Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)
Motortoerisme...mijn hobby
Motortoerisme... mijn passie Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972.
Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen.
Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties.
Treffens en andere activiteiten.
En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
07-06-2015
Hond mee met baasje op Vespa
Golden retriever MOJO rijdt met motorpak en helm aan mee in zijspan.
Van zodra het weer een beetje mee zit, trekken Serge Robesyn (53) uit Ledegem en zijn golden retriever Mojo de wijde wereld in.
Serge op zijn Vespa en Mojo, met motorpak en helm, in de zijspan.
"We zijn begonnen met een kort ritje, nu gaat hij een hele dag mee op Vespatocht."
Serge kocht twee jaar geleden een Vespa.
"Ik heb dat altijd al mooie tweewielers gevonden.
Als ik zo'n mooie, oude Vespa tegenkom langs de weg, gooi ik mijn remmen dicht om uit te stappen.
Ik kan er naar blijven kijken, als was het een klompje goud."
Serge trekt er vaak samen met andere Vespaliefhebbers op uit door het Vlaamse landschap.
"Soms zijn we een heel weekend weg met de Oostendse Vespaclub. Mojo is nu al twee jaar bij mij, ongeveer even lang als ik mijn Vespa heb, en ik vond het altijd enorm jammer dat ik hem moest achterlaten als ik voor een dag of twee dagen erop uit trok.
Dus zocht ik een manier om hem te kunnen meenemen."
Na lang zoeken, vond Serge een zijspan die kon gemonteerd worden aan zijn Vespa.
"Ik haalde er de stoel uit en bekleedde de binnenkant met tapijt. Ik liet mijn Vespa en zijspan in dezelfde kleuren spuiten. Ik legde er nog een comfortabel hondenligkussen in en Mojo kon met me mee.
Op het internet vond ik een hondenmotorpakje in zijn maat en ik knutselde zelf een kinderfietshelmpje om tot een helm voor Mojo."
Een paar maanden geleden, in februari, was Mojo klaar voor vertrek.
"Ondertussen was hij geen puppy meer. Ik had wat schrik dat hij niet meer zou willen meerijden. We zijn daarom voorzichtig gestart: met een ritje van tweehonderd meter en terug.
Een dag later waagden we ons aan een kilometer rijden en zo breidden we de afstanden steeds meer uit. Mojo rijdt ondertussen braaf een hele dag mee, van 's morgens vroeg tot 's avonds.
Op de bagagedrager achterop staat zijn koffertje: met drinkwater, hondensnoepjes,..."
Serge rijdt tachtig kilometer per uur met Mojo mee, op een goeie weg haalt hij soms snelheden tot honderd per uur.
"Ik let altijd erg goed op en Mojo heeft uiteraard ook een veiligheidsgordel om. Mojo is mijn goeie vriend, ik zou het mezelf niet vergeven mocht er iets met hem gebeuren."
En Mojo geniet ervan. "Honderd procent zeker ben je dat natuurlijk nooit", geeft Serge toe.
"Maar hij maakt er geen probleem van om in en uit de Vespa te stappen. Onderweg kijkt hij voortdurend rond, naar de koetjes in de wei, de vogels die voorbij vliegen,... Alleen thuis blijven, vindt hij ongetwijfeld pakken minder tof. Ik ga ook nooit met hem
rijden als het regent."
Serge en Mojo hebben onderweg natuurlijk veel bekijks.
"Mochten we een euro krijgen telkens als iemand een foto van ons neemt, we zouden al aardig wat verdiend hebben. Eigenlijk vind ik dat best leuk, want ik heb veel tijd en moeite in mijn zijspan gestopt.
Binnen de Vespawereld zijn we ook wel gekend, want we bezoeken geregeld wel eens Vespatreffens. Er zijn een aantal mensen die Mojo graag ambassadeur zouden willen maken van alle Vespaclubs in België.
Maar het is nog afwachten wat daarvan in huis komt."
De federale politie verwacht ook hier een bikersoorlog: 'De toestand is zorgwekkend. Nooit waren er zoveel criminele motorbendes. Ook van de gewone motorclubs is zeker 80 procent aan een criminele bende gelieerd.'
De voorbije tijd waren er in Nederland en Duitsland grote politieacties tegen 'criminele motorbendes'. In België wordt dat milieu van nabij gevolgd door de cel Highsider van de federale politie. De speurders moeten om veiligheidsredenen anoniem blijven. 'De toestand is zorgwekkend', aldus de cel Highsider in Knack. 'Ik verwacht een bikersoorlog in België, en wel om drie redenen. Ten eerste om hun territorium af te bakenen, nu Nederland en Duitsland de druk opschroeven. Ten tweede moet de criminele koek onder steeds meer spelers verdeeld worden, wat vaak tot extreem geweld leidt. En ten derde hebben de Outlaws nog altijd een rekening te vereffenen met de Hells Angels.'
In 2011 kwam het al tot een clash toen drie brothers van de Outlaws doodgeschoten werden door een Hells Angel in Maasmechelen. Sindsdien is er nog een 'explosieve groei' gevolgd volgens de cel Highsider: 'De toestand is zorgwekkend. Nooit waren er zoveel criminele motorbendes en nooit waren er meer leden. Zeker meer dan duizend. En dan zwijgen we nog over de honderden andere motorclubs die gedwongen worden om kamp te kiezen. Zeker 80 procent van alle clubs is al aan een motorbende gelieerd. Slechts weinig clubs slagen erin hun neutrale status te behouden.'
Alles wat geld opbrengt
Wel acht op tien leden van motorbendes heeft een strafblad, aldus Highsider. Waaruit bestaan hun criminele activiteiten dan wel? 'Alles wat geld opbrengt. Hoofdzakelijk productie en handel in drugs. Zwendel in gestolen motorfietsen en onderdelen. Afpersing of racketeering. De seksindustrie. Wie individueel in de criminaliteit gaat, moet toestemming vragen aan de president van de club en een deel van de opbrengsten afstaan.'
ADVERTENTIE
Ondanks de groei van de motorbendes is het aantal speurders in de cel Highsider teruggebracht van vijf op twee. Bij de recente Nederlandse operatie tegen de Bandidos, waarbij ook in België huiszoekingen plaatsvonden, was de cel niet betrokken: 'We waren niet vooraf ingelicht en hebben achteraf geen feedback gekregen, wat toch raar is. De internationale samenwerking staat nog niet op punt, toch niet wat de politie betreft.'
In het verleden mislukten pogingen om de motorbendes als criminele organisatie of privémilitie te verbieden. Maar vorige week stelde het kabinet van Binnenlandse Zaken voor om het lidmaatschap van die bendes strafbaar te stellen, bijvoorbeeld op basis van de uiterlijke emblemen. De 'president' van de Outlaws in Maasmechelen reageert alvast laconiek: 'Als de emblemen verboden worden, trekken de bikers er wel een hesje over. Maar ze blijven rijden.'
Bij een verkeersongeval in de Rijkestraat in Strijpen is gisterennamiddag een motorrijder om het leven gekomen.
Tim Rouckhout (28) uit Zottegem botste in een bocht op een auto die uit de andere richting kwam.
De motard die nog maar drie maanden geleden was getrouwd, is nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed hij.
Het ongeval gebeurde om 15.30 uur op de N454 tussen Roborst en Strijpen, waar de Rijkestraat verschillende bochten maakt.
In één ervan ging het fout voor Tim Rouckhout, die met zijn motorfiets in de richting Zottegem reed.
Het kwam tot een frontale aanrijding, waarbij de motorrijder met het hoofd tegen de voorruit van de tegenligger botste en een tiental meter werd weggekatapulteerd.
Een MUG-team van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem snelde nog ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren.
De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later in de middag aan de opgelopen verwondingen is overleden
De bestuurder van de auto, Sven Maes uit Brakel, bleef bij de zware crash ongedeerd, maar verkeerde wel in shock.
De Peugeot 208 waarmee hij reed, was welgeteld één dag oud en had nog maar 120 kilometer op de teller staan.
Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.
Uit de bevindingen van de expert moet blijken welke van de twee betrokken voertuigen over de middenstreep is gereden.
Als gevolg van dat onderzoek bleef de weg tussen Zwalm en Zottegem lange tijd afgesloten.
De straat heeft op vlak van verkeersveiligheid een kwalijke reputatie.
Er gebeurden al vaker zware ongevallen.
Voertuigen hebben op het bochtige traject geen uitwijkmogelijkheid, doordat de fietspaden er een stuk hoger liggen en een borduur vormen.
Motorrijder Tim Rouckhout woonde met zijn vrouw en twee kleine kinderen aan de Welzijnstraat in Zottegem.
Het koppel was nog maar drie maanden geleden getrouwd.
Ter nagedachtenis van de verongelukte Zottegemnaar werden er gisterenavond al bloemen neergelegd op de plaats van het ongeval en stond er ook een kaars.
Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
De Antwerpse politie heeft twee sportieve en wendbare BMW-enduromotoren aangekocht om beter te kunnen optreden tegen verkeersovertredingen en agressief rijgedrag in de stad.
De motoren - en de politieagenten die ze besturen - zijn bovendien anoniem, zodat ze niet opvallen in het verkeer.
'De lokale politie merkt steeds meer egoïsme, toegenomen ongeduld, zenuwachtigheid en onverdraagzaamheid in het verkeer'
Bedoeling van de nieuwe motoren is dat ze beter dan gewone politiemotoren - die veel meer opvallen - of anonomie auto's - die niet zo wendbaar zijn in het stadscentrum - de strijd kunnen aangaan met agressief en roekeloos rijgedrag.
Daarom worden ze ook specifiek ingezet in kleine straten en zone 30, om op die manier overtreders op heterdaad te kunnen betrappen. Twintig agenten zijn daartoe opgeleid.
Het Antwerpse stadsbestuur besliste al in 2013 om de motoren aan te kopen.
"De lokale politie merkt steeds meer egoïsme, toegenomen ongeduld, zenuwachtigheid en onverdraagzaamheid in het verkeer", zo argumenteerden de schepenen en burgemeester Bart De Wever (N-VA) toen.
"Door gericht verkeerstoezicht wil de afdeling verkeer deze problematiek aanpakken.
Het opsporen van dit type bestuurders, hen effectief staande houden en hen onmiddellijk confronteren met hun daden is niet evident en vereist een bijzondere inzet van personeel en middelen."
"De anonieme motorvoertuigen worden in probleemwijken ingezet", zo bevestigt ook Johan Vermant, woordvoerder van De Wever in Gazet Van Antwerpen.
"De aangekochte motoren zijn erg dynamisch en wendbaar en bewegen zich gemakkelijker dan combi's in de straten.
De lokale politie weet ook zeer goed waar ze de meeste kans maakt overtreders te pakken."
Voor de kenners: de twee aangekochte motoren zijn enduromotoren, een kruising tussen een crossmotor en een wegmotor, van het type BMW F800 GS met een tweecilindermotor van 85 pk en een gewicht van 214 kg bij volle tank. Beide motoren samen
kostten de stad 20.083,87 euro, zo blijkt uit het collegebesluit van december 2013.
Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
Een 29-jarige motorrijder uit Hasselt is gisteren betrokken geraakt bij een verkeersongeval in Rapertingen bij Hasselt en verkeert nog in levensgevaar.
Zijn toestand is evenwel voorlopig stabiel. De man kwam in aanrijding met een terreinwagen.
De zware klap gebeurde op de Luikersteenweg, ter hoogte van het kruispunt van de Mombeekdreef.
De terreinwagen draaide vanop de Luikersteenweg de Mombeekdreef in, waarbij de motorrijder op het voertuig knalde.
Aan de Professor Gerbrandyweg in de Botlek heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een motorfiets. De bestuurder is met onbekend beenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Ook aan de grenspost in Beveren, ook wel t Cappeltje genoemd, staat een schuilhuisje uit 1870. Voor de Europese eenmaking was hier een belangrijke grensovergang.
In 1993 werden de grenscontroles afgeschaft en kwam er een vrij verkeer van personen en goederen. Maar opgelet, hier kan je nog altijd gecontroleerd worden door de vliegende of mobiele douane.
Kunstenaar Erik Dupont ontwierp het prachtige kunstwerk van Camiel, de zittende douanier. Je vindt Camiel terug voor het douanehuisje.
In Blauberg (Herselt) aan de kerk is de eerste gedenksteen in België onthuld ter nagedachtenis voor alle verongelukte motorrijders.
We willen hiermee de aandacht vestigen op de veiligheid en stilstaan bij het overlijden van onze makkers, zegt initiatiefnemer Gerrit Lahey, die zelf zijn zoon 2 jaar geleden verloor in een motorongeval.
Na de onthulling doen we ook nog een motortocht van 53 kilometer om onze vrienden en familieleden die we verloren hebben, te herdenken.
Voor de tocht kwamen zon 250 motards van over heel Vlaanderen opdagen.
Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
In Lichtervelde is een motorrijder uit Wingene (60) omgekomen toen hij op de N35 tegen aan Audi A3 aanreed die net vanuit de Koolskampstraat de N35 kwam opgedraaid.
De motorrijder, die met zijn Honda uit de richting van de A17 kwam aangereden, was op slag dood.
De bestuurder uit Torhout in de Audi A3 kwam er met de schrik van af.
Het parket van Brugge stuurde een deskundige om het ongeval te onderzoeken.
Rond 21.00 u kon de baan terug vrijgegeven worden.
Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
Bij een ongeval in het West-Vlaamse Gistel zijn vanmiddag twee mensen om het leven gekomen toen ze van hun motor werden geslingerd na een aanrijding.
Dat bevestigt het Brugse parket.
De bestuurder van de personenwagen raakte lichtgewond, maar moest ook in shock overgebracht worden naar het ziekenhuis.
De politie stelde vast dat hij onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs werd meteen 15 dagen ingetrokken.
Het ongeval deed zich rond 17 uur voor op de Brugse Baan in Gistel.
Volgens het parket reed een 23-jarige man met zijn personenwagen op roekeloze wijze op de rijweg.
Hij zou een vluchtheuvel hebben geraakt, waardoor de wagen aan het slingeren ging.
De wagen kwam terecht op de andere rijbaan.
De motard, een 30-jarige man uit Diksmuide, kon de wagen niet meer vermijden en kwam terecht tegen de flank van de personenwagen.
De motard en zijn 25-jarige vriendin werden van de moto geslingerd.
De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn vriendin, ook uit Diksmuide, werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende.
Daar is ze korte tijd later ook overleden.
Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.
Bij een tragisch verkeersongeval in de Brugsebaan in Gistel zijn de 30-jarige motorrijder Jonathan Vandecasteele en zijn 25-jarige vriendin Marie-Laure Geers, beiden uit Diksmuide, om het leven gekomen.
Ze werden van de motorfiets gereden door een bestuurder (23) uit Gistel die onder invloed van alcohol was.
De bestuurder van een Opel zou volgens getuigen van zijn rijvak zijn afgeweken, waardoor hij tegen motorrijder Jonathan (30) en zijn vriendin Marie-Laure botste.
Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur.
"Ik zag de motorfiets voorbijrijden. Enkele seconden later volgde een luide klap. Toen ik omkeek, zag ik dat de motor vuur had gevat. Twee mensen lagen roerloos op de grond, tussen de brokstukken", vertelt getuige Melissa Foré (15) uit Gistel.
Ze passeerde net met de fiets. Buurtbewoners namen brandblussers tot zich en probeerden het vuur te doven.
De brandweer van Gistel kwam ook ter plaatse om de motor te blussen.
Andere getuigen verwittigden de hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen, maar niets anders dan het overlijden van de Jonathan konden vaststellen.
De man overleed onmiddellijk na het ongeval aan zijn verwondingen onder het oog van tientallen omstanders.
De hulpdiensten probeerden lang zijn vriendin Marie-Laure ter plaatse te reanimeren.
Daarna werd ze nog in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende.
Even later werd duidelijk dat ook zij het leven gelaten had, ondanks de verschillende reanimatiepogingen.
"De aanrijder, die een positieve ademtest aflegde, raakte met zijn Opel de controle over het stuur kwijt ter hoogte van de Dullaertweg.
Hij ramde een vluchtheuvel, begon te slingeren en botste frontaal op het koppel", zegt Annemie Wittesaele van de lokale politie Kouter.
"Kort na het ongeval stapte de autobestuurder uit en greep hij naar zijn hoofd.
Niet omdat hij eraan gewond was geraakt, maar omdat hij besefte wat hij had gedaan.
Hij leek in alle staten en begaf het net niet", gaat ooggetuige Melissa verder
Ze zag ook de hond van aanrijder M.R. uit Oostende wegrennen.
De berner sennen was uit de wagen gesproken en sloeg op de vlucht uit schrik.
De politie Kouter, die ter plaatse vaststellingen kwam doen, vond de hond wat verder in de velden terug.
De bestuurder zelf werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis.
Ondertussen trok het parket zijn rijbewijs voor minstens 15 dagen in en stelde het een verkeersdeskundige aan, die de omstandigheden onderzocht.
De Brugsebaan bleef een lange tijd afgesloten voor alle verkeer.
Blankenberge eerste kustgemeente die jetski aankoopt
De strandredders van Blankenberge maken als eerste langs de kust gebruik van een jetscooter.
Het is een meerwaarde voor de interventies die we moeten uitvoeren, zowel voor zwemmers in de problemen als voor kitesurfers, zegt hoofdredder Tom Cocle.
Nadat ze als eersten verhoogde beachhouses op het strand hadden geplaatst waardoor ze beter zichtbaar zijn, blijken de strandredders nu ook de voorlopers door een jetscooter in gebruik te nemen.
In maart en in mei werden er testen uitgevoerd met twee modellen, maar de voorkeur van de strandredders ging naar de Yamaha die in Blankenberge werd getest.
Als alles volgens plan verloopt, wordt de jetscooter, die 14.000 euro kost, geleverd op 4 juli.
Blankenberge eerste kustgemeente die jetski aankoopt
De strandredders van Blankenberge maken als eerste langs de kust gebruik van een jetscooter.
Het is een meerwaarde voor de interventies die we moeten uitvoeren, zowel voor zwemmers in de problemen als voor kitesurfers, zegt hoofdredder Tom Cocle.
Nadat ze als eersten verhoogde beachhouses op het strand hadden geplaatst waardoor ze beter zichtbaar zijn, blijken de strandredders nu ook de voorlopers door een jetscooter in gebruik te nemen.
In maart en in mei werden er testen uitgevoerd met twee modellen, maar de voorkeur van de strandredders ging naar de Yamaha die in Blankenberge werd getest.
Als alles volgens plan verloopt, wordt de jetscooter, die 14.000 euro kost, geleverd op 4 juli.
Blankenberge eerste kustgemeente die jetski aankoopt
De strandredders van Blankenberge maken als eerste langs de kust gebruik van een jetscooter.
Het is een meerwaarde voor de interventies die we moeten uitvoeren, zowel voor zwemmers in de problemen als voor kitesurfers, zegt hoofdredder Tom Cocle.
Nadat ze als eersten verhoogde beachhouses op het strand hadden geplaatst waardoor ze beter zichtbaar zijn, blijken de strandredders nu ook de voorlopers door een jetscooter in gebruik te nemen.
In maart en in mei werden er testen uitgevoerd met twee modellen, maar de voorkeur van de strandredders ging naar de Yamaha die in Blankenberge werd getest.
Als alles volgens plan verloopt, wordt de jetscooter, die 14.000 euro kost, geleverd op 4 juli.
Ik ben Guy Vandendriessche
Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....