- 1 ui - 1/2 groene paprika - 1 kleine courgette - 1 kleine aubergine - olijfolie - 10 ansjovisfilets
Afwerking - confituur van zwarte olijven met citroenzeste (kant en klaar) - zoetzure rode paprikatapenade (kant en klaar)
Alle groenten in blokjes snijden. De groenten apart, soort na soort, in dezelfde olijfolie fruiten. Alles samenbrengen en dan nog even laten pruttelen. De groentencompote laten uitlekken en laten afkoelen.
Op elk bord een laagje olijvenconfituur leggen, daarna groentencompote en daarna tapenade.
Afwerken met ansjovisfilets en overgieten met een straaltje olijfolie.
Opdienen met een stukje vers of geroosterd zuurdesem- of olijvenbrood en een glaasje sherry.
Dit is een voorgerecht bij typisch Spaanse famolie-maaltijden.
(Uit : 'Que comida', Veerle Donné en Juan Robles, Uitgeverij BMP. de auteurs zijn de uitbaters van restaurant El Toro in Hasselt; ze zijn ook invoerders van allerlei Spaanse specialiteiten.)