Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing (6 p.)
- 3 roze grapefruits - 6 el OO - 1 tl gomasio* - versgemalen peper - 12 grote roze garnalen - 2 grote, vrij harde maar wel rijpe avocado's - sap van 1 citroen - 1 el sesamzaad
*Gomasio is een mengsel van zeezout en sesamkraad en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels
Het sap van één grapefruit met de olijfolie glad kloppen. De dressing op smaak brengen met gomasio en peper. De gepelde garnalen toevoegen. De garnalen in de koelkast laten marineren.
De resterende grapefruits tot op het vruchtvlees schillen. Met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden.
De avocado's in zo dun mogelijke plakken snijden en besprenkelen met citroensap.
Op elk bord een plak avocado leggen en er één of twee garnalen en partjes grapefruit opleggen.
Afdekken met een plakje avocado en besprenkelen met de friszure saus.
De sesamzaadjes in een droge pan roosteren en over de avocadoravioli verdelen.
(NB, 10/11/11, Uit 'Vis en schaaldieren', Elle eten, Terra)