Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met asperges.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 6 personen:
    250 g kruimeldeeg, 1 bos asperges, verse bieslook, 4 eieren, 50 gram parmezaanse kaas, 125 g light room, peper en een klein beetje zout.

    Pel de asperges en laat ze samengebundeld 15 minuten koken in lichtjes gezouten water.
    Laat ze uitlekken op een droge schone handdoek voordat u ze in stukjes van 3 à 4 cm snijdt.
    Wrijf een vorm in met boter, voeg er bloem en het deeg aan toe.
    Prik gaatjes in de bodemlaag van het deeg. Meng de ge klopte eieren met de room, de parmezaanse kaas, bieslook en peper.
    Leg de stukjes asperge op het deeg en voeg het mengsel er aan toe.
    Zet het geheel in de oven (thermostaat 7 of 180°C).
    U kunt de bieslook ook vervangen door koriander, kervel, enz.
    Opdienen met een slaatje van raketsla.

    12-04-2008 om 20:33 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenlevertjes met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 witte dunne preistronken - 50 g hoeveboter - 120 g kippenlevertjes

    Voor de vinaigrette
    1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel wijnazijn of citroensap - 2 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel notenolie - tuinkers

    1. Reinig de prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
        Laat een klontje boter smelten in een pot en laat hierin de prei op zacht vuur garen.
    2. Ontdoe de kippenlevertjes van vet en laat ze even in hete boter bruinen. Voeg ze daarna bij de prei om gedurende 6 à 8 minuten
        mee te garen, Breng op smaak met peper en zout
    3. Druk het prei/levermengsel in vormpjes en laat ze afkoelen in de ijskast.
    4. Voor de vinaigrette: meng met een garde de mosterd en het citroensap of de wijnazijn. Voeg in een dun straaltje en al roerend de olie toe.
    5. Druk de potjes uit op gekoelde borden.
        Krans de vinaigrette er omheen en garneer met een plukje tuinkers.

    12-04-2008 om 20:25 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd scampipannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 4 personen:

    24 zeer grote of middelgrote scampi’s (diepvries)- 1 soepkop paprikareepjes- 1.5 soepkop tomatenblokjes- 3 eetl. olijfolie- 1 eetl. bloem- 1eetl. Boter- 100 g gemalen mozzarella- 100 g geraspte parmezaan- 1 ui- 1 knoflookteentje- 1.5 koffile. Provençaalse kruiden- paprika- peper en zout.

    - Leg de diepgevroren scampi’s 2 minuten in heet water zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog.
    - Meng de bloem met 1 eetlepel boter.
    -Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak er de scampi’s aan beide zijde goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
    -Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en snipper de ui en het knoflookteentje in. Roer om.
    -Doe de paprikareepjes in de pan en laat stoven. Kruid met Provençaalse kruiken.
    -Voeg er de tomatenblokjes bij. Laat opnieuw 2 à 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig, het mengsel, met het mengsel boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
    -Doe nu de scampi’s opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in inviduele ovenschaaltjes.
    -Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgen met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta
    - Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat dan eerst 10 minuten opwarmen in een oven van 200°C, alvorens ze te kleuren.

    12-04-2008 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 eieren 500 gram gehakt 2 eieren paneermeel peper zout kruidnoot 1 ui 2 lepels boter 2 lepels bloem 1/2 l water 1 bouillonblokje 1 blik gepeld tomaten (425 g) peper zout

    Kook de eieren gedurende 8 minuten. Maak het gehakt aan met een ei, paneermeel, peper, zout en kruidnoot. Bedek de gepelde eieren helemaal met gehakt en wentel ze vervolgens door eiwit en paneermeel. Daarna fruiten in frituurvet. Snijd dan vervolgens de gehaktballen in de breedte door en schik ze in een vuurvaste schotel. Bereidingswijze tomatensaus : Laat de fijngesneden ui gaar stoven in de boter. Meng er de bloem onder en voeg de bouillon toe. Breng de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout, laat de tomatensaus nog eens doorkoken. Giet de tomatensaus rond de gehaktballen en dien op met aardappelpuree.

    24-03-2008 om 20:21 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    400gr kalfsgehakt, 2 hardgekookte eieren, 1 ui, 1 eiwit, 4 klp paneermeel, knoflook, muskaatnoot, zout en peper, 4 klp. olie, fijngehakte peterselie.

    Meng het gehakt met de ui knoflook en de kruiden.
    Verdeel het gehakt in 2 en rol elk deel rond 1 hardgekookt ei,wentel de eieren in het eiwit en dan door het paneermeel.
    Leg ze op een met olie ingestreken braadrooster en laat ze in de oven op 175°C gaar worden draai ze nu en dan om.
    Snij de vogelnestjes door en schik ze op 4 borden met de eidooier langs boven.

    24-03-2008 om 20:19 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tong rolletjes gestoomd in de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    oesterzwammen, komkommer, sojascheuten, visfumet, verse koriander, oriëntaalse kruiden, sojasaus

    . Snijd de groenten in staafjes. Leg de tongfilets open, schik in het midden wat groentestaafjes en rol ze op.
    . Giet de visfumet in de wok, doe er een paar blaadjes koriander bij en breng aan de kook.
    . Schik het stoomrooster op de wok en leg er de tongrolletjes op, verminder het vuur (licht doorkoken), leg het stoomdeksel erop en stoom gedurende een 7-tal minuten.
    . Verwijder de tongrolletjes en houd ze warm. Breng de visfumet op smaak met wat oriëntaalse kruiden en sojasaus.
    . Serveer de soep samen met een tongrolletje in een recipiënt en werk af met verse koriander.

    24-03-2008 om 20:13 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte kip met paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kipfilets, mie, shii take paddenstoelen, sjalotten, druivenpitolie, sojasaus, kokosmelk en kerriepoeder.

    . Kook de mie beetgaar. Snijd de kipfilets in repen, de shii take in schijfjes en snipper de sjalot.
    . Verhit de druivenpitolie in de wok. Kleur er kort en hevig de kip in aan, verlaag het vuur.
    . Schik langs de randen van de wok om verder te garen. Stoof nu de sjalotten en de shii take in het hart van de wok.
    . Blus met de kokosmelk en breng op smaak met de kerriepoeder en de sojasaus.
    . Roer er de mie onder.

    24-03-2008 om 20:11 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong in bladerdeeg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g bladerdeeg, 1 kalfstong, 750 g mengeling boschampignons, 300 g gerookt spek, 1,51 kalfsbouillon, 1 knolselder, 50 g roze peperbollen, 4 eieren, 50 g rozemarijn, 3 dl room, 1 groene selder, 4 sjalotten, 40 g boter, 60 g bloem.

    1. Kook de kalfstong gaar in de bouillon en pel ze.
    2. Snijd de knolselder in fijne blokjes en kook hem beetgaar.
    3. Zeef de bouillon en laat inkoken. Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe. Laat dit even verder garen zonder te kleuren. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer dit goed los met de garde. Voeg er tenslotte de room aan toe en laat goed inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Voeg er nu de knolselder aan toe.
    4. Reinig de boschampignons en hak de helft fijn. De andere helft gebruiken we als garnituur.
    5. Steek mooie rondjes uit het bladerdeeg en plaats op ieder rondje een schijf kalfstong. Verdeel hierover de gehakte champignons en daarbovenop een takje rozemarijn en wat gebakken spek.
    Strijk de randen in met eigeel en vouw het geheel dicht.
    Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C.
    Serveer de bladerdeeg koekjes met de knolseldervelouté.

    24-03-2008 om 20:06 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde lamsbiefstukjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u de lamsbiefstukjes halveert, hoeven ze minder lang te marineren.

    Voor 6 personen:

    Snij 6 lamsbiefstukjes (van ongeveer 150 g elk) doormidden.
    Maak een marinade met 1 fijngesneden ui, 2 takjes verse peterselie, 1 dl rode wijnazijn, 1 eetlepel mosterdzaadjes en 1 theelepel gedroogde rozemarijn.
    Laat het vlees ten minste een half uur marineren.
    Dep het goed droog en bak het kort aan beide kanten in olijfolie of boter.
    Hou het warm onder aluminiumfolie en bak in dezelfde pan een portie paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen) met 3 teentjes geperste knoflook.
    Schik vlees en groenten op voorverwarmde borden.
    Blus de pan met 1 dl marinade en laat tot de helft inkoken.
    Voeg er 1 dl room aan toe en laat inkoken tot sausdikte.
    Lekker met peterselierijst.

    24-03-2008 om 20:01 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g grote roze garnalen- 4 eetlepels bloem- 1 koffielepel gedroogde gist- 1 ei- 2 cm verse geraspte gemberwortel- 1/2 koffielepel vijfkruiden- 1 citroen

    1. Doe de bloem in een kom met de gist, gember, vijfkruiden en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje.
    2. Breek er het ei in. Vermeng en doe er al roerend 4 tot 5 eetlepels water bij. Het beslag moet dik vloeibaar zijn.
    3. Dompel de garnalen een voor een in het beslag. Bak ze, in porties van 3 tot 5 stuks, 2 tot 3 minuten in frituurolie van 175°C. Serveer heet, met plakjes citroen.
    Lekker met taugésalade: Blancheer 200 g taugé (sojascheuten) 2 minuten. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Doe bij 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels azijn, een mespunt piment en suiker, 3 eetlepels gehakte koriander en 1 eetlepel gehakte munt. Vermeng met de taugé.

    20-03-2008 om 20:53 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 zeebaarsfilets- 4 groene asperges- 4 witte asperges- 5-kruidenmengeling (oosterse detailhandel of Delhaize)- peper & zout

    Voor de pesto:
    1 dl olijfolie- 50g basilicum- 20g pijnboompitten - 40 g parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook (versnipperd)

    Tip:
    Maak de pesto vooraf en bewaar hem goed afgesloten in de koelkast.
    Dat kan tot ongeveer één week.
    Een goed alternatief is een kant -en-klare pesto uit een supermarkt.

    De witte asperges schillen, de groene wassen.
    Met een dunschiller alle asperges in fijne slierten snijden.
    Voor de pesto alle ingrediënten samen mixen tot een gladde saus.
    Als deze niet echt 'lopend' is, nog wat olijfolie toevoegen.
    De zeebaars kruiden met peper en zout en aan de velkant bestrijken met olie, grillen in een grillpan (of even bakken) en verder garen gedurende ca. 7 minuten in een oven van 170°C.
    De asperge spaghetti heel snel wokken en kruiden met peper en zout en (eventueel) 5-kruidenmengeling.
    De zeebaars serveren op de spaghetti en de saus er rond dresseren.

    19-03-2008 om 21:55 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met asperges en parmaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg asperges- 100 g parmaham- 250 g mozzarella- 50 g gemalen kaas- 50 9 rucola- 2 pizzadeegbodems (32 cm doorsnede)- 6 eetlepels tomaatblokjes (uit blik)- 1 bosje vers basilicum- Suiker- peper en zout

    Snij de asperges in stukken.
    Kook ze beetgaar in gezouten water met een mespunt suiker.
    Snij de mozzarella in plak­jes.
    Schep de tomaatblokjes op de deegbodems.
    Kruid met peper.
    Bak 7 minuten op 250°C.
    Verdeel de asperges, de mozzarella en het basilicum over de pizza's.
    Bak nog 7 mi­nuten op 250° C, in het midden van de oven.
    Kruid met pe­per uit de molen.
    Werk af met plakjes parmaham, plukjes rucola en gemalen parmezaan.

    19-03-2008 om 21:51 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde gamba met pittig slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 gamba per persoon (staartje aanlaten en darmkanaal verwijderen) - panko (Japans broodkruim) - tempurabloem (oosterse winkels of Delhaize) - rucola- rode kool, heel fijn gesneden - witte ramenas, heel fijn gesneden- koriander

    dipsaus:
    kant-en-klarezoetzure chilisaus (oosterse winkels of Delhaize)

    Voor de sushi-vinaigrette:
    1 dl mirin (zoete rijstwijn) - 2dl sushi-azijn- 4dl olijfolie

    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en afkruiden met peper en zout.
    De rucola, koriander, witte ramenas en rode kool mengen met de vinaigrette.
     Het tempuradeeg aanmaken met ijskoud water tot de dikte van een pannenkoekendeeg.
    De gamba in het deeg dompelen en daarna door de panko halen.
    Ze onmiddellijk frituren en serveren samen met het slaatje en de chili-dipsaus.

    19-03-2008 om 21:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasmousse met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:
    500 g volle verse kaas- 25 cl room- 3 eiwitten- 60 g suiker- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 125 g frambozen (diepvries)- 125 g bosbessen- 12 eetlepels bosbessengelei- zout

    1. Doe de kaas in een zeefdoek in een vergiet en laat ten minste 2 uur uitlekken. Leg in 6 hoge vormpjes een velletje plasticfolie.
    2. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Pers de citroen uit. Verwarm het sap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
    3. Klop de opgeloste gelatine en de suiker door de kaas. Spatel er de slagroom en de eiwitsneeuw door. Verdeel de mousse over de vormpjes. Dek ze af met een stukje plasticfolie. Laat ze een nacht opstijven in de koelkast.
    4. Rasp een beetje sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met de bessengelei.
    5. Ontvorm de mousses op bordjes. Lepel er wat geleisaus rond.
    Werk af met frambozen, bosbessen en sinaasappelschil.

    13-02-2008 om 20:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponetaart met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 porties:

    Voor het deeg:
    150 g bloem- 1/2 koffielepel geraspte citroenschil- 60 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 80 g zachte boter- 30 g amandelpoeder- 1 ei- 1 eetlepel koud water

    Voor de vulling:
    250 g mascarpone- 200 g volle yoghurt- 40 g suiker- 3 eetlepels citroensap- 3 blaadjes gelatine- 750 gaardbeien- 3 eetlepels aardbeienconfituur

    En verder:
    vetstof en bloem voor de vorm

    1. Maak een kruimeldeeg met de opgegeven ingrediënten. Rol het in plasticolie en zet het 2 uur in de koelkast. Beboter de vorm, bestuif hem met bloem en zet hem ook in de koelkast. .
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en schik het in de vorm. Prik de bodem in met een vork. Leg er bakpapier en bonen op en bak hem 10 minuten in het midden van de oven.
    3. Laat de taartbodem zonder bakpapier 5 minuten bijkleuren. Ontvorm en laat afkoelen op een tooster. Klop de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Week de gelatine in koud water, knijp hem uit en los hem op in het warme citroensap. Roer hem door de kaasmix.
    4. Schep de crème in de taart en strijk hem glad met een spatel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    5. Halveer de aardbeien. Schik ze op de taart. Verwarm de confituur tot hij vloeibaar is. Schenk hem over de aardbeien.

    13-02-2008 om 20:31 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met aardbeienroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Voor de flensjes:
    120 g bloem- 2 eieren- zout- 30 g fijne suiker- ¼ l melk- vetstof om te bakken.

    Voor het garnituur:
    500 g aardbeien- ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)- 100 g zachte boter- 60 g bloemsuiker+ bloemsuiker om af te werken.

    Roer een glad beslag met de opgegeven ingrediënten. Laat het 30 minuten rusten.
    Hou 8 mooie aardbeien met steeltje apart. Snij de helft van de overgebleven aardbeien in stukjes. Pureer de andere helft. Vermeng de puree met de likeur, het limoensap en de schil. Roer de boter met de bloemsuiker romig en doe ze erbij.
    Bak acht flensjes. Bestrijk ze met aardbeienroom en schep op één helft de gesneden aardbeien. Vouw de flensjes dicht en dan nog eens dubbel.
    Schik ze op vuurvaste borden en zet ze 2 tot 4 minuten onder de hete grill. Werk af met bloemsuiker en een aardbei. Serveer meteen.

    13-02-2008 om 20:24 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagjestaart met aardbeien en amandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 16 porties:

    Voor aardbeiengelei:
    300 g aardbeien- 1/4 l droge schuimwijn (of appelsap)- 1/2 onbehandelde citroen- 60 g fijne suiker- 6 blaadjes gelatine

    Voor de amandelgelei: 1
    /2 l melk- 125 g amandelpoeder- 100 g fijne suiker- 2 druppels amandelolie- 9 blaadjes gelatine

    En verder:
    250 g verse room- 200 gaardbeien voor het garnituur

    1. Verwarm de melk met het amandel poeder, de suiker en de amandelolie. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Knijp hem uit en los hem op in de warme melk. Laat afkoelen in de koelkast.
    2. Pureer de aardbeien met de schuimwijn (of het appelsap) en druk de puree door een zeef. Doe er de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap bij. Week de gelatine, los hem op in 2 eetlepels warm water en roer door de aardbeien.
    3. Klop de room stijf en spatel hem door de afgekoelde maar nog niet opgesteven amandelgelei. Strijk de helft van het mengsel uit in een springvorm (van 28 cm diameter). Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
    4. Bedek met de helft van de aardbeiengelei. Laat weer 15 minuten opstijven. Strijk er de rest van de amandelgelei op uit. Laat opstijven. Bedek met de rest van de aardbeiengelei en werk af met halve aardbeien.
    5. Laat de taart opstijven in de koelkast (minstens 2 uur). Maak ze voor het serveren met een mes los van de vorm en schuif ze op een taartschaal.

    11-02-2008 om 20:15 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoenparfait met aardbeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Voor de parfait:
    2 eidooiers- 50 g fijne suiker- 2 onbehandelde limoenen- 40 ml limoensiroop- 300 g verse room- papieren cakevormpjes

    Voor de gekarameliseerde aardbeien:
    800 g aardbeien- ½ l sinaasappelsap- geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel- 120 g fijne suiker- 1 vanillestokje- 80 ml sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)

    En verder: 1
    00 g bruine suiker- verse munt.

    1.Klop de eidooiers met de suiker in een warmwaterbad tot de crème als een lint van de klopper afloopt. Roer er het limoensap, de geraspte limoenschil en de limoensiroop door.
    2.Neem de crème uit het warmwaterbad en bewerk hem met de mixer of keukenrobot tot hij volledig afgekoeld is (hij zal dan in volume ongeveer verdriedubbeld zijn). Klop de room stijf en spatel hem erdoor.
    3.Leg in 8 vormpjes een papieren vormpje. Verdeel er de crème over. Zet ze minstens 3 uur in de diepvriezer.
    4.Laat voor de karamel de suiker op een zacht vuur smelten (niet roeren). Blus met het sinaasappelsap en roer pas dan om.
    5.Doe er de geraspte sinaasappelschil en het merg uit het vanillestokje bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken, tot een dik vloeibare stroop. Laat wat afkoelen en voeg de sinaasappellikeur toe. Halveer de aardbeien en schep ze door de karamel.
    6.Ontvorm de parfaits op vuurvaste bordjes. Neem voorzichtig het papieren vormpje weg. Bestrooi ze met bruine suiker. Laat de suiker smelten onder de salamander (of met de gasbrander).
    7.Schep er de gekarameliseerde aardbeien bij. Werk af met een plukje verse munt.
    Serveer meteen.

    11-02-2008 om 20:07 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met lavendelvinaigrette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 kg witte of paarse asperges- 4 sjalotten- 2 eetlepels citroensap- zout

    Voor de vinaigrette:
    4 eetlepels zonnebloemolie- 2 eetlepels olijfolie- 125 ml droge witte wijn- 1 onbehandelde limoen- 1 bosje verse bieslook- 4 takjes lavendel- 4 takjes gladde peterselie- suiker- peper uit de molen.

    1.Schil de asperges. Snij het harde uiteinde van de stengels weg. Kook de asperges 10 tot 15 minuten in ruim water, met het citroensap, een snuifje suiker en zout.
    2.Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Spoel de limoen, rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit. Hak de bieslook, de lavendelblaadjes en de peterselie fijn.
    3.Vermeng de olie met de witte wijn en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de tuinkruiden en de lavendel aan toe. Breng verder op smaak met suiker, peper en zout. Overgiet de asperges met de vinaigrette.
    4.Serveer lauw. Lekker met lamskoteletjes en gebakken krieltjes.

    11-02-2008 om 20:03 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met kalfsschnitzel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 kg witte en 1 kg groene asperges- 2 eetlepels citroensap- 2 eetlepels fijne suiker- zout.

    Voor de schnitzels:
    4 dunne kalfslapjes- 1 ei- 2 eetlepels melk- 80 g bloem- 80 g broodkruim (of paneermeel)- 80 g boter- 6 plakjes bacon- ½ bosje verse salie- 30 g pijnboompitten- peper uit de molen.

    1.Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan de stengels weg.
    2.Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook met het citroensap, de suiker en een snuifje zout. Kook de witte asperges 15 tot 20 minuten, de groene 10 minuten.
    3.Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze goed plat met behulp van een houten hamertje.
    4.Klop het ei los met de melk. Kruid het vlees met peper en zout. Wentel het achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Bak de schnitzels 10 minuten in de helft van de boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
    5.Snij de bacon in reepjes. Bak ze knapperig in dezelfde pan. Doe er de blaadjes salie en de pijnboompitten bij
    6.Voeg er de rest van de boter aan toe. Verwarm tot de boter schuimt.
    7.Giet de asperges af. Serveer ze met de schnitzels op een bord en lepel er de salieboter over. Dien op, met krieltjes bijvoorbeeld.

    11-02-2008 om 20:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs