- 800 gr. kalfsragoût - 600 gr. jonge wortelen - 100 gr. gerookt spek - 3 el vloeibare honing - 1 grote ui - 2 teentjes look - 1/2 bosje bladpeterselie - 1 tl komijnpoeder - 4 el olie - 4 el witte wijnazijn - 1 takje verse tijm - peper en zout
Het kalfsvlees in stukken snijden. De komijn in een diep bord doen en er de stukjes vlees doorheen rollen zodat ze overal goed gekruid zijn.
De ui snipperen, de teentjes look platduwen - zonder ze te pellen, de wortels schoonmaken, het spek in reepjes snijden.
De olie verhitten en het vlees aan alle kanten bruinbakken. De ui, look, honing en tijm toevoegen. De honing even laten karameliseren en de saus dan deglaceren met de witte wijnazijn. Een halve liter water toevoegen.
Het spek toevoegen, kruiden met peper en zout en goed mengen. Ongeveer anderhalf uur laten sudderen op een zacht vuur. De wortels toevoegen en gedurende dertig minuten mee laten garen.
Voor het opdienen afwerken met gehakte peterselie.