Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs Pintxos
24-12-2011
Guacamole
Guacamole (feest-dipsausjes) - 2 avocado's (hass) - 1 el fijngesneden koriander - 1 el limoensap - 1 tl limoenzestes - pezo Alle ingrediënten in een vijzel pletten, zeven en serveren. (HLN, 3-4/12/11)
24-12-2011 om 22:31
geschreven door Luc
Anchoiade
Anchoiade (feest-dipsausjes) - 24 ansjovisfilets (op olie) - 1 teentje knoflook - 6 el olijfolie - 10 blaadjes basilicum, fijngesnipperd - 1 el chardonnay-azijn - pezo De graatjes uit de visjes snijden. Samen met de knoflook in een vijzel fijnstampen. basilicum, olijfolie en azijn toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Serveren met bruschette en/of in balkjes gesneden rauwe groenten om te dippen. (HLN, 3-4/12/11)
24-12-2011 om 22:28
geschreven door Luc
Gekonfijte paprika
Gekonfijte paprika (feest-dipsausjes) - 3 paprika's - 1 tak rozemarijn - olijfolie - pezo - 1 teentje knoflook, fijngesneden De paprika's samen met de rozemarijn in een ovenschaal leggen en besprenkelen met olijfolie. In een voorverwarmde oven van 190°C ongeveer twintig minuten laten kleuren tot ze bijna zwart zijn. Even laten afkoelen, pellen en in brunoise snijden. Het vocht uit de ovenschaal zeven en mengen met enkele eetlepels olijfolie. Mengen met de paprikabrunoise en kruiden met peper en zout. De knoflook goudgeel bakken en aan de brunoise toevoegen. Tot het kookpunt verwarmen en dan onmiddellijk afkoelen. Deze saus is koud of lauwwarm te serveren. (HLN, 3-4/12/11)
24-12-2011 om 22:21
geschreven door Luc
Citroentaartje met limoensorbet
Citroentaartje met limoensorbet (4 p.) - 450 gr. bloem - 220 gr. malse boter - 180 gr. suiker - 2 kl sinaasappellikeur - 2 eieren - snuifje zout voor de vulling : - 6 eieren - 150 gr. suiker - 3 dl room - 2 citroenen - 1 dl. limoncello De boter, de suiker en het zout samen in de mengkom van de keukenrobot doen. Op matige snelheid romig roeren, de eieren en de likeur toevoegen. Verder mengen tot een homogene massa. Beetje bij beetje de bloem toevoegen. Verder kneden tot het deeg begint te bollen. Het deeg nog even met de hand verder kneden. Anderhalf uur laten rusten in de koelkast. Het deeg enkele millimeter dik uitrollen en in een taartvorm van 26 centimeter diameter, de bodem bedekt met bakpapier, leggen. De randen goed aandrukken, het overtollige deeg verwijderen. De taartbodem met een vork inprikken en in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende tien minuten bakken. Voor de vulling de eieren, de suiker en het sap van twee citroenen schuimig kloppen. De room verwarmen en bij het eiermengsel gieten. Op een laag vuurtje plaatsen en roeren tot de massa lichtjes begint te dikken. De vulling in de gebakken bodem gieten en de taart verder afbakken gedurende twintig minuten aan 170°C. Laten afkoelen en met limoensorbet serveren. (NB, 3-4/12/11)
24-12-2011 om 20:04
geschreven door Luc
Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie (4 p.) - 1/2 knolselder - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1.5 l. gevogeltefond - 500 gr. scheermesjes - 1 dl. koolzaadolie - 1/2 bosje basilicum - 30 gr. boter - pezo De knolselder schillen en in grove stukken snijden. Ui en knoflook versnipperen. De boter laten smelten en de ui, knoflook en knolselder toevoegen. Even laten stoven. De bouillon toevoegen en onder deksel aan de kook brengen. Een twintigtal minuten laten doorkoken. Kruiden met peper en zout. Mixen en eventueel zeven. Water aan de kook brengen en de scheermesjes enkele seconden blancheren. Onder koud stromend water spoelen. De scheermesjes reinigen en in kleine stukjes snijden. De basilicum met de olie tot een gladde massa mixen. De soep afwerken met de scheermesjes en enkele druppels basilicumolie. (NB, 3-4/12/11) Scheermesjes = razor clams (Eng.), couteaux (Fr.)
24-12-2011 om 19:36
geschreven door Luc
Kaas-mosterdsoep
Kaas-mosterdsoep (4 p.) - 100 gr. St.-Maarten Mosterd + Original kaas - 1 prei - 2 aardappelen - 2 el boter - 2 el grove posterd - 1 l. kippenbouillon - 100 ml. room - 2 sneetjes witbrood - boter - 3 el gehakte verse dragon - 2 el geraspte St.-Maarten mosterdkaas De prei en de aardappelen in kleine stukjes snijden en fruiten. De helft van de mosterd en de kippenbouillon toevoegen. Twintig minuten zachtjes laten sudderen. Fijnmixen. De rest van de mosterd en de room toevoegen. De kaas toevoegen maar niet meer laten koken. Het brood in kleine stukjes snijden en even aanbakken tot ze goudbruin zijn. Van het vuur de geraspte kaas en de verse kruiden door de croutons mengen. De soep met wat croutons serveren. (Bron : lekker van bij ons)
24-12-2011 om 00:00
geschreven door Luc
23-12-2011
Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool (4 p.) - 1 kg. varkenswangetjes, eventueel zelf te ontvliezen - 1 wortel, in stukjes - 1 ui, gesnipperd - 1 blaadje laurier - 2 flesjes bruin bier - 1 el tomatenpuree - 1 l. bruine fond - 4 el bruine suiker - 1 taje rozemarijn - 1/2 boerenkool, gewassen, gesneden - 100 gr. boter - 50 gr. bloem - pezo De boter smelten, hazelnootbruin laten worden en er de varkenswangetjes in korsten. Wortel en ui toevoegen, samen met de tomatenpuree. Even laten doorstoven. Bestrooien met de bloem en goed omroeren. Afblussen met het bier en de bouillon. Kruiden met peper en zout. Laurier, rozemarijn en bruine suiker toevoegen. Aan de kook brengen onder gesloten deksel, verder laten garen op een laag vuurtje (of in de oven aan 150°C). regelmatig controleren of geen extra vocht moet worden toegevoegd. De fijngesneden boerenkool in kokend gezouten water blancheren. Daarna spoelen onder koud stromend water. Het gare vlees uit het kookvocht scheppen. Het vocht tot een gladde saus leten inkoken. De wangetjes opnieuw in de saus leggen. De boerenkool aanstoven in een klontje boter. Kruiden met peper en zout. De stoofpot serveren met de boerenkool, en bijvoorbeeld kroketten. (NB, 03-04/12/11)
23-12-2011 om 22:58
geschreven door Luc
Petit-beurretaart
Petit-beurretaart (4 p.) - 600 gr. petit-beurrekoekjes - 3 repen chocolade, in stukjes (melkchocolade geeft een lichte crème au beurre) - 125 gr. boter - 125 gr. plantaardige margarine - koude, sterke koffie - 200 gr. poedersuiker (of griessuiker) + extra om te garneren - 1 zakje vanillesuiker - 2 eieren De boter zacht laten worden, dus minstens een uur op voorhand uit de koelkast halen. De margarine, de poedersuiker, vanillesuiker en twee eierdooiers (de eiwitten bewaren) door de boter roeren. Luchtig opkloppen met de mixer. De chocolade au bain marie laten smelten. Lichtjes laten afkoelen en dan toevoegen aan de boterroom. Nogmaals goed mixen. De twee eiwitten stijfkloppen en deze sneeuw voorzichtig door de crème au beurre mengen. De koekjes één voor één in de koffie dompelen en er een bodempje mee vormen op een schaal. Bestrijken met crème au beurre en opnieuw een laag koekjes leggen. Daarna opnieuw crème au beurre strijken. Dit proces herhalen en een taart opbouwen van vijf à zes lagen koekjes. Eindigen met crème au beurre. De randen van de taart eveneens met crème au beurre bestijken. Enkele uren laten opstijven in de koelkast, versieren met poedersuiker. (Libelle, 20/10/11)
23-12-2011 om 22:22
geschreven door Luc
Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
Biefstuk (runderreepjes) uit de wok (4 p.) - 600 gr. biefstuk - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 1 rood chilipepertje, gesnipperd - 1 cm. verse gember, geschild en geraspt - 1/2 bussel jonge wortelen, geschild, maar geheel gelaten - 2 gele paprika's, in fijne reepjes - 500 gr. broccoli, in roosjes - 200 gr. groene boontjes - 2 dl. runderbouillon - 2 el bladpeterselie - 1 bosje lente-ui - 2 el sojasaus Het vlees in reepjes snijden. De broccoli en de boontjes even in licht gezouten water blancheren. Het vlees in een wok in hete olie goudbruin roerbakken. Het vlees even apart houden. In dezelfde olie de knoflook, het chilipepertje en de gember kort roerbakken. De worteltjes en de paprikareepjes in de wok toevoegen en drie minuten roerbakken. De rest van de groenten toevoegen. Overgieten met de bouillon en één minuut onder deksel verder laten garen. Het vlees bij de groenten toevoegen en omscheppen. Op smaak brengen met sojasaus. De lente-ui in ringetjes snijden, de peterselie grof hakken. Over het wokgerecht strooien. Serveren met rijst. (Bron : lekkervanbijons)
23-12-2011 om 18:02
geschreven door Luc
Aardperencrèmesoep
Aardperencrèmesoep (4 p.) - 1 kg. aardperen (= topinambour), geschild en in stukken gesneden - 1 l. groentebouillon - 2 dl. room - pezo - 2 filets van gerookte paling, in stukjes gesneden - 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg - 1 eierdooier, losgeklopt De aardperen in ongeveer twintig minuten in de bouillon gaarkoken. De soep glad mixen, de room er onder roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De aardperencrème in vuurvaste kommetjes scheppen, de paling over de kommetjes verdelen. Elk kommetje afdekken met een rondje bladerdeeg. Inborstelen met wat ei en gedurende ongeveer twintig minuten - of tot het bladerdeeg kleurt - in een voorverwarmde oven aan 180°C bakken. Onmiddellijk serveren. (HLN, Nina, 12/11/11)
23-12-2011 om 17:05
geschreven door Luc
Wortelsoep met linzen
Wortelsoep met linzen (4 p.) - 500 gr. wortelen, geschraapt en in stukken gesneden - 1 ui, fijngesnipperd - 3 el rode linzen - 1 stukje verse kurkuma, geschild en fijngesnipperd of 1 tl kurkumapoeder - 1 tl komijnpoeder - groentebouillon - pezo Wortelen, ui, linzen en komijn in een ketel doen met tweemaal het volume aan bouillon. Dertig minuten zachtjes laten koken. Indien nodig nog wat water (of bouillon) toevoegen. De soep pureren en nog vijftien minuten laten pruttelen. Afwerken met peterselie. De soep kan hartiger gemaakt worden door af te werken met croutons, uitgebakken spekjes of -natuurlijk, voor de kindjes- gehaktballetjes. (HLN, Nina, 12/11/11)
23-12-2011 om 16:49
geschreven door Luc
20-12-2011
Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen (4 p.) - 8 coquilles - 2 kastanjes, fijngeraspt (of kant-en-klare kastanjerasp) - 8 cantharellen, schoongemaakt - olijfolie - witte balsamico voor de pompoencrème : - 1/4 pompoen, in stukken gesneden - 1 ui, gesnipperd - 1 wit van prei, fijngesneden - 1 l. gevogeltefond - 1 dl. room - 20 gr. boter De coquilles kruiden met peper en zout. Aan elke kant kort in een pan met antikleeflaag bakken. Voor de crème de ui en de prei aanstoven in boter. Pompoen en gevogeltefond toevoegen. De pompoen hierin gaar koken. Mixen en room toevoegen. Vlak voor het serveren opschuimen met de staafmixer. De olijfolie en de witte balsamico mengen. De cantharellen hier even door halen. Kruiden met peper en zout. De coquilles in het midden van de borden leggen. Aan de éne kant afwerken met geraspte kastanje, aan de andere kant de crème van pompoen. Op de coquilles gemarineerde cantharellen schikken. (Nina, 10/12/11, recept van Broes Tavernier, 'tVijfde Seizoen, Aalter)
20-12-2011 om 21:10
geschreven door Luc
Gemarineerde zalm met salade van spitskool
Gemarineerde zalm met salade van spitskool (4 p.). Aperitiefhapje. - 400 gr. zalmfilet voor de marinade : - 250 gr. grof zout - 100 gr. zwarte peper - 120 gr. suiker - 1 takje dille voor de salade : - 1/4 spitskool, fijngesnipperd - 20 gr. fijngesneden bieslook - 1 sjalot, fijngesneden - 15 cl. olijfolie (arbiquina) - 5 cl. witte balsamico - pezo voor de basilicumolie : - 1 handvol basilicum - 1 teentje knoflook - 2 dl. olijfolie - pezo De zalm in de marinade leggen en gedurende twaalf uur in de koelkast marineren. Draaien en opnieuw twaalf uur marineren. Uithalen, afdeppen en voor het serveren in plakjes snijden. Voor de salade alle ingrediënten mengen. Voor de basilicumolie de basilicum, de knoflook en de olijfolie mixen en op smaak brengen met peper en zout. Op kleine bordjes wat salade van spitskool leggen, daarop een plakje gemarineerde zalm. Rondom afwerken met basilicumolie. (Nina, 10/12/11, recept van Broes Tavernier, 't Vijfde seizoen, Aalter)
20-12-2011 om 20:58
geschreven door Luc
19-12-2011
Pesto
Verse basilicum, zongedroogde tomaten, twee soorten kaas (grana padano en pecorino), cashewnoten, look en een mespunt rode peper zijn de ingrediënten voor een rode pesto (van Carrefour). Groene pesto of pesto Genovese wordt traditioneel gemaakt met basilicum, pijnboompitten, look, parmezaan en olijfolie. De parmezaan kan vervangen worden door pecorino en de pijnboompitten door walnoten. Daarnaast kent men in Italië de winterpesto waarbij de basilicum vervangen wordt door spinazie. De provençaalse variant van pesto wordt pistou genoemd, en deze saus wordt meestal bereid zonder pijnboompitten.
19-12-2011 om 23:40
geschreven door Luc
Pasta met verse vis en rode pesto
Pasta met verse vis en rode pesto (4 p.) - 500 gr. kabeljauwfilet - 4 el rode pesto - 500 gr. spaghetti - 6 el olijfolie - 2 teentjes look, fijngesneden - 250 gr. kerstomaten - 1 rood pepertje, gesnipperd - pezo - 1 handvol basilicu De oven voorverwarmen op 180°C. De vis besmeren met rode pesto en in een ovenschaal leggen. Op smaak brengen met peper en zout en de vis gaarbakken in tien tot vijftien minuten. De pasta beetgaar koken. Afgieten, besprenkelen met olijfolie en met het deksel op de pan apart houden. De overige olie verhitten en de look glazig fruiten. De kerstomaten en het pepertje toevoegen en vier minuten laten stoven. De pasta toevoegen, kruiden met peper en zout en voorzichtig roerbakken. De spaghetti opdienen in grote borden en er de in stukjes gesneden vis over verdelen. Afwerken met enkele blaadjes basilicum. (Bron : Simply You, Carrefour)
19-12-2011 om 23:32
geschreven door Luc
Crostini met rode pesto
Crostini met rode pesto (4 p.) - 8 sneetjes ciabatta - 4 el rode pesto - 2 bolletjes mozzarella, in schhijfjes - 8 kerstomaatjes, gehalveerd - 1 el pijnboompitten, geroosterd - 1 el parmezaan, geraspt (of pecorino - sterker van smaak) - 2 el olijfolie - pezo - enkele blaadjes basilicum - 1 el rode pesto De sneetjes ciabatta besmeren met rode pesto. Op elk sneetje één schijfje mozarella en twee halve kerstomaatjes leggen. Enkele pijnboompitten over strooien en wat parmezaan. De broodjes vier tot vijf minuten onder de grill plaatsen. uit de oven halen en besprenkelen met olijfolie. Kruiden met peper en zout en afwerken met extra pesto en basilicum. (Bron : Simply you, Carrefour)
19-12-2011 om 23:15
geschreven door Luc
Maaltijdsoep met rundvlees
Maaltijdsoep met rundvlees (4 p.) - 500 gr. rumsteak, in flinterdunne lapjes - 1/2 savooikool, in reepjes - 100 gr. groene boontjes - 2 uien - 3 tenen knoflook - 3 stengels selder - 500 gr. wortelen - 1 bussel raapjes - 2 preien - 500 gr. tomaten - 100 gr. witte bonen (één nacht geweekt) - 1.5 l. runderbouillon - 2 blaadjes laurier - 2 takjes tijm - 1 kopje kleine pasta, gekookt - boter - pezo De savooi en de boontjes enkele minuten in lichtgezouten water blancheren. Laten schrikken onder koud water. Goed laten uitlekken. De uien snipperen en glazig stoven in een klontje boter. De knoflook fijnhakken. De selder, de wortelen en de raapjes in blokjes snijden. De prei in dunne reepjes snijden. Toevoegen aan de gestoofde ui en nog even verder laten stoven. De tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes snijden. Toevoegen aan de gestoofde groenten en overgieten met de bouillon. De uitgelekte witte boontjes en de kruiden toevoegen. De bouillon aan de kook brengen en vijfenveertig minuten zachtjes laten pruttelen. De reepjes savooikool, de groene boontjes en de pasta toevoegen en nog vijf minuten laten koken. De flinterdunne reepjes vlees in de hete soep leggen en onmiddellijk serveren. (Bron : lekker van bij ons)
19-12-2011 om 22:04
geschreven door Luc
17-12-2011
Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise : hapje (4 p.) - 2 el mayonaise - 1 tl wasabi - 250 gr. culatello di zibello (of een andere kruidige gedroogde Italiaanse ham) - 50 gr. veldsla - 50 gr. rucola - 50 gr. krulsla - 1 sjalot, fijngesnipperd - 10 sprieten bieslook, fijngesnipperd De mayonaise mengen met de wasabi en op smaak brengen met zout. De verschillende soorten salade grondig wassen en mengen met versgemalen peper, grof zout en een scheutje olijfolie. Sjalot en bieslook toevoegen. De salade in balkvorm op het bord dresseren en er plakjes culatello op leggen. Het bord afwerken met puntjes wasabimayonaise. (DS Magazine, 26/11/11. Recept van Johan Van Raes, The Glorious, A'pen)
17-12-2011 om 22:47
geschreven door Luc
Slaatje van champignons en dille
Slaatje van champignons en dille (4 p.) - 500 gr. witte champignons - 4 el mayonaise - 1 dl. light room - 1 handvol dille, gehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 4 stukken stokbrood - pezo - 4 el gekookte rode biet in blokjes - 8 plukjes dille De champignons in zo dun mogelijke plakjes snijden. In een mengkom de mayonaise met de romm, de dille, de knoflook, peper en zout vermengen. De schijfjes champignons toevoegen en voorzichtig onder mekaar scheppen. De stukken stokbrood in de dikte halveren. Beleggen met champignonsalade. Afwerken met plukjes dille en blokjes rode biet en serveren. (Bron : Carrefour)
17-12-2011 om 22:46
geschreven door Luc
Minichampignons in sherrysaus
Minichampignons in sherrysaus (4 p.) - 500 gr. mini Parijse champignons - 50 gr. boter - 4 teentjes knoflook, geperst - 2 sjalotjes, fijngehakt - 1 scheutje sherry - 1 dl. kippenbouillon - pezo - een handvol bladpeterselie De champignons in dertig gram boter bakken. De knoflook en de sjalotjes toevoegen en laten meebakken. Blussen met de sherry en laten inkoken. De kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden met peper en zout. Van het vuur halen en al roerend de rest van de boter, koud en in klontjes, toevoegen. Afwerken met peterselieblaadjes. serveren met brood. (Bron : carrefour)
17-12-2011 om 22:31
geschreven door Luc