voor de pompoencrème : - 1/4 pompoen, in stukken gesneden - 1 ui, gesnipperd - 1 wit van prei, fijngesneden - 1 l. gevogeltefond - 1 dl. room - 20 gr. boter
De coquilles kruiden met peper en zout. Aan elke kant kort in een pan met antikleeflaag bakken.
Voor de crème de ui en de prei aanstoven in boter. Pompoen en gevogeltefond toevoegen. De pompoen hierin gaar koken. Mixen en room toevoegen. Vlak voor het serveren opschuimen met de staafmixer.
De olijfolie en de witte balsamico mengen. De cantharellen hier even door halen. Kruiden met peper en zout.
De coquilles in het midden van de borden leggen. Aan de éne kant afwerken met geraspte kastanje, aan de andere kant de crème van pompoen. Op de coquilles gemarineerde cantharellen schikken.
(Nina, 10/12/11, recept van Broes Tavernier, 'tVijfde Seizoen, Aalter)