- 12 kippenvleugeltjes - 600 gr. gevleesde varkensribben - 8 dl. kippenbouillon - 1 passievrucht, geschild, in blokjes - 1 rode ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook, gesnipperd - 3 el olijfolie - 3 el fijne suiker - 2 el balsamico - 50 gr. geconcentreerde tomatenpuree - 100 gr. milde chilisaus - peper en zout
De kippenvleugeltjes vijftien minuten in de bouillon koken, de ribbetjes ongeveer dertig minuten. Laten uitlekken.
De ui en de knoflook fruiten in olijfolie. De suiker erbij strooien en lichtjes laten karameliseren. Blussen met balsamico. De tomatenpuree, één deciliter kippenbouillon en de chilisaus toevoegen. Tien minuten zacht laten koken. Af en toer omroeren. De saus een beetje laten afkoelen.
De passievrucht bij de saus voegen. Naar smaak kruiden met peper en zout.
De afgekoelde ribbetjes en de spareribs met de saus bestrijken. Vijf tot tien minuten op de barbecue leggen. Een paar keer omkeren.
(Libelle, 'Lekkers op de rooster.' 05/06/08)
Reacties op bericht (1)
01-08-2008
kwam eens een kijkje nemen, en nu heb ik honger gekregen se hihi...
Mooi blogje, wens jullie nog een fijn weekend toe.liefs Mieke.