Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guacamole
    Guacamole (feest-dipsausjes)

    - 2 avocado's (hass)
    - 1 el fijngesneden koriander
    - 1 el limoensap
    - 1 tl limoenzestes
    - pezo

    Alle ingrediënten in een vijzel pletten, zeven en serveren.

    (HLN, 3-4/12/11)

    24-12-2011 om 22:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anchoiade
    Anchoiade (feest-dipsausjes)

    - 24 ansjovisfilets (op olie)
    - 1 teentje knoflook
    - 6 el olijfolie
    - 10 blaadjes basilicum, fijngesnipperd
    - 1 el chardonnay-azijn
    - pezo

    De graatjes uit de visjes snijden. Samen met de knoflook in een vijzel fijnstampen.

    basilicum, olijfolie en azijn toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Serveren met bruschette en/of in balkjes gesneden rauwe groenten om te dippen.

    (HLN, 3-4/12/11)

    24-12-2011 om 22:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekonfijte paprika
    Gekonfijte paprika (feest-dipsausjes) 

    - 3 paprika's
    - 1 tak rozemarijn
    - olijfolie
    - pezo
    - 1 teentje knoflook, fijngesneden

    De paprika's samen met de rozemarijn in een ovenschaal leggen en besprenkelen met olijfolie.

    In een voorverwarmde oven van 190°C ongeveer twintig minuten laten kleuren tot ze bijna zwart zijn. Even laten afkoelen, pellen en in brunoise snijden.

    Het vocht uit de ovenschaal zeven en mengen met enkele eetlepels olijfolie. Mengen met de paprikabrunoise en kruiden met peper en zout.

    De knoflook goudgeel bakken en aan de brunoise toevoegen. Tot het kookpunt verwarmen en dan onmiddellijk afkoelen.

    Deze saus is koud of lauwwarm te serveren.

    (HLN, 3-4/12/11)

    24-12-2011 om 22:21 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaartje met limoensorbet
    Citroentaartje met limoensorbet (4 p.)

    - 450 gr. bloem
    - 220 gr. malse boter
    - 180 gr. suiker
    - 2 kl sinaasappellikeur
    - 2 eieren
    - snuifje zout

    voor de vulling :
    - 6 eieren
    - 150 gr. suiker
    - 3 dl room
    - 2 citroenen
    - 1 dl. limoncello

    De boter, de suiker en het zout samen in de mengkom van de keukenrobot doen. Op matige snelheid romig roeren, de eieren en de likeur toevoegen. Verder mengen tot een homogene massa. Beetje bij beetje de bloem toevoegen. Verder kneden tot het deeg begint te bollen.

    Het deeg nog even met de hand verder kneden. Anderhalf uur laten rusten in de koelkast.

    Het deeg enkele millimeter dik uitrollen en in een taartvorm van 26 centimeter diameter, de bodem bedekt met bakpapier, leggen. De randen goed aandrukken, het overtollige deeg verwijderen.

    De taartbodem met een vork inprikken en in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende tien minuten bakken.

    Voor de vulling de eieren, de suiker en het sap van twee citroenen schuimig kloppen. De room verwarmen en bij het eiermengsel gieten. Op een laag vuurtje plaatsen en roeren tot de massa lichtjes begint te dikken.

    De vulling in de gebakken bodem gieten en de taart verder afbakken gedurende twintig minuten aan 170°C.

    Laten afkoelen en met limoensorbet serveren.

    (NB, 3-4/12/11)



    24-12-2011 om 20:04 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
    Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie (4 p.)

    - 1/2 knolselder
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - 1.5 l. gevogeltefond
    - 500 gr. scheermesjes
    - 1 dl. koolzaadolie
    - 1/2 bosje basilicum
    - 30 gr. boter
    - pezo

    De knolselder schillen en in grove stukken snijden. Ui en knoflook versnipperen.

    De boter laten smelten en de ui, knoflook en knolselder toevoegen. Even laten stoven.

    De bouillon toevoegen en onder deksel aan de kook brengen. Een twintigtal minuten laten doorkoken.

    Kruiden met peper en zout. Mixen en eventueel zeven.

    Water aan de kook brengen en de scheermesjes enkele seconden blancheren. Onder koud stromend water spoelen. De scheermesjes reinigen en in kleine stukjes snijden.

    De basilicum met de olie tot een gladde massa mixen.

    De soep afwerken met de scheermesjes en enkele druppels basilicumolie.

    (NB, 3-4/12/11)

    Scheermesjes = razor clams (Eng.), couteaux (Fr.)









    24-12-2011 om 19:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-mosterdsoep
    Kaas-mosterdsoep (4 p.)

    - 100 gr. St.-Maarten Mosterd + Original kaas
    - 1 prei
    - 2 aardappelen
    - 2 el boter
    - 2 el grove posterd
    - 1 l. kippenbouillon
    - 100 ml. room
    - 2 sneetjes witbrood
    - boter
    - 3 el gehakte verse dragon
    - 2 el geraspte St.-Maarten mosterdkaas

    De prei en de aardappelen in kleine stukjes snijden en fruiten. De helft van de mosterd en de kippenbouillon toevoegen.

    Twintig minuten zachtjes laten sudderen. Fijnmixen.

    De rest van de mosterd en de room toevoegen. De kaas toevoegen maar niet meer laten koken.

    Het brood in kleine stukjes snijden en even aanbakken tot ze goudbruin zijn. Van het vuur de geraspte kaas en de verse kruiden door de croutons mengen.

    De soep met wat croutons serveren.

    (Bron : lekker van bij ons)

    24-12-2011 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
    Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool (4 p.)

    - 1 kg. varkenswangetjes, eventueel zelf te ontvliezen
    - 1 wortel, in stukjes
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 blaadje laurier
    - 2 flesjes bruin bier
    - 1 el tomatenpuree
    - 1 l. bruine fond
    - 4 el bruine suiker
    - 1 taje rozemarijn
    - 1/2 boerenkool, gewassen, gesneden
    - 100 gr. boter
    - 50 gr. bloem
    - pezo

    De boter smelten, hazelnootbruin laten worden en er de varkenswangetjes in korsten.

    Wortel en ui toevoegen, samen met de tomatenpuree. Even laten doorstoven.

    Bestrooien met de bloem en goed omroeren. Afblussen met het bier en de bouillon.

    Kruiden met peper en zout. Laurier, rozemarijn en bruine suiker toevoegen.

    Aan de kook brengen onder gesloten deksel, verder laten garen op een laag vuurtje (of in de oven aan 150°C). regelmatig controleren of geen extra vocht moet worden toegevoegd.

    De fijngesneden boerenkool in kokend gezouten water blancheren. Daarna spoelen onder koud stromend water.

    Het gare vlees uit het kookvocht scheppen. Het vocht tot een gladde saus leten inkoken. De wangetjes opnieuw in de saus leggen.

    De boerenkool aanstoven in een klontje boter. Kruiden met peper en zout.

    De stoofpot serveren met de boerenkool, en bijvoorbeeld kroketten.

    (NB, 03-04/12/11)

    23-12-2011 om 22:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit-beurretaart
    Petit-beurretaart (4 p.)

    - 600 gr. petit-beurrekoekjes
    - 3 repen chocolade, in stukjes (melkchocolade geeft een lichte crème au beurre)
    - 125 gr. boter
    - 125 gr. plantaardige margarine
    - koude, sterke koffie
    - 200 gr. poedersuiker (of griessuiker) + extra om te garneren
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 2 eieren

    De boter zacht laten worden, dus minstens een uur op voorhand uit de koelkast halen.

    De margarine, de poedersuiker, vanillesuiker en twee eierdooiers (de eiwitten bewaren) door de boter roeren. Luchtig opkloppen met de mixer.

    De chocolade au bain marie laten smelten. Lichtjes laten afkoelen en dan toevoegen aan de boterroom. Nogmaals goed mixen.

    De twee eiwitten stijfkloppen en deze sneeuw voorzichtig door de crème au beurre mengen.

    De koekjes één voor één in de koffie dompelen en er een bodempje mee vormen op een schaal. Bestrijken met crème au beurre en opnieuw een laag koekjes leggen. Daarna opnieuw crème au beurre strijken. Dit proces herhalen en een taart opbouwen van vijf à zes lagen koekjes. Eindigen met crème au beurre.

    De randen van de taart eveneens met crème au beurre bestijken.

    Enkele uren laten opstijven in de koelkast, versieren met poedersuiker.

    (Libelle, 20/10/11)

    23-12-2011 om 22:22 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
    Biefstuk (runderreepjes) uit de wok (4 p.)

    - 600 gr. biefstuk
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    - 1 rood chilipepertje, gesnipperd
    - 1 cm. verse gember, geschild en geraspt
    - 1/2 bussel jonge wortelen, geschild, maar geheel gelaten
    - 2 gele paprika's, in fijne reepjes
    - 500 gr. broccoli, in roosjes
    - 200 gr. groene boontjes
    - 2 dl. runderbouillon
    - 2 el bladpeterselie
    - 1 bosje lente-ui
    - 2 el sojasaus

    Het vlees in reepjes snijden.

    De broccoli en de boontjes even in licht gezouten water blancheren.

    Het vlees in een wok in hete olie goudbruin roerbakken. Het vlees even apart houden.

    In dezelfde olie de knoflook, het chilipepertje en de gember kort roerbakken.

    De worteltjes en de paprikareepjes in de wok toevoegen en drie minuten roerbakken. De rest van de groenten toevoegen.

    Overgieten met de bouillon en één minuut onder deksel verder laten garen.

    Het vlees bij de groenten toevoegen en omscheppen. Op smaak brengen met sojasaus.

    De lente-ui in ringetjes snijden, de peterselie grof hakken. Over het wokgerecht strooien.

    Serveren met rijst.

    (Bron : lekkervanbijons)

    23-12-2011 om 18:02 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardperencrèmesoep
    Aardperencrèmesoep (4 p.)

    - 1 kg. aardperen (= topinambour), geschild en in stukken gesneden
    - 1 l. groentebouillon
    - 2 dl. room
    - pezo
    - 2 filets van gerookte paling, in stukjes gesneden
    - 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
    - 1 eierdooier, losgeklopt

    De aardperen in ongeveer twintig minuten in de bouillon gaarkoken. De soep glad mixen, de room er onder roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

    De aardperencrème in vuurvaste kommetjes scheppen, de paling over de kommetjes verdelen. Elk kommetje afdekken met een rondje bladerdeeg.

    Inborstelen met wat ei en gedurende ongeveer twintig minuten - of tot het bladerdeeg kleurt - in een voorverwarmde oven aan 180°C bakken.

    Onmiddellijk serveren.

    (HLN, Nina, 12/11/11)

    23-12-2011 om 17:05 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep met linzen
    Wortelsoep met linzen (4 p.)

    - 500 gr. wortelen, geschraapt en in stukken gesneden
    - 1 ui, fijngesnipperd
    - 3 el rode linzen
    - 1 stukje verse kurkuma, geschild en fijngesnipperd of 1 tl kurkumapoeder
    - 1 tl komijnpoeder
    - groentebouillon
    - pezo

    Wortelen, ui, linzen en komijn in een ketel doen met tweemaal het volume aan bouillon. Dertig minuten zachtjes laten koken. Indien nodig nog wat water (of bouillon) toevoegen.

    De soep pureren en nog vijftien minuten laten pruttelen. Afwerken met peterselie.

    De soep kan hartiger gemaakt worden door af te werken met croutons, uitgebakken spekjes of -natuurlijk, voor de kindjes- gehaktballetjes.

    (HLN, Nina, 12/11/11)

    23-12-2011 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
    Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen (4 p.)

    - 8 coquilles
    - 2 kastanjes, fijngeraspt (of kant-en-klare kastanjerasp)
    - 8 cantharellen, schoongemaakt
    - olijfolie
    - witte balsamico

    voor de pompoencrème :
    - 1/4 pompoen, in stukken gesneden
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 wit van prei, fijngesneden
    - 1 l. gevogeltefond
    - 1 dl. room
    - 20 gr. boter

    De coquilles kruiden met peper en zout. Aan elke kant kort in een pan met antikleeflaag bakken.

    Voor de crème de ui en de prei aanstoven in boter. Pompoen en gevogeltefond toevoegen. De pompoen hierin gaar koken. Mixen en room toevoegen. Vlak voor het serveren opschuimen met de staafmixer.

    De olijfolie en de witte balsamico mengen. De cantharellen hier even door halen. Kruiden met peper en zout.

    De coquilles in het midden van de borden leggen. Aan de éne kant afwerken met geraspte kastanje, aan de andere kant de crème van pompoen. Op de coquilles gemarineerde cantharellen schikken.

    (Nina, 10/12/11, recept van Broes Tavernier, 'tVijfde Seizoen, Aalter)

    20-12-2011 om 21:10 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalm met salade van spitskool
    Gemarineerde zalm met salade van spitskool (4 p.).  Aperitiefhapje.

    - 400 gr. zalmfilet

    voor de marinade :
    - 250 gr. grof zout
    - 100 gr. zwarte peper
    - 120 gr. suiker
    - 1 takje dille

    voor de salade :
    - 1/4 spitskool, fijngesnipperd
    - 20 gr. fijngesneden bieslook
    - 1 sjalot, fijngesneden
    - 15 cl. olijfolie (arbiquina)
    - 5 cl. witte balsamico
    - pezo

    voor de basilicumolie :
    - 1 handvol basilicum
    - 1 teentje knoflook
    - 2 dl. olijfolie
    - pezo

    De zalm in de marinade leggen en gedurende twaalf uur in de koelkast marineren. Draaien en opnieuw twaalf uur marineren.
    Uithalen, afdeppen en voor het serveren in plakjes snijden.

    Voor de salade alle ingrediënten mengen.

    Voor de basilicumolie de basilicum, de knoflook en de olijfolie mixen en op smaak brengen met peper en zout.

    Op kleine bordjes wat salade van spitskool leggen, daarop een plakje gemarineerde zalm. Rondom afwerken met basilicumolie.

    (Nina, 10/12/11, recept van Broes Tavernier, 't Vijfde seizoen, Aalter)

    20-12-2011 om 20:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesto
    Verse basilicum, zongedroogde tomaten, twee soorten kaas (grana padano en pecorino), cashewnoten, look en een mespunt rode peper zijn de ingrediënten voor een rode pesto (van Carrefour).

    Groene pesto of pesto Genovese wordt traditioneel gemaakt met basilicum, pijnboompitten, look, parmezaan en olijfolie. De parmezaan kan vervangen worden door pecorino en de pijnboompitten door walnoten. Daarnaast kent men in Italië de winterpesto waarbij de basilicum vervangen wordt door spinazie.

    De provençaalse variant van pesto wordt pistou genoemd, en deze saus wordt meestal bereid zonder pijnboompitten.


    19-12-2011 om 23:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met verse vis en rode pesto
    Pasta met verse vis en rode pesto (4 p.)

    - 500 gr. kabeljauwfilet
    - 4 el rode pesto
    - 500 gr. spaghetti
    - 6 el olijfolie
    - 2 teentjes look, fijngesneden
    - 250 gr. kerstomaten
    - 1 rood pepertje, gesnipperd
    - pezo
    - 1 handvol basilicu

    De oven voorverwarmen op 180°C. De vis besmeren met rode pesto en in een ovenschaal leggen. Op smaak brengen met peper en zout en de vis gaarbakken in tien tot vijftien minuten.

    De pasta beetgaar koken. Afgieten, besprenkelen met olijfolie en met het deksel op de pan apart houden. De overige olie verhitten en de look glazig fruiten. De kerstomaten en het pepertje toevoegen en vier minuten laten stoven. De pasta toevoegen, kruiden met peper en zout en voorzichtig roerbakken.

    De spaghetti opdienen in grote borden en er de in stukjes gesneden vis over verdelen. Afwerken met enkele blaadjes basilicum.

    (Bron : Simply You, Carrefour)

    19-12-2011 om 23:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostini met rode pesto
    Crostini met rode pesto (4 p.)

    - 8 sneetjes ciabatta
    - 4 el rode pesto
    - 2 bolletjes mozzarella, in schhijfjes
    - 8 kerstomaatjes, gehalveerd
    - 1 el pijnboompitten, geroosterd
    - 1 el parmezaan, geraspt (of pecorino - sterker van smaak)
    - 2 el olijfolie
    - pezo
    - enkele blaadjes basilicum
    - 1 el rode pesto

    De sneetjes ciabatta besmeren met rode pesto. Op elk sneetje één schijfje mozarella en twee halve kerstomaatjes leggen. Enkele pijnboompitten over strooien en wat parmezaan.

    De broodjes vier tot vijf minuten onder de grill plaatsen. uit de oven halen en besprenkelen met olijfolie.

    Kruiden met peper en zout en afwerken met extra pesto en basilicum.

    (Bron : Simply you, Carrefour)

    19-12-2011 om 23:15 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsoep met rundvlees
    Maaltijdsoep met rundvlees (4 p.)

    - 500 gr. rumsteak, in flinterdunne lapjes
    - 1/2 savooikool, in reepjes
    - 100 gr. groene boontjes
    - 2 uien
    - 3 tenen knoflook
    - 3 stengels selder
    - 500 gr. wortelen
    - 1 bussel raapjes
    - 2 preien
    - 500 gr. tomaten
    - 100 gr. witte bonen (één nacht geweekt)
    - 1.5 l. runderbouillon
    - 2 blaadjes laurier
    - 2 takjes tijm
    - 1 kopje kleine pasta, gekookt
    - boter
    - pezo

    De savooi en de boontjes enkele minuten in lichtgezouten water blancheren. Laten schrikken onder koud water. Goed laten uitlekken.

    De uien snipperen en glazig stoven in een klontje boter.

    De knoflook fijnhakken. De selder, de wortelen en de raapjes in blokjes snijden.

    De prei in dunne reepjes snijden. Toevoegen aan de gestoofde ui en nog even verder laten stoven.

    De tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes snijden. Toevoegen aan de gestoofde groenten en overgieten met de bouillon.

    De uitgelekte witte boontjes en de kruiden toevoegen.

    De bouillon aan de kook brengen en vijfenveertig minuten zachtjes laten pruttelen.

    De reepjes savooikool, de groene boontjes en de pasta toevoegen en nog vijf minuten laten koken.

    De flinterdunne reepjes vlees in de hete soep leggen en onmiddellijk serveren.

    (Bron : lekker van bij ons)


    19-12-2011 om 22:04 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
    Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise : hapje (4 p.)

    - 2 el mayonaise
    - 1 tl wasabi
    - 250 gr. culatello di zibello (of een andere kruidige gedroogde Italiaanse ham)
    - 50 gr. veldsla
    - 50 gr. rucola
    - 50 gr. krulsla
    - 1 sjalot, fijngesnipperd
    - 10 sprieten bieslook, fijngesnipperd

    De mayonaise mengen met de wasabi en op smaak brengen met zout.

    De verschillende soorten salade grondig wassen en mengen met versgemalen peper, grof zout en een scheutje olijfolie.

    Sjalot en bieslook toevoegen.

    De salade in balkvorm op het bord dresseren en er plakjes culatello op leggen.

    Het bord afwerken met puntjes wasabimayonaise.

    (DS Magazine, 26/11/11. Recept van Johan Van Raes, The Glorious, A'pen)

    17-12-2011 om 22:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van champignons en dille
    Slaatje van champignons en dille (4 p.)

    - 500 gr. witte champignons
    - 4 el mayonaise
    - 1 dl. light room
    - 1 handvol dille, gehakt
    - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    - 4 stukken stokbrood
    - pezo
    - 4 el gekookte rode biet in blokjes
    - 8 plukjes dille

    De champignons in zo dun mogelijke plakjes snijden.

    In een mengkom de mayonaise met de romm, de dille, de knoflook, peper en zout vermengen. De schijfjes champignons toevoegen en voorzichtig onder mekaar scheppen.

    De stukken stokbrood in de dikte halveren. Beleggen met champignonsalade. Afwerken met plukjes dille en blokjes rode biet en serveren.

    (Bron : Carrefour)

    17-12-2011 om 22:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minichampignons in sherrysaus
    Minichampignons in sherrysaus (4 p.)

    - 500 gr. mini Parijse champignons
    - 50 gr. boter
    - 4 teentjes knoflook, geperst
    - 2 sjalotjes, fijngehakt
    - 1 scheutje sherry
    - 1 dl. kippenbouillon
    - pezo
    - een handvol bladpeterselie

    De champignons in dertig gram boter bakken. De knoflook en de sjalotjes toevoegen en laten meebakken. Blussen met de sherry en laten inkoken.

    De kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden met peper en zout.

    Van het vuur halen en al roerend de rest van de boter, koud en in klontjes, toevoegen. Afwerken met peterselieblaadjes. serveren met brood.

    (Bron : carrefour)



    17-12-2011 om 22:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs