Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing (4 p.)
- 4 kippenbouten - zeste en sap van 3 limoenen - merg van 2 vanillestokjes en de uitgeschraapte peulen - 3 el fijne suiker - 7 el olijfolie - peper en zout
voor de salade : - 1 rode ui, in fijne ringetjes - 2 roze pompelmoezen, geschild, gehalveerd, in plakjes - 5 trostomaten, gehalveerd, in plakjes - 1 el gehakte korianderblaadjes
Het limoensap verwarmen met de limoenzeste, de suiker, het vanillemerg en de vanillepeulen . Vier tot vijf minuten laten inkoken tot een lichte stroop. Aanlengen met vijf eetlepels olijfolie. De vanillepeulen wegnemen. Op smaak brengen met peper en zout.
De uien, de pompelmoezen, de tomaten en de korianderblaadjes mengen met de vanilledressing. Goed omscheppen.
De kippenbouten bestrijken met de rest van de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Vijf à zes minuten aan elke kant op de barbecue roosteren.
Serveren met de lauwe salade en met aardappelen of stokbrood.