Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadocrème
    Avocadocrème

    - 2 avocado's, geschild
    - sap van 1 citroen
    - 4 el olijfolie
    - 2 vleestomaten, in blokjes
    - 1 el korianderblaadjes, gehakt
    - cayennepeper en zout

    De avocado's pureren met het citroensap en de olijfolie. Mengen met de vleestomaten en de korianderblaadjes.

    Afkruiden met cayennepeper en zout.

    (Libelle. 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)

    Trefwoord : barbecuesausjes

    05-08-2008 om 16:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwark-dilledressing
    Kwark-dilledressing

    - 250 gr. magere verse kaas
    - 3 el volle melk
    - 3 teentjes knoflook, geperst
    - 100 gr. geraspte komkommer
    - 1 el dille, gehakt
    - citroensap
    - cayennepeper en zout

    De kaas opkloppen met de volle melk en de knoflook.

    De geraspte komkommer en de dille toevoegen.

    Op smaak brengen met citroensap, cayennepeper en zout.


    (Libelle. 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)

    Trefwoord : barbecuesausjes

    05-08-2008 om 16:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika-tomatensalsa
    Paprika-tomatensalsa

    - 2 rode paprika's, schoongemaakt, in stukken
    - 2 rode chilipepertjes, schoongemaakt, in stukken
    - 5 dl. water
    - 1 tl maïszetmeel
    - 150 gr. uitgelekte tomatenblokjes, uit blik
    - 2 el rietsuikersiroop
    - sap van 1 limoen
    - snuifje kaneel
    - peper en zout
    - versgehakt basilicum

    De paprika's en de chilipepers samen met het water gedurende twee minuten pureren met de staafmixer. Door een puntzeef schenken. Laten inkoken tot anderhalve deciliter. Af en toe omroeren.

    Binden met het maïszetmeel dat werd losgeklopt in enekel eetlepels koud water. Twee minuten laten doorkoken en laten afkoelen.

    De tomatenblokjes, de rietsuikersiroop en het limoensap toevoegen. Op smaak brengen met kaneel, peper en zout.

    Afwerken met gehakte basilicum. 

    (Libelle. 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)

    Trefwoord : barbecuesaus

    05-08-2008 om 16:24 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouille
    Rouille

    - 1 in zout water gekkokte aardappel
    - 1 rode paprika, geroosterd en gepeld
    - 3 teentjes knoflook
    - 2 eierdooiers
    - sap van 1/2 citroen
    - 1 gr. saffraandraadjes
    - 2 dl. olijfolie
    - tabasco
    - cayennepeper en zout

    Aardappel, paprika, knoflook, eierdooiers, citroensap en saffraandraadjes pureren met de staafmixer.

    Aanlengen met de olijfolie en kruiden met tabasco, cayennepeper en zout.

    (Libelle. 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)

    trefwoord: barbecuesausje

    05-08-2008 om 16:24 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
    Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven (4 p.)

    - 700 gr. nieuwe aardappeltjes, geboend
    - olijfolie
    - 2 tenen knoflook, geperst
    - zout
    - snuifje saffraan
    - 2 kl citroenzeste
    - 200 gr. groene olijven
    - 1 groen chilipepertje, fijngehakt
    - 4 el bouillon
     - 2 el peterselie, fijngehakt

    De aardappelen licht in olijfolie aanbakken, de knoflook toevoegen en even mee fruiten.

    Saffraan, zeste, olijven, chili en bouillon toevoegen en de aardappeltjes ongeveer vijftien minuten onder deksel smoren.

    De laatste vijf minuten het deksel van de pan nemen en op hoog vuur het cocht laten inkoken.

    Serveren met de peterselie.

    Lekker bij een stukje tonijnfilet (600 gr./4 p.), gebakken in olijfolie en bestrooid met komijnzaadjes, peper en zout.

    (Nina, HLN, Verrukkelijke krieltjes, 14/06/08)

    04-08-2008 om 16:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
    Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing (4 p.)

    - 4 kippenbouten
    - zeste en sap van 3 limoenen
    - merg van 2 vanillestokjes en de uitgeschraapte peulen
    - 3 el fijne suiker
    - 7 el olijfolie
    - peper en zout

    voor de salade :
    - 1 rode ui, in fijne ringetjes
    - 2 roze pompelmoezen, geschild, gehalveerd, in plakjes
    - 5 trostomaten, gehalveerd, in plakjes
    - 1 el gehakte korianderblaadjes
     
    Het limoensap verwarmen met de limoenzeste, de suiker, het vanillemerg en de vanillepeulen . Vier tot vijf minuten laten inkoken tot een lichte stroop. Aanlengen met vijf eetlepels olijfolie. De vanillepeulen wegnemen. Op smaak brengen met peper en zout.

    De uien, de pompelmoezen, de tomaten en de korianderblaadjes mengen met de vanilledressing. Goed omscheppen.

    De kippenbouten bestrijken met de rest van de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Vijf à zes minuten aan elke kant op de barbecue roosteren.

    Serveren met de lauwe salade en met aardappelen of stokbrood.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster' 05/06/08)

    02-08-2008 om 15:23 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom
    Banketbakkersroom 

    Ingrediënten voor 1 liter

    * 7,5 dl melk
    * 4 eierdooiers
    * 135 gr griessuiker
    * 60 gr maïszetmeel
    * 1/2 vanillestok

    Bereidingswijze

    1. Zet de melk op het vuur
    2. Snij een halve vanillestok open en haal met de achterkant van een
    mes de 'vanillepitjes' uit de stok. Deze geven de meeste smaak
    3. Laat de melk koken - opletten dat ze niet overkookt
    4. Klop de eierdooiers met de griessuiker wit (en ruban)(met een mixer
    gaat dit veel vlotter
    5. Verwijder de vanillestok uit de melk
    6. Voeg de eiermassa met het maïszetmeel en meng
    7. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten, voortdurend met
    een klopper blijven mengen
    8. Op een zacht vuurtje plaatsen
    9. Door het roeren met een klopper, de melk tot een homogene massa
    laten koken (let op overkoken)
    10. Van het vuur wegnemen
    11. Laten afkoelen

    Goed om weten

    * Om te verhinderen dat een vel op de banketbakkersroom komt, kan men
    deze met poedersuiker bestrooier, met gesmolten boter bestrijken of met
    ingeboterd keukenpapier afdekken
    * Om deze na het afkoelen bewerkbaar te houden, dient men deze
    regelmatig te mengen
    * Het is ten strengste verboden om met de vinger te proeven. Het
    gevaar bestaat immers dat de banketbakkersroom zal verdunnen. Speeksel zal
    immers een enzymen vormen dat het zetmeel doet splitsen, dus verdunnen

    02-08-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoen-chiliboter
    Limoen-chiliboter

    - 250 gr. zachte boeren- of melkerijboter
    - sap van 2 limoenen
    - 2 rode chilipepertjes, in reepjes
    - zeste van 1 limoen
    - 1 el rietsuikersiroop
    - een snuifje cayennepeper
    - een snuifje zout

    De boter romig roeren met het limoensap. De chilipepertjes, de limoenzeste, de rietsuikersiroop, cayennepeper en (indien ongezouten boter) zout toevoegen.

    Lekker met geroosterde vis en zeevruchten, gevogelte, geroosterde paprika's en exotisch fruit zoals mango.

    De boter wat laten opstijven, er in alu-folie een stevig rolletje van maken en tot gebruik bewaren in de koelkast.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster', 05/06/08)

    Trefwoorden : barbecue, kruidenboter

    02-08-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
    Kippenvleugels en spareribs (4 p.)

    - 12 kippenvleugeltjes
    - 600 gr. gevleesde varkensribben
    - 8 dl. kippenbouillon
    - 1 passievrucht, geschild, in blokjes
    - 1 rode ui, gesnipperd
    - 1 teentje knoflook, gesnipperd
    - 3 el olijfolie
    - 3 el fijne suiker
    - 2 el balsamico
    - 50 gr. geconcentreerde tomatenpuree
    - 100 gr. milde chilisaus
    - peper en zout

    De kippenvleugeltjes vijftien minuten in de bouillon koken, de ribbetjes ongeveer dertig minuten. Laten uitlekken.

    De ui en de knoflook fruiten in olijfolie. De suiker erbij strooien en lichtjes laten karameliseren. Blussen met balsamico. De tomatenpuree, één deciliter kippenbouillon en de chilisaus toevoegen. Tien minuten zacht laten koken. Af en toer omroeren. De saus een beetje laten afkoelen.

    De passievrucht bij de saus voegen. Naar smaak kruiden met peper en zout.

    De afgekoelde ribbetjes en de spareribs met de saus bestrijken. Vijf tot tien minuten op de barbecue leggen. Een paar keer omkeren.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster.' 05/06/08)

    01-08-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deboosere en het weer
    'Voor wolken, wetenschap, weer, getallen, sterren en  verwondering ben je hier op de juiste plaats.'

    Dixit Frank Deboosere

    http://www.frankdeboosere.net/ 

    01-08-2008 om 16:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde varkenskoteletjes
    Gevulde varkenskoteletjes (4 p.)

    - 4 kleine, dikke varkenskoteletten
    - 4 rijpe vijgen
    - 3 el graantjesmosterd
    - 3 el olijfolie
    - peper en zout

    De varkenskoteletjes horizontaal tot tegen het been insnijden.

    De vijgen spoelen, goed droogdeppen. In plakken van zo'n 5 mm. dik snijden. in elke kotelet twee of drie stukjes vijg stoppen. Lichtjes toedrukken en eventueel vaststeken met een houten prikkertje.

    De mosterd met de olijfolie losroeren (als je vijgenmosterd kunt vinden : een aanrader). De koteletjes er aan beide kanten mee bestrijken. Kruiden met peper en zout.

    Zes tot acht minuten aan beide kanten op de barbecue roosteren.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster', 05/06/08)

    01-08-2008 om 16:18 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinkruidenboter
    Tuinkruidenboter

    Pureer met de staafmixer 75 gr. gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, dille en dragon) met 50 gr. gesmolten boter, het sap van een halve citroen, een snuifje peper en zout.

    200 gr. boter zacht roeren en er de kruidenpuree, één eetlepel gehakte bieslook en één eetlepel tuinkersblaadjes aan toevoegen.

    Lekker met : geroosterd kalfs- en rundvlees, vis, aardappelen in de schil.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster', 05/06/08)

    Trefwoorden : barbecue, kruidenboter

    01-08-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelvleesballetjes

    Wortelvleesballetjes

    - gehakt
    - worteltjes
    - ui
    - paneermeel
    - ei
    - tomatensaus

    De wortelen in stukjes snijden en gaarkoken. Een halve ui snipperen en samen met de worteltjes pureren.

    Mengen met het gehakt (of met gemalen biefstuk); een eitje en wat paneermeel onder het mengserl roeren.

    Kleine balletjes van het mengsel rollen. De balletjes in een pan bakken en serveren met tomatensaus.

    Zó leer je kindren groenten eten.

    (Een recept van Kristel van K3)

    (NB, 26-27/07/08)

    31-07-2008 om 18:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buienradar
    Waar heeft het de voorbije uren geregend, maar vooral : waar vallen de buien binnen twee uren ?

    http://www.buienradar.nl/ 

    http://www.meteox.be/


    31-07-2008 om 18:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententajine

    Groententajine (4 p.)

    - 1/2 aubergine, in blokjes
    - 1/2 courgette, in blokjes
    - 1 ui, gesnipperd
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    - 3 witte en 3 gele raapjes, in stukken
    - 2 wortelen, in stukken
    - 1 rode paprika, in stukken
    - 400 gr. kikkererwten, uit blik
    - 2 dl. gezeefde tomaten
    - 5 el olijfolie
    - 3 tl chilipoeder
    - 1 el korianderzaad
    - 1 el paprikapoeder
    - handvol verse koriander
    - zout

    De courgette en de aubergine bestrooien met zout. Vijftien minuten laten rusten en afspoelen.

    Ui, knoflook, wortel, raapjes en paprika in de tajine doen, besprenkelen met olijfolie en de tajine zonder deksel in een voorverwarmde oven op 180°C zetten tot de groenten wat geroosterd zijn.

    Courgette en aubergine toevoegen, kruiden met paprikapoeder, korianderzaad en chilipoeder. Nog even zonder deksel laten roosteren.

    De gezeefde tomaten en de kikkererwten toevoegen, het deksel op de tajine plaatsen en twintig minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.

    Bestrooien met versgehakte koriander en in de tajine serveren met couscous.

    (Proeven. 'Van Taartvorm tot Tajine.' 02/08)

    30-07-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententajine met staartvis
    Groente - tajine met staartvis (6 p.)

    - 2 tomaten, ontveld, ontpit, in 4 gesneden
    - grote bos verse koriander, fijngehakt
    - 500 gr. staartvis, in stukken
    - water
    groenten :
    - 2 grote uien, in stukken
    - 2 wortels, in stukken
    - 2 courgettes, in stukken
    - 1 rode paprika, ontveld, ontpit, in stukken
    - 1 koolrabi, in stukken
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    kruiden :
    - 1/2 tl saffraandraadjes
    - 1 tl kaneel
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl cayennepeper
    - 1 tl gemberpoeder
    - 1 tl raz-el-hanout

    Een bodempje water in een tajine doen en ui, wortel en paprika toevoegen. Even laten sudderen, de kruiden toevoegen en goed mengen.

    De rest van de groenten - op de tomaat na - toevoegen, de tajine sluiten en ongeveer dertig minuten op een zacht vuur laten sudderen.

    De stukken vis in de groenten leggen en tien minuten onder gesloten deksel laten meegaren.

    Afwerken met de tomaat en de koriander, en serveren in de tajine, samen met couscous.

    (HLN, 26-27/08/08)

    30-07-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
    Tajine van lamsvlees met lentegroenten (4 p)

    Een uitgebeende lamsschouder in blokjes snijden.

    Twee uien en drie knoflookteentjes snipperen.

    Zes eetlepels olijfolie verhitten in een tajine, het vlees aanbraden en de ui en knoflook toevoegen.

    Vier tomaten in kwarten snijden, zes aardappelen in flinke blokjes snijden.

    Tomaten, aardappelen, een theelepel kaneel, een theelepel komijn en peper en zout bij in de tajine doen. Twee deciliter water toevoegen, Afdekken en en uur laten pruttelen op zacht vuur.

    Tweehonderdvijftig gram tuinbonen doppen, vier gezouten citroenen in kwarten snijden en ze samen met vier gehalveerde artisjokbodems in de tajine doen. Alles nog dertig minuten laten pruttelen.

    De blaadjes van een bosje koriander fijnhakken en vlak voor het opdienen over de groenten strooien.

    30-07-2008 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezouten citroenen
    Gezouten citroenen

    Eén kilogram citroenen overdwars in dikke plakken snijden. Er drie eetlepels zout overheen strooien en gedurende twaalf uur er het vocht laten uittrekken. Laten uitlekken. In een grote stopfles doen en volledig afdekken met olijfolie. Eén maand laten trekken. Na gebruik de fles steeds goed terug afsluiten. Koel en donker bewaren.

    30-07-2008 om 16:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco alla Milanese
    Ossobuco alla Milanese (4 p.)

    - 4 stukken kalfsschenkel
    - 20 gr. boter
    - 3 el olijfolie
    - 1 el bloem
    - 1 ui, fijngesnipperd
    - 1 teentje knoflook, fijngehakt
    - 2 wortels, in plakjes
    - 2 stengels bladselderij, in stukjes
    - 1 middelgrote ui, in ringen
    - 1/4 l. witte wijn
    - 1/4 l. kalfsbouillon
    - 2 el tomatenpuree
    - versgemalen zwarte peper
    - tijm
    - laurier

    voor de gremolata (zie ook 30/05/07) :
    - 2 el peterselie, fijngehakt
    - 1 teentje knoflook, uitgeperst
    - zeste van 1/2 citroen

    De boter in de olijfolie laten smelten. De ui toevoegen en vijf minuten op een laag vuur fruiten.

    De bloem met de peper mengen. De schenkels erdoor halen en op een hoog vuur aan alle kanten bruin bakken. De wijn erbij schenken en zonder deksel tien minuten laten stoven.

    Bouillon, wortelen, selderij, tijm, laurier, knoflook en tomatenpuree toevoegen. Gedurende ongeveer twee uren op een laag vuur laten sudderen.

    Voor de gremolata de ingrediënten in een vijzel mengen.

    Het vlees uit de pan nemen en warm houden. de saus tot de helft laten inkoken. Het vlees opnieuw toevoegen.

    Serveren samen met de gremolata en met rijst of gekookte aardappelen.

    Ossobuco kan perfect gegaard worden in een 'dou feu' van Le Creuset. Het concept is eenvoudig : het holle deksel vul je met ijsblokjes of koud water. Het deksel koelt af waardoor er binnen in de pot condensatie ontstaat die het gerecht voortdurend bevochtigt.

    (HLN, 26-28/07/08)

    29-07-2008 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Larousse Gastronomique en Ossobuco
    Een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk uit Milaan komt. De naam betekent letterlijk 'been met een gat'. Schijven kalfsschenkel worden gsmoord in witte wijn met ui en tomaat. Bij ossobuco wordt meestal rijst of pasta opgediend.
    Een variant hierop is 'ossobuco alla gremolata die zonder tomaat wordt klaargemaakt maar vlak voor serveren wordt bestrooid met fijngehakte look en citroenzeste.

    Ossobuco à la Milanaise (4 p.)

    - 1 ui, fijngesnipperd
    - 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
    - 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    - 1 dl. olijfolie
    - 50 gr. boter
    - 4 schijven kalfsschenkel van ongeveer 2 cm. dik, met bloem bestoven
    - 2 el olijfolie
    - 1 laurierblad
    - 1 glas droge witte wijn
    - 500 gr. ontvelde, ontpitte tomaten, in blokjes
    - 2 l. bouillon
    - 50 gr. bladpeterselie, fijngehakt
    - 20 gr. rozemarijn, fijngehakt

    Ui, bleekselderij en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter aanstoven.

    In een andere pan in twee eetlepels olijfolie de kalfsschenkels aan beide kanten bruin bakken.

    Het vlees aan de groenten toevoegen en er het laurierblad en de witte wijn bij doen. Even laten pruttelen en er de bouillon over schenken. De pan sluiten en hem anderhalf uur in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen.

    De gare schenkels uit de pan nemen en warm houden.

    Het stoofvocht zo nodig nog wat inkoken en er de bladpeterselie en de rozemarijn door roeren. De saus over het vlees lepelen en er een saffraanrisotto bij serveren.

    29-07-2008 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs