Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentesfeer

    Ik zou de zon willen plukken
    maar het wil me niet lukken.
    Ze kwam vandaag even langs
    om een voorproefje te geven.
    Die warme zonnestralen,
    zijn nodig voor ons leven.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hometrainer
    Hoera, er is een nieuwe sportkampioen opgestaan!

    Weliswaar in de beslotenheid van de eigen huiskamer en op de hometrainer, maar goed.

    Wie zijn wij om commentaar te geven?

    Hou die goede sportieve voornemens vol.

    Wedden dat je binnenkort mag pronken met een strak lijf.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenteboer weet raad!
    Banaan tegen een dipje.

    Last van verminderde weerstand, hoge cholesterol of vermoeidheid? Ga dan niet op consultatie bij je huisarts maar bij je groenteboer!

    Voel je je down, lusteloos en uitgeblust? Zit je in de spreekwoordelijke dip? Je volstoppen met chips, vette snacks en zoete troep om uit de ellende te komen, haalt niets uit. Wel het veranderen van je voedingspatroon. Enkele maanden geleden werd in het Australische magazine 'Nutrition & Dietetics' van de vereniging voor diëtisten een onderzoek gepubliceerd, dat het veranderen van ongezonde in vitaminerijke voeding je snel van je dip kan afhelpen.



    Smul maar van alle soorten kool, aubergine, andijvie, paprika (vooral rauwe en rode), champignons, kiwi's, sinaasappel en mango. Eet vooral ook veel bananen. De banaan bevat de belangrijke stof serotonine (ook wel 'geluksboodschapper' genoemd), die je blij en opgewekt maakt.

    Ook onmisbaar bij een dipje zijn eiwitten. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en juist deze aminozuren zijn essentiële bouwstoffen voor de hersenen. Doe je dus te goed aan voedingsproducten met een hoog eiwitgehalte zoals bonen, erwten, peulvruchten, kapucijners, kidneybonen en zuivelproducten.

    Voor een opgewekt humeur kan je niet buiten het aminozuur tyrosine, dat onder meer voorkomt in broccoli en veldsla. Ben je een liefhebber van vette vis (makreel, haring, sardientjes), eet er naar hartenlust van. Uit Amerikaans epidemiologisch onderzoek blijkt dat hoe meer vis je eet, hoe beter dat is voor je geluksgevoel. Dat komt door de heilzame werking van omega 3-vetzuren die in vette vissoorten voorkomen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met curry

    Nodig voor 4 personen:

    24 scampi (16/20 per kilo)
    1 appel
    Currypoeder
    1 dl Alpro soya Cuisine
    Fama
    1 dl water




    Werkwijze:

    Pel de scampi en haal de darmkanalen eruit.
    Verhit een beetje Fama in de wok en bak de scampi kort aan elke kant aan.
    Draai ze om, kruid met peper en zout en voeg de curry eraan toe.
    Schil de appel, snijd hem in heel kleine blokjes en voeg deze toe aan de scampi.
    Blus het geheel met  water en Alpro soya Cuisine.
    Dompel de scampi niet onder.
    De scampi zijn klaar wanneer de Alpro soya Cuisine opkookt.
    Werk het gerecht af met dille.


    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparen op luiers

    Stop met het kopen van merkluiers. Als we kijken naar de kwaliteit van merkluiers dan valt er op te merken dat er amper verschil zit tussen die van merkluiers en gewone luiers. Althans, er zit wel een belangrijk verschil in, namelijk de prijs.

    Koop dus gewone huismerk luiers, dit scheelt zoveel geld omdat luiers keer op keer nodig zijn. U gooit ze toch weg, dus waarom merkluiers kopen die van alles en nog wat beloven?

    Vergelijk de prijzen van luiers
    Omdat de prijzen voor luiers enorm van elkaar verschillen, van merk tot winkel, is het vestandig om de prijzen goed te vergelijken. Doe dit wel op de juiste manier, kijk niet alleen naar het merk maar ook de inhoud. Dus hoeveel luiers zitten er in een pak?

    Dat wordt namelijk ook weleens vergeten. Als het ene merk namelijk "goedkoper" is maar minder luiers bevat dan is het nog maar de vraag of deze wel echt goedkoper is.

    Sla een voorraadje in indien mogelijk
    Veel geld besparen doet u ook door af te gaan op de aanbiedingen. Ziet u een goedkope pak luiers, schaf dan meteen (als uw financiele situatie het op dat moment toelaat) een voorraad ervan aan. U heeft immers ook veel luiers nodig.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van twee kleuters
    Hoe kan ik mijn kinderen voorbereiden op het zomeruur?
    Een moeder van twee kleuters en ervaring leert  dat haar kinderen na de overschakeling op het zomeruur altijd een paar dagen van slag zijn. Ook zelf heb ik eerlijk gezegd best wel moeite om me aan het 'nieuwe' uur aan te passen. Kan ik iets doen of laten om de overgang vlotter te laten verlopen?

    Wanneer we overschakelen naar zomertijd tijdens het laatste weekend van maart wordt de klok één uur vooruit gezet. Aangezien het hier om een relatief kleine tijdsaanpassing gaat, hebben de meeste kinderen en volwassenen hier geen problemen mee. Maar sommige, meestal jonge kinderen verteren de tijdsaanpassing wat moeilijker. Als je weet dat dit voor jouw kinderen het geval is, zou ik je de raad geven hen langzaam aan het nieuwe uur van naar bed gaan te laten wennen. In de praktijk doe je dat door je kind vanaf enkele dagen voor de uurverandering elke dag een kwartiertje vroeger te laten gaan slapen.

    Door deze geleidelijke verandering is het kind tegen de overschakeling naar het zomeruur gewend om te gaan slapen op het latere uur. Het klinkt misschien aanlokkelijk om je kind de dag voor de invoering van het zomeruur extra laat te laten opblijven en de volgende ochtend te laten uit-slapen, maar dat is geen goed idee. Het zal de volgende dag op het 'nieuwe' uur van inslapen immers niet moe zijn, wat tot een slaaptekort kan leiden. Zo zal het uiteindelijk langer duren vooraleer het kind aan het nieuwe schema is aangepast.

    Op zoek naar een iets snellere manier om je kind te helpen overschakelen naar het zomeruur?  Dan kan je het de dag van de aanpassing een uur vroeger wekken. Hierdoor zal het 's avonds sneller moe zijn en kan je het een uur vroeger in bed leggen zodat het meteen op schema zit voor het nieuwe' uur.



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel zout is gezond?

    We eten te veel zout, hoor je vaak, en zout maakt ziek. Maar anderzijds hebben we ook zout nodig. Hoe weet ik wat te veel, te weinig of net goed is? En is onbehandeld zeezout echt beter dan gewoon' zout in de keuken?

    Zout, keukenzout of natriumchloride is zonder twijfel de meest gebruikte - en zelfs geliefde - smaakversterker in onze voeding. Niet alleen voegen we zelf zout toe aan veel van onze recepten, maar vooral de bakker, slager en de levens-middelennijverheid in het algemeen gebruiken zout in tal van toepassingen zoals brood en gebak, bereide gerechten, bouillonblokjes, kaas, gerookt vlees en gerookte vis, sausen en mayonaises, en groenten- en vleesconserven.
     
    Je kan geen industrieel proces bedenken of er komt wel zout aan te pas. In normale omstandigheden (dus niet in de tropen of tijdens een marathon) gebruikt een volwassen persoon per dag 500 à 750 mg zout (+/- 300 mg natrium). In het westen krijgen we gemiddeld 10 à 12 g zout per dag binnen, een ruime marge dus. En daar is weinig mis mee, want zout houdt onder meer onze botten sterk en ontzuurt onze cellen en weefsels. Overmatig zoutgebruik heeft weliswaar een verhogend effect op de bloeddruk.

    Maar zout laten om een bloeddrukprobleem aan te pakken is slechts een deel van een goed advies.Vaak zijn er meer oorzaken dan overmatig gestrooi of gebruik van zoutrijke of gemaksvoeding, en moet je deze mee in beschouwing nemen als je een gezonde bloeddruk wil. Die factoren zijn onder meer genetische aanleg, alcoholgebruik, cafeine en overgewicht. Voor elke gram natrium (+/- 2,5 g keukenzout) die je minder eet, kan je weliswaar je systolische bloeddruk ('bovendruk') met 0.7-1.8 en de diastolische druk ('onderdruk') met 0.7 doen afnemen. Voor mensen met een hoge bloeddruk is dit effect soms nog sterker merkbaar.
     
    Overmatig zoutgebruik beinvloedt niet alleen je bloeddruk. Het kan ook een nadelig effect hebben op de werking van het hart en hartspierwand-verdikking en doorstromingsproblemen veroorzaken. Er zijn echter geen indicaties dat er verbanden zijn tussen zoutgebruik en kanker. Dat zee-zout of andere luxe zoutsoorten beter en/of gezonder zouden zijn dan gewoon tafelzout, is een bijzonder koppig misverstand. Natriumchloride is chemisch steeds dezelfde molecule. Of deze wordt gehaald uit zeewater of opgeboord en/of afgegraven in zoutmijnen, het blijft hetzelfde zout.
    Alle soorten keukenzout zijn steeds van natuurlijke oorsprong, chemisch zout wordt nooit gebruikt in voeding. Bovendien bevat zeezout minder jodium dan gejodeerd tafelzout en is het meer te doen om bepaalde culinaire eigenschappen van de korrel-grootte van dit 'luxe'zout.
     
    Samengevat: onze dagelijkse voeding bevat te veel natrium, we eten dus met overschot te zoutrijk. Minder strooien is een goed idee. maar probeer toch vooral matig om te springen met de industriële zoutbommen. Gebruik royaal verse kruiden of specerijen om het eventuele gemis aan zout te compenseren, en koop verse voedingsmiddelen (verse of diepvriesgroenten) in plaats van dure gemaksvoeding. Je zal smaken ontdekken die veel verder reiken dan het zoutgedeelte van je smaakpapillen.

     


    >> Reageer (0)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwergirissen brengen kleur

    Nog tot eind maart bloeien de dwergirissen met felblauwe of violette kleuren. Nu de grijze winter die maar niet lijkt te eindigen bezorgen ze ons moreel een flinke opkikker.

    Tja, elke familie heeft haar rariteiten en dat is in de plantenwereld niet anders. Irissen kennen we vooral als vaste planten. Ze bloeien in de vroege zomer en voelen zich prima in natte grond of als moerasplanten in het ondiepe gedeelte van een vijver. De dwergiris (Iris reticulata) gedraagt zich echter als een echt buitenbeentje. Dit plantje wordt niet hoger dan 15 cm en bloeit vanaf half februari tot een eind in maart. De bloei start meestal net na de sneeuwklokjes en net voor de krokussen. En terwijl de klassieke irissen groeien uit wortelstokken, zijn dwergirissen bolplanten.

    De grootste troef van dwergirissen is hun felle kleur. Elke bloem bestaat uit drie helblauwe, violette of purperen bloemblaadjes met een gele of oranje vlek met tijgerstrepen. Die vlek wordt wel eens het honingmerk genoemd. Tot de mooiste variëteiten behoren Edward (geel honingmerk) en Harmony (oranje honingmerk).

    De bladeren zijn echter niet meer dan rechthoekige grassprietjes en dat doet de kleuren nog sterker tot hun recht komen. Als u dwergirissen in de tuin hebt staan, moet u echt hopen op een laagje sneeuw want tegen die witte ondergrond pronken de bloemen als vurige tongen die het seizoen uitdagen.

    Spelen met effecten
    Omdat dwergirissen dwergen zijn - laat u niet misleiden door onze grote foto!- moet u 25 bolletjes per vierkante meter planten. Dat lijkt veel, maar alleen zo kunt u een opvallend kleureffect scheppen, en nog méér als u ze combineert met gele krokussen.

    Om er maximaal plezier van te hebben, plant u onze vurige tongen het best aan de rand van een border die goed zichtbaar is vanuit de keuken of de woonkamer. Ook in een rotstuintje, op een talud, langs een grindpad en aan de voet van een buxusbol of een conifeer spelen ze een knap kleurenspel. De standplaats is liefst zonnig, maar verder stellen de dwergirissen geen eisen.

    Het planten van de kleine, niervormige bolletjes doet u het best in oktober. Hebt u veel last van slakken, dan haalt u de bloembolletjes in april uit de grond want de diertjes zijn er verlekkerd op. Zijn er geen slakken in de buurt, dan kunt u de bolletjes vele jaren in de grond laten. Dan zult u merken dat ze op den duur zichzelf vermeerderen. (Ludo Hugaerts)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het witte goud (de hopscheut)

    Veel fijnproevers kijken er naar uit, andere begrijpen niet wat je er lekker aan vindt. Toch blijven hop scheuten een exclusief culinair product. Het seizoen is nu volop aan de gang en dat merk je vooral in de streek van Poperinge, de thuishaven van de hop.

    Als het maar een beetje warm wordt en de lente in zicht komt, krijgt elke plant scheuten, ook de hopplant. Die kruipt in de volgende maanden metershoog tegen staken op en dat is een uniek schouwspel. Hop is grondstof voor de brouwers. De bloemen, de bellen, zorgen voor een bittere smaak.

    De hopplant geeft heel veel scheuten die niet nodig zijn voor de groei. Ze vormen een bosje, tot 20-30 scheuten, als een spinenkop. De teler kiest de drie stevigste uit en die mogen verder groeien en de plant vormen. De andere worden afgebroken en komen als groente op tafel. Een luxeproduct dat men ook het witte goud noemt.

    De heel kleine witte scheutjes willen voorzichtig behandeld worden. Vorig jaar verscheen een boek over hopscheuten met als ondertitel Van gewroet tot genot. De woorden zijn goed gekozen. 'De scheuten mogen niet boven de aarde komen', verklaart Wim De Meulenaer van de Reo-veiling in Roeselare. 'Dan is het te laat, want dan zijn ze groen en vezelig. Niet meer te gebruiken.' En dus moeten de boeren in de grond wroeten om de scheuten te oogsten.

    Een lastig werk dat lang niet iedereen nog wil doen. Het blijft dus een beetje een wonder dat er nog altijd hopscheuten geoogst worden, al is het aantal hopboeren in het Poperingse wel al tot elf geslonken. De concurrentie met Oost- Europa heeft zijn tol geëist.
    Het seizoen voor de hop-scheuten duurt gewoonlijk van eind februari tot in maart maar is dit jaar door de koude winter trager op gang gekomen. 



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het streekgerecht
    Gemarineerde zalm met hopscheuten
    Nodig (1 persoon)
    • 120 gr rauwe zalm
    • 40 gr rauwe hopscheuten
    • peper, zout en bieslook Voor de marinade:
    • 1 cl notenolie
    • 4 cl maïsolie
    • groene zachte peperbollen
    • zout
    • fijngesneden sjalot
    • een scheutje citroensap

    Bereiding
    • Maak een marinade met noten¬en maïsolie, op smaak gebracht met fijngesneden sjalot, gekruid met zout en groene zachte peperbollen.

    • Werk af met een scheutje citroensap.

    • Strijk een ondiep bord rijkelijk in met de marinade. Leg de plakken zalm er in en strijk die, maar nu met mate, in met de marinade.

    • Breng de zalm op smaak met peper en zout en strooi er rauwe hopscheuten op. Werk de schotel af met fijn gesnipperde bieslook.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word een gezond gezin
    Leven als gezond gezin is de beste familiale verzekering.

    De beste manier om over de gezondheid van je kinderen te waken en ze de kans op een lang en gezond leven te geven, is ze van kindsbeen af gezond leren leven. Dat is makkelijker dan je denkt! Op de site vind je eenvoudige tips voor een gezonde levensstijl en manieren om die ook aan je kinderen aan te leren, zonder dat ze gaan morren en knorren.


    Surf snel naar www.gezondgezin.be. Op de site ontdek je:
    • concrete tips die je echt kunt gebruiken
    • tips die weinig inspanning vergen, maar waardoor je kinderen wél gezonder gaan eten
    • doeltreffende manieren om de tips op een prettige manier toe te passen, zodat je kinderen ze graag volgen.

    Meer bewegen, gezond eten, je lichaamsgewicht op peil houden. Allemaal goed en wel. Maar wat als je kids geen groenten lusten, als je geen tijd hebt om gezond te koken en je kinderen niet veilig buiten kunnen spelen? Wat als je niet precies weet wat gezond is en wat niet? En hoe zorg je ervoor dat je kinderen ongezonde gewoonten achterwege laten? Het is makkelijker dan je denkt! En het is ook heel hard nodig.
     
    Uit onderzoek blijkt dat we te weinig groenten, fruit en bruin brood eten, dat we te weinig water drinken en veel te weinig bewegen. En dat geldt óók voor onze kinderen. We staan daar meestal niet echt bij stil, omdat de gevolgen van een ongezonde levensstijl doorgaans pas op volwassen leeftijd zichtbaar worden. Als je dan weet dat slechte voedingsgewoonten, overgewicht en te weinig beweging verantwoordelijk zijn voor 30 tot 40% van alle kankers bij volwassenen, dan begrijp je dat er iets moet gebeuren. En dat je het best bij je kinderen kunt beginnen.

    De beste familiale verzekering
    Door onze kinderen een gezonde levensstijl mee te geven, stimuleren we niet alleen de ontwikkeling van hun lichaam en geest, maar schenken we ze ook een fantastisch cadeau voor het leven: de fundamenten van een fit en gezond bestaan. De beste familiale verzekering als het ware!
     
    Maar hoe pak je het aan?
    Je hebt elke dag je handen vol, zeker als je uit werken gaat. Aandacht besteden aan een gezonde manier van leven is er niet altijd bij, en dat is te begrijpen. Maar je hoeft het roer niet helemaal om te gooien. Kleine aanpassingen kunnen al veel betekenen. Je kunt ze bovendien ook makkelijk invoeren.
     
    Hiermee kom je al een heel eind
    • Eet gevarieerd.
    Hoe gevarieerder je eet, hoe beter. De kans dat je lichaam een stof mist die het nodig heeft om gezond te blijven, wordt dan kleiner. Tegelijk beschermt de afwisseling je tegen een teveel aan schadelijke elementen in bepaalde voedingsmiddelen .

    • Eet evenwichtig.

    • Sla geen maaltijd over.
    Als je een goed ontbijt neemt, grijp je minder vlug of helemaal niet naar calorierijke snacks.

    • Beweeg voldoende.
    Elke dag minstens 30 minuten voor volwassenen, elke dag minstens 60 minuten voor kinderen en jongeren.

    >> Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win 75 euro extra korting op uw roetfilter!

    Dankzij Midas, de specialist in onderhoud en snelreparatie van alle merken, maakt u kans op een van de drie waardebonnen van 75 euro. U kunt hem gebruiken om (de installatie van) een roetfilter gedeeltelijk te betalen of om uw auto een gratis onderhoudsbeurt te geven.


    Wie wil winnen, geeft het correcte antwoord op de volgende vraag: aan welke Euro-norm moet uw wagen beantwoorden om aanspraak te maken op de roetfilterpremie van de Vlaamse overheid?


    Mail het antwoord en uw contactgegevens naar wedstrijd@uitweg.be. De wedstrijd wordt afgesloten op 1 april 2009. Veel succes!



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk soort koekjeseter ben jij?
    Er zijn vier types vrouwen te onderscheiden als het gaat om het eten van koekjes. Dat schrijft Lu in een persbericht. Herken jij je in een van de vier?

    Balancers : Deze vrouwen zijn op zoek naar evenwicht. Ze proberen graag nieuwe producten uit, zijn bezig met gezonde voeding en proberen gezond te koken. Ze willen hun gewicht onder controle houden door op een gebalanceerde manier te eten en te leven. Koekjes eten deze balancers voor hun plezier maar ze proberen wel producten met teveel calorieën te vermijden.

    Controllers : Deze gedisciplineerde vrouwen zijn zeer gericht bezig met hun gezondheid en hun gewicht en ze staan open voor nieuwe alternatieven. Ze proberen zo weinig mogelijk koekjes te eten. Voor hen is gezondheid belangrijker dan smaak.

    Lucky enjoyers : Deze vrouwen willen vooral genieten van lekkere en traditionele voeding en zijn minder gefocust op gezond leven. Ze zijn eerder tevreden met hun gewicht. Ze eten koekjes voor het plezier en omdat ze lekker smaken, maar beschouwen hun consumptie van koekjes als gecontroleerd.

    Frustrated enjoyers : Deze vrouwen willen ook met smaak genieten van traditionele gerechten, maar zijn eerder gefrustreerd over hun gewicht. Toch willen ze zichzelf niet onthouden van lekkere dingen. Ze hebben het gevoel niet te kunnen weerstaan aan koekjes, die ze voor hun plezier en voor de smaak eten.

    Sporten
    Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 45 procent van de vrouwen actief bezig is met sporten, 26 procent doet dit wekelijks. De vrouwen blijven het belangrijk vinden om hun gewicht onder controle te houden. 84 procent is bezig met haar gewicht en vorm, 61 procent let op hun gewicht en 22 procent is in 2008 op dieet gegaan.

    Toch is de houding ten opzichte van voeding veranderd van een conflictattitude naar een harmonieuze attitude, zo meent Lu. "Terwijl overgewicht vroeger bestreden werd met light-producten en diëten, is de vrouw vandaag op zoek naar een levenswijze gebaseerd op evenwicht en gezondheid." (edp)

    Wist je dat: Belgen elk jaar 6,8 kilo koekjes per persoon eten? Eén op drie vrouwen eet zelfs elke dag een koekje.
    Lees er meer over

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manneke Vis!
    Bioforel: een delicatesse uit Andes
    Ten noordwesten van het bekende Titicameer, hoog in de Andes, op de grens van Bolivia en Peru, ligt het kleinere Arapameer. Daar kweekt een groep vissers de forel die je sinds kort ingeblikt in de wereldwinkels vindt.

    Er is weinig economische activiteit in de streek van het Aparameer, bijna vierduizend meter hoog. Om het gezinsinkomen aan te dikken, emigreren veel mensen naar de steden of gaan ze er werken als seizoensarbeider.

    Enkele initiatieven proberen wat schwung in de streek te brengen. Zo wordt al sinds het begin van de jaren 1990 op het meer regenboogforel gekweekt door de "Bio Trucha Andina", een associatie van tien vissers en boeren die Oxfam-Wereldwinkels als partner heeft aanvaard.
    Lees meer over de... Bioforel uit Andes


    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lindeboom
    De boom waar je bent uitgevallen "Lindeboom (De twijfel)"
    Geboren: 11 maart tot 20 maart en 13 september tot 22 september


    Accepteert wat het leven geeft in een bedaarde wijze,

    haat vechten, stress en arbeid, heeft een hekel aan luiheid en ledigheid,

    zacht en bedaard, maakt offers voor vrienden,

    veel talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze tot ontplooiing te brengen,

    vaak jengelend en klagerig, erg jaloers maar trouw.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalbare en romantische kledij

    Anderhalf jaar geleden openden Katja Retsin en Babs Janssens hun kledingzaak

    Close-up.

    Samen bepalen ze de kledingstijl waar ze ondertussen voor gekend zijn: vrouwelijk, trendy en betaalbaar. Close-up heeft op korte tijd een trouw clienteel opgebouwd dat houdt van de persoonlijke benadering. De winkel is in januari een tikkeltje uitgebreid: drie paskamers erbij. Toch blijft het een kwestie van dag en nacht werken, geeft Babs grif toe. 'Maar wel met passie', zeggen ze allebei.
     
    Katja: Ik vind het heerlijk om na een lange dag op de VRT nog een keer langs onze winkel te komen. Het voelt even goed als thuiskomen.
     
    Babs: We werken op het scherp van de snee, elke 14 dagen gaan we naar het buitenland, Italië of Frankrijk om nieuwe kleren te kiezen. Met collecties voor een heel seizoen werken, is voor ons gevoel moeilijk. In maart willen we kleren voor maart kunnen verkopen. Katja en Babs wilden hetzelfde concept als een H&M, Zara of Mango.

    Katja: Die ketens waren een zegen: we konden betaalbare en modieuze kleren kopen en er waren altijd nieuwe dingen. Alleen jammer dat iedereen hetzelfde aan had. Voor ons is exclusiviteit even belangrijk.Je betaalt in dezelfde prijsklasse, maar je weet zeker dat je niet hetzelfde draagt als iemand anders.Trendy en modieus moet het dus zijn, maar niet extreem fashion.

    Babs: We mikken op draagbare mode en we werken voor vrouwen tussen 25 en 65, die zich goed voelen in hun vel. Italiaanse maten zijn per definitie niet groot, maar we proberen dat wat bij te schaven.
     
    Katja: We kennen onze klanten goed, we weten waarmee ze mooi zijn en waarin ze zich goed voelen. Met dat beeld voor ogen kunnen we kleren uitkiezen.
     
    Onder het motto 'alles onder één dak', biedt Close-up ook schoenen, tassen, en andere accessoires aan.

    Vijf zomertrends van Close-Up
    Close-up, Loofblommestraat 23, 9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent). 09-330.41.77


    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent over morgen
    Wij weten nog niet hoe onze agenda er morgen zal uitzien, laat staan overmorgen of over elf jaar,

    maar sommige mensen kijken wel degelijk een tikkeltje verder vooruit dan wij. Als het een beetje kan zijn die mensen onze beleidsmakers.



    De stad Gent bijvoorbeeld, die alvast een blik werpt op 2020 en ons wil tonen hoe de stad er dan moet/zal uitzien. Ze willen dat mensen dromen, praten, schrijven, filmen, fotograferen en tekenen over morgen in Gent. Je kan een aantal zaken bekijken op Youtube...

    Hoe zie jij Gent in het jaar 2020?

    >> Reageer (0)
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotdag driedaagse

    Uitslag rit 3: Omloop der Vlaamse Ardennen (Ichtegem) op zondag 8 maart 2009 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversiteit in de Wolfsputten

    Als je graag eens uitwaait in een gebied dat je in deze tijd van het jaar wel wat te bieden heeft, dan kun je eens naar de Wolfsputten in Dilbeek trekken, vlak naast het bekende Cultureel Centrum De Westrand.
     
    In deze tijd van het jaar komen de dotterbloemen massaal tevoorschijn in 'de schitterende graslanden die het gebied rijk is, evenals in de ondiepe bosgrachtjes die voldoende water houden. De dooiergele kleur van de grote boterbloe-men valt van ver op, en trekt allerlei insectensoorten aan zoals hommels, (solitaire) bijen en zweefvliegen.

    Maar binnenkort vind je hier ook wel bosanemonen, een bes, slanke sleutelbloem, speenkruid, pinksterbloem en de karakteristieke bruine sporendragers van reuzenpaardenstaart. Van de struiken komt eerst de sleedoorn in bloei, daarna volgen de talloze meidoorns en nog later de hondsrozen.

    Vogels laten zich in de Wolfsputten dikwijls van hun beste kant zien. In het voorjaar hoor je de tjiftjaffen en de verschillende mezensoorten onderling communiceren, terwijl je met wat geluk een bunzing, hermelijn of egel tegen het lijf loopt. En bij de eerste zomerse lentedagen ontwaken de vroege vleermuizen uit hun winterslaap.

    Laat het duidelijk zijn: een bezoek aan de Wolfsputten is altijd een belevenis. Blijf alsjeblief wel op de wandelwegen, want er zijn nogal wat kwetsbare percelen in de buurt. Vanaf het pad heb je meer dan voldoende zicht op al dat moois.
    Op www.natuurpunt-dilbeek.be vind je wat informatie over dit gebied, beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (Vlaamse gemeenschap).
     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feiten over vrouwen
    Vandaag 8 maart internationale vrouwendag



    Internationale vrouwendag is de actiedag van de vrouwenbeweging,
    jaarlijks op 8 maart.

    Feiten over vrouwen
    1. Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking
    2. Vrouwen doen 66% van al het werk
    3. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen
    4. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen
    5. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw
    6. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw
    7. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw
    8. Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw
    9. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw
    10. Vrouwen in Neder land verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen.

    Geschiedenis van Internationale vrouwendag

    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs