Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 eieren 500 gram gehakt 2 eieren paneermeel peper zout kruidnoot 1 ui 2 lepels boter 2 lepels bloem 1/2 l water 1 bouillonblokje 1 blik gepeld tomaten (425 g) peper zout

    Kook de eieren gedurende 8 minuten. Maak het gehakt aan met een ei, paneermeel, peper, zout en kruidnoot. Bedek de gepelde eieren helemaal met gehakt en wentel ze vervolgens door eiwit en paneermeel. Daarna fruiten in frituurvet. Snijd dan vervolgens de gehaktballen in de breedte door en schik ze in een vuurvaste schotel. Bereidingswijze tomatensaus : Laat de fijngesneden ui gaar stoven in de boter. Meng er de bloem onder en voeg de bouillon toe. Breng de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout, laat de tomatensaus nog eens doorkoken. Giet de tomatensaus rond de gehaktballen en dien op met aardappelpuree.

    24-03-2008 om 20:21 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    400gr kalfsgehakt, 2 hardgekookte eieren, 1 ui, 1 eiwit, 4 klp paneermeel, knoflook, muskaatnoot, zout en peper, 4 klp. olie, fijngehakte peterselie.

    Meng het gehakt met de ui knoflook en de kruiden.
    Verdeel het gehakt in 2 en rol elk deel rond 1 hardgekookt ei,wentel de eieren in het eiwit en dan door het paneermeel.
    Leg ze op een met olie ingestreken braadrooster en laat ze in de oven op 175°C gaar worden draai ze nu en dan om.
    Snij de vogelnestjes door en schik ze op 4 borden met de eidooier langs boven.

    24-03-2008 om 20:19 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tong rolletjes gestoomd in de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    oesterzwammen, komkommer, sojascheuten, visfumet, verse koriander, oriëntaalse kruiden, sojasaus

    . Snijd de groenten in staafjes. Leg de tongfilets open, schik in het midden wat groentestaafjes en rol ze op.
    . Giet de visfumet in de wok, doe er een paar blaadjes koriander bij en breng aan de kook.
    . Schik het stoomrooster op de wok en leg er de tongrolletjes op, verminder het vuur (licht doorkoken), leg het stoomdeksel erop en stoom gedurende een 7-tal minuten.
    . Verwijder de tongrolletjes en houd ze warm. Breng de visfumet op smaak met wat oriëntaalse kruiden en sojasaus.
    . Serveer de soep samen met een tongrolletje in een recipiënt en werk af met verse koriander.

    24-03-2008 om 20:13 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte kip met paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kipfilets, mie, shii take paddenstoelen, sjalotten, druivenpitolie, sojasaus, kokosmelk en kerriepoeder.

    . Kook de mie beetgaar. Snijd de kipfilets in repen, de shii take in schijfjes en snipper de sjalot.
    . Verhit de druivenpitolie in de wok. Kleur er kort en hevig de kip in aan, verlaag het vuur.
    . Schik langs de randen van de wok om verder te garen. Stoof nu de sjalotten en de shii take in het hart van de wok.
    . Blus met de kokosmelk en breng op smaak met de kerriepoeder en de sojasaus.
    . Roer er de mie onder.

    24-03-2008 om 20:11 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong in bladerdeeg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g bladerdeeg, 1 kalfstong, 750 g mengeling boschampignons, 300 g gerookt spek, 1,51 kalfsbouillon, 1 knolselder, 50 g roze peperbollen, 4 eieren, 50 g rozemarijn, 3 dl room, 1 groene selder, 4 sjalotten, 40 g boter, 60 g bloem.

    1. Kook de kalfstong gaar in de bouillon en pel ze.
    2. Snijd de knolselder in fijne blokjes en kook hem beetgaar.
    3. Zeef de bouillon en laat inkoken. Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe. Laat dit even verder garen zonder te kleuren. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer dit goed los met de garde. Voeg er tenslotte de room aan toe en laat goed inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Voeg er nu de knolselder aan toe.
    4. Reinig de boschampignons en hak de helft fijn. De andere helft gebruiken we als garnituur.
    5. Steek mooie rondjes uit het bladerdeeg en plaats op ieder rondje een schijf kalfstong. Verdeel hierover de gehakte champignons en daarbovenop een takje rozemarijn en wat gebakken spek.
    Strijk de randen in met eigeel en vouw het geheel dicht.
    Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C.
    Serveer de bladerdeeg koekjes met de knolseldervelouté.

    24-03-2008 om 20:06 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde lamsbiefstukjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u de lamsbiefstukjes halveert, hoeven ze minder lang te marineren.

    Voor 6 personen:

    Snij 6 lamsbiefstukjes (van ongeveer 150 g elk) doormidden.
    Maak een marinade met 1 fijngesneden ui, 2 takjes verse peterselie, 1 dl rode wijnazijn, 1 eetlepel mosterdzaadjes en 1 theelepel gedroogde rozemarijn.
    Laat het vlees ten minste een half uur marineren.
    Dep het goed droog en bak het kort aan beide kanten in olijfolie of boter.
    Hou het warm onder aluminiumfolie en bak in dezelfde pan een portie paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen) met 3 teentjes geperste knoflook.
    Schik vlees en groenten op voorverwarmde borden.
    Blus de pan met 1 dl marinade en laat tot de helft inkoken.
    Voeg er 1 dl room aan toe en laat inkoken tot sausdikte.
    Lekker met peterselierijst.

    24-03-2008 om 20:01 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g grote roze garnalen- 4 eetlepels bloem- 1 koffielepel gedroogde gist- 1 ei- 2 cm verse geraspte gemberwortel- 1/2 koffielepel vijfkruiden- 1 citroen

    1. Doe de bloem in een kom met de gist, gember, vijfkruiden en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje.
    2. Breek er het ei in. Vermeng en doe er al roerend 4 tot 5 eetlepels water bij. Het beslag moet dik vloeibaar zijn.
    3. Dompel de garnalen een voor een in het beslag. Bak ze, in porties van 3 tot 5 stuks, 2 tot 3 minuten in frituurolie van 175°C. Serveer heet, met plakjes citroen.
    Lekker met taugésalade: Blancheer 200 g taugé (sojascheuten) 2 minuten. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Doe bij 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels azijn, een mespunt piment en suiker, 3 eetlepels gehakte koriander en 1 eetlepel gehakte munt. Vermeng met de taugé.

    20-03-2008 om 20:53 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 zeebaarsfilets- 4 groene asperges- 4 witte asperges- 5-kruidenmengeling (oosterse detailhandel of Delhaize)- peper & zout

    Voor de pesto:
    1 dl olijfolie- 50g basilicum- 20g pijnboompitten - 40 g parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook (versnipperd)

    Tip:
    Maak de pesto vooraf en bewaar hem goed afgesloten in de koelkast.
    Dat kan tot ongeveer één week.
    Een goed alternatief is een kant -en-klare pesto uit een supermarkt.

    De witte asperges schillen, de groene wassen.
    Met een dunschiller alle asperges in fijne slierten snijden.
    Voor de pesto alle ingrediënten samen mixen tot een gladde saus.
    Als deze niet echt 'lopend' is, nog wat olijfolie toevoegen.
    De zeebaars kruiden met peper en zout en aan de velkant bestrijken met olie, grillen in een grillpan (of even bakken) en verder garen gedurende ca. 7 minuten in een oven van 170°C.
    De asperge spaghetti heel snel wokken en kruiden met peper en zout en (eventueel) 5-kruidenmengeling.
    De zeebaars serveren op de spaghetti en de saus er rond dresseren.

    19-03-2008 om 21:55 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met asperges en parmaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg asperges- 100 g parmaham- 250 g mozzarella- 50 g gemalen kaas- 50 9 rucola- 2 pizzadeegbodems (32 cm doorsnede)- 6 eetlepels tomaatblokjes (uit blik)- 1 bosje vers basilicum- Suiker- peper en zout

    Snij de asperges in stukken.
    Kook ze beetgaar in gezouten water met een mespunt suiker.
    Snij de mozzarella in plak­jes.
    Schep de tomaatblokjes op de deegbodems.
    Kruid met peper.
    Bak 7 minuten op 250°C.
    Verdeel de asperges, de mozzarella en het basilicum over de pizza's.
    Bak nog 7 mi­nuten op 250° C, in het midden van de oven.
    Kruid met pe­per uit de molen.
    Werk af met plakjes parmaham, plukjes rucola en gemalen parmezaan.

    19-03-2008 om 21:51 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde gamba met pittig slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 gamba per persoon (staartje aanlaten en darmkanaal verwijderen) - panko (Japans broodkruim) - tempurabloem (oosterse winkels of Delhaize) - rucola- rode kool, heel fijn gesneden - witte ramenas, heel fijn gesneden- koriander

    dipsaus:
    kant-en-klarezoetzure chilisaus (oosterse winkels of Delhaize)

    Voor de sushi-vinaigrette:
    1 dl mirin (zoete rijstwijn) - 2dl sushi-azijn- 4dl olijfolie

    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en afkruiden met peper en zout.
    De rucola, koriander, witte ramenas en rode kool mengen met de vinaigrette.
     Het tempuradeeg aanmaken met ijskoud water tot de dikte van een pannenkoekendeeg.
    De gamba in het deeg dompelen en daarna door de panko halen.
    Ze onmiddellijk frituren en serveren samen met het slaatje en de chili-dipsaus.

    19-03-2008 om 21:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs