- 1 konijn van 1 kg., in stukken. - 500 gr. vastkokende aardappelen, in stukken - 1 ui, gesnipperd - 1 groene paprika, in stukken - 200 gr. tomaten, gepeld, ontpit en in stukken - 1 knoflookbol - laurierblad - tiental saffraanblaadjes - 1 kl komijnzaadjes - snuifje zout - 1 tl zoete pimenton - water of bouillon - 2 dl. olijfolie
De bol knoflook in een droge pan bakken tot de buitenkant grijs-zwart is en de teentjes binnenin boterzacht zijn. Laten afkoelen en de pel eraf halen.
Saffraan, komijnzaadjes en lookteentjes mixen en de tomaat toevoegen. Aanlengen met water of bouillon. Opzij houden.
De stukken konijn inwrijven met wat zout en in de olijfolie aan alle kanten mooi bruin bakken. Het konijn opzij houden.
In dezelfde olioe de ui en de paprika fruiten. Uit de pan halen en overdoen in een stoofpan, het konijn toevoegen en overgieten met de tomatenmix.
Water of bouillon toevoegen tot het konijn onderstaat. Veertig minuten laten pruttelen.
De aardappelen toevoegen en nogmaals twintig minuten laten pruttelen tot het konijn en de aardappelen mals zijn.
Puur opdienen of met een frisse groene salade.
(Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)