Bij het demonteren van de versnellingsbak was het al duidelijk dat zowel de vulstop als de aflaatstop niet los te krijgen waren. Ik weet dat ik ze beiden vrij recent nog los heb gehad maar er was nu absoluut geen beweging in te krijgen en waarom ze zo vast zijn komen te zitten is een raadsel, misschien dat de schade aan de boite deze warm heeft doen lopen en daardoor de stoppen vast zijn komen te zitten? Het antwoord op de vraag is minder belangrijk dan het loskrijgen van de stoppen. Met een tegendraadse tap lukt het alvast niet, de stoppen zitten zo vast dat de tap afbreekt, dat beloofd.
Ik ga dan maar met een vijl aan de slag en als het gat groot genoeg is probeer ik het met een bout, als ik die vast genoeg krijg aan de achterzijde kan ik de stop misschien wel los krijgen. Resultaat, een afgebroken bout die ik er gelukkig makkelijk terug uit krijg. Na voldoende boren, vijlen en dremelen is er voldoende massa uit de stop weg. Ik hoop de stop van de draad naar het centrum af te kunnen slaan maar ik heb het geluk dat ik hem nu wel rond kan kloppen en dus los krijg.
De tweede bout krijgt dezelfde behandeling maar biedt veel meer weerwerk. Ik heb ook de indruk dat deze veel "harder" is van materiaal waardoor het vijlen, boren en dremelen wat langer duurt. Als er uiteindelijk nog nauwelijks materiaal overblijft is in deze echter nog geen beweging te krijgen. Ik besluit een gleufje in de overblijvende ring te zagen en slaag er dan in de ring van de draad af te slaan waarna er beweging in komt. Nog 1 te gaan.
Het probleem met de laatste is dat het een draadstangetje is en enkel met een griptang krijg je er, zoals de naam zegt, grip op. Ik laat het stangetje even weken in wallys brew en krijg ook deze los.
Ik heb er even voor gevreesd maar na 5 uren is de taak volbracht. Morgen wachten de veerpoten.












|