- 400 gr. paella-rijst - 400 gr. varkensribbetjes - 200 gr. licht gerookte chorizo in schijfjes - 200 gr. licht gerookte morcilla (of bloedworst) in schijfjes - 1 bussel lente-uitjes, enkel de topjes - 1 schaaltje kleine groene asperges, in stukjes - kippenbouillon
Voor de sofrito (dit is de basis van de paella) : - 3 tomaten, in stukjes - 2 teentjes knoflook, in stukjes - 1/2 groene paprika, in stukjes - takje bladpeterselie - 1 dl. olijfolie - 1 citroen - eentiental draadjes saffraan - snuifje zout
In een paella-pan, in een royale scheut olijfolie, de groenten voor de sofrito fruiten tot je een papje krijgt.
In een andere pan de ribbetjes mooi bruin aanbakken en opzij houden. De chorizo en de morcilla licht aanbakken.
Rijst, saffraan en wat zout toevoegen aan de sofrito in de paella-pan en alles goed omroeren.
De ribbetjes erop leggen en alles onder bouillon zetten.
Voorzichtig de chorizo en de morcilla samen met de asperges en de lenteui op de rijst leggen.
Twintig minuten laten sudderen op een zacht vuurtje, terwijl je af en toe de pan schudt en draait.
Als de rijst gaar is (proeven !!) de paella in de pan opdien met schijfjes citroen (deze citroen is de refraicheur die het gerecht minder zwaar maakt en voor een frisse toets zorgt).
(Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)
(HLN, Nina, 24/02/07 : "Smakelijk Spaans")
Reacties op bericht (1)
28-03-2007
Paella pan
Heerlijk paella receptje. Als paella liefhebber kan ik dit toevoegen aan mijn recepten collectie. Straks eens uittesten in de tuin met mijn nieuwe paella pan.