Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs Pintxos
31-01-2013
Gevogelte met rode kerrie - saus
Gevogelte met rode kerrie - saus (4 p.) - 200 ml. kokosmelk - 1 el rode kerrie pasta - 2 el vissaus - 1 chilipeper, van zaadlijsten ontdaan, fijngehakt - zeste en sap van 1 limoen - pezo - 600 gr gevogelteblokjes De kokosmelk in een wok verwarmen. De rode kerrie er in oplossen. Vissaus, chilipeper, limoenrasp en het limoensap toevoegen. De saus tot het kookpunt verwarmen, het vuur lager zetten. De gevogelteblokjes toevoegen. Gedurende drie minuten laten garen. Eventueel verder op smaak brengen met peper en zout. Het gevogelte en de saus over diepe borden verdelen. Garneren met takjes koriander. Serveren met rijst of noedels. Het gevogelte kan vervangen worden door blokjes vis, scampi of blokjes varkensvlees. (Bron : Carrefour)
31-01-2013 om 22:54
geschreven door Luc
Sinaasappel - honingsaus
Sinaasappel - honingsaus (4 p.) - 2.5 dl. sinaasappelsap (van 4 perssinaasappelen) - 2 sjalotten, fijngehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 tl gember, geraspt - 3 el vloeibare honing - 3 el sojasaus - pezo Het sinaasappelsap, de sjalotten, het knoflook en de gember aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en laten inkoken gedurende ongeveer tien minuten. De honing en de sojasaus. Verder garen gedurende enkele minuten. Peper en zout toevoegen. De saus zeven. Garneren met koriander. Heerlijk met kalkoen, kip, eendenborstfilet, varkensvlees, ... (Bron : Carrefour)
31-01-2013 om 22:37
geschreven door Luc
28-01-2013
Aardappelviskoekjes
Aardappelviskoekjes met citroengras en chilipepers (4 p.) - 600 gr. bloemige aardappelen - 200 gr. kabeljauwfilet - 2 eieren - 2 el vissaus - 2 el sesamolie - 1 handvol koriander - 1 chilipeper - 4 takjes citroengras - 2 el bloem - 1 eeentje knoflook - pezo De geschilde aardappelen gaarkoken in licht gezouten water. De visfilets in de blender mixen tot een gladde textuur. De zachte binnenkant van het citroengras, de look, de chilipeper en de koriander fijnhakken. De aardappelen pureren en mengen met de vis en de kruiden (en eventueel, naar smaak, geraspte kaas). De vissaus, de eieren en de bloem toevoegen en mengen. Kruiden met peper en zout. Koekjes maken van het mengsel en ze knapperig bakken in sesamolie in een antikleefpan.
28-01-2013 om 23:19
geschreven door Luc
Konijn op jagerswijze
Konijn op jagerswijze - 1 konijn in stukken - 200 gr. tomaten, in blokjes - 250 gr. champignons, in schijfjes - 200 gr. gerookt spek - 6 gehakte sjalotten - 3 teentjes knoflook - 20 cl droge WW - 10 cl gevogeltefond - kruidentuiltje - 20 gr. bloem - OO - pezo De fijngesnipperde sjalotten en knoflook fruiten. Het spek en het konijn toevoegen en het konijn aan alle kanten mooi bruin bakken in ongeveer tien minuten. (Of de stukken konijn apart rondom bruin bakken en daarna aan hat uimengsel toevoegen.) Bestrooien met bloem en omroeren. Overgieten met de wijn en de fond. Het kruidentuiltje toevoegen, kruiden met peper en zout. Onder deksel dertig minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De champignons en de tomatenblokjes toevoegen. Alles goed omroeren en nog vijfentwintig minuten op een zacht vuur laten sudderen.
28-01-2013 om 23:00
geschreven door Luc
Hertenstoofvlees met bietjes
Hertenstoofvlees met bietjes (ca. 8 p.) - 1.3 kg. hertenstoofvlees, schoongemaakt en in blokjes (van 4 cm.) - 8 el bloem - pezo - 240 ml. OO, + wat extra - 350 gr. gerookte spekblokjes - 16 jeneverbessen, gekneusd - 4 tl tijmblaadjes - 2 laurierblaadjes - 2 tl roze peperkorrels - 4 tenen knoflook, gepeld en geplet - 8 middelgrote rauwe bieten, geschild en in partjes gesneden - zeste en sap van 2 sinaasappels - 300 ml. RW - 300 ml. rode port - 400 ml. runderbouillon - 4 rode uien, gepeld en in partjes - 300 gr. hele sjalotten - 75 gr. boter - 1 1/2 el suiker De oven voorverwarmen tot 160 °C. De bloem met een flinke snuif peper en zout in een grote kom mengen en er de blokjes hertenvlees door husselen. De olijfolie in een grote pan verhitten en de stukjes vlees rondom bruin bakken (eventueel in porties). Even opzij houden. De spekblokjes in dezelfde pan doen en goudbruin bakken. Jeneverbessen, tijm, laurier, peperkorrels, knoflook, de partjes biet en de zeste en het sap van de sinaasappels toevoegen. Goed mengen en enkele minuten doorwarmen. Het vlees terug toevoegen. Rode wijn, porto en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Onder deksel een tiental minuten laten sudderen. De pan nu anderhalf uur in de voorverwarmde oven plaatsen tot de saus dik en het vlees gaar is. (Opletten : indien de stoofschotel op voorhand wordt bereid, dertig minuten oventijd minder rekenen. Anders wordt het vlees tijdens het opwarmen te gaar.) Terwijl de stoofschotel in de oven staat de ui en de sjalotten in boter en met suiker karameliseren tot ze zacht en goudbruin zijn. dertig minuten voor het einde van de oventijd toevoegen aan de stoofschotel. Afkruiden met peper en zout. Serveren met gebakken aardappelen met zure room en gehakt bieslook.
28-01-2013 om 00:00
geschreven door Luc
27-01-2013
Rode paprika gevuld met quinoa
Rode paprika gevuld met quinoa (4 p.) (voorgerecht) - 300 gr. quinoa - 200 gr. groene linzen - 2 rode paprika's - 1 chilipeper - 2 sjalotjes - 2 teentjes look - 100 gr. cashewnoten - 100 gr. rozijnen - 1/2 bussel peterselie - 1 kl komijnpoeder - 2 l groentebouillon - 200 gr. blauwschimmelkaas - pezo - enkele el OO De quinoa onder koud stromend water spoelen. De quinoa en de linzen apart in groentebouillon garen en afgieten. Het sjalotje, de knoflook en het chilipepertje snipperen. In een beetje olijfolie fruiten. De cashewnoten en de rozijnen toevoegen. Hieronder de quinoa en de linzen roeren. Kruiden met peper, zout en komijnpoeder. De peterselie fijnhakken en samen met de kaas bij het mengsel voegen. De paprika's reinigen en halveren. Met het mengsel vullen en in een bakblik leggen. Afdekken met zilverpapier en gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200°C garen. Serveren met een sneetje geroosterd brood. (Bron : NB, 12/01/13)
27-01-2013 om 23:48
geschreven door Luc
Kaastaart
Kaastaart (recept van tante Eliane) - 250 gr. speculaas, verkruimeld - 60 gr. gesmolten boter + wat extra - 3 eitjes + 1 eierdooier - 150 gr. fijne suiker - 200 gr. ricotta - 3 citroenen - 100 ml. zure room - 1 el maïszetmee - 150 gr. witte chocolade + chocoladeschilfers - 90 gr. poedersuiker De over voorvewarmen op 180 °C. De speculaas met de gesmolten boter mengen. Een springvorm van ongeveer vierentwintig centimeter beboteren. Het mengsel over de bodem verdelen, goed aandrukken. In de koelkast plaatsen. De eieren en de eierdooier samen met de fijne suiker wit-schuimig kloppen. Mengen met de ricotta, de zeste van één en het sap van drie citroenen. De room en het maïszetmeel er door spatelen. Op de speculaasbodem gieten en gedurende één uur in de oven bakken. Twaalf uren laten afkoelen in de koelkast. De chocolade au bain-marie smelten. De poedersuiker er door mengen en eventueel wat water tot een glad glazuur. Over de taart gieten en glad strijken. Nogmaals vier uren in de koelkast plaatsen. Ontvormen en decoreren met chocoladeschilfers.
27-01-2013 om 22:56
geschreven door Luc
Uiensoep
Uiensoep comme à Paris (voor ca. 1 liter) - 400 gr. ui, in dunne ringen gesneden - klontje boter - 1 liter groentebouillon - kl tijm - laurierblad - peper - croutons De ui in de boter stoven tot de ringen beginnen te kleuren. De bouillo er bij gieten, tijm en laurier toevoegen en een vijftiental minuten laten koken. Tien minutene laten rusten en op smaak brengen met een draai van de pepermolen. Heet serveren, samen met de croutons. (Bron : Nina, HLN, 19/01/13)
27-01-2013 om 22:35
geschreven door Luc
Broccolisoep met appel
Broccoli loves appel (voor ca. 1 liter) - 1 preiwit, in stukken gesneden - 2 broccoli, in stukken gesneden - 1 zoete appel, in stukken gesneden - 1 liter groentebouillon - stukjes appel, voor de afwerking - peterselie, fijngehakt Alle ingrediënten (behalve de stukjes appel en de peterselie) gedurende ongeveer tien minuten koken. Tien minuten laten rusten en mixen. Afwerken met stukjes appel en peterselie. (Bron : Nina, HLN, 19/01/13)
27-01-2013 om 22:35
geschreven door Luc
Paprikasoep met kruidenkaas
Paprikasoep met kruidenkaas (voor ca 1 liter) - 4 rode paprika's - 1 ui, in stukken gesneden - 1 teen knoflook, fijngesnipperd - 1 kl. paprikapoeder - 1 liter groentebouillon - kruidenkaas - groentenscheutjes naar keuze De paprika's in de oven roosteren tot de schil zwart is. Uitnemen, even laten afkoelen, pellen en in stukken snijden. Enkele stukjes opzij houden voor de afwerking. De paprika een tiental minuten in de bouillon koken, samen met de ui, knoflook en het paprikapoeder. Het vuur doven, de soep een tiental minuten laten rusten en mixen. Serveren met stukjes parika in de soep en brood, besmeerd met kruidenkaas. Afwerken met scheutjes. (Bron : Nina, HLN, 19/01/13)
27-01-2013 om 22:33
geschreven door Luc
Ricotta met chocolade en rode vruchten
Ricotta met chocolade en rode vruchten (4 p.) - 250 gr. ricotta - 1 bakje frambozen - 12 aardbeien - 100 gr. pure chocolade - 1/2 dl. light room - 40 gr. tagatesse (Damhert Nutrition) - 4 el geraspte kokos - enkele blaadjes munt De fijngesneden aardbeien en frambozen in glazen of kommetjes schikken. De chocolade samen met de light room en de Tagatesse laten smelten. Even laten afkoelen en er de ricotta door mengen. Er de rode vruchten mee bedekken. De geraspte kokos er overheen strooien en afwerken met een blaadje munt. (de zoetwaarde van 5 gr. suiker = 1X klontje tagatesse = 2.5 gr. tagatesse uit een zakje)
27-01-2013 om 19:45
geschreven door Luc
Wafels
Vanillewafels (Lea). - 400 gr. solo - 300 gr. suiker - 5 eieren - 500 gr. bloem - 1 pakje bakpoeder - 1 pakje vanillesuiker - 1.5 dl. melk - snuifje maagzout De boter smelten, mengen met de suiker. De eieren loskloppen en bij de boter voegen, goed mengen. De bloem en het bakpoeder zeven en toevoegen, samen met de vanillesuiker en het maagzout. De melk toevoegen en opnieuw zeer goed mengen. Dit deeg is voldoende voor 26 wafels, te bakken op wafelijzerstand 2.25.
27-01-2013 om 19:31
geschreven door Luc
25-01-2013
Varkensgebraad met witbier
Varkensgebraad met witbier (4 p.) - 1 kg. varkensgebraad (mignongebraad) - 100 gr. boter - pezo - muskaatnoot - 1 flesje witbier - 2 el rodebessengelei - 50 gr. rozijntjes - 6 jonagold- appelen - muntblaadjes Het gebraad in hete boter aan alle kanten in ongeveer 15 minuten laten kleuren. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Overgieten met het bier. De bessengelei er door roeren. De rozijnen en de (geschilde en in vier gesneden) appelen toevoegen. Gedurende ongeveer veertig minuten braden in een aan 200°C voorverwarmde oven. Nu en dan bedruipen met de saus. Het vlees uit de pan nemen en in plakken snijden. Over warme borden verdelen en overgieten met de saus. Garneren met muntblaadjes. Serveren met kroketten of aarappelnootjes.
25-01-2013 om 17:33
geschreven door Luc
Mousse van frambozen en mascarpone
Mousse van frambozen en mascarpone (4 p.) - 200 gr. mascarpone - 200 gr. frambozen - 150 gr. suiker - 2 eiwitten De mascarpone met de suiker mengen. De eiwitten tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder de mascarpone mengen. De gemixte frambozen toevoegen. Het mengsel over vier dessertkommetjes verdelen. Gedurende twee uren koel bewaren in de koelkast. Severen met koekjes.
25-01-2013 om 17:23
geschreven door Luc
Haringhapje
Haringhapje (8 stuks) - 0.5 komkommer - 1 tomaat - 1.5 dl. karnemelk, ongesuikerd - 3 el sojaroom of lichte room - 1 teentje look, geperst - 1 tl rietsuiker - zout - 1 el fijngesneden dille - 2 haringfilets op azijn De komkommer schillen en in flinterdunne plakjes snijden. De tomaat ontvellen, de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De karnemelk met de sojaroom mengen. De komkommer, de tomatenblokjes, de knoflook, de rietsuiker, het zout en de dille er voorzichtig onder mengen. De haringfilets in stukjes snijden en op de bodem van acht glaasjes leggen. Het komkommermengsel erop scheppen. Laten koelen, koud serveren.
25-01-2013 om 11:16
geschreven door Luc
21-01-2013
Sjalotten-wijnsaus
Sjalotten-wijnsaus -200 gr. sjalotten - 1 dl. kalfsfond - 1/2 fles rode wijn - 50 gr. boter De sjalotten fijn snipperen. Goudbruin bakken in een klontje boter. De fond toevoegen en tot de helft laten inkoken. De wijn toevoegen en ditmaal tot een derde laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. De saus binden met klontjes koude boter. (Bron : Libelle. Zo zalig is rundvlees. 07/10/10)
21-01-2013 om 22:00
geschreven door Luc
Runderwang met worteltjes
Runderwang met worteltjes (4 p.) - 1 kg. runderwang - 1 bussel wortelen - 4 sjalotten - 1 ui - 2 tenen knoflook - 1 el bloem - 1 fles rode wijn - 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliesteeltjes) - boter - pezo De oven voorverwarmen aan 160°C. De wortelen schillen en in stukken snijden. Het vlees in wat boter goudbruin bakken. Uit de pan halen. De wortelen, de gesnipperde sjalotten, ui en knoflook in hetzelfde vet stoven. De bloem er doorroeren, met de wijn overgieten en goed roeren. De alcohol laten uitkoken en het vlees terug in de pan leggen, samen met het kruidentuiltje. Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel wat water toevoegen tot het vlees net onder staat. De pan in de oven plaatsen en gedurende twee uur laten garen. Serveren met gestoomde aardappelen. (Bron : Libelle. Zo zalig is Rundvlees. 07/10/10)
21-01-2013 om 21:49
geschreven door Luc
Américain
Américain (4 p.) - 200 gr. rundvlees per persoon (liefst onglet, binnenspier) - 1/2 el kappertjes op azijn - 1/2 el augurkjes, in stukjes - 1/2 el gesnipperde peterselie - 1/2 el gesnipperde ui - 3 eierdooiers - 1.5 dl. olie - 1 kl mosterd - enkele druppels azijn - 1 el piccalilly - enkele druppels worcestershiresaus - enkele druppels tabasco - pezo Het vlees met een vlijmscherp mes tot een nog wat grof gehakt mengen. Vermengen met de kappertjes, de augurkjes, peterselie, ui, peper en zout. Mayonaise maken met één eierdooier, de olie, mosterd, azijn peper en zout. Een beetje mayonaise door het vlees roeren. De rest van de mayonaise vermengen met de twee resterende eierdooiers, de worcestershiresaus, de tabasco, peper, zout en de piccalilly (de groenten hiervan iets fijner prakken). De américain serveren met frietjes, een slaatje en de piccalillysaus. (Bron : Libelle. Zo zalig is rundvlees. 07/10/10)
21-01-2013 om 21:16
geschreven door Luc
Knolseldersoep met gerookte paling
Knolseldersoep met gerookte paling (4 p.) (Hapje) - 1 kleine knolselder, geschild en in stukken gesneden - 1 ui, fijngesnipperd - 1 stengel bleekselderij, fijngesneden - 1/2 blokje groente- of gevogeltebouillon - water - room, licht opgeklopt - 2 gerookte palingfilets, in reepjes gesneden - cress naar keuze De ui in een bodempje water stoven. De knolselder toevoegen, samen met de bleekselderij. Water toevoegen tot alles onder staat, het bouillonblokje toevoegen; Vijfenveertig minuten zacht laten koken tot de knolselder gaar is. Eventueel water bijvoegen. De soep glad mixen, in warme kleine kommetjes gieten en afwerken met een lepeltje room, reepjes paling en een cressblaadje.
21-01-2013 om 20:39
geschreven door Luc