- 600 gr. petit-beurrekoekjes - 3 repen chocolade, in stukjes (melkchocolade geeft een lichte crème au beurre) - 125 gr. boter - 125 gr. plantaardige margarine - koude, sterke koffie - 200 gr. poedersuiker (of griessuiker) + extra om te garneren - 1 zakje vanillesuiker - 2 eieren
De boter zacht laten worden, dus minstens een uur op voorhand uit de koelkast halen.
De margarine, de poedersuiker, vanillesuiker en twee eierdooiers (de eiwitten bewaren) door de boter roeren. Luchtig opkloppen met de mixer.
De chocolade au bain marie laten smelten. Lichtjes laten afkoelen en dan toevoegen aan de boterroom. Nogmaals goed mixen.
De twee eiwitten stijfkloppen en deze sneeuw voorzichtig door de crème au beurre mengen.
De koekjes één voor één in de koffie dompelen en er een bodempje mee vormen op een schaal. Bestrijken met crème au beurre en opnieuw een laag koekjes leggen. Daarna opnieuw crème au beurre strijken. Dit proces herhalen en een taart opbouwen van vijf à zes lagen koekjes. Eindigen met crème au beurre.
De randen van de taart eveneens met crème au beurre bestijken.
Enkele uren laten opstijven in de koelkast, versieren met poedersuiker.