Inhoud blog
 • Niet in het plaatje
 • Oven nummer drie
 • We Found Love!
 • Foto Foto
 • De grote lezingen hal
  Gastenboek van Kelan
 • heen en weer
 • Happy 2012!!!
 • bah i found you!
 • hoi
 • Nog de beste wensen voor 2011 Kelan!

  Schrijf hier neer hoeveel u mij mist, uit uw blijdschap/droefnis of lul gewoon een beetje ;)

  Laatste commentaren
 • LRF (Philip Vanhaelemeersch )
      op Niet in het plaatje
 • 88 (Philip Vanhaelemeersch )
      op Foto Foto
 • Li Jun & haar vraag van één miljoen (Philip Vanhaelemeersch )
      op Oven nummer drie
 • Li Jun & haar vraag van één miljoen (Philip Vanhaelemeersch )
      op Hostel Par(ad?)ijs
 • justin (Philip Vanhaelemeersch )
      op We Found Love!
 • Zoeken in blog

  Startpagina !
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cat4u
  www.bloggen.be/cat4u
  Kelan in China
  Al haar spannende belevenissen op één blog!
  11-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friends

  11-12-2011 om 19:47 geschreven door Kelan  


  09-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelmelkthee

  Hier ben ik weer! Even terug naar de dag van de launch van ons studentenmagazine New Heights, waarvan ik de cover al op mijn blog gepost had. Dat is ondertussen al een hele tijd geleden, maar ik herinner me nog heel goed dat het vrij chaotisch was. De avond ervoor had ik gezongen op de finalewedstrijd van de zuidelijke campus, en de dag erop zou ik samen met Nathan de lancering van het magazine hosten. Nathan zou in het Engels presenteren, ik in het Chinees. Veel tijd om me voor te bereiden had ik niet gehad, en luttele uren voor de start van het avondprogramma bleek dat mijn medehost nog niet eens de moeite genomen had om schematisch het verloop van de avond op papier te zetten. Nathan houdt namelijk van improviseren; ik niet  (toch niet als het in het Chinees moet). Op het laatste moment moest ik met hem nog allerlei dingen afspreken, moest de gastenlijst aangepast worden (want verschillende mensen van het office waren natuurlijk niet opgedaagd), en hoewel het programma goed verlopen is, was het een vrij stresserende gebeurtenis. Daarnaast moest ik ook nog optreden samen met Provi en Vasiliyi (een Rus die rapt), want wij vormen tegenwoordig een groepje, haha. Oorspronkelijk was onze naam PVC (de eerste letters van onze namen), maar intussen heten we MEB: Music Exchange Band :p. Ik geloof dat Vasiliyi de naam gekozen heeft. De jongens gaan er alvast erg in op … ik iets minder, want de stijl van de jongens, namelijk rap en R&B, is lichtjes anders dan mijn eigen muziekstijl. Daarnaast zijn er vaak problemen met het aantal micro’s, of met de muziekinstallatie in het algemeen, waardoor een optreden al eens in het water kan vallen. Maar ik loop vooruit .

  De launch was erg geslaagd. Het feest vond plaats vlak voor de ingang van de koten (C15). Een rode loper leidde naar de zitplaatsen, met rechts ervan een poster met het logo NH (New Heights) waar gasten foto’s konden laten nemen. Robin en Njekwa, de oprichters van het magazine, deden aan de hand van een luchtige powerpointpresentatie de opzet van het magazine uit de doeken en stelden de medewerkers voor. Mister Brandon, de leraar uit Texas en tevens mijn buurman, en Feng laoshi, een leerkracht uit het office, gaven elk een speech. De avond werd verder opgevuld met kleine optredens en een culturele modeshow. Het allereerste (gesigneerde) magazine werd geveild. Daarna volgde de … euhm … donaties. Het magazine is door de school gesponsord, en net daarom mag het niet verkocht worden. Donaties vormden de oplossing: wie zich een magazine wil aanschaffen, moet minstens 15 kuai ‘doneren’. De ‘donaties’ (laten we het vanaf nu maar gewoon verkoop noemen) waren niet zo talrijk als verwacht, maar voor een eerste keer leek het me toch niet slecht. 

  Het hielp dat de urenlange vergaderingen van onze studentenkring betreffende de launch nu wegvielen, zodat ik me stilaan kon beginnen concentreren op de naderende tussentijdse examens. Over het examensysteem van onze universiteit kan ik een thesis schrijven, dat bespaar ik jullie voorlopig. Eerst over naar enkele banalere zaken die ik toch het vermelden waard vind: de wist-je-datjes.

  Wist je dat:

  -          … Chinezen echt lief zijn? Voorbeeld één: De busrit van de noordelijke naar de zuidelijke campus duurt een uur, en een uur rechtstaan is geen lachertje. Een Chinese student stond me zomaar zijn zitje af. Voorbeeld twee: Bij de bank heb ik overlaatst per ongeluk eens een paar fietsen omver geduwd en onmiddellijk schoten een paar Chinese jongeren me te hulp. Een laatste voorbeeld is die keer dat mijn jurk weer eens tussen het wiel van mijn fiets terecht gekomen was, en twee Chinese meisjes me hielpen de stof uit het wiel te peuteren. Haha

  -          … je hier wortelbrood kan vinden? Echt veel vind ik er niet aan. Ik herinner me dat ik in de Alma in Leuven eens worteltaart gegeten heb (neen, worteltaart bestaat niet enkel in die mop met dat konijn), en dat was ook al niks. Laten we het wortelengebak maar gewoon uit ons hoofd zetten, oke?

  -          … Vivi, mijn vriendin die een restaurant heeft in Nanqu, gek is op vogeltjes? Ze had twee parkieten, een gele en een blauwe. De blauwe, een piepjong vogeltje, was overlaatst erg ziek en vandaag heb ik vernomen dat hij niet meer is. De gele is een paar maanden oud en vliegt volle bak rond in het restaurant, schijt haar laptop onder en bijt in alles wat hij vinden kan (including mijn oorbellen). Ik moet wel bekennen dat ik er voorheen geen idee van had dat parkieten zo’n slimme beesten zijn.

  -          … ik verslaafd ben aan 珍珠奶茶 (parelmelkthee): melkthee met plakkerige zwarte zetmeelbolletjes. Ik vond het vroeger al wel lekker, maar hier bevalt de melkthee me nog beter. Vrienden van me raden met af het te veel te drinken, omdat er ten slotte heel wat poedertjes en chemische componenten inzitten…  maar het blijft lekker.

  -          … er zich een paar dorpjes in University Town bevinden, waarvan Suishi (穂石) er eentje is. Dat is de omgeving van de Oostelijke Poort. Een tijd geleden heb ik een lange wandeling door het dorp gemaakt. Onmiddellijk bevond ik me in een heel andere wereld. Kleine kinderen liepen in hun lichtblauwe broeken en witte t-shirten op de modderige wegen richting huis, maar niet zonder eerst even te stoppen voor een koekje of snoepje. Hier vind je de kleine typische kleine restaurantjes met luidruchtige dronken Chinezen of werklieden. Een Chinese vrouw naast de weg was in slaap gevallen op haar stoel voor haar naaimachine. Elke dag zit ze daar, zelfs als het regent (ze heeft een grote parasol/paraplu). In deze straat doen alle inwoners van Suishi hun inkopen, en je kan er dan ook allerlei prullen vinden. Er is ook een vlees/vis/groenten/fruitmarkt, maar aan het vlees zou ik me nu niet direct wagen. Ik herinner me de dikke Chinees die hoestend en proestend boven het vlees hing en de tientallen vliegen op het vlees. Het leek alsof de vleesboer zelfs geen moeite meer deed de vliegen weg te jagen, alsof hij zich erbij neergelegd had dat hij niet van hen kon winnen. Verderop in het dorp passeerde ik de lokale ‘kunstvereniging’ waar Guangdong Opera door de open ramen galmde. Ik gluurde binnen en zag een oudere man en vrouw met elk een micro in de hand het beste van zichzelf geven. Elders zag ik dan weer vier oudere mannen rond een tafel met daarop majiang (een typisch Chinees spel, ook Mahjong genoemd), even uit hun concentratie gehaald door een voorbijwandelende blondine. Op een gegeven moment wandelde ik voorbij een tempel die momenteel dienst doet als kinderopvang, en door een kier in de deur kon ik de kinderen hun middagdutje zien doen.

  -          … ik naar de kapper geweest ben voor maar 15 kuai? (ongeveer 2 euro) Wassen, massage, knippen en brushen waren allemaal inbegrepen!

  -          … Guangzhou een shoppingparadijs is? Vroeger zelfs nog meer dan nu, want omwille van de hoge inflatie zijn kleding en schoenen nu een stuk duurder dan een paar jaar geleden. Voor de echte merken (vb. parfum) kan je beter naar Hong Kong gaan heb ik gehoord, omdat het daar taxvrij is. Wat betreft de rest denk ik dat je in Guangzhou beter af bent.

  -          … ik regelmatig eens met iemand naar het centrum trek om te gaan eten. Ik heb intussen al Maleisisch, Vietnamees, Italiaans, Thais, Indisch, Nepalees, Japans en Turks gegeten. Er is keuze in overvloed, maar de prijzen liggen soms erg hoog (althans, voor in China). Zo betaalde ik in het Indische restaurant ongeveer 50 à 60 kuai voor een eerder klein gerecht, maar naar Belgische normen is dat natuurlijk niet zo veel.

  -          … ik nog een Chinees meisje ben tegengekomen met de Engelse naam ‘Vapour’

  -          … universiteitsstudenten verplicht moeten sporten? Sporten is dus effectief deel van het lessenrooster. Wat ben ik blij dat dat in België niet het geval is

  09-12-2011 om 16:50 geschreven door Kelan  
  Ni hao! 你好! 欢迎光临 :)
  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Kerlijne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Kelan.
  Ik ben een vrouw en woon in Mol (België) en mijn beroep is sinologe.
  Ik ben geboren op 27/07/1988 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: karakters pennen en karaoke zingen.
  Ik hou van Chinezen, rijst, hotpot en stokjes.
  Imeel Kelan

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto's
 • Foto's van Kerlijne
 • Adres Kerlijne

 • Rondvraag / Poll
  Wanneer denkt u aan Kerlijne? :D
  altijd en overal !
  als ik Chinees ga halen bij de Ni Hao
  als ik ga slapen (en Kerlijne dus opstaat)
  als ik ga shoppen en 5 keer zoveel betaal als Kerlijne :p
  als ik chocolade eet (en daarna natuurlijk een reep naar Kerlijne opstuur)
  als China weer eens in het nieuws komt
  als ik me verveel tijdens een oersaaie les en droom van spanning en avontuur!
  als ik op mijn gemak de krant zit te lezen op een NORMAAL toilet
  als ik een kakkerlak zie rondcrossen
  als ik een Bruce Lee - film kijk
  als ik meer dan 60 eurocent betaal voor mijn avondeten
  als ik langs kamer 5 loop in het gebouw op Brabançonnestraat ... (welke nummer was het ook alweer?)
  Bekijk resultaat


  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!