- 200 gr. rundvlees per persoon (liefst onglet, binnenspier) - 1/2 el kappertjes op azijn - 1/2 el augurkjes, in stukjes - 1/2 el gesnipperde peterselie - 1/2 el gesnipperde ui - 3 eierdooiers - 1.5 dl. olie - 1 kl mosterd - enkele druppels azijn - 1 el piccalilly - enkele druppels worcestershiresaus - enkele druppels tabasco - pezo
Het vlees met een vlijmscherp mes tot een nog wat grof gehakt mengen. Vermengen met de kappertjes, de augurkjes, peterselie, ui, peper en zout.
Mayonaise maken met één eierdooier, de olie, mosterd, azijn peper en zout.
Een beetje mayonaise door het vlees roeren.
De rest van de mayonaise vermengen met de twee resterende eierdooiers, de worcestershiresaus, de tabasco, peper, zout en de piccalilly (de groenten hiervan iets fijner prakken).
De américain serveren met frietjes, een slaatje en de piccalillysaus.