Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenverbena
    De blaadjes van de citroenverbena hebben een heerlijk citroenaroma en doen het goed bij vis, gevogelte, varkensvlees, in salades en in thee.

    23-03-2007 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crêpe met gorgonzola
    Crêpe met gorgonzola (4 p.)  

    - 130 gr. bloem
    - 2 eieren
    - 30 cl. water
    - 30 gr. gesmolten boter
    - snuifje zout
    - 200 gr. gorgonzola
    - zakje rucola-sla
    - 6 plakjes parmaham
    - 3 el gehakte okkernoten
    - zwarte peper

    Het pannenkoekenbeslag maken met de bloem, de eieren, het water, de gesmolten boter en een snuifje zout.

    Dertig minuten laten rusten en er acht pannenkoeken mee bakken.

    De gorgonzola in schijfjes snijden, de rucola schoonmaken. De ham in kleine stukjes (reepjes) snijden.

    Een pannenkoek in een nooje boter in de pan terug op het vuur zetten en er een stukje gorgonzola laten op smelten. Wat zwarte peper, een theelepel okkernoten, wat ham en rucola erover strooien.

    De pannenkoek in vier vouwen en afwerken met rucolasalade en enkele snippers ham.

    Lunch-idee !!!!

    (Libelle, 08/03/07)

    23-03-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella
    Paella (4 p.)

    Arroz Cortijero

    - 400 gr. paella-rijst
    - 400 gr. varkensribbetjes
    - 200 gr. licht gerookte chorizo in schijfjes
    - 200 gr. licht gerookte morcilla (of bloedworst) in schijfjes
    - 1 bussel lente-uitjes, enkel de topjes
    - 1 schaaltje kleine groene asperges, in stukjes
    - kippenbouillon

    Voor de sofrito (dit is de basis van de paella) :
    - 3 tomaten, in stukjes
    - 2 teentjes knoflook, in stukjes
    - 1/2 groene paprika, in stukjes
    - takje bladpeterselie
    - 1 dl. olijfolie
    - 1 citroen
    - eentiental draadjes saffraan
    - snuifje zout

    In een paella-pan, in een royale scheut olijfolie, de groenten voor de sofrito fruiten tot je een papje krijgt.

    In een andere pan de ribbetjes mooi bruin aanbakken en opzij houden. De chorizo en de morcilla licht aanbakken.

    Rijst, saffraan en wat zout toevoegen aan de sofrito in de paella-pan en alles goed omroeren.

    De ribbetjes erop leggen en alles onder bouillon zetten.

    Voorzichtig de chorizo en de morcilla samen met de asperges en de lenteui op de rijst leggen.

    Twintig minuten laten sudderen op een zacht vuurtje, terwijl je af en toe de pan schudt en draait.

    Als de rijst gaar is (proeven !!) de paella in de pan opdien met schijfjes citroen (deze citroen is de refraicheur die het gerecht minder zwaar maakt en voor een frisse toets zorgt).

    (Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)

    (HLN, Nina, 24/02/07 : "Smakelijk Spaans")

    23-03-2007 om 16:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde : vogelperspectief

    Een schitterende website van het Smithsonian Institute: de aarde vanuit het perspectief van een 'orbiting sattelite'.

    http://www.earthfromspace.si.edu/ 

    23-03-2007 om 16:22 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardpeer of topinamboer
    De aardpeer of topinamboer komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze grillig gevormde wortelknolletjes worden gekookt, gestoomd of in boter gesmoord. Wanneer eerst geblancheerd, schillen ze gemakkelijker. De smaak lijkt sterk op die van de artisjok.

    22-03-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
    Loïc Wacquant, socioloog : "Straf de armen, het nieuwe beleid van de sociale onzekerheid."

    "Terwijl de sociale welvaartsstaat steen voor steen wordt afgebroken, verrijst een heel nieuw maatschappijmodel: de penitentaire politiestaat met zij zero-tolerance en genadeloze straffen voor misdrijven groot en klein."

    "De trend naar repressie is ook in heel Europa voelbaar. In Engeland bijvoorbeeld weten ze geen blijf meer met hun gedetineerden, zozeer zelfs dat ze in New York een paar afgedankte gevangenisschepen hebben gekocht. Over ironie gesproken : New York worstelde in de jaren '90 met hetzelfde probleem. Burgemeester Giuliani kwam toen op het idee om drijvende gevangenissen te bouwen. Ze kochten onder meer schepen van de Britse Marine, afdankers van de Falklandoorlog. En nu hebben de Britten die teruggekocht."

    "Nog schrijnender is de situatie in Nederland. In minder dan tien jaar is het aantal gedetineerden van 30 per 100.000 inwoners gestegen tot 140. Ik herken dat land niet meer. Nederland, was dat niet het model voor een humaan en egalitair strafbeleid ?"

    "Het activeren van werklozen is op zich geen slechte zaak, zolang er voldoende banen zijn om die werklozen op te vangen. Fatsoenlijke banen, geen tijdelijke of deeltijdse contracten zoals in Amerika waar mensen ondanks hun salaris in bittere armoede leven. Dat is ook de verborgen agenda achter de hele omschakeling van welfare naar workfare. Het recht op een uitkering wordt vervangen door de plicht om onderbetaalde snertjobs te aanvaarden."

    "Clinton heeft dezelfde fout gemaakt als linkse leiders in Europa : we gaan eerst rechts op eigenterrein verslaan om vervolgens een bocht naar links te maken. Maar wart blijkt ? Van die terugkeer naar een links beleid komt niks in huis."

    "Noteer gerust : Sarkozy wordt geen president. De peilingen in Frankrijk zijn waardeloos. 35 % van de Fransen heeft geen geld voor een vaste telefoonlijn en wordt per definitie niet gepeild. Van de resterende 65 % is er nog een kleine helft die weigert te antwoorden. Neen, dan hecht ik meer belang aan de massale opkomst voor de meetings en de debatten van Ségolène Royal. Zij wordt de volgende president."

    (DM, 19/03/07)

    22-03-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderribstuk met gekonfijte paprika's

    Runderribstuk met gekonfijte paprika's (2 p.)

    Chuleton de vaca con pimentos confitados


    - runderribstuk van ongeveer 1300 gram
    - zeezout
    - olijfolie

    voor de paprika's
    - 4 rode bolpaprika's
    - enkele teentjes knoflook, gekneusd
    - olijolie

    De paprika's op de grillplaat of in de oven blakeren tot ze zwart zien. Laten afkoelen en pellen (stop de paprika's daarvoor eerst tien minuten in een plastic zak die je afsluit). Laat de gepelde paprika's heel,  scheur ze voorzichtig open op één plaats zodat er één lange strook ontstaat. In een grote pan leggen samen met de knofllook en onder olijfolie zetten. Anderhalf uur laten sudderen op een laag vuur : er zullen kleine blaasjes op het oppervlak van de paprika's verschijnen. Regelmatig omdraaien zonder ze te kwetsen. Uit de olie halen en laten uitlekken.

    In een ovenschaal in een voorverwarmde oven aan 100°C twintig minuten laten konfijten.

    Het runderribstuk bakken (traditioneel gebeurt dit op een houtvuur) in een heel hete pan waarin je een straaltje olijfolie hebt gegoten. Het vlees een vijftal minuten aan beide kanten laten bakken zodat de buitenkant krokant en de binnenkant nog bleu is. Voor het opdienen het vlees wat laten rusten en dan overstrooien met zeezout.

    Opdienen met enkele opgerolde gekonfijte paprika's en stevig artisanaal brood.

    (Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)

    (HLN, Nina, 24/02/07 : "Smakelijk Spaans")


    22-03-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
    Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië (4 p.)

    Pisto de verduras con anchoas del cantabrico


    - 1 ui
    - 1/2 groene paprika
    - 1 kleine courgette
    - 1 kleine aubergine
    - olijfolie
    - 10 ansjovisfilets

    Afwerking
    - confituur van zwarte olijven met citroenzeste (kant en klaar)
    - zoetzure rode paprikatapenade (kant en klaar)

    Alle groenten in blokjes snijden. De groenten apart, soort na soort, in dezelfde olijfolie fruiten. Alles samenbrengen en dan nog even laten pruttelen. De groentencompote laten uitlekken en laten afkoelen.

    Op elk bord een laagje olijvenconfituur leggen, daarna groentencompote en daarna tapenade.

    Afwerken met ansjovisfilets en overgieten met een straaltje olijfolie.

    Opdienen met een stukje vers of geroosterd zuurdesem- of olijvenbrood en een glaasje sherry.

    Dit is een voorgerecht bij typisch Spaanse famolie-maaltijden.



    (Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)

    (HLN, Nina, 24/02/07 : "Smakelijk Spaans")


    22-03-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Breydelham
    Breydelham gevuld met capponata, basilicumpesto en balsamicosiroop gevuld. (6 p.)   

    - bosje basilicum
    - een weinig platte peterselie
    - 150 gr. pijnboompitten
    - 300 gr. parmezaanse kaas
    - 2 tenen knoflook
    - peper en zout
    - olijfolie
    - 1 courgette
    - 1 rode paprika
    - 1 aubergine
    - 2 tomaten
    - een handje witte rozijnen
    - een weinig tomatenpyree
    - 50 gr. parmezaanse kaas
    - 250 ml. balsamicoazijn
    - 6 dunne schijven Breydelham

    De caponnata bereiden door de courgette, de aubergine en de rode paprika in kleine blokjes te snijden en aan te stoven in wat olijfolie. De rozijnen ondertussen laten weken. De tomaten ontpitten en eveneens in brunoise snijden. Toevoegen aan de andere groenten. Ook de rozijnen toevoegen en het geheel op smaak brengen met wat Parmezaanse kaas en peper en zout.

    Een basilicumpesto maken door in de keukenmachine de basilicum fijn te hakken samen met de pijnboompitten, de look, wat platte peterselie en peper en zout. Geleidelijk olijfolie toevoegen tot je een smeuige pesto  bekomt.

    De balsamicoazijn zachtjes laten inkoken tot je een gladde siroop bekomt.

    Een parmazaankoekje maken door een reepje Parmezaanse kaas met een lepel in een hete pan te doen en dit te bakken.

    Neem de schijfjes ham, leg hierin een lepel van het caponnatamengsel en rol de hammetjes op.

    Op een bord wat van de pesto en de siroop schikken, de ham in het midden leggen. Afwerken met een parmezaankoekje en een gefrituurd basilicumblaadje.

    (Advertentie)

    21-03-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong vlees
    Jong vlees (lamsvlees, speenvarken) moet goed gegaard worden. Gebruik daarom altijd een vleesthermometer bij de bereiding van jong vlees. Steek hem in de kern van het vlees en laar hem tijdens het bakken zitten zodat er geen sappen verloren gaan. Varkens- of lamsvlees is gaar bij 60°C, kalfsvlees bij 55°C.

    20-03-2007 om 18:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ham pekelen
    Zelf ham pekelen ? Vijf liter water aan de kook brengen met 200 gram zout, één eetlepel salpeter (te verkrijgen bij de drogist of de apotheker), één takje tijm, twee blaadjes laurier en één eetlepel jeneverbessen. De bouillon even laten doorkoken en dan laten afkoelen. De ham erin leggen en ten minste 24 uren laten pekelen. Goed naspoelen met water.

    20-03-2007 om 18:38 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofd konijn met aardappelen
    Gestoofd konijn met aardappelen (4 p.)

    AJO DE PATATAS CON CONEJO 

    - 1 konijn van 1 kg., in stukken.
    - 500 gr. vastkokende aardappelen, in stukken
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 groene paprika, in stukken
    - 200 gr. tomaten, gepeld, ontpit en in stukken
    - 1 knoflookbol
    - laurierblad
    - tiental saffraanblaadjes
    - 1 kl komijnzaadjes
    - snuifje zout
    - 1 tl zoete pimenton
    - water of bouillon
    - 2 dl. olijfolie

    De bol knoflook in een droge pan bakken tot de buitenkant grijs-zwart is en de teentjes binnenin boterzacht zijn. Laten afkoelen en de pel eraf halen.

    Saffraan, komijnzaadjes en lookteentjes mixen en de tomaat toevoegen. Aanlengen met water of bouillon. Opzij houden.

    De stukken konijn inwrijven met wat zout en in de olijfolie aan alle kanten mooi bruin bakken. Het konijn opzij houden.

    In dezelfde olioe de ui en de paprika fruiten. Uit de pan halen en overdoen in een stoofpan, het konijn toevoegen en overgieten met de tomatenmix.

    Water of bouillon toevoegen tot het konijn onderstaat. Veertig minuten laten pruttelen.

    De aardappelen toevoegen en nogmaals twintig minuten laten pruttelen tot het konijn en de aardappelen mals zijn.

    Puur opdienen of met een frisse groene salade.

    (Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)

    (HLN, Nina, 24/02/07 : "Smakelijk Spaans")

    20-03-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met kip
    Wereldkip : top-kiprecepten uit de hele wereld

    Tajine met kip : Marokko
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=530

    Waterzooi van kip : België
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2263

    Pan-fried chicken : Amerika
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2264 

    Pojarski van kip : Rusland
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2266 

    Kip Tandoori : India
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2268 

    Paella met kip : Spanje
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2267 

    Kip met rum en honing : Caraïben
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2269 


    (Libelle, 22/02/07)

    19-03-2007 om 16:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige soep met tortelloni
    Pittige soep met tortelloni (4 p)

    - 1 liter kippenbouillon
    - 200 gr. doperwtjes
    - 200 gr. worteltjes, in stukjes gesneden
    - 1 rode paprika, in stukjes gesneden
    - handvol rucola
    - 50 gr. versgemalen parmezaan
    - parmezaanschilfers
    - 1 dl. olijfolie
    - 75 gr. pijnboompitten
    - citroensap
    - peper en zout
    - 250 gr. verse tortelloni met spinazie en ricotta

    De bouillon aan de kook brengen. De erwtjes, worteltjes en de paprika toevoegen. Twee minuten zacht laten koken.

    De rucola, de gemalen parmezaan en de pijnboompitten samen met de olijfolie pureren en op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

    De totellini bij de soep voegen en goed laten doorwarmen.

    De soep opdienen met de pesto en de parmezaanschilfers in aparte kommetjes.

    De rucola heeft een uitgesproken smaak en kan eventueel vervangen worden door bladpeterselie of basilicum.

    ( Libelle, 22/02/07)

    15-03-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild feest
    Wild feest

    - Reegebraad met spruitjes en kastanjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1710


    - Hertenkoteletjes met bospaddestoelen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1709

    - Wildstoofpotje met kweepeer
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1712 

    - Wilde eend met peertjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1708 

    - Fazantenfilet met roerbak-witloof
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1706 

    - Patrijsfilet met savooiekool
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1707 

    - Everzwijnstoofpotje met sjalotten en citroen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1711 

    - Duivenfilet met vruchtencompote
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1705 


    (Libelle, 09/11/06)

    15-03-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met honing en komijn
    Stoofschotel met honing en komijn (4 p.)

    - 800 gr. kalfsragoût
    - 600 gr. jonge wortelen
    - 100 gr. gerookt spek
    - 3 el vloeibare honing
    - 1 grote ui
    - 2 teentjes look
    - 1/2 bosje bladpeterselie
    - 1 tl komijnpoeder
    - 4 el olie
    - 4 el witte wijnazijn
    - 1 takje verse tijm
    - peper en zout

    Het kalfsvlees in stukken snijden. De komijn in een diep bord doen en er de stukjes vlees doorheen rollen zodat ze overal goed gekruid zijn.

    De ui snipperen, de teentjes look platduwen - zonder ze te pellen, de wortels schoonmaken, het spek in reepjes snijden.

    De olie verhitten en het vlees aan alle kanten bruinbakken. De ui, look, honing en tijm toevoegen. De honing even laten karameliseren en de saus dan deglaceren met de witte wijnazijn. Een halve liter water toevoegen.

    Het spek toevoegen, kruiden met peper en zout en goed mengen. Ongeveer anderhalf uur laten sudderen op een zacht vuur. De wortels toevoegen en gedurende dertig minuten mee laten garen.

    Voor het opdienen afwerken met gehakte peterselie.

    (Libelle, 08/03/07)

    14-03-2007 om 17:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zintuigtesten
    Zintuigtesten : niet alleen onze ogen kunnen ons bedriegen, ook de manier waarop onze hersenen werken bepaalt hoe we waarnemen : voorbeelden aaan de hand van enkele spelletjes :

    http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/body/interactives/senseschallenge/senses.swf 

    14-03-2007 om 17:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel mooi gezegd
    Braad het vlees rondom bruin (gedurende ongeveer 10 min) en fruit de ui tegen het einde van de braadtijd mee tot die goudgeel gekleurd is.

    12-03-2007 om 16:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    10-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabatta met pesto en mozzarella
    Een lunchideetje : bestrijk een opengesneden ciabattabroodje met een laagje pesto en beleg dit met plakjes mozzarella. Even opwarmen in de oven. Heerlijk bij minestrone of een omeletje.

    10-03-2007 om 16:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad in een jasje
    Varkensgebraad in een jasje (4 p.)

    - 1 varkensgebraad van 800 gram
    - 8 bladeren van een savooikool
    - 8 sneetjes rauwe ham
    - boter of margarine
    - 4 teentjes look, ongepeld
    - 750 gr. wortelen
    - 1 kg. aardappelen
    - peper en zout
    - 1 blokje runderbouillon

    Anderhalve liter water aan de kook brengen samen met de runderbouillon. Het gebraad erin leggen en een half uur laten sudderen. Het gebraad laten afkoelen in de bouillon.

    De savooikoolbladeren blancheren in gezouten kokend water. Laten uitlekken en hierop de sneetjes ham leggen. Het gebraad in de koolbladeren en de ham rollen en vastzetten met keukentouw.

    Tien centiliter van het kookvocht nemen (en met de rest soep maken).

    Twintig gram boter smelten en hieraan het ingerolde gebraad, de teentjes look en het kookvocht toevoegen. dertig minuten laten verder garen op een laag vuurtje.

    De wortelen en de aardappelen schoonmaken en 'in frietjes' snijden. Samen gaarstomen en daarna even in wat boter opbakken. Kruiden met peper en zout.

    Het vlees uit de pan halen, het keukentouw wegnemen en in plakjes snijden.

    Serveren met de aardappel-wortelmengeling en de saus er afzonderlijk bijgeven.

    (Libelle, 22/02/07)

    10-03-2007 om 16:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs