Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht:

    Voor 4 personen:

    2 bussels Mechelse asperges- 1 groene appel ( type granny smith)- 4 kleine verse geitenkaasjes- 4 dunne sneetjes gezouten spek- 1 bosje waterkers

    Voor de vinaigrette:

    2 dl maïsolie- 1 rauwe eierdooier- 2 eetlepels wijnazijn- 1 eetlepel fijngehakte verse dragon- zout, peper van de molen.

    Pel en was de asperges. Bind ze in bussels en laat 12 tot 15 min. koken in licht gezouten water: ze moeten zacht zijn. Laat ze zorgvuldig uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.

    Was en droog de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in kwartjes en vervolgens in sneetjes.

    Omring elk geitenkaasje met een fijn sneetje spek. Zet ze 3 min. onder de grill: het spek moet goudbruin gebakken zijn. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette. Was de waterkers, zwier zorgvuldig droog en verwijder de steeltjes.

    Verdeel de waterkersblaadjes, de sneetjes appel en de stukken asperge op dessertborden en laat in het midden een open ruimte.

    Nappeer alles met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.

    29-05-2007 om 20:50 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de cake:
    100 g minarine (of boter)- 225 g fijne suiker- 3 eieren- 175 g gewone bloem- 2 theelepels bakpoeder- 1 zakje vanillesuiker- 4 eetlepels melk (of half melk, half cognac). 100 g amandelpoeder- 100 g marsepein- 3 grote appels (jonagold)- 4 eet1epels amandelschilfers- 2 eetlepels poedersuiker

    En verder: . een bakvorm van 23 cm diameter- bakpapier .vetstof voor de vorm

    1. Snij.de marsepein in blokjes. Schil de appels, snij ze in stukjes.
    2. Smelt de boter in een pannetje op het vuur, ,of zet ze.1 minuut op 600 W in de magnetron. Roer er
    de suiker door, en dan de eieren.
    3. Zeef er de bloem met het bakpoeder bij en roer glad.
    Voeg er dan de vanillesuiker, de melk, het amandelpoeder, de marsepein en de appels aan toe.
    4. Bekleed de vorm met bakpapier en beboter het lichtjes. Schep er het beslag in.Strooi er de amandelschilfers en de bloemsuiker op.
    5. Bak 20.minuten in een combinatieoven bij180 W, of 1 uur in een gewone oven op 180°C. Controleer met een breinaald of de cake binnenin droog is. Laat afkoelen in de vorm, of serveer warm met vanille-ijs.

    29-05-2007 om 20:48 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeroomsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bussel asperges - 1,5 l. bouillon - 30 g boter - 40 g bloem - peper - zout - 1 eierdooier - 1 dl. melk of

    0,5 dl. room - gehakte peterselie

    Schil de asperges en snijd ze in stukken van 1 cm. Houd de aspergepunten afzonderlijk. Laat de stukjes asperge en de aspergepunten elk afzonderlijk gaar koken in licht gezouten water. Steek de stukjes asperge door. Laat de boter smelten, voeg bloem toe, leng aan met kokende bouillon en doorgestoken asperges. Laat doorkoken. Voeg de aspergepunten toe en breng op smaak. Werk af als roomsoep. Versier met fijngehakte peterselie.

    Kan ook afgewerkt worden met gaar gekookte groene asperges.

    17-05-2007 om 19:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeens gebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ideaal voor koud buffet

    Voor 4 à 6 personen:

    800 g Ardeens gebraad- 7,5 dl melk- 3 takjes tijm - 2 blaadjes laurier

    Bereiding en duur (1 u in de oven)

    1 Schik het Ardens gebraad in een ovenschotel. Schik er de tijm en laurier rond, Giet er de melk bij: het vlees moet ongeveer 3/4 onderstaan.
    2. Schuif de schotel in een op 200°C voor, verwarmde oven gedurende 1 u (niet afgedekt). Draai tussendoor het vlees eens om. Wilt u de schotel serveren bij een koud buffet, laat dan het vlees afkoelen in de melk (zo blijft de smaak extra vol en sappig). Spoel het af onder de kraan en dep goed droog.

    Afwerking

    Snij het gebraad in fijne sneetjes en geef er koude groenten bij, bijvoorbeeld bloemkoolroosjes of fijne boontjes. Serveer met sausjes als tartaarsaus of mosterdsaus.

    Tip

    Ook lekker warm:
    Haal het vlees na de baktijd uit de ovenschotel en snijd in sneetjes.
    Serveer met verse pasta of aardappelgratin en een bonenspekrolletje.

    17-05-2007 om 19:30 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compote van gestoomde vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u een zoetekauw bent en u wilt het toch nog een beetje lijnvriendelijk houden, kunt u beter zoetstof in plaats van suiker gebruiken.

    Voor 4 porties:
    Vermeng de fijnge­raspte schil en het sap van 1 onbe­handelde sinaasappel met 4 zoete geschilde appels (bijvoorbeeld jona­gold) en 1 rijpe geschilde mango. Schep goed om, dek vervolgens af en laat 15 minuten marineren. Schep het fruit over in een stoom mandje.
    Stoom 5 minuten. Doe het gestoom­de fruit weer bij het sinaasappelsap en breng verder op smaak met 1/2 koffielepel vanille-extract en ­eventueel wat fijne suiker of zoet­stof. Werk af met 2 eetlepels aman­delschilfers.
    Serveer lichtjes gekoeld.
    Tip:
    Wilt u de appels en de mango's in fijne partjes snijden, hou dan de stoomtijd een ietsje korter

    12-05-2007 om 20:55 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    800 g rivierbaarsfilets- 1 blik artisjokbodems- 125 g gepelde grijze garnalen- 2 dl lichte room- 2 sjalotten- 1 dl witte wijn- 1 dl visfumet- 1 citroen- 4 soeplepels olijfolie- enkele plukjes kervel- bloem- zout en peper

     

    . Laat de artisjokbodems uitlekken, snij ze in stukjes en doe ze in de mixerkom met de room.

    . Snipper de sjalotten en laat ze op een zacht vuur fruiten in een steelpan met 2 soeplepels olijfolie.

    . Van zodra ze glazig zijn, overgiet u ze met de witte wijn en de visfumet. Laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er de artisjokkenroom bij, een vleugje citroensap en de grijze garnalen. Laat alles zachtjes sudderen.

    . Intussen rolt u de baarsfilets in de bloem. Geef er tikjes op om de overtollige bloem te verwijderen. Bak de filets in een grote pan met antikleeflaag met 2 soeplepels olijfolie. Kruid met zout en peper.

    . Breng de saus op smaak (let op want de garnalen zijn al zout!)

    . Giet een bodempje saus over 6 warme borden en schik er de baarsfilets op. Versier met enkele plukjes kervel en een partje citroen.

    09-05-2007 om 18:52 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofd lamsvlees met citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8personen:

    2 kg lamsschouder - 6 teentjes knoflook- 2 citroenen - 4 eetlepels olijfolie -1/2 l gevo­geltefond - 1 kg aardappelen - 2 eieren - verse dille – peper uit de molen en zeezout

    1. Pel de knoflook, snij 3 teentjes doormidden. Kerf het vlees in met een scherp mes en stop er de halve teentjes in. Pers de andere 3 teentjes en vermeng ze met een mespunt zeezout:en flink wat peper.

    2. Bestrijk er het lamsvlees mee. Besprenkel het met het sap van 1 citroen. Leg het in een braad­schaal met deksel.

    3. Verhit de olijfolie en schenk ze over het vlees. Voeg de warme gevogeltefond toe. Dek af en zet ,1 uur 45 min. In de op 100°C voorverwarmde oven.

    4. Snij de geschilde aardappelen in stukken, leg ze bij het vlees. Zet afgedekt 1 u in de, oven op 180°C. 5. Hou vlees en aardappelen warm in de oven. Laat het stoofvocht even inkoken. Voeg er van het vuur af de losgeklopte eieren en het sap van 1 citroen bij. Zet weer op het vuur en laat al roerend indik­ken (niet koken!). Kruid met peper en zout.

    6. Schik vlees en aardappelen op de borden. Werk af met gesnipperde dille. Geef er de saus apart bij.

    Lekker,met een frisgroene salade.

    09-05-2007 om 18:51 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs