Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)
Motortoerisme...mijn hobby
Motortoerisme... mijn passie Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972.
Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen.
Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties.
Treffens en andere activiteiten.
En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
09-04-2007
Ambulance motoren Rotterdam
Motorambulance om files te ontwijken
De Ambulance Zorg Rotterdam-Rijmond (AZRR) zet de vanaf deze zomer motorambulances in om de strijd met de slechte aanrijtijden aan te gaan. In de wat landelijkere gemeenten komen veel van de ambulances te laat. Deels komt dat door slechte bereikbaarheid.
,,Op de N57 (Brielle - Zeeland) is er bijvoorbeeld voor een ambulance geen mogelijkheid om een file te passeren en die willen er vooral in de zomer nogal eens staan, zegt Tjerk Bruinsma, voorzitter van de AZRR. ,,Nu sturen we een traumahelikopter, terwijl die daar niet voor bedoeld is.
Een motorambulance kan de patiënt niet vervoeren, maar wel stabiliseren. Bruinsma: ,,De ambulance zorgt er vervolgens voor de patiënt binnen het golden hour in het ziekenhuis is. Een patiënt die binnen het uur wordt geopereerd, heeft de grootste overlevingskansen.
Maar als iemand een zeer ernstige hartaanval of zuurstoftekort heeft, dan is de enige kans om te overleven hulp binnen drie à vier minuten, stelt Bruinsma. ,,Dat halen ambulances nooit. Daarom ben ik ook zo blij dat brandweerautos worden uitgerust met defibrillatoren (AEDs). Die zijn vaak veel sneller bij het slachtoffer.
Op termijn worden politiewagens ook uitgerust met zon AED. Agenten kunnen dan bij een hartstilstand reanimeren, in afwachting van de ambulance.
In de regio Dordrecht is er in 2003 een proef geweest met motorbroeders, maar die heeft geen vervolg gekregen. Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid sluit niet uit dat ze in de toekomst wel ambulancemotoren gaat inzetten.
Elders in Nederland is de motor een groot succes. In Gelderland-Zuid is de overschrijding van de aanrijtijden met drie procent afgenomen. Volgens de directeur van de Gelderse ambulancedienst heeft de motorambulance levens gered.
Op de Kamperbaan in Hechtel, vlakbij de fruitkraam, is zaterdag rond 16.15 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een motor en een auto botsten er. De motor belandde in de flank van de wagen.
De motorrijder uit Lommel en de chauffeur uit Hechtel zijn met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier in de auto liep lichte verwondingen op.
Deze bike gespot op de Gloucestershire Bike Safe Show. Maar wees gerust : het geen dienstvoertuig... deze Harley Vital werd speciaal voor de gelegenheid opgezet als politie-motor. Maar hij rijdt en mag wettelijk op de baan : ik heb hem niet uitgetest, maar me laten vertellen dat dat beest 8092cc en een gewicht van 1250 kg heeft !
Deze politiemotoragent uit New Orleans gaat de processie vooraf ter gelegenheid van de "Jazz funeral" memorial voor Helen Hill. Op het huis is nog duidelijk de markering te zien (rode streep) van hoe hoog het water stond na de doortocht van de orkaan Katrina aldaar.
Een motoragent van de Dallas Police Department staat sprakeloos bij het wrak van een dienstmotor na een aanrijding met een autobestuurder, waarbij zijn collega later in het hospitaal overleed. Deze motorrijders maken deel uit van Hillary Clinton's persoonlijke escorte.
Een politiemotor op het binnenplein van het Palazzo del Capitano di Giustizia (het oude gerechtsgebouw) in de Piazza Fontana in Milaan, gezien vanuit het Piazza Beccaria.
De motorrijders van de Belgische federale verkeerspolitie (in de volksmond nog altijd 'de zwaantjes'), gaan binnenkort een officiële aanvraag indienen om geen buitendienst meer te moeten doen. Het zit hen hoog dat hun kledij tot op de draad is versleten.
De actie voor het verkrijgen van nieuwe winteruniformen gaat uit van de politievakbond VSOA. Voorzitter Jan Schonkeren zegt dat veel motorrijders bij de wegpolitie nog met de uniformen rondrijden uit de tijd van de Rijkswacht, die ondertussen wel versleten zijn en nodig vervangen dienen te worden. Hij noemt het een geluk dat het tot nu toe een warme herfst was.
De meest opgemerkte reactie komt van Philip Van Hamme, voorzitter van de grootste politievakbond NSPV. Die liet in Het Laatste Nieuws weten dat het geen nationale ramp is als de broek van een vakbondsafgevaardigde van de VSOA versleten is. De grootste politievakbond doet dus niet mee aan de acties. Naar verluidt worden de nieuwe uniformen in 2007 geleverd.
In Zuid-Limburg worden in december voor het eerst twee motoren ingezet. Hetgaat om een proef met het vervoermiddel. Ambulancemotoren worden al succesvol gebruikt in verscheidene Nederlandse steden. Zes ambulanceverpleegkundigen van de GGD krijgen op dit moment een opleiding om zich veilig met het vervoermiddel te kunnen verplaatsen. De ambulancemotoren zullen dagelijks tussen 8 uur 's morgens en 18 uur 's avonds worden ingezet voor eerste hulp zonder vervoer van patiënten. Vooral in de dichtbevolkte steden Geleen, Heerlen en Maastricht kunnen de motoren volgens projectleider Harrie Coenen een goede dienst bewijzen. "Per dag zal worden bekeken in welke stad ze worden ingezet, dynamisch ambulancemanagment heet dat. De motoren kunnen veel sneller ter plaatse zijn, zeker als er een file staat zoals dat regelmatig gebeurt bij De Geusselt in Maastricht. Als uiteindelijk toch vervoer van de patiënt nodig blijkt, kan dat alsnog. Maar de eerste hulp is dan wel al verleend. De motoren kunnen ook ingezet worden bij evenementen".
De Zuid-Limburgse GGD heeft het systeem afgelopen zomer al uitgeprobeerd met twee motorrijders uit Utrecht. "Zij assisteerden tijdens de touraankomst in Valkenburg. De wegen in grote delen van het Heuvelland zaten toen verstopt. De ambulancemotoren functioneerden heel goed. Ze zijn twee maal uitgereden en waren snel ter plaatse". De apparatuur aan boord van een ambulancemotor is bijna identiek aan dat van een ziekenwagen. medicijen, apparatuur voor hartbewaking en beademingsmateriaal wordt allemaal op de motor meegenomen. Alleen spalkmateriaal heeft een motorrijder niet bij zich. De motoren zijn herkenbaar aan de gele kleur en de blauwe lampen. In december gaat de proef, die tot november 2007 zal duren, van start.
Ik heb zonet eens op de coolste Harley-Davidson ooit mogen zitten. Nochthans is de Night Rod Special geen oerklassieke Harley, maar een speciale uitvoering van de V-rod, een samenwerking met Porsche. Deze motor is een grommend en een languitziend (wielbasis 1715mm) gemeen monster.
Dit beest (enkel verkrijgbaar in mat of blinkend zwart) staat op een uiterst vette 240mm achterband en het zadel is maar 644mm hoog. Je voeten en je armen staan zover naar voren dat je op een mannetje lijkt dat net een stomp in zijn maag heeft gekregen. Dat gevoel krijg je trouwens ook als je het gas opendraait. Bij het starten trekt de 292 kilogram staal zich brullend op gang met een acceleratie (121PK) waar geen eind aan lijkt te komen. Hier krijgt zelfs een vrouw borsthaar van !
Doordat de Special zo lang en laag is, leg je hem vanzelf in de bocht. En wie een beetje sportief de hoek ingaat, schraapt meteen met de voetsteunen over de grond (dat herinnert mij aan die goeie ouwe Electra Glide...).
Of dit nu een praktische motor is of eerder een showbeest, laat ik in het midden, maar zeker is dat het testosterongehalte in je bloed de hoogte ingaat als je daarmee de baan opgaat.
Ik ben Guy Vandendriessche
Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....