Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    500 g voorgekookte couscous - 1 bakje kerstomaatjes- 1 middelgrote courgette- 1 stengel witte selder- 1 ui- 100 g gedroogde abrikozen- 100 g gedroogde dadels- 50 g witte rozijnen- 100 g blanke amandelen- 1 gekonfijte citroen- 1 eetlepel boter- 3 eetlepels zonnebloemolie- 4 eetlepels olijfolie- 7 dl water- 1 pakje couscouskruiden- 1 plukje saffraandraadjes- peper en zout

    Snij de courgette in grote stukken, de ui in fijne ringen, de selder in staafjes. Roerbak de groenten een halve minuut in de helft van de hete olijfolie. Strooi er de couscouskruiden bij.
    Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 15 tot 20 minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn. Leg er de kerstomaatjes bij. Laat nog 3 minuten stoven. Verhit in een koekenpan de boter en de olijfolie. Bak de abrikozen, de dadels en de rozijnen een paar minuten. Voeg er de amandelen aan toe. Schep goed om. Zet, afgedekt, aan de kant.
    Verwarm de rest van het water met een mespunt zout en los er de saffraandraadjes in op. Doe de couscous in een grote pan. Schenk er het kokendhete water bij. Dek af en laat 4 minuten onaangeroerd staan, of tot het water opgeslorpt is. Maak de couscouskorrels los met een vork. Schep er de zonnebloemolie en de gedroogde vruchten goed door. Schep in een serveerschaal. Snij de gekonfijte citroen in partjes. Leg ze bij de couscous, Dek af en zet 15 minuten in de oven op 175°C, of tot alles goed heet is.
    Schep er de gestoofde groenten bij en dien op.

    05-12-2007 om 21:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe paddenstoelensalade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 middelgrote champignons- 120 g shii-take- 250 g paksoi- ½ l misosoep- 4 eetlepels lichte sojasaus- 3 eetlepels limoensap-1 eetlepel zuurzoete chilisaus.

    -Borstel de champignons schoon. Snij ze eventueel in plakjes.
    -Breng de sisosoep aan de kook met 2 eetlepels sojasaus. Doe er de shii-take bij. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de champignons aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
    -Blancheer de paksoibladeren 15 seconden in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Schep daarna de paddenstoelen uit het kookvocht. Verdeel de groenten over diepe borden.
    -Meng voor de dressing 4 eetlepels van de misosoep met de rest van de sojasaus, de chilisaus en het limoensap. Verdeel de dressing over de lauwe salade en dien op.

    05-12-2007 om 20:59 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hubertusgebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    1,8 kg rundergebraad (of zelfs een varkenshaasje)- 2 eetlepels geklaarde boter- peper en zout

    Marinade:
    1 fles rode wijn- 1 eetlepel olijfolie- 1 ui- 1 wortel- 10 peperkorrels- 1 eetlepel jeneverbessen- 1 takje tijm- 2 blaadjes laurier- 2 takjes gladde peterselie

    Saus:
    2 eetlepels aalbessengelei- 1 eetlepel mosterd- 1 koffielepel azijn- 2 eetlepels room

    Snij de ui en de wortel in stukken, hak de tuinkruiden grof. Doe ze in een diepe kom, met alles voor de marinade en het vlees. Dek af en zet 24 uur koel. Keer het vlees af en toe om. Laat het daarna uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Braad de filet rondom aan in de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Schenk er wat gezeefde marinade bij. Laat op een zacht vuur +/-1 uur verder garen, schenk af en toe een beetje marinade bij. Laat inkoken tot er nog ongeveer 1/4 van de marinade overblijft. Voeg er de aalbessengelei, de mosterd, de room en de azijn aan toe. Roer krachtig tot een gladde saus. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het pas daarna in plakken.
    Serveer,de saus in een kommetje apart.
    Lekker met appeltjes in de oven, kastanje-, raapjes- of knolselderpuree.

    05-12-2007 om 20:34 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs