Rode paprika gevuld met quinoa (4 p.) (voorgerecht)
- 300 gr. quinoa - 200 gr. groene linzen - 2 rode paprika's - 1 chilipeper - 2 sjalotjes - 2 teentjes look - 100 gr. cashewnoten - 100 gr. rozijnen - 1/2 bussel peterselie - 1 kl komijnpoeder - 2 l groentebouillon - 200 gr. blauwschimmelkaas - pezo - enkele el OO
De quinoa onder koud stromend water spoelen. De quinoa en de linzen apart in groentebouillon garen en afgieten.
Het sjalotje, de knoflook en het chilipepertje snipperen. In een beetje olijfolie fruiten. De cashewnoten en de rozijnen toevoegen. Hieronder de quinoa en de linzen roeren. Kruiden met peper, zout en komijnpoeder. De peterselie fijnhakken en samen met de kaas bij het mengsel voegen.
De paprika's reinigen en halveren. Met het mengsel vullen en in een bakblik leggen.
Afdekken met zilverpapier en gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200°C garen.