- 450 gr. bloem - 220 gr. malse boter - 180 gr. suiker - 2 kl sinaasappellikeur - 2 eieren - snuifje zout
voor de vulling : - 6 eieren - 150 gr. suiker - 3 dl room - 2 citroenen - 1 dl. limoncello
De boter, de suiker en het zout samen in de mengkom van de keukenrobot doen. Op matige snelheid romig roeren, de eieren en de likeur toevoegen. Verder mengen tot een homogene massa. Beetje bij beetje de bloem toevoegen. Verder kneden tot het deeg begint te bollen.
Het deeg nog even met de hand verder kneden. Anderhalf uur laten rusten in de koelkast.
Het deeg enkele millimeter dik uitrollen en in een taartvorm van 26 centimeter diameter, de bodem bedekt met bakpapier, leggen. De randen goed aandrukken, het overtollige deeg verwijderen.
De taartbodem met een vork inprikken en in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende tien minuten bakken.
Voor de vulling de eieren, de suiker en het sap van twee citroenen schuimig kloppen. De room verwarmen en bij het eiermengsel gieten. Op een laag vuurtje plaatsen en roeren tot de massa lichtjes begint te dikken.
De vulling in de gebakken bodem gieten en de taart verder afbakken gedurende twintig minuten aan 170°C.