Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst wint 'Mijn restaurant'

    Ken en Karel van Karnivale beste in derde seizoen.


    De favoriet heeft het netjes afgemaakt. Ken en Karel zijn de winnaars van het derde seizoen van ‘Mijn restaurant’. Een straffe overwinning. Want Ken en Karel stapten als laatsten in de race, ze werden twee keer genomineerd en toch wonnen ze. ‘Heerlijk. Wat een ontlading.’

    De helikopter met aan boord Rani De Coninck, Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier landde dus in Aalst. Ken en Karel kregen gisteravond om kwart over elf de sleutel van hun restaurant. Terwijl in Genk de tranen vloeiden, begon in Aalst een lange feestnacht.
    Karnivale was op voorhand de grote favoriet. Ken en Karel toonden zich al twee keer de keizers van de sms. Ze kegelden eerder Halle en Mechelen uit de wedstrijd. En de laatste weken ging de voorkeur van de recensenten ook steeds meer naar Karnivale. De twee boezemvrienden geloofden er ook zelf keihard in. Nog voor de finale gisteravond op televisie begon, was het feest in Aalst al bezig. Ken en Karel zaten toen al aan de champagne, en kelner Kiram danste de polonaise met chef-kok Patrick. ‘We hadden geen rekening gehouden met een nederlaag. Eerlijk waar: er was geen plan B.’

    Wat begon als een spel, wordt nu ernst voor de kameraden uit Antwerpen. ‘Ons leven verandert vanaf nu compleet. We zullen ons in twee moeten splitsen. Ons professionele leven beleven we vanaf nu in Aalst, ons vriendschappelijke en familiale leven houden we in Antwerpen. Karnivale wordt vanaf nu ons leven. Dit is voor ons allebei een onwaarschijnlijk mooi moment. Hier hebben we met ons hele team al die weken keihard voor gewerkt. Want dit is niet alleen onze triomf. Voor ons was dit een spelletje, maar ons personeel heeft een groot risico genomen. Stel dat dit niet was gelukt, dan moesten ze volgende week allemaal gaan solliciteren. Nu kunnen ze hier blijven werken. En het ziet ernaar uit dat ze dat allemaal gaan doen.’

    Vrienden voor het leven

    ‘Onze vriendschap is de belangrijkste factor van ons succes’, beseffen Ken en Karel. ‘Die vriendschap was de afgelopen weken niet kapot te krijgen. We werkten samen in een klein keukentje, we leefden samen in een appartementje van 80 vierkante meter. Nooit is er een grof woord gevallen. We zijn als boezemvrienden aan dit verhaal begonnen, maar onze vriendschap is de voorbije weken nog steviger geworden. Ondanks de stress.’

    Dat het met de vorige winnaars slecht is afgelopen –?D’Hoogeschool in Leuven staat te koop en Dell’Anno in Kortrijk is failliet?– schrikt de nieuwe winnaars niet af. ‘Onze situatie is helemaal anders. Wij zijn op vlak van financiën en management veel beter gecoacht dan onze voorgangers. We staan veel sterker in onze schoenen.’

    En nu, na de feestnacht? ‘De eerste dagen zullen we het nog druk hebben met allerhande interviews. Maar daarna gaat de riem eraf en laden we de batterijen op. Eerst wat slaap inhalen, want de laatste dagen overleefden we op adrenaline en vitamines. En dan zo snel mogelijk op vakantie. Samen, wat had je gedacht. Als ze zich kunnen vrijmaken op hun werk mogen onze partners mee. We weten nog niet naar waar. Maar het moet warm zijn, en er moet wit zand en azuurblauw water zijn.’ Eind deze maand willen Ken en Karel Karnivale alweer openen. ‘Maar eerst moeten er nog wat klusjes gedaan worden. Het restaurant krijgt een nieuw likje verf, en er moeten nieuwe stopcontacten geplaatst worden.’ (nieuwsblad)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit met Guy Cassiers

    Theatermaker Guy Cassiers levert keer op keer kwaliteitsproducties af, of het nu in zijn Toneelhuis is of in de Scala van Milaan. Een gesprek met de regisseur, vlak voor zijn première van ‘De man zonder eigenschappen I En een ding is zeker: deze titel slaat zeker niet op hemzelf!

    Ben je opgegroeid met veel cultuur om je heen?
    Door mijn vader (Jef Cassiers, nvdr) kreeg ik cultuur met de paplepel mee. Hij werkte voor verschillende live muziekprogramma’s, o.a. Binnen en buiten, voor de toenmalige BRT. Ik zag hem thuis die programma’s maken en kon via hem ervaren hoe de BRT van binnenuit functioneerde. Het medium televisie heeft veel betekend voor mij en heeft nog steeds een grote invloed op de manier hoe ik werk en theater maak: ik probeer steeds te zoeken hoe woord en beeld mekaar kunnen versterken.
    Er was ook veel muziek in huis: ik hoorde alle nieuwe platen uit mijn vaders televisieprogramma’s en dikwijls kwamen ook de zangers over de vloer.
    Iedereen van onze familie, met vader op kop, was ook een stripfan, van bv. Robbedoes of Kuifje. Ik weet nog dat ik elke dinsdag zat te popelen om de magazines met de stripvervolgverhalen te lezen. Je kon de dag voordien gewoon niet van slapen van nieuwsgierigheid om te weten hoe het verhaal verder ging. Dat was ongelooflijk verslavend.
    Het is pas toen ik ouder werd, dat ik ben beginnen beseffen wat ik gemeen heb met mijn vader en hoeveel ik van hem heb meegekregen.

    Is er één specifieke herinnering die je is bijgebleven?
    Als kind had ik last van allergieën. Op jonge leeftijd ben ik een maand zonder mijn ouders naar een sanatorium aan zee gegaan voor allerlei onderzoeken. Het was een vrij traumatische maand. Ik vond het vreselijk, zo lang in Den Haan te zijn zonder contact met mijn ouders. Wat ik nooit zal vergeten, is dat mijn vader er toen voor gezorgd heeft dat in zijn programma een live optreden moest opgenomen worden met Nonkel Bob in… Den Haan. Hij had dat speciaal georganiseerd om mij even te kunnen ontmoeten. Dat is voor mij het mooiste optreden ooit geweest.

    Als je je artistiek talen zou ruilen voor een ander beroep of ander talent, wat zou je dan verkiezen?
    Ik denk dat ik in weinig andere beroepen echt goed zou zijn, maar ik droom er stil van om tussen boeken te mogen vertoeven. Een mooie boekhandel openhouden, waar je een koffietje kan drinken en je gezellig tussen de boeken kan nestelen… Samen met de boeken oud worden, dat is iets wat ik wel zie zitten. Ik weet niet of ik een goede boekverkoper zou zijn, want mensen die graag lezen zijn niet altijd commercieel aangelegd.
    Ik ben ook erg jaloers op muzikanten. Het is zo mooi om te zien hoe een instrument, een piano of cello bijvoorbeeld, kan vergroeien met een lichaam. Hoe je een leven lang samen met een instrument een taal opbouwt, die de woordelijke taal overstijgt, die rechtstreeks het hart kan aanspreken. Dat is toch fantastisch?

    Zijn er kunstgenres die je heel erg bekoren en wat spreekt je minder aan?
    Ik ga ontzettend graag naar musea, ik volg graag de hedendaagse en de klassieke muziek, de operahuizen,…
    Iets wat je minder aanspreekt, is meestal iets dat je minder goed kent. Mocht ik meer tijd hebben, zou ik veel meer op de hoogte willen blijven van dans. Dat is een medium dat me altijd heeft gefascineerd, maar waar ik me te weinig heb op kunnen toeleggen.
    In Vlaanderen is er een ongelooflijke culturele rijkdom waar we echt trots op mogen zijn. Het is pas als je naar het buitenland trekt, dat je beseft in welke rijkdom wij hier kunnen en mogen leven.

    Als wij je een avondje tafelen zouden aanbieden met drie kunstenaars, wie zou je dan kiezen?
    Ik heb de luxe gehad om ooit te tafelen met dirigent Daniel Barenboim. Hij is voor mij de meest erudiete mens die ik ooit ben tegengekomen. Ik heb nu ook het geluk om met hem ‘De ring’ in Scala in Milaan te mogen maken. Dat is een ongelooflijk cadeau. Elk etentje met hem is – om het iets te overdrijven – een godsgeschenk, omdat hij intelligentie met kunstzinnigheid kan combineren en ongelooflijk genereus en warm is als mens. De combinatie van die drie elementen heb ik nog maar bij heel weinig mensen gezien.
    Ik zag onlangs de tentoonstelling ‘Congo’ van Carl De Keyzer in het Fotomuseum in Antwerpen. De manier waarop hij via beelden een politiek verhaal en een clash tussen culturen toont, was voor mij heel verhelderend. Ik ken hem niet, maar zou het interessant vinden om te luisteren naar de verhalen achter zijn foto’s.
    Ik zou het verder niet oninteressant vinden om iemand als Martin Scorsese… (onderbreekt zichzelf)
    Maar mag ik wel zo pretentieus zijn om die mensen zomaar aan mijn tafel te vragen?

    Is er een moment in de kunstgeschiedenis waar je live had willen bij zijn?
    In Parijs, in de periode waarin verschillende disciplines mekaar op een ongelooflijk intense manier bevraagden op de scène. Ik bedoel dan de  combinatie van mensen als Diaghilev met Satie. Of Picasso en Debussy… Wat daar toen allemaal op de scène samenkwam, dat moet wel wat geweest zijn! Graag had ik als vlieg willen toekijken naar de inspirerende clash tussen die grootheden.

    Dan gaan we van het verleden naar – hopelijk – de verre toekomst: de hemel. Als daar tot in de eeuwigheid cultuur zou zijn, wat zou je daar dan willen aantreffen?
    Pap met gouden lepeltjes zou voor mij al niet slecht zijn, hoor. Alleen zou het fijn zijn als bij die pap Bach voor de muziek zou zorgen. Als er iets hemels is, dan komt de muziek van Bach wel heel sterk in de buurt.

    Is er een kunstenaar is die volgens jou wel een standbeeld verdient?
    Ik zou het jammer vinden dat standbeelden alleen bestaan om het werk van mensen die er niet meer zijn in ere te houden. Ik zou standbeelden eerder gebruiken om mensen te ondersteunen in hun huidige werk. De eerste waar ik dan aan denk, is  Leonard Nolens, een van de meest onderschatte schrijvers van dit ogenblik. Poëzie is een onderschat en bijna marginaal geworden medium. Voor Leonard Nolens – en voor de poëzie in het algemeen - zou een standbeeld een duw in de rug kunnen betekenen. (uit in Vlaanderen)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Wauters zaterdag begraven
    Ons land verloor in twee weken tijd twee legendes. Twee weken geleden werd entertainer Bobbejaan Schoepen begraven en slechts een week later overleed ook sportjournalist Jan Wauters. Hij zal zaterdag een laatste rustplaats krijgen.

    Twee weken terug werd de 71-jarige Jan Wauters getroffen door een hartaanval toen hij samen met Tom Lanoye en Jan Mulder te gast was bij Phara. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht maar vorige vrijdag moest hij opgeven. Hij overleed aan de gevolgen van zijn hartfalen.

    Zaterdagmorgen zal met een afscheidviering afscheid genomen worden van Wauters in kasteel d’Ursel in Hingene. Hij zal net als Bobbejaan Schoepen altijd een legende blijven in zijn vak. (HH) Clint


    >> Reageer (0)
    10-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay en de laars van Henegouwen

    De Laars van Henegouwen ligt in het zuiden van de provincie en leunt aan tegen het heerlijke land van Thuin. De streek situeert zich tussen Charleroi en de Franse grens, met als enige stad van bete­kenis te midden van uitgestrekte bosgebieden het eeuwenoude Chimay.



    Wandelparadijs Chimay
    Chimay ligt aan de rand van de Hoge Venen en de Thiérache en is vooral ver-maard dankzij zijn kasteel op een rots¬punt. Het is de belangrijkste stad in een regio waar je vooral uitgestrekte bossen vol wild vindt. Dankzij deze bossen is dit een erg geliefd wandelgebied. Een aange¬name manier om de stad te verkennen is een ritje te maken met het toeristische treintje dat dagelijks in de zomervakantie tweemaal per dag rondtoert. Het brengt je zelfs tot aan het meer van Virelles, een groot natuurgebied.

    Op vrijdagvoormiddag mag je de kleurrijke markt in hartje stad niet missen. Andere blikvangers zijn de Grand Place en de collegiale kerk met een bolvormige klokkentoren.

    Het kasteel van Chimay
    Het kasteel van de Prinsen van Chimay domineert al ongeveer 1000 jaar het uitzicht in de stad. Er was reeds sprake van een kasteeltoren omstreeks het jaar 1000. In 1473 kreeg de heer van Chimay de titel van graaf, later - onder Maximiliaan van Oostenrijk - werd dat zelfs prins. Blikvangers zijn o.a. de Wachterszaal met zijn oude gewelven, een vloer van liefst 45.000 leistenen en het theater dat doet denken aan dat van het kasteel van Fontainebleau. Geniet van een originele rondleiding in het kasteel, want meestal is het de huidige prinses die deze doet. www.chimaypromotion.be

    Speciaal voor kids:
    Meren van Eau d'Heure

    Het grootste merengebied van ons land ontdek je in Boussu-Lez-Walcourt, een deelgemeente van Froidchapelle. Dit meren gebied strekt zich uit over liefst 1.800 ha waarvan de vijf meren zelf 600 ha in beslag nemen. De oevers van de meren zijn samen 70 km lang, zo lang als de Belgische kust. Je geniet hier van een brede waaier watersporten en recreatiemogelijkheden. Populair zijn wandelingen naar de grootste stuwdam van ons land. Er is ook een vakantiedorp waar je kunt logeren. Leuk - en een recente attractie - is een tochtje (45 minuten) met het knalrode amfibievoertuig 'Le Crocodile Rouge' op de meren. Wie helemaal hip wil zijn, huurt een segway om de omgeving van de Meren van Eau d'Heure te verkennen. www.lacsdeleaudheure.be www.lecrocodilerouge.be www.segwaynam.be/news/news.php

    De binnenschepen van Thuin Het Samberstadje Thuin blikt terug op een rijk verleden en werd in 806 voor het eerst in folianten vermeld. Later maakte het lange tijd deel uit van het Prinsbisdom Luik en werd het uitgebouwd tot een ver-sterkte vesting. In de 19de eeuw groeide de stad uit tot de grootste binnenhaven van het land.

    Aan die periode herinnert o.a. het boeiende Ecomuseum van de Binnenvaart, ondergebracht op een rivieraak. Bovendien bieden de meanders van de Samber een prachtig decor om te wandelen. En hoewel veel middeleeuwse gebouwen sneuvelden, straalt het stadje met zijn vele steegjes nog veel charme uit. Het Belfort aan de Place Albert I is een van de grote blikvangers.

    De hangende tuinen van Thuin Zijn de beroemde hangende tuinen van Babylon al lang verdwenen, in Thuin kan je ze nog steeds bewonderen. Een dichter verwoordde het ooit als volgt: 'De in terrassen aangelegde tuinen, die trapsgewijs als een waterval op de heuvels liggen, bieden - van de rivier tot aan de hemel - hun manden vol planten, vruchten en bloe¬men.' Ze oogden ooit indrukwekkend, zeker in de tijd dat de eigenaars er wijnstokken en vruchten hadden geplant. Ze zijn nu gerestaureerd en vormen het decor voor een leuke wandeling met 11 informatieborden die je laten kennismaken met deze bijzondere toeristische blikvanger. www.thuin.be

    Bijlagen:
    Smullen in de Ardennen.pdf (464.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thriller in Genk en Aalst
    Vanavond strijden Terrae en Karnivale om de overwinning.  (Jan Claeys en Lotte Debrouwere)

    Vorig jaar twijfelde niemand aan de overwinning van Dell'Anno in 'Mijn restaurant'. Dit jaar durft niemand zijn geld in te zetten op Aalst of Genk. De finale van het derde seizoen vanavond wordt een regelrechte thriller. Maken Ken en Karel van Karnivale hun favorietenrol waar? Of zorgen Lucie en Jimmy van Terrae na twee zilveren plakken eindelijk voor Limburgs goud? We leggen beide finalisten tien vragen voor.

    Karel en Ken: 'Het beste team'

    1. Sterkte van de tegenstander?

    Karel en Ken: 'Een heel knap koppel. Lucie en Jimmy zijn ontzettend toffe mensen. Ze hebben met een klein budget een heel mooi restaurant uitgebouwd. En ze hebben een zo goed als foutloos parcours afgelegd.'

    2. Zwakte van de tegenstander?

    'Ik heb de programma's niet allemaal gezien. Zo te horen is Lucie een fantastische kok, maar mist ze nog wat ervaring. En Jimmy moet ook nog heel wat groeien in de zaal.'

    3. Wat als jullie winnen?

    'Dan gaan we verder op de manier waarop we bezig zijn. Karnivale zal grotendeels met hetzelfde personeel blijven werken, en we willen een gastronomisch restaurant blijven. Maar eerst zullen we de batterijen even opladen en grondig evalueren. En opnieuw openen als we er écht klaar voor zijn.'

    4. Wat als jullie verliezen?

    'We gaan uit van de overwinning. Als we zien dat Rani niét uit de limousine stapt, dan denk ik dat onze wereld zal instorten.'

    5. Dieptepunt van de afgelopen weken?

    'Dat we als eerste genomineerd waren, twee dagen nadat we ons restaurant hadden geopend, was een opdoffer.'

    6. Hoogtepunt van de afgelopen weken?

    'De overwinningen tegen Mechelen en Halle waren heerlijk. En de vriendschap tussen mij en Ken, die ook dit avontuur heeft doorstaan, is misschien wel het mooiste hoogtepunt.'

    7. Wat hebben jullie bijgeleerd?

    'Ik heb de afgelopen weken elke seconde bijgeleerd. Wat wij hebben bijgeleerd tijdens dit programma, daar moet de gemiddelde mens een paar jaar over doen.'

    8. Wie had de finale meer verdiend en waarom?

    'Ik denk dat het programma eindigt met de juiste finale. We kregen allebei de mooiste commentaren van de recensenten. We staan tegenover de sterkste tegenstander in de finale. Het wordt superspannend.'

    9. Waarom moeten jullie winnen?

    'We hebben het achterste van de Karnivale-tong nog niet laten zien. En we hebben het beste team van alle drie de seizoenen van Mijn restaurant. Oost-Vlaanderen is ook nog nooit zo ver geraakt in de wedstrijd, dus is het tijd om het af te maken. Het zou niet alleen overwinning voor Oost-Vlaanderen zijn, maar ook voor Antwerpen.'

    10. De ultieme oproep aan Vlaanderen?

    'Sms 'Aalst' naar 6677.'

     

    Jimmy en Lucie: 'Stem voor de jeugd'

    1. Sterkte van de tegenstander?

    Jimmy en Lucie: 'De ervaren keukenchef Patrick. Een sterke zet omdat ze vanaf dat moment met een gerust hart de leiding over de zaal konden nemen. Karel en Ken hebben ook meer ervaring in marketing. Zij weten als geen ander hoe je moet flyeren en zoveel mogelijk sms'jes verzamelen.'

    2. Zwakte van de tegenstander?

    'De nieuwe keukenchef is tegelijkertijd ook hun zwakte. Hij zal daar wellicht niet lang blijven. En misschien gaan wel meer mensen stemmen voor een jong koppeltje dan voor twee bevriende kerels.'

    3. Wat als jullie winnen?

    'Dan zijn we euforisch en bouwen we een feestje. Daarna gaan we twee weken op vakantie naar de Dominicaanse Republiek. We zullen daar honderd meter platliggen en verder helemaal nietsdoen. Een superluie vakantie. En na de vakantie zouden we alles in orde maken om het restaurant weer te openen.'

    4. Wat als jullie verliezen?

    'Dan zullen er traantjes vloeien, maar als we winnen, zullen die er ook zijn. De zakdoeken zijn sowieso al besteld. Als we verliezen, dan laten we alles even bezinken. We hebben al ideetjes, zoals thuis koken, een jaartje naar het buitenland of een klein restaurant openen, maar niets staat vast.'

    5. Dieptepunt van de afgelopen weken?

    'Dat mijn ventje Jimmy gecrasht is. Dat was voor beiden toch even slikken. We waren zo hard aan het werk dat we nauwelijks doorhadden hoe erg het met Jimmy was gesteld. We bleven maar doorgaan. Inmiddels is hij goed hersteld.'

    6. Hoogtepunt van de afgelopen weken?

    'Dat we gewonnen hebben van Kristof en Silke en daardoor in de finale zijn geraakt. Dat was een heel speciaal moment omdat we het totaal niet hadden verwacht. We dachten echt dat we eruit zouden liggen.'

    7. Wat hebben jullie bijgeleerd?

    'Leiding geven. In het begin reageerde ik niet altijd heel doordacht en kwam ik te fel uit de hoek. Nu heb ik geleerd dat je een paar keer goed moet nadenken voor je iets zegt. Jimmy heeft als zaalverantwoordelijke ongelooflijk veel geleerd. Van etiquette tot de boekhouding, van mensen aanspreken tot omgaan met stress.'

    8. Wie had de finale meer verdiend en waarom?

    'We verdienen het allebei. Ook al vond ik dat Nieuwpoort ook in de finale had mogen staan. Kristof was een sterke leider en zijn hele ploeg had op korte tijd veel vooruitgang gemaakt. In de proeven zijn ze ook vaak eerste of tweede geëindigd.'

    9. Waarom moeten jullie winnen?

    'Omdat we ons ondanks onze piepjonge leeftijd toch hebben bewezen tegenover al die recensenten die hier over de vloer gekomen zijn.'

    10. De ultieme oproep aan Vlaanderen?

    'We zijn een jong en dynamisch koppel dat niet moet onderdoen voor de oudere tegenstanders. Sms voor de jeugd.' (nieuwsblad)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen pluishaar bij vochtig weer
    Het grote nadeel van vochtig weer: je haar wordt pluizig en onhandelbaar. Gelukkig hebben wij tips om daar iets aan te doen.

    Om een pluizig kapsel te voorkomen, is het levensnoodzakelijk je haar te hydrateren. Droog haar is namelijk geneigd het vocht uit de lucht op te nemen, en dit spons-effect heeft nefaste gevolgen voor je kapsel: het wordt dik, fluffy en onhandelbaar.

    Haal dus een bus rijke, voedende conditioner in huis vanaf het moment dat het weerbericht grijze wolkjes vertoont. Was je haar eerst en maak het handdoekdroog. Breng dan de conditioner aan, vooral op de punten. Laat tien minuten inwerken voor je hem uitspoelt.

    Voor je er nog maar aan denkt een haardroger of stijltang ter hand te nemen: gebruik een spray die beschermt tegen de hitte. Ionische haardrogers zijn beter voor je haar.

    Gebruik geen haarlak. De alcohol die erin zit droogt je haar uit en de combinatie van haarlak en vocht in de lucht zorgt voor een kleverige boel. Steek in noodgevallen je haar op, strak naar achter. Zo voorkom je lokken die een eigen leven gaan leiden.

    Er bestaan heel wat anti-pluis serums die je haar beschermen tegen vochttig weer. Onze favorieten: Aveda Smooth Infusion en John Frieda's Frizz-ease! (nieuwsblad)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Vanoudenhoven de stem van Valanderen
    'Bij wie kwam ik alweer uit bij de Stem van Vlaanderen? Adolf Hitler, ja die was het. Of nee, Madonna.

    Serieus, het waren Francesca Vanthielen en Gène Bervoets. Mijn tegenpolen waren Gerolf Annemans, Filip Dewinter en - een beetje vreemd toch -Marianne Thyssen. Laten we zeggen dat ik er niet van schrok. Wat me frappeert bij deze verkiezingen, is de totale desinteresse. Veel mensen weten het echt niet en dat geldt ook wel wat voor mij. Pas in het stemhokje valt de beslissing.'

    'Bart De Wever staat zo sterk omdat de mensen echt verandering willen zien. Geen woorden maar daden, zoiets. Partijen zouden beter uitgaan van hun eigen sterkte, in plaats van de N-VA de loef proberen af te steken.

    Ik ken zelfs Franstaligen die bijna voor De Wever zouden stemmen, gewoon omdat hij altijd plausibele antwoorden geeft. Amper vijf procent van de bevolking wil het land splitsen, maar iedereen wil dat het weer vooruitgaat. Dat kan pas als er een staatshervorming komt. De Wever zien ze het misschien wel doen. Of het zal lukken, moeten we nog zien.' (nieuwsblad)

    Lees ook Martine Jonckheere de stem van Vlaanderen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Coleman vermoord
    Gary Coleman overleed eind vorige maand na een hersenbloeding die hij bij een val thuis opliep. Zijn ex-vrouw, de 24-jarige Shannon Price, besloot de beademingsmachine uit te schakelen die de 'Diff'rent Strokes'-acteur in leven hield. Hoewel de politie geen verdachte omstandigheden vaststelde, gaan nu stemmen op dat Coleman vermoord werd door iemand die hem zou geduwd hebben. Dat stelt alvast het magazine Globe. Een en ander wijst in de richting van zijn ex.

    Gary Coleman met zijn ex-vrouw, de achttien jaar jongere Shannon Price.

    Rechercheur Ted Gunderson verklaart in Globe dat er aanwijzingen zijn van een handgemeen met een indringer in het huis van Coleman in Utah.

    Bloedspoor op muur
    "Hopelijk hebben we hier niet te maken met incompetente agenten die besluiten trekken zonder naar de bewijsstukken te kijken. De foto's die ik zag, wijzen op een moord. Er was een bloedspoor op de muur, wat doet vermoeden dat hij met een enorme kracht achterover viel".

    Dion Mial, de voormalige manager van Coleman, vertelt aan RadarOnline.com: "Ik geloof dat er kwaad opzet in het spel was. Er zijn criminele intenties verbonden aan de dood van Gary".

    Dion heeft ook zware kritiek op Shannon omdat ze interviews en foto's van de comateuze acteur verkocht. Shannon stond naar eigen zeggen op het punt te hertrouwen met Coleman.

    Ouders
    Ook de ouders van de 1,42 meter kleine Coleman, met wie hij al jaren in onmin leefde, menen dat hun zoon werd vermoord. "Hadden we het geld, we zouden iemand inhuren om het lichaam van Gary opnieuw te onderzoeken? Was er een hoofdtrauma, en hoe liep hij dat op? En waarom was er zo veel bloed?", aldus een woordvoerder van Sue en Willie Coleman.

    Shannon mag het huis dat ze met Gary deelde in Utah niet meer binnen nadat ze werd gefilmd terwijl ze documenten, persoonlijke spullen, instrumenten en meubels uit het huis haalde waar ze al eerder uit gebannen werd. (bang/lb)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boonen kruipt op Tourfiets in huid Kannibaal voor Merckx 65
    Volgende week donderdag wordt Eddy Merckx 65 jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Vijf dagen later volgt in de Palm-brouwerij in Steenhuffel de voorstelling van Boonens Tourfiets, de EMX-7, uiteraard van de Merckx-fabriek. Speciaal voor de gelegenheid kruipt Boonen in de huid van 'De Kannibaal' en afgaande op de foto mogen we dat redelijk letterlijk nemen. Dat meldt wielernieuws.be.

    Merckx feest op 22 juni met 525 genodigden, het exacte aantal overwinningen dat de 'Sportman van de Eeuw' verzamelde. De 65ste verjaardag van Merckx valt ook samen met de 30ste verjaardag van zijn fietsenfabriek Eddy Merckx Cycles. Ook Quick.Step rijdt op Merckx-fietsen en Tom Boonen krijgt zijn EMX-7, die een nieuwe standaard zal zetten in het high-tech racefietsensegment, uit de handen van Merckx himself.

    Enige renner
    Boonen zal voor het eerst (en als enige renner in het peloton) zijn nieuwe ros bestijgen op 4 juli in Rotterdam, bij aanvang van de eerste rit in lijn van de Tour. Mogelijk rijdt hij er 223,5 kilometer verder dan ook als eerste mee over de streep in Brussel in de rit die ook in het teken staat van Merckx' 65ste.

    We're all Cannibals
    De nieuwe fiets zal op commercieel vlak de nodige kracht worden bijgezet met een originele en verrassende print reclamecampagne waarin zowel Tom Boonen als zijn ploegmaat Sylvain Chavanel wel lijken weggelopen uit een horrorfim en poseren met bebloede mond, terwijl het niet mis te verstane onderschrift titelt WE'RE ALL CANNIBALS. (kh). Bekijk de foto hier

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plitvice één van de verschillende meren.

    Het kan altijd spectaculairder. Dit indrukwekkende complex dat niet minder dan zestien meren beslaat, onderling verbonden door watervallen, heet Plitvice en ligt in Kroatië. De waterpartijen liggen op verschillende niveaus en zijn omgeven door grotten.
     


    © flickr -

    Typerend aan de meren van Plitvice is de kleur van het water: die verandert namelijk constant. Dat is een gevolg van de verschillende mineraalsoorten in het water en de manier waarop het licht invalt. De bossen errond zijn dan ook nog eens een paradijs voor wildlife spotters: er zitten beren, wolven en een massa zeldzame vogels.

    Kratermeer


    >> Reageer (0)
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet beïnvloedt onze vakantiekeuze
    Eén derde van de Belgische vakantiegangers kiest zijn vakantiebestemming of logement op basis van wat er op sociale netwerksites staat. Vooral voor buitenlandse bestemmingen en touroperatorreizen laten we ons door het net beïnvloeden.

    We laten ons vooral leiden door websites met vakantiebeoordelingen voor en door vakantiegangers, zo blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau WES bij 1.500 Belgen deed. Eén op de vier laat zich leiden door wat hij leest op websites als Tripadvisor, Zoover en Booking.com. 

    Een zesde van de ondervraagden werkt met tripplanners, maar ook digitale reisencyclopedieën en toeristische blogs zijn in trek. Populaire sociale netwerksites als Facebook en Twitter spelen geen aanzienlijke rol bij de keuze.

    We zoeken niet alleen informatie op internet, één op de acht post ook eigen ervaringen of beoordelingen van bestemmingen of logies.



    De Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) beschouwt de websites niet als een bedreiging. ‘Het internet en de reisbureaus zijn complementair’, zegt woordvoerder Paul Van der Moere. ‘De consument verzamelt voor zijn reis heel wat informatie, die dan door reisbureaus gevalideerd kan worden. Een reisbureau begeleidt de consument om de gegevens om te zetten in een reis. Bovendien verschaft een reisbureau extra diensten, zoals reisbijstand, die een computermuis niet vervult.’ (nieuwsblad)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McEwen voor derde keer vader
    Robbie McEwen is deze nacht voor de derde keer vader geworden. Claudia Sophie McEwen is de naam van de kleine spruit. Mcewen is al papa van Ewan (8) en Elena (4).

    Robbie McEwen twitterde gisterenavond laat dat de contracties bij zijn vrouw begonnen waren en ze op weg waren naar het ziekenhuis. Enkele uren later deelde hij mee dat het een lange nacht zou worden en noemde hij zijn vrouw 'een echte kampioene'.

    Het verlossende nieuws kwam er dan om 11u deze ochtend.

    Het is een meisje!! verwelkom alsjeblieft Claudia Sophie McEwen. Geboren op 9 juni om 10u38. 3.2kg, 47cm. Mama en kind stellen het goed', aldus de spurtbom op zijn Twitter. (nieuwsblad)

    Iets later stond de eerste foto van de nieuwe baby ook al op Twitter.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar in de boter tussen vtm en Peter Goossens?

    Dag Allemaal pakte dinsdag uit met het bericht dat vtm niet is opgezet met de medewerking van chefkok Peter Goossens aan de nieuwe digitale zender 'Njam!', de nieuwe digitale televisiezender voornamelijk over koken. 'Njam!' wordt gemaakt door Studio 100 en zal verdeeld worden over het digitale netwerk van Telenet.


    Een medewerker van vtm reageert woedend in Dag Allemaal: 'Hij heeft een exclusiviteitscontract met vtm, maar denkt dat zomaar te kunnen negeren. Denkt hij dat hij God is? Die kerel denkt dat hij zich alles kan permitteren.'

    Er wordt zelfs gesproken over 'contractbreuk'. 'Peter heeft niet eens de moeite genomen om ons op de hoogte te brengen voor hij het nieuws bekendmaakte aan de media. Peter is op het matje geroepen en teruggefloten. Momenteel worden er volop gesprekken met hem (...) TV-Visie) 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishoudproducten kunnen astma opwekken

    Het gebruik van huishoudelijke reinigingsmiddelen kan meer gevallen van astma opwekken. Dat stelt de Spaanse Epidemoloog Jan Paul Zock uit Barcelona.

    Chemicaliën als chloor, bleekwater, ontsmettingsmiddelen en andere desinfecterende ingrediënten, kunnen astmalijders nog meer prikkelen en bestaande symptomen verergeren.  Volgens de wetenschapper zijn vooral professionele schoonmakers en werknemers die vaker dergelijke producten gebruiken in ziekenhuizen, bijzonder kwetsbaar.

    Kansen

    Studies tonen aan conciërges, huishoudsters, schoonmakers en verpleegkundigen hogere astmawaarden kennen. Volgens de deskundige stijgt de astmakans of piepende ademhaling met 20 procent  als mensen wekelijks dampen van chloor, ammoniak, ontkalkers, zuren, oplosmiddelen of vlekkenverwijderaars moeten inademen. Een frequent gebruik houdt een veel groter risico in. Ook de sterkte van het product en de ventilatie van de kamer, kan van invloed zijn.

    Thuisgebruik
    Veel mensen lopen thuis gevaar. Volgens de vorser  moet het gebruik van schoonmaakproducten thuis sterk worden overwegen. Al is ook daar meer onderzoek voor nodig.(lvl)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk cadeau verdient pa?
    Binnen enkele dagen worden ze alweer gevierd, onze allerliefste papa's. Een dag lang mogen ze genieten van de onvoorwaardelijke liefde en aandacht van (vrouw en) kroost en bijhorende cadeautjes... Nog geen idee waarmee je hem zou kunnen plezieren?



    1. Je pa als avonturier
    In Scandinavië is het een diepgewortelde traditie. Elke vader en zoon  heeft zo zijn verhaal over de mooiste spot met die ene kanjer van een vis, de beste kampplaatsen, de ondergaande zon, staren in het open vuur, die kano of wandeltocht naar de "mooiste plek van de wereld".
    Met dit concept, geven de vaderzoonvakanties de mogelijkheid om er met palief tussenuit te trekken. (Groot)vaders en (klein)zonen krijgen de gelegenheid om te onthaasten bij de mooiste spots, zonsondergangen, kampplaatsen, woudhutten, rivieren en meren. Meer info: www.vaderzoon.be


    2. Je pa als voetbalster

    Is je pa de komende weken niet weg te slaan van het voetbalscherm, dan is het nieuwe FIFA World Cup South Africa van EA Sports een goede keuze. In het spel zitten alle 199 nationale teams die aan de kwalificatie deelnamen, alle tien officiële stadions in Zuid-Afrika en stadions uit alle kwalificatieregio's. Je speelt onder eigen land als je dat wil, vanaf de kwalificatie tot aan de virtuele eindrond. Zelfs slingers en confetti ontbreken niet op het grootste voetbalfeest. Richtprijs: PS3 en Xbox: 64,99 euro, Wii: 49,99 euro, PSP: 29,99 euro.


    3. Je pa als barbecue-expert
    De liefde van de man gaat door de maag... Precies daarom stelde Zwilling J.A. Henckels voor vaderdag een stijlvolle set samen: 6 steakmessen om het barbecueseizoen smakelijk aan te snijden.

    Een chateaubriand, entrecote of cote à l'os? De nieuwe steakmessen TWIN® Gourmet kunnen elk stukje vlees aan. Zwilling J.A. Henckels slaagde er dan ook in om het snijvermogen te perfectioneren. De tip van het mes heeft een golfsnede (tandjes) voor een betere snijprestatie. Daardoor moet je ook minder kracht zetten om het vlees te snijden - zeker bij pezige stukken.

    Dankzij de drie klinknagels in het heft zijn de steakmessen erg sterk, waardoor je ze in de keuken ook kan gebruiken voor het zwaardere snijwerk. Aanbevolen verkoopprijs: 59 euro


    4. Je pa als stripheld

    Kinderen kijken op naar hun papa. Hij is sterk en slim, leest spannende verhalen voor, speelt en ravot erop los. Papa is een held voor hen. En dankzij Ketnet misschien ook eventjes een echte stripheld! Naar aanleiding van vaderdag op zondag 13 juni roept Ketnet kinderen op om hun vader te promoten als de ideale stripheld. Eén gelukkige papa wordt door striptekenaar Merho van De Kiekeboes in één prentje vereeuwigd als stripheld.

    Kinderen die dromen van een papa als stripfiguur, bezorgen de Ketnetwrappers een leuke foto van hun papa en sommen drie redenen op waarom hun vader een stripheld moet worden. Kinderen kunnen tot 13 juni deelnemen. Op vaderdag zelf, tussen 9.00 en 11.30 uur, verklappen de Ketnetwrapper en Merho welke papa in een album van De Kiekeboes zal opduiken.

    Striptekenaar Merho is nog volop bezig met een nieuw album, en zal daarom als voorlopig cadeau een mooie schets meegeven. In de loop van 2011 verschijnt dan een nieuw album van De Kiekeboes met een prent van de heldhaftige winnaar van deze vaderdagactie.


    5. Je pa als wegpiraat

    De TomTom XL LIVE IQ RoutesTM edition Europe is uitgerust met de laatste nieuwe technologieën, waaronder TomTom's nieuwste verkeersinformatiedienst TomTom HD TrafficTM *, waarmee vader files kan vermijden, minder gestresseerd zal zijn, sneller thuis zal zijn van het werk en bijgevolg meer tijd kan spenderen met de kinderen.

    Dankzij TomTom LIVE Services geeft het navigatiesysteem elke 3 minuten een verkeersupdate. Tevens geeft het ook informatie over de meest recente brandstofprijzen, vaste en mobiele flitspalen, weersvoorspellingen,....

    Bij aankoop van een "TomTom XL LIVE IQ RoutesTM edition Europe" tussen 7 juni en 31 juli wordt er € 30 terugbetaald op de prijs van € 229,95 en krijg je er bovendien 6 maanden (3 maanden standaard inbegrepen + 3 maanden extra)  gratis LIVE Services. De actie is online te bekijken op www.tomtom.com  (lvl)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schil van appel bestrijdt kanker
    Appels beschermen tegen tal van ernstige ziekten als kanker, wetenschappers ontdekten nu hoe dit komt, de gezondste bestanddelen zitten in de schil.


    Borst- en prostaatkanker

    Verschillende vroegere studies toonden al het belang van appels aan bij de bescherming tegen  hartziekten en kanker. Nu bestudeerden wetenschappers aan de universiteit van Wisconsin wat er gebeurde met kankercellen wanneer ze in contact kwamen met een extract van de schil van een appel.
    Zo ontdekten ze dat prostaat- en borstkankercellen trager groeien en minder lang overleven nadat ze behandeld worden met dit extract. De onderzoekers merkten ook een stijging op in het niveau van marpine, een proteïne dat de groei van tumoren helpt te onderdrukken.

    De resultaten van dit onderzoek suggereren dat mensen die de schil wegsmijten weinig of zelfs geen kankerbestrijdende voordelen ervaren bij het eten van een appel. (ep)

    >> Reageer (0)
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Dice en Tom weas het dubbel intervieuw




    Tweemaal Tom, tweemaal feest. Tom Dice gooide hoge ogen tijdens het Eurovisiesongfestival,

    Tom Waes heeft dé zomerhit van het jaar te pakken. Compleet onverwacht. En nu ontmoeten de twee elkaar zelfs in de hoogste regionen van de Ultratop. Dos cervezas voor deze Tommen!

    Lees het dubbelinterview deze week in Story!


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarop letten bij ‘gemaksvoeding’?
    Een kant-en-klaar ingeblikt sausje dat je simpelweg opwarmt door in het deksel gaatjes te prikken, een staafje waarmee je je kop warm water in thee omtovert, ingevroren fruit in een tube, koolzuurhoudende dranken in een hersluitbaar blik. Het zijn maar enkele voorbeelden van recente innovaties op het vlak van voedingsmiddelentechnologie.

    ‘Gemaksvoedsel’ bestaat in alle maten en vormen. Er zijn producten die meteen kunnen worden verwerkt (“ready-to-cook”, bijvoorbeeld voorgesneden groenten), producten die alleen maar moeten worden opgewarmd (“ready-to-heat”, bijvoorbeeld gekoelde of diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden) en producten die zonder verdere voorbereiding direct kunnen worden geconsumeerd (“ready-to-eat”, bijvoorbeeld belegde broodjes).

    Gemaksvoedsel wordt gemakkelijk geassocieerd met “fastfood”, wat eerder een negatieve connotatie oproept. Naast allerhande snoep, frisdranken, hamburgers en andere vetrijke snacks is er echter ook een gamma gemaksvoedsel dat kan bijdragen tot een gezonde voeding, bijvoorbeeld een appel, een peer of ander fruit, melk- en yoghurtdrankjes, ongezoet vruchtensap, vacuüm verpakte en diepgevroren groenten.

    Er wordt beweerd dat gemaksvoedsel een inferieure voedingswaarde zou hebben. Zoals bij alle voedsel is het afhankelijk van het type gemaksvoedsel en de bereiding ervan. Verwerkte groenten (diepgevroren of in blik) bevatten bijvoorbeeld nagenoeg evenveel vitaminen, mineralen en spoorelementen als verse groenten. Dankzij een snelle verwerking na de oogst kunnen industrieel diepgevroren groenten zelfs meer vitamine C bevatten dan verse, onverwerkte soortgenoten die al verschillende dagen zijn bewaard.

    Verwerkte groenten kunnen de consument die in tijdnood verkeert bovendien helpen om toch snel een volwaardige maaltijd samen te stellen en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te halen. Groente- en vruchtensappen kunnen de aanbevolen porties groenten (300 g per dag) en fruit (2 tot 3 stuks per dag) niet volledig vervangen omdat ze in vergelijking met verse groenten en fruit minder voedingsvezels en andere voedingsstoffen aanbrengen. Ze stillen ook minder de honger dan een stuk fruit of groente.

    Groentesappen bevatten doorgaans ook redelijk wat zout. De samenstelling en de energiewaarde van kant-en-klaar-maaltijden en andere voorbereide gerechten kan sterk variëren naargelang het product. Het etiket kan in geval van twijfel soelaas brengen.

    Kies bij voorkeur maaltijden met minder dan 20 g vet per portie en gerechten met groenten en vis. Drie belangrijke knelpunten bij kant-en-klaarmaaltijden zijn mogelijk te kleine portiegroottes, te weinig groenten en te veel zout. Al dan niet gezond en evenwichtig eten, hangt ten slotte niet af van één maaltijd maar van de totale dagvoeding.

    Besteed daarom ook voldoende aandacht aan de samenstelling van het ontbijt en van de tweede broodmaaltijd. Behalve de voedingswaarde is ook voedselveiligheid een belangrijk aandachtspunt. In tegenstelling tot wat vaak wordt geopperd, houden industriële verwerkingen niet meer risico’s in op het vlak van voedselveiligheid dan zelfbereide producten.

    De toevoeging van additieven beïnvloedt evenmin de voedselveiligheid in negatieve zin. Additieven worden onder meer toegevoegd om de stabiliteit of de consistentie van het product te behouden of te verbeteren. De grootste risico’s op het vlak van voedselveiligheid van gemaksvoedsel liggen bij de consument zelf door het niet correct te bewaren of te bereiden overeenkomstig de richtlijnen op het etiket.

    10 tips voor gemaksvoedsel

    • Geef binnen het assortiment van gemaksvoeding de voorkeur aan producten die in verhouding tot hun energiewaarde veel essentiële voedingsstoffen leveren. Neem bijvoorbeeld vaker een stuk fruit dan een glas vruchtensap, kies een melk- of yoghurtdrank in plaats van een frisdrank, verkies diepvriesgroenten boven een diepvriessaus, ga voor een kant-en-klaar slaatje in plaats van voor een pizzapunt.

    • Koop geen voorverpakte voedingsmiddelen waarvan de verpakking is beschadigd. De inhoud van een blik dat bol staat, is meestal bedorven.

    • Neem gekoelde en diepvriesproducten als laatste uit de rekken. Stop ze in een isolerende tas en plaats ze thuis zo snel mogelijk in de koelkast of diepvries.

    • Bewaar gekoelde gemaksvoedingsmiddelen in de koelkast op 4°C en diepgevroren soorten in de diepvries op -18°C of kouder. Respecteer ook altijd de bijzondere bewaarvoorschriften op het etiket.

    • Ontdooi bevroren waar altijd in de koelkast of in de microgolfoven (roer gerechten regelmatig om), nooit op kamertemperatuur en zeker niet op de verwarming. Zo kweek je een broeinest van bacteriën. Diepvriesgroenten bereid je best direct, zonder ze eerst te ontdooien.

    • Volg de gebruiksaanwijzing op het etiket als je twijfelt over een correct gebruik.

    • Hou je aan de houdbaarheidsdatum op het etiket. Producten met de vermelding “te gebruiken tot” kan je veilig gebruiken tot de vermelde datum, producten met de vermelding “ten minste houdbaar tot” kan je – als het product en de verpakking nog volledig intact zijn – eventueel nog enige tijd veilig gebruiken. Ga altijd na of het product niet is beschimmeld en of het niet vreemd ruikt. Gooi het product in geval van twijfel weg.

    • Zo gauw de verpakking open is, geldt de houdbaarheidsdatum niet meer. Bewaar gekoelde gemaksvoedingsmiddelen dan niet langer meer dan twee dagen.

    • Breid een kant-en-klaarmaaltijd uit met extra portie groenten: vers, uit de diepvries of in de vorm van een fris rauwkostslaatje. Een stuk fruit of een mager melktoetje als nagerecht brengen nog wat extra vitaminen en mineralen aan.

    • Bewaar restjes in de koelkast. Je kan ze er dan nog maximum twee dagen bewaren. Snel invriezen bij -24°C kan ook. Je kan ze dan nog ongeveer een maand bewaren. Restjes van diepgevroren gemaksproducten mogen niet opnieuw worden ingevroren. (nieuwsblad)

    zie ook rubriek : voedselveiligheid


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucie uit 'Mijn restaurant' op cover P-Magazine
    Restaurant Terrae uit Genk gooit alle troeven in de strijd om de overwinning in 'Mijn restaurant' binnen te halen. Chef Lucie Ory (22) poseerde recent in lingerie voor P-Magazine. Het resultaat ligt vanaf vandaag in de rekken.

    Aan Het Belang van Limburg vertelde Lucie dat ze aanvankelijk toch wat aarzelde over de fotoshoot. 'Toen de vraag kwam, was het alleen ik die een beetje twijfelde. Maar Jimmy zei meteen: 'Gewoon doen, niet iedereen kan zoiets zeggen'.

    De jonge Limburgse chef beseft dat veel mannen het waarschijnlijk niet leuk zouden vinden als hun vriendin in lingerie zou poseren. Haar Jimmy blijkt daar dus niet mee in te zitten. 'Hij redeneert: 'Kijk eens, dat is mijn madame!' Dat er een hele hoop venten op zijn lief gaan kijken, daar proberen we gewoon niet aan te denken', aldus Lucie. (nieuwsblad)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belle Perez & Christoff presentatieduo

    Nieuw VTM- muziekprogramma!Krijgen de Vlaamse artiesten en hun muziek eindelijk gehoor?

    Ze moeten nog geen victorie kraaien, maar er is toch een en ander op til. De onderhandelingen voor een nieuwe beheersovereenkomst met de VRT zijn nakend en er gaan meer en meer stemmen op om de openbare omroep te verplichten een bepaald aandeel van zijn radioprogrammatie aan Vlaamse muziek te laten spenderen.




    Een niet onbelangrijk gegeven en zeker geen overbodige luxe, want nog nooit was de roep om meer Vlaamse muziek op onze nationale radiozenders zo groot als de laatste jaren. En….. laten we hopen dat politici eindelijk eens woord houden en dat zij echt – zoals ze van plan zijn – de talrijke achterpoortjes zullen sluiten.

    Ook de Vlaamse televisiezenders komen blijkbaar tot inkering want tijdens de zomermaanden pakt Eén uit met 'Vlaanderen Muziekland' in een presentatie van Geena Lisa, dit naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en ook de commerciële zender vtm, laat vanaf september een nieuw muziekprogramma op het publiek los, als opvolger voor het ter ziele gegane Tien om te Zien.

    Hit the Road afgevoerd!
    Het door vtm vorige zomer nieuw gelanceerde muziekprogramma 'Hit the Road' in een presentatie van Udo, sloeg eigenlijk nooit aan bij het grote publiek, het kon zelfs Tien Om Te Zien nooit evenaren. Het programma was één grote flop en wordt deze zomer niet meer herhaald.

    In de plaats daarvan streeft en komt de commerciële zender, met een structurele oplossing vanaf september. Er komt een nieuw muziekprogramma waarvoor de makers nog geen naam hebben, maar dat op zondagavond net voor 'Het Nieuws' zal worden uitgezonden. Het voorlopig titelloze programma krijgt ook twee nieuwe presentatoren! Onze Vlaamse schlagerkoning Christoff en Latinodiva Belle Perez zullen deze taak op zich nemen en moeten Anne De Baetzelier en Willy Sommers doen vergeten. Vtm wil dit heugelijke nieuws nog niet bevestigen "omdat de financiering nog niet rond is."

    Vast staat wel dat vtm het populaire concept van Tien om te Zien zal aanhouden. Naast de Vlaamse hitparade, zullen ook toppers als Milk Inc., Hooverphonic en Tom Helsen hun opwachting maken in het programma, net als een Eurovisiesongfestivalheld Tom Dice.
    Laten we ook maar hopen dat de programmamakers weer niet alleen denken aan hun kransje uitverkorenen van altijd, maar dat ook nieuw talent of minder bekende goden zoals onder andere: Sanne Fiore, Will Andis, Hanny-D, Luc Van Meeuwen, Steve Tielens en vele anderen ook hun kans krijgen om zich aan het ruime publiek voor te stellen.
    Daarnaast gegokt de zender ook op de passage van internationale vedetten, want sinds het opdoeken van 'Tien om te Zien' kwamen internationale artiesten enkel nog aan de bak bij 'De Laatste Show' en in de zomermaanden bij 'Villa Vanthilt'.

    Het nieuwe titelloze muziekprogramma staat in de voorlopige programmatie ingeschreven voor uitzending op zondag in de vooravond, na 'Royalty' en voor 'Het Nieuws'. Indien de nieuwkomer aanslaat bij het grote publiek, is het de bedoeling van vtm om later op een weekdag in primetime uit te zenden. (zangtalent)


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs