Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een optimale zondagsschotel. U kunt er nog een tweede groente bij geven, bijvoorbeeld gestoomde bloemkool of broccoli, en nieuwe aardappeltjes of aardappelpuree.

    VOOR 4 PERSONEN:

    Meng in een kommetje 5 cm geraspte verse gemberwor­tel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus, het sap van 1 sinaasappel, 2 eetle­pels vloeibare honing, 10 cl olie, een snuifje muskaatnoot, peper en zout. Leg er 8 mignonnettes (of kleine varkensoesters) bij. Laat, afgedekt, 3 uur marine­ren. Bak het  vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Laat het nog een tiental minuten verder garen op een zachter vuurtje. Laat intussen 500 g jonge spinazieblaadjes slinken in 1 eetlepel boter. Doe er het sap van 1/2 citroen en 30 g rozijnen bij. Kruid met peper en zout.

    Schep om en laat nog 2 minuten op het vuur staan.

     

    19-06-2006 om 20:23 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde paddestoelen in olie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/21 olijfolie - 20 cl witte azijn- 700 g gemengde bospaddestoelen- 1 teentje knoflook -2blaadjes salie - 5 à6.bolletjes zwarte peper - peper en zout

     

    Wrijf de paddestoelen droog schoon, doe ze in een kom met 25 cl olie, de azijn, de gepelde en geplette knoflook, de peperbolletjes en de salie. Laat3 tot 4 uur marineren. Doe alles in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen. Roer af en toe om. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de paddestoelen uitlekken in een plastic vergiet,dep ze wat droog met keukenpapier. Doe ze in een brandschone bokaal met de rest van de olijfolie, wat peper uit de molen .en zout. Sluit goed af en bewaar de bokaal tot twee weken in de koelkast.


    TIP: Gebruik liefst,geen metalen vergiet, dan worden de paddestoelen zwart.

    19-06-2006 om 20:21 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde champignons met koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    350g Parijse champignons - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel azijn -1 koffielepel korianderzaadjes. 2 eetlepels verse gehakte kórianderblaadjes - 1 blaadje laurier- peper en zout

     

    Wrijf de champignons droog schoon. Halveer ze eventueel (in de lengte). Doe het citroensap in een pannetje met de olijfolie, de azijn en de tomatenpuree. Kruid met een beetje zout en vrij veel peper. Voeg er de geplette korianderzaadjes aan toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen. Schenk de marinade bij de champignons. Schep om. Zet minstens 12 uur in de koelkast. Werk de gemarineerde champignons af met verse koriander.

     

    TIP: lekker met boeren brood of bruin stokbrood.

     

    19-06-2006 om 20:18 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis met mango
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een klassieke cafoutis worden kersen gebruikt. Deze variant met exotisch fruit is een absolute wintertopper.

     

    Voor 4 personen:

     

    Strooi op de bodem van 4 vuurvaste vormpjes 2 eetlepels fijne suiker. Snij het vruchtvlees van 2 mango's in stukjes. Verdeel het over de kommetjes. Klop 4 eieren los met 150 g fijne suiker,

    2 eetlepels vloeiende bloem, 20 cl slagroom en een koffielepeltje vanille-extract. Schenk op het fruit. Zet de kommetjes ongeveer 50 minuten in de oven op 150°C. Serveer j dit dessert bij voorkeur lauw.

    19-06-2006 om 20:12 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel heilzaam voor diabetes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kaneel is niet alleen doeltreffend voor mensen met diarree en artritis, of mensen die last hebben van allergieën of zweren, maar kan ook heilzaam zijn voor mensen met diabetes van het type 2.

    Dat blijkt uit onderzoek van een Maleisische universiteit. De studie duurde drie jaar en bracht aan het licht dat kaneel dezelfde werking heeft als insuline.

    Insuline is een door de alvleesklier afgescheiden stof, die het suikergehalte van het bloed verlaagt en waar diabetespatiënten te weinig van hebben.

    De universiteit gaat nu verder onderzoeken of de specerij uit de gedroogde binnenbast van de kaneelboom daadwerkelijk kan worden ingezet in de strijd tegen diabetes.

    04-06-2006 om 19:51 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabelauwfilets met verse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    800 g kabeljauwfilets- 1 dl witte wijn- 2 dl room- 1 sjalot- 1 soeplepel gehakte peterselie- 1 soeplepel gehakte bieslook- 1 soeplepel gehakte dragon- 1 soeplepel gehakte kervel- 3 soeplepels olie- bloem- peper en zout

    - Strooi peper en zout over de kabeljauwfilets en rol ze in de bloem. Klop er zachtjes tegen om de overtollige bloem te verwijderen. Braad ze op een zacht vuur in een grote pan met olie. Haal ze uit de pan wanneer ze aan beide zijden goudbruin zijn en houd ze warm.

    - Fruit de in dunne plakjes gesneden sjalot in dezelfde pan tot ze glazig wordt. Giet er dan de witte wijn over, schraap de braadresten los en laat alles op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg er dan de room en de gehakte kruiden bij. Breng op smaak en laat alles nog enkele minuten indikken.

    - Leg de visfilets in de saus, warm alles nog een minuutje op en dien onmiddellijk op met natuuraardappelen en wortels.

     

    Bijgerecht: natuuraardappelen en wortels.

    04-06-2006 om 19:49 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van witloof en 'hoorn des overvloeds"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 stronkjes witloof- 200 g hoorn des overvloeds- 30 g boter- sap van 1 citroen- 1 eetlepel suiker- 25 cl slagroom- 20 g gemalen parmezaan- 2 eierdooiers- nootmuskaat- peper en zout

     

    Verwarm de oven voor op 150° C. Maak het witloof schoon. Doe het in een pan met het citroensap, de suiker, de peper en het zout Laat het, afgedekt, 20 tot 25 minuten stoven op een zacht vuur. Laat het goed uitlekken. Wrijf de paddestoelen droog schoon. Blancheer ze 3 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Bak ze in een droge koekenpan, tot al het water dat ze vrijgeven verdampt is. Klop de eierdooiers los met de room, een vleugje nootmuskaat, peper en zout. Leg de stronkjes witloof en- de paddestoelen in een ovenschotel. Schenk er het eimengsel bij. Bestrooi met de parmezaan. Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

    Lekker met gestoomde of gekookte aardappelen.

    04-06-2006 om 19:45 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese salade met shii-take
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 g shii-take. 100 9 sojascheuten. 1 wortel. 1 blik palmharten. 100 g ananasblokjes . 100 g roze garnalen . 150 g gebraden varkensvlees. 3 eetlepels sojasaus 3 eetlepels sesamolie. 1 eetlepel sesamzaadjes. 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes peper uit de molen

     

    Wrijf de shii-take droog schoon, snipper ze fijn. Blancheer de sojascheuten 30 seconden in water, laat ze uitlekken. Schil en rasp de wortel. Laat de palmharten uitlekken. Snij het vlees in reepjes. Verwarm in een pannetje de sojasaus, doe er de vleesreepjes bij. Laat 3 minuten op een hevig  vuur  staan. Vermeng het vlees, de groenten en de ananas in een grote slakom. Schenk er de sesamolie bij. Schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen. Werk af met de garnalen, de sesamzaadjes en de koriander.
    TIP: Lekker met warme toost.

    04-06-2006 om 19:41 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met bessen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    150 g gezeefde bloem- 90 g ijskoude boter in vlokjes- 60 g amandel­poeder- 60 g fijne suiker- 1 ei

    Voor de vulling: . 250 g mascarpone- 3 eetlepels room- 2 eetlepels citroensap- 400 g gemengde rode bessen (aardbeien, frambozen, aalbessen...)- bloemsuiker

     

    1. Maak van de bloem en de boter een kruimelig mengsel. Doe er het amandelpoeder, de suikeren het ei bij. Bewerk eerst met een vork, dan met de handen tot een elastisch deeg.

    2. Druk het deeg op bakpapier uit tot een plak van ongeveer

    23 cm diameter. Zet het 39 minuten in koelkast. Prik het deeg in met een vork. Bak het 15 tot 18 minuten op 180°C. Laat afkoelen op het  bakpapier.

    3. Vermeng de mascarpone met de room, het citroensap en 1 eetlepel bloemsuiker. Klop het mengsel luchtig op. Strijk het uit op de afge­koelde taartbodem. Schik er de bessen op. Werk af met bloemsuiker.

     

    03-06-2006 om 20:28 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met sinaasappelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kg kalkoenfilet- 8 sinaasappelen- 100 g boter- 50 g suiker- blokje rundsbouillon- broccoli- kroketjes-

    peper en zout

     

    Kruid het kalkoen gebraad en schroei het dicht in de pan. Laat het in de oven op 190°C verder gaar worden gedurende 40 minuten. Pers 4 sinaasappelen uit. Schil de andere 4 appelsienen goed zodat ook het wit er af is, en snij ze in schijven. Warm boter en suiker op in een pan totdat het lichtbruin begint te kleuren en voeg dan voorzichtig het sinaasappelsap toe, wat water en het bouillonblokje. Laat deze saus

    20 minuten zacht koken en voeg dan de schijven sinaasappel toe. Kook de broccoli af en bak de kroketjes. Haal het gebraad uit de oven, laat het even rusten en versnijd het dan. Schik alles mooi op een bord.

    03-06-2006 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lapjes van hespengebraad gevuld met mozzarella en een pestosausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    1 kg hespengebraad- 250 g mozzarella- 12 kleine schijfjes Italiaanse ham- 500 g krielaardappeltjes- potje pesto- olijfolie- teentje look- peper en zout

     

    Snij het gebraad in dunne schijfjes van ongeveer 120 g zodat er 2 plakjes per persoon zijn. Klop de lapjes een beetje plat met de kant van een breed mes en leg er een stukje Italiaanse ham en mozzarella op. Vouw het lapje dicht en hou het samen met een cocktailprikkertje. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Leg ze op een bakplaat, kruid ze met peper, zout en het lookteentje, en overgiet ze vervolgens met olijfolie. Laat alles in de oven op 180°C gedurende een half uur gaar worden. Bak tegen die tijd de lapjes, schik ze op een bord en werk af met de pesto en de aardappeltjes.

    03-06-2006 om 20:18 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met appeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lekkerste vulling maakt u met; zoete appels ( zoals jonagold of jonagored).


    Voor 4 personen:

    Vermeng 50 g rozijnen(geweekt in cognac), 200 g gekookte rijst, 2 appels in blokjes met wat kaneel, 1 geraspte wortel en 2 gesnipperde uien; 100 g  hazelnootpoeder en .1 eetlepel room. Kruid met peper en zout.

    Stop, alles in een panklare fazant. Doe ‘m in een ovenschaal. Beleg ‘m met reepjes gerookt spek, leg er een kruidentuiltje en een laurierblad bij. Schenk er 40 cl bouillon bij. Zet 1 uur in de oven op 210°C. Dek na een tijdje af met aluminiumfolie.

    Voor een sausje.

    Zeef het braadvocht en breng het aan de kook met een paar eetlepels room. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij en werk af met gehakte peterselie.

    02-06-2006 om 20:11 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    400 g brood- 6 dl melk- 150 g donkerbruine suiker- peperkoek volgens smaak- 75 g rozijnen of gekonfijt fruit-3 eieren-een weinig rumextract (of cognac)- kaneelpoeder volgens smaak- 3 lepels bloem

    Recept:

    Snij de korsten van het brood en snij het in teerlingen.
    Laat de melk koken met de suiker en een snufje zout.
    Voeg er het broodkruim en de peperkoek aan toe, en plet alles fijn met een vork of stamper.
    Doe er de rozijnen bij, de eierdooiers, de rhum en de bloem.
    Klop de eiwitten tot sneeuw en hef ze onder het mengsel.
    Doe alles in een ingevette vorm. Laat gedurende 1 uur bakken in een oven van 175 °C.
    Ontvorm en laat afkoelen.

    02-06-2006 om 20:08 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtijs met aardbeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:

     

    Voor het yoghurtijs: 350 g volle yoghurt- 2 verse eieren- 130 g fijne suiker- 2 theelepels citroensap- 160 g verse room.

    Om af te werken: 1 kg aardbeien- 2 eetlepels bloemsuiker- 2 onbehandelde limoenen.

     

    1.Klop de eieren met de suiker in een warmwaterbad tot de crème als een dik lint van de klopper afloopt. Zet de kom dan in koud water en klop verder tot het mengsel weer afgekoeld is.

    2.Voeg het citroensap en de yoghurt erbij. Klop de room stijf en spatel hem erdoor. Laat het mengsel in de ijsmachine bevriezen.

    3.Snij de aardbeien in stukjes. Rasp de limoenschil en pers het vruchtvlees uit. Vermeng de aardbeien met de bloemsuiker, het limoensap en de schil.

    4.Schep de aardbeien op dessertborden en serveer ze met een bolletje yoghurtijs.

    02-06-2006 om 20:05 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs