twintig minuten laten verder bakken op 160°C. De taart met gehakte pistachenoten overstrooien. (NB, 22-23/10/11, Claudia kookt)
30-10-2011 om 23:51
geschreven door Luc
Amuse van witte bonen
Amuse van witte bonen - 400 gr. cannellinibonen uit blik - 2 lookteentjes, gepeld - sap van 1 citroen - pezo - handvol platte peterselie - 150 ml. OO - 4 druppels tabasco - zeste van de citroen - brood De bonen, de knoflookteentjes en het citroensap in de blender doen. Afkruiden met peper en zout. Een handvol platte peterselie toevoegen. De blender langzaam laten draaien en beetje bij beetje de olijfolie toevoegen. Afwerken met de tabasco en een klein beetje zeste van de citroen. Op een stukje brood smeren en serveren bij het aperitief. (NB, 22-23/10/11, Claudia kookt)
30-10-2011 om 23:30
geschreven door Luc
Curryvelouté
Curryvelouté (4 p.) - 400 gr. witte bonen - 1 zoete witte ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook, gesnipperd - 25 gr. boter - 1 kl gele currypasta - 1/2 kl currypoeder - 500 ml. kokosmelk - 250 ml. kippenbouillon - 1 appel - pezo De bonen in water laten weken (of bonen in blik gebruiken) De ui en de look aanstoven in een klontje boter. De bonen toevoegen, currypasta en -poeder, een fijngsneden halve appel (de rest wordt als garnituur gebruikt), de kokosmelk en de kippenbouillon. Twintig minuten laten koken. Mixen en nogmaals extra zeven. Afkruiden met peper en zout. De andere helft van de appel in julienne snijden en even besprenkelen met citroensap. Een kant-en-klaar broodje afbakken in de oven. De soep in kommetjes scheppen, nog wat currypoeder en de appeljulienne toevoegen en serveren met een broodje. (NB, 22-23/10/11, Claudia kookt)
30-10-2011 om 23:11
geschreven door Luc
Rode wijn weekend Ardennen
Astorre Nott 2008 Vino Nobile di Montepulciano Delhaize
30-10-2011 om 22:38
geschreven door Luc
27-10-2011
Limoncello
Limoncello - 5 citroenen - 0.5 liter zuivere alcohol van 94° - 0.5 liter water - 400 gr. witte kristalsuiker De alcohol samen met zeste van de citroenen in een afgesloten bokaal een week laten trekken. Een siroop maken met het water en de kristalsuiker. Laten afkoelen. De alcohol is na een week citroengeel. Siroop en alcohol mengen. Limoncello !
27-10-2011 om 22:47
geschreven door Luc
24-10-2011
Eekhoorntjesbrood op toast
Eekhoorntjesbrood op toast (4 p.) - 600 gr. eekhoorntjesbrood - boter - 4 dikke witte boterhammen - pezo - 120 gr. gemalen emmentaler - 1/2 sjalot, fijngesneden - 1/2 teentje knoflook, geperst - citroensap - 2 el fijngesneden krulpeterselie - 4 plakken gerookte ham Het eekhoorntjesbrood met een droog borsteltje reinigen en in stukken snijden. De boterhammen goudgeel bakken in de boter, kruiden met peper en zout, beleggen met emmentaler. Deze laten smelten onder de grill. Het eekhoorntjesbrood in een klontje boter bakken, kruiden met peper en zout. Sjalot en knoflook toevoegen en ongeveer vijf minuten meestoven. Blussen met enkele druppels citroensap. De peterselie toevoegen. De toasten met de ham beleggen, daarop het eekhoorntjesbrood schikken. Warm serveren. (HLN, 22/10/11, Peter Goossens) Eekhoorntjesbrood (cêpes, porcini) is één van de meest smaakvolle wilde paddestoelen, met een licht nootachtige smaak. Kleine exemplaren zijn het lekkerst en lijken wat op een champagnekurk. Gedroogd een perfecte smaakmaker. Vers in de koelkast bewaren en zo snel mogelijk verwerken. Vers in het najaar, gedroogd het ganse jaar.
24-10-2011 om 23:53
geschreven door Luc
Spaghetti met trompettes en beukenzwam
Spaghetti met trompettes en beukenzwam (4 p.) - 400 gr. spaghetti - 3 el zure room - geraspte Parmezaanse kaas - pezo - 200 gr. trompettes de la mort (hoorn des overvloed) - bruine boter - 2 bakjes beukenzwam (shimeji), hoedjes afgesneden De spaghetti beetgaar koken in gezouten water; afgieten. Ongeveer 100 milliliter van het kookwater bewaren. Zure room toevoegen en even laten indikken. Op smaak brengen met 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout. De pasta toevoegen, nog heel even laten doorkoken. De trompettes reinigen door ze uit elkaar te trekken en ze heel kort in koud water te spoelen. Onmiddellijk droogdeppen in een keukenhanddoek. Hevig aanbakken in bruine boter en op smaak brengen met peper en zout. De hoedjes van de beukenzwammen in bruine boter bakken, kruiden met peper en zout. De gebakken champignons door de warme pasta mengen en afwerken met geraspte Parmezaan. (HLN, 22/10/11, Peter Goossens) Trompette de la mort is een diepgrijze wilde paddestoel. Ze doen het zowel vers als gedroogd goed in stoofschotels, bij wild en bij vis. Ze blijven maar beperkt goed. Vers van september tot en met februari, gedroogd het ganse jaar Beukenzwam (shimeji) is een witte of bruine paddenstoelengroep die geteeld wordt. Ze groeien als bundel en hebben lange, smal toelopende stelen en halfronde hoedjes. Op hun voedingsbodem kan je ze een drietal dagen bewaren in de koelkast. Voor gebruik de onderkant afsnijden, steeltjes en hoedjes zijn eetbaar. Rauw zijn ze zeer bitter. Gegaard hebben ze echter een umami-effect doordat ze vol aminozuren zitten. Het hele jaar door verkrijgbaar.
24-10-2011 om 23:48
geschreven door Luc
Chocolademousse
Chocolademousse (4 p.) - 1 dl. versgezette koffie - 400 gr. chocolade (bij voorkeur 'origine' Ecuador 71%) - 4 dl. slagroom - 4 eiwitten - 15 gr. poedersuiker - trosjes rode besjes De koffie in een pan gieten, de chocolade toevoegen en op een laag vuur laten smelten. Regelmatig omroeren. Als de chocolade gesmolten is de pan van het vuur nemen en laten afkoelen. De slagroom opkloppen tot de dikte van dikke yoghurt. De room voorzichtig maar grondig door de chocolade spatelen. De eiwitten opkloppen. De suiker erbij strooien zodra het eiwit luchtig en schuimig is. Verder opkloppen tot de massa stevig en compact is. Het eiwit beetje bij beetje door het chocolade-roommengsel spatelen. De mousse in een kom of schaaltjes scheppen en minstens drie uur in de koelkast zetten. Versieren met een trosje rode besjes. (HLN, Nina, 22/10/11)
24-10-2011 om 21:37
geschreven door Luc
Panna cotta van geitenmelk
Panna cotta van geitenmelk (4 p.) - 200 gr. tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes - 1 tl gedroogde basilicum - peper - zeezout - 3 gr. agar-agar - 30 cl. sojacrème - 1 el gedroogde peterselie - 100 gr. verse geitenkaas, losgeroerd - 4 gemarineerde tomaten, gepeld en in stukjes gesneden De tomatenblokjes in een pan doen. Kruiden met basilicum, peper en zout. Op een matig vuur verwarmen. Eén gram agar-agar toevoegen zodra de tomatenblokjes aan de kook komen. Twee minuten laten doorkoken. Blijven roeren. Laten afkoelen en het mengsel in vier glazen gieten. Gedurende één uur in de koelkast plaatsen. De sojacrème aan de kook brengen. Eén gram agar-agar toevoegen, onder voortdurend roeren laten doorkoken. Van het vuur nemen, op smaak brengen met peper en zout en de peterselie toevoegen. De geitenkaas onder dit mengsel kloppen en lauw laten worden. Op de tomatengelei gieten, verder laten afkoelen. Drie uur in de koelkast plaatsen. Voor het serveren afwerken met gemarineerde tomaat en gedroogde peterselie. (HLN, Nina, 22/10/11)
24-10-2011 om 21:25
geschreven door Luc
Mini crème brûlée
Mini crème brûlée (12 p.) - 2 eierdooiers - 1 ei - 1 vanillestokje - 250 ml. room (40 % vetgehalte) - 60 gr. suiker voor de afwerking : - bruine suiker - witte suiker Alle ingrediënten in een maatbeker met een kleine staafmixer goed opmixen. In potjes van ongeveer vier centimeter diameter verdelen. In een diepe bakplaat plaatsen, water tot de randen van de potjes bijvullen, en 20 minuten in een oven op 120°C plaatsen. Een mix van bruine en witte suiker maken. Als de crème brûlée lauw is de suikermix over de crème strooien. De suiker met een brander tot een hard korstje branden. (NB Magazine, 20/10/11, uit 'Feest op het bord', Lucie Ory, Lannoo)
24-10-2011 om 20:54
geschreven door Luc
Groentechips met yoghurtdipsaus
Groentechips met yoghurtdipsaus (10 p.) - 2 wortelen - 1/2 knolselderij - 1 pastinaak - olijfolie of frituurolie - ras el hanout voor de dipsaus : - 150 ml. Griekse yoghurt - 1/4 l. limoensap - 10 blaadjes munt - pezo - ras el hanout De olie op 180°C verhitten. De groenten met een dunschiller schillen. Daarna lange, dunne plakjes afschillen. De yoghurt met het limoensap en de fijngesneden munt mengen. Afkruiden met peper en zout en ras el hanout. De groentechips krokant bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Kruiden met ras el hanout. (NB Magazine, 22/10/11, uit 'Feest op het bord', Lucie Ory, Lannoo)
24-10-2011 om 20:42
geschreven door Luc
Gemarineerde venkel
Gemarineerde venkel - 1 venkel, in brunoise gesneden - 1 klein sjalotje, fijngesnipperd - 12 blaadjesbasilicum, fijngesnipperd - OO - pezo - citroensap - sushiazijn De venkel marineren met sjalot, basilicum, olijfolie, peper, zout, wat citroensap en een beetje sushiazijn. (NB Magazine, Koken met Sergio Herman, 22/10/11)
24-10-2011 om 17:10
geschreven door Luc
Krabsalade
Krabsalade - 200 gr. vers gekookt vlees van noordzeekrab - 1 hardgekookt eitje - pezo - 2 el zelfgemaakte mayo - citroensap - 1 dl. schaaldierenjus De krab op smaak brengen met wat mayonaise, het fijngehakte ei, peper, een klein beetje zout, citroensap en een lepeltje schaaldierenjus. Mengen tot een mooie, volle krabsalade. (NB Magazine, Koken met Sergio Herman, 22/10/11)
24-10-2011 om 17:05
geschreven door Luc
Venkelgelei
Venkelgelei - 2 venkelknollen - 2 dl. kippenbouillon - 1 dl. room - 1 dl. melk - pezo - 20 cl. room - 4 gr. agaragar De venkelknollen in kleine stukjes snijden. Kruiden met peper en zout. Kippenbouillon, room en melk toevoegen. Onder deksel laten gaar koken. Het kookvocht afgieten en opvangen. De venkel met een deel van het kookvocht tot een smeuïge puree mixen. De puree door een fijne zeef drukken. Mengen met 20 centiliter room en 30 centiliter kookvocht. Mengen met de agaragar en het mengsen op een plaat uitstorten. In de koelkast plaatsen en twee uur laten opstijven. Er kunnen dan smalle repen van de venkelgelei gesneden worden en op een bord gedresseerd worden. De bereiding kan sneller afgewerkt worden door alleen de crème zonder de agaragar te gebruiken en hiervan een streep over het bord te trekken. (NB Magazine, Koken met Sergio Herman, 22/10/11)
24-10-2011 om 16:59
geschreven door Luc
Spicy tomaat
Spicy tomaat - 1 ui, fijngesnipperd - 2 teentjes look, fijngehakt - 1 stukje gember van 1 bij 2 cm. - 2 tomaten fijngesneden - 1/2 stengel citroengras - 1 blik van 125 gr. tomatenblokjes - 1/2 el zwartebonentaotjo (of Chinese zwarte- of bruinebonenpasta) - 10 gr. trassi (gefermenteerde, gezouten garnalen of 1 cl. Thaise vissaus) - 2 limoenblaadjes - 6 korianderzaadbolletjes - 3 curryblaadjes - zout De ui en de knoflook aanstoven. De gember en de fijngesneden tomaten toevoegen en laten meestoven. Citroengras en alle andere ingrediënten toevoegen. Kruiden met een beetje zout en twee uur op een zacht vuur laten garen. Het citroengras, de gember en de limoenblaadjes verwijderen. De ingrediënten in een kom gieten en met een aantal korte impulsen tot een compote mixen. Lekker als bijgerechtje. (NB-Magazine, Koken met Sergio Herman, 22/10/11)
24-10-2011 om 14:50
geschreven door Luc
Champignons à la grecque
Champignons à la grecque - 600 gr. Parijse champignons, in stukken gesneden - 125 ml. witte wijn - 12 romatomaten, gepeld en in stukken gesneden - 1 tl fijngemalen korianderzaad - 1 teentje knoflook, fijngesneden - OO - 1 blaadje laurier - sap van 1/2 citroen - 1 sjalotje, fijngesneden - 1/2 rode chilipeper, zonder pitjes, fijngesneden - 1 el fijngesneden koriander - pezo Sjalotten en knoflook glazig stoven in één eetlepel olijfolie. Blussen met witte wijn en droogkoken. Tomaten, laurier, chilipeper en korianderzaad toevoegen en ongeveer twintig minuten op een zacht vuurtje laten compoteren. De champignons toevoegen en opnieuw twintig minuten zachtjes laten sudderen. Laten afkoelen en op smaak brengen met peper, zout, citroensap en koriander. Parijse champignons zijn de meest gekweekte en gegeten paddenstoelen. Er zijn witte en kastanjebruine. De kastanjechampignon heeft een licht nootachtige smaak en zijn vruchtvlees is steviger dan dat van de witte. (HLN, 22/10/11, Peter Goossens)
24-10-2011 om 00:00
geschreven door Luc
16-10-2011
Frisse boterham met rauwe ham
Frisse boterham met rauwe ham - 8 sneden volkorenbrood (pantiquebrood) - 8 el tzatziki - bosje radijzen - 200 gr. rauwe ham Vier boterhammen besmeren met de tzatziki. De radijsjes in dunne plakjes snijden en op de tzatziki leggen. Beleggen met de rauwe ham en afdekken met de vier resterende boterhammen.
16-10-2011 om 22:38
geschreven door Luc
Oude graansoorten
Pantique biedt een assortiment broodproducten op basis van oude (vergeten) graansoorten zoals Eenkoren, Emmer of Spelt.www.pantique.be
16-10-2011 om 22:09
geschreven door Luc
Graanmosterdpasta op de boterham
Graanmosterdpasta op de boterham - 250 gr. verse roomkaas - 200 gr. grof geraspte komkommer, bestrooid met zout en uitgelekt - 100 gr. zachte graantjesmosterd Alle ingrediënten onder elkaar kloppen. Koel bewaren.
16-10-2011 om 22:04
geschreven door Luc