Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worstenbroodjes

    Voor ongeveer 15 broodjes


    Benodigdheden:

    - ½ kg bloem

    - 21 gr verse gist

    - 1 koffielepel zout

    - 1 koffielepel suiker

    - 75 gr planta (vetstof)

    - 3 dl melk

    - 750 gr gehakt

     

    Bereiding:


    1) Los de gist en de suiker in de lauwe melk op.

    2) Doe de bloem in een grote kom (of keukenrobot.)

    3) Maak er een kuiltje in en doe hier het gistmengsel in. Strooi een beetje bloem er over en laat 10 a 15 minutjes rijzen tot er barsten in de bloem tonen.

    4) Leg er de zachte vetstof in blokjes rond en strooi naast de kanten het zout.

    5) Begin van het midden naar buiten te mengen. (of keukenrobot)

    6) Kneed een 10 tal minuutjes goed door. Mocht het deeg te nat zijn mag je nog wat bloem strooien.

    7) Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. (ongeveer 3 kwartier)

    8) Ondertussen kan men het gehakt in porties van 50g verdelen en er worstjes van maken. Weeg nu deegblokjes af van ongeveer 60 gr en bol ze. Laat deze 10 min rusten.

    9) Verwarm de oven voor op 200°c, strooi wat bloem op het werkvlak en rol de deegballetjes uit. Dun en lang. Leg het vlees er op, laat een beetje aan de zijkanten uitsteken en rol deze losjes op. Leg dit op een beboterde bakplaat niet te dicht bij elkaar en met de sluiting naar beneden. Laat dit nog 30 min rijzen.

    10) Bestrijk met eigeel en bak deze ongeveer 20 a 25 minuten.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Tomatensoep met balletjes

     

    Benodigdheden:


    - 4 gepelde tomaten

    - Tomatenpureeblikje

    - 4 groenten bouillonblokjes

    - 2 chipolata’ s of 200gr gemengd gehakt

    - 1 ui

    - Diepvriesgroenten of een beetje wortelen, prei,…

    - Klontje boter

    - Peper / Zout / tijm

     

    Bereiding:


    1) Snijd de gepelde tomaten in 4, schil was en snijd de ui in kleine stukjes.

    2) Doe het velletje rond de chipolata weg en maak hiervan balletjes (of van het gehakt)

    3) Doe een klontje boter in de kookpan en fruit de in stukjes gesneden ui glazig.

    4) Stoof hierbij de groentjes en daarna de tomaten aan.

    5) Doe er water bij en tomatenpuree, kruid af met peper, zout,  tijm en bouillonblokjes en laat koken op een matig vuurtje.

    6) Als de groentjes gaargekookt zijn, dan mix je dit met de soepmix en laat hierin de balletjes gaarkoken.

    7) Zijn de balletjes gaar, dan serveer je dit in een soepbord met een beetje peterselie of bieslook.

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs