Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers (4 p.)
- 1 dl. OO - geraspte schil en sap van anderhalve citroen - 4 rode pepers (bird's eye), fijngehakt - 350 gr. verse linguine - 240 gr. wit krabvlees - 25 gr. basilicumblaadjes, gescheurd - zeezout en zwarte peper, versgemalen
De olijfolie, de citroenrasp en de fijngehakte pepers op zacht vuur verhitten tot de ingrediënten beginnen te sissen.
Een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Hierin de linguine gaar koken (ongeveer 7 minuten), afgieten en afspoelen met kokend water.
De peper-citroenolie in de pan doen waarin de linguine is gekookt. Citroensap toevoegen en op matig vuur verhitten tot de inhoud begint te sissen. De linguine toevoegen samen met het krabvlees. Alles gedurende één à twee minuten omscheppen zodat het krabvlees goed warm wordt.
De basilicum erin scheppen en zeezout en zwarte peper toevoegen. Het gerecht in warme kommen opdienen.
(NB Magazine, 29/10/11, Uit James Tanner, 'Neem 5 ingrediënten', Uitgeverij Kosmos)