Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 zeebaarsfilets- 4 groene asperges- 4 witte asperges- 5-kruidenmengeling (oosterse detailhandel of Delhaize)- peper & zout

    Voor de pesto:
    1 dl olijfolie- 50g basilicum- 20g pijnboompitten - 40 g parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook (versnipperd)

    Tip:
    Maak de pesto vooraf en bewaar hem goed afgesloten in de koelkast.
    Dat kan tot ongeveer één week.
    Een goed alternatief is een kant -en-klare pesto uit een supermarkt.

    De witte asperges schillen, de groene wassen.
    Met een dunschiller alle asperges in fijne slierten snijden.
    Voor de pesto alle ingrediënten samen mixen tot een gladde saus.
    Als deze niet echt 'lopend' is, nog wat olijfolie toevoegen.
    De zeebaars kruiden met peper en zout en aan de velkant bestrijken met olie, grillen in een grillpan (of even bakken) en verder garen gedurende ca. 7 minuten in een oven van 170°C.
    De asperge spaghetti heel snel wokken en kruiden met peper en zout en (eventueel) 5-kruidenmengeling.
    De zeebaars serveren op de spaghetti en de saus er rond dresseren.

    19-03-2008 om 21:55 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met asperges en parmaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg asperges- 100 g parmaham- 250 g mozzarella- 50 g gemalen kaas- 50 9 rucola- 2 pizzadeegbodems (32 cm doorsnede)- 6 eetlepels tomaatblokjes (uit blik)- 1 bosje vers basilicum- Suiker- peper en zout

    Snij de asperges in stukken.
    Kook ze beetgaar in gezouten water met een mespunt suiker.
    Snij de mozzarella in plak­jes.
    Schep de tomaatblokjes op de deegbodems.
    Kruid met peper.
    Bak 7 minuten op 250°C.
    Verdeel de asperges, de mozzarella en het basilicum over de pizza's.
    Bak nog 7 mi­nuten op 250° C, in het midden van de oven.
    Kruid met pe­per uit de molen.
    Werk af met plakjes parmaham, plukjes rucola en gemalen parmezaan.

    19-03-2008 om 21:51 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde gamba met pittig slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 gamba per persoon (staartje aanlaten en darmkanaal verwijderen) - panko (Japans broodkruim) - tempurabloem (oosterse winkels of Delhaize) - rucola- rode kool, heel fijn gesneden - witte ramenas, heel fijn gesneden- koriander

    dipsaus:
    kant-en-klarezoetzure chilisaus (oosterse winkels of Delhaize)

    Voor de sushi-vinaigrette:
    1 dl mirin (zoete rijstwijn) - 2dl sushi-azijn- 4dl olijfolie

    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en afkruiden met peper en zout.
    De rucola, koriander, witte ramenas en rode kool mengen met de vinaigrette.
     Het tempuradeeg aanmaken met ijskoud water tot de dikte van een pannenkoekendeeg.
    De gamba in het deeg dompelen en daarna door de panko halen.
    Ze onmiddellijk frituren en serveren samen met het slaatje en de chili-dipsaus.

    19-03-2008 om 21:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasmousse met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:
    500 g volle verse kaas- 25 cl room- 3 eiwitten- 60 g suiker- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 125 g frambozen (diepvries)- 125 g bosbessen- 12 eetlepels bosbessengelei- zout

    1. Doe de kaas in een zeefdoek in een vergiet en laat ten minste 2 uur uitlekken. Leg in 6 hoge vormpjes een velletje plasticfolie.
    2. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Pers de citroen uit. Verwarm het sap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
    3. Klop de opgeloste gelatine en de suiker door de kaas. Spatel er de slagroom en de eiwitsneeuw door. Verdeel de mousse over de vormpjes. Dek ze af met een stukje plasticfolie. Laat ze een nacht opstijven in de koelkast.
    4. Rasp een beetje sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met de bessengelei.
    5. Ontvorm de mousses op bordjes. Lepel er wat geleisaus rond.
    Werk af met frambozen, bosbessen en sinaasappelschil.

    13-02-2008 om 20:40 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponetaart met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 porties:

    Voor het deeg:
    150 g bloem- 1/2 koffielepel geraspte citroenschil- 60 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 80 g zachte boter- 30 g amandelpoeder- 1 ei- 1 eetlepel koud water

    Voor de vulling:
    250 g mascarpone- 200 g volle yoghurt- 40 g suiker- 3 eetlepels citroensap- 3 blaadjes gelatine- 750 gaardbeien- 3 eetlepels aardbeienconfituur

    En verder:
    vetstof en bloem voor de vorm

    1. Maak een kruimeldeeg met de opgegeven ingrediënten. Rol het in plasticolie en zet het 2 uur in de koelkast. Beboter de vorm, bestuif hem met bloem en zet hem ook in de koelkast. .
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en schik het in de vorm. Prik de bodem in met een vork. Leg er bakpapier en bonen op en bak hem 10 minuten in het midden van de oven.
    3. Laat de taartbodem zonder bakpapier 5 minuten bijkleuren. Ontvorm en laat afkoelen op een tooster. Klop de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Week de gelatine in koud water, knijp hem uit en los hem op in het warme citroensap. Roer hem door de kaasmix.
    4. Schep de crème in de taart en strijk hem glad met een spatel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    5. Halveer de aardbeien. Schik ze op de taart. Verwarm de confituur tot hij vloeibaar is. Schenk hem over de aardbeien.

    13-02-2008 om 20:31 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met aardbeienroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Voor de flensjes:
    120 g bloem- 2 eieren- zout- 30 g fijne suiker- ¼ l melk- vetstof om te bakken.

    Voor het garnituur:
    500 g aardbeien- ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)- 100 g zachte boter- 60 g bloemsuiker+ bloemsuiker om af te werken.

    Roer een glad beslag met de opgegeven ingrediënten. Laat het 30 minuten rusten.
    Hou 8 mooie aardbeien met steeltje apart. Snij de helft van de overgebleven aardbeien in stukjes. Pureer de andere helft. Vermeng de puree met de likeur, het limoensap en de schil. Roer de boter met de bloemsuiker romig en doe ze erbij.
    Bak acht flensjes. Bestrijk ze met aardbeienroom en schep op één helft de gesneden aardbeien. Vouw de flensjes dicht en dan nog eens dubbel.
    Schik ze op vuurvaste borden en zet ze 2 tot 4 minuten onder de hete grill. Werk af met bloemsuiker en een aardbei. Serveer meteen.

    13-02-2008 om 20:24 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagjestaart met aardbeien en amandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 16 porties:

    Voor aardbeiengelei:
    300 g aardbeien- 1/4 l droge schuimwijn (of appelsap)- 1/2 onbehandelde citroen- 60 g fijne suiker- 6 blaadjes gelatine

    Voor de amandelgelei: 1
    /2 l melk- 125 g amandelpoeder- 100 g fijne suiker- 2 druppels amandelolie- 9 blaadjes gelatine

    En verder:
    250 g verse room- 200 gaardbeien voor het garnituur

    1. Verwarm de melk met het amandel poeder, de suiker en de amandelolie. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Knijp hem uit en los hem op in de warme melk. Laat afkoelen in de koelkast.
    2. Pureer de aardbeien met de schuimwijn (of het appelsap) en druk de puree door een zeef. Doe er de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap bij. Week de gelatine, los hem op in 2 eetlepels warm water en roer door de aardbeien.
    3. Klop de room stijf en spatel hem door de afgekoelde maar nog niet opgesteven amandelgelei. Strijk de helft van het mengsel uit in een springvorm (van 28 cm diameter). Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
    4. Bedek met de helft van de aardbeiengelei. Laat weer 15 minuten opstijven. Strijk er de rest van de amandelgelei op uit. Laat opstijven. Bedek met de rest van de aardbeiengelei en werk af met halve aardbeien.
    5. Laat de taart opstijven in de koelkast (minstens 2 uur). Maak ze voor het serveren met een mes los van de vorm en schuif ze op een taartschaal.

    11-02-2008 om 20:15 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoenparfait met aardbeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Voor de parfait:
    2 eidooiers- 50 g fijne suiker- 2 onbehandelde limoenen- 40 ml limoensiroop- 300 g verse room- papieren cakevormpjes

    Voor de gekarameliseerde aardbeien:
    800 g aardbeien- ½ l sinaasappelsap- geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel- 120 g fijne suiker- 1 vanillestokje- 80 ml sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)

    En verder: 1
    00 g bruine suiker- verse munt.

    1.Klop de eidooiers met de suiker in een warmwaterbad tot de crème als een lint van de klopper afloopt. Roer er het limoensap, de geraspte limoenschil en de limoensiroop door.
    2.Neem de crème uit het warmwaterbad en bewerk hem met de mixer of keukenrobot tot hij volledig afgekoeld is (hij zal dan in volume ongeveer verdriedubbeld zijn). Klop de room stijf en spatel hem erdoor.
    3.Leg in 8 vormpjes een papieren vormpje. Verdeel er de crème over. Zet ze minstens 3 uur in de diepvriezer.
    4.Laat voor de karamel de suiker op een zacht vuur smelten (niet roeren). Blus met het sinaasappelsap en roer pas dan om.
    5.Doe er de geraspte sinaasappelschil en het merg uit het vanillestokje bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken, tot een dik vloeibare stroop. Laat wat afkoelen en voeg de sinaasappellikeur toe. Halveer de aardbeien en schep ze door de karamel.
    6.Ontvorm de parfaits op vuurvaste bordjes. Neem voorzichtig het papieren vormpje weg. Bestrooi ze met bruine suiker. Laat de suiker smelten onder de salamander (of met de gasbrander).
    7.Schep er de gekarameliseerde aardbeien bij. Werk af met een plukje verse munt.
    Serveer meteen.

    11-02-2008 om 20:07 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met lavendelvinaigrette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 kg witte of paarse asperges- 4 sjalotten- 2 eetlepels citroensap- zout

    Voor de vinaigrette:
    4 eetlepels zonnebloemolie- 2 eetlepels olijfolie- 125 ml droge witte wijn- 1 onbehandelde limoen- 1 bosje verse bieslook- 4 takjes lavendel- 4 takjes gladde peterselie- suiker- peper uit de molen.

    1.Schil de asperges. Snij het harde uiteinde van de stengels weg. Kook de asperges 10 tot 15 minuten in ruim water, met het citroensap, een snuifje suiker en zout.
    2.Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Spoel de limoen, rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit. Hak de bieslook, de lavendelblaadjes en de peterselie fijn.
    3.Vermeng de olie met de witte wijn en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de tuinkruiden en de lavendel aan toe. Breng verder op smaak met suiker, peper en zout. Overgiet de asperges met de vinaigrette.
    4.Serveer lauw. Lekker met lamskoteletjes en gebakken krieltjes.

    11-02-2008 om 20:03 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met kalfsschnitzel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 kg witte en 1 kg groene asperges- 2 eetlepels citroensap- 2 eetlepels fijne suiker- zout.

    Voor de schnitzels:
    4 dunne kalfslapjes- 1 ei- 2 eetlepels melk- 80 g bloem- 80 g broodkruim (of paneermeel)- 80 g boter- 6 plakjes bacon- ½ bosje verse salie- 30 g pijnboompitten- peper uit de molen.

    1.Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan de stengels weg.
    2.Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook met het citroensap, de suiker en een snuifje zout. Kook de witte asperges 15 tot 20 minuten, de groene 10 minuten.
    3.Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze goed plat met behulp van een houten hamertje.
    4.Klop het ei los met de melk. Kruid het vlees met peper en zout. Wentel het achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Bak de schnitzels 10 minuten in de helft van de boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
    5.Snij de bacon in reepjes. Bak ze knapperig in dezelfde pan. Doe er de blaadjes salie en de pijnboompitten bij
    6.Voeg er de rest van de boter aan toe. Verwarm tot de boter schuimt.
    7.Giet de asperges af. Serveer ze met de schnitzels op een bord en lepel er de salieboter over. Dien op, met krieltjes bijvoorbeeld.

    11-02-2008 om 20:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongrolletjes met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En met kruidenboter. Wie het echt chique wil, doet ook nog truffelschilfers bij de boter.

    Voor 4 personen:

    Snipper 4 preiwitten fijn.
    Stoof ze beetgaar in nootje boter. Werk af met 1 eetlepel droge sherry, kruid met peper en zout. Voeg bij 40 g zachte boter 1 eetlepel gehakte bieslook en een mespunt peper uit de molen, eventueel wat zout en een theelepel truffelschilfers
    Strijk de boter uit op 8 tong- of schar- tongfilets. Rol stevig op, steek vast met een houten prikker. Schep de prei in een ovenschaal, schik er de visrolletjes op. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven op 180°C.
    Lekker met gestoomde of gekookte aardappelen.

    10-02-2008 om 21:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde venkel met parmezaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen:

    2 venkelknollen- 1/2 citroen- 50 g boter- 50 g geraspte parmezaan- zout en peper

    1- Breng gezouten water met een weinig citroensap aan de kook.
    2- Verwijder de voet, de buitenste laag en de stengels van de venkelknollen, snijd ze doormidden en kook ze gedurende 10 tot 15 min. Laat uitlekken.
    3- Schik de halve venkel met de platte kant naar boven in een ingeboterde ovenschotel.
    Bestrooi met parmezaan en leg hierop enkele kleine klontjes boter. Gratineer gedurende 5 min. onder de ovengrill.
    Dien meteen op.

    Men kan meer met venkel:

    De anijssmaak van gegratineerde venkel in de oven past perfect bij gebraden rood vlees of geroosterde vis.

    09-02-2008 om 20:44 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op Amerikaanse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kip van 1.5 kg- 4 fijne reepjes engels spek- 2 rijpe bananen- 25 g extra vloeiende tarwebloem- 2 extra verse eieren- 1.5dl volle melk- 200 g paneermeel- 250 g zoete maïskorrels- 4 eetlepels fijngehakte peterselie- 1 doos frituurvet- 20 g boter- zout, peper

    Snijd de reepjes spek in de breedte in twee, rol ze op en maak ze met stokjes vast. Pel de bananen en snijd ze in twee. Bestrooi een bord met bloem en een ander met paneermeel en strooi er zout en peper op. Maak van de eieren een omelet met de melk. Verwijder het vel van de kip en snijd ze in 4 stukken. Ga zowel met de stukken kip al met de bananen door de bloem, daarna door het geklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Maak het frituurvet klaar. Laat het spek 3 min bakken. Laat het uitdruppen en houd het warm. Laat de kip 15 min bakken: het paneermeel moet een goedbruine kleur hebben. Leg de stukken op absorberend papier en houd ze warm. Laat de stukken banaan 3 tot 4 min bakken en houd ze warm. Warm de maïskorrels 5 min op een zacht vuurtje in hun sap op. Giet ze af en doe ze in een slakom. Strooi er zout en peper op en voeg de boter eraan toe. Leg de stukken kip op een dienblad, omringd met spek, bananen en maïs. Bestrooi alles met fijngehakte peterselie.

    24-01-2008 om 20:38 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Voor 4 personen:

    150 g extra fijne boontjes- 150 g extra fijne diepgevroren erwten- 150 g slablaadjes- 1 grote ui- 150 g biefstuk- 1 eetlepel arachideolie- 15 g boter- 1 l runderbouillon (van 2 blokjes)- zout peper

    Breng de bouillon aan de kook. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
    Maak de slablaadjes schoon, was ze, zwier ze droog en snijd ze in fijne reepjes. Fruit de stukjes ui 3 minuten in de warme olie. Voeg er de bouillon, de boontjes, de erwten en de slablaadjes aan toe.
    Dek het geheel af, breng aan de kook en laat 30 minuten op een matig vuur koken. Snijd de biefstuk in kleine reepjes en laat deze gedurende twee minuten goudbruin worden in een bakpan met warme boter. Bestrooi met zout en peper.
    Mix de soep als ze gaar is, maar zorg ervoor dat er hele stukjes groenten in blijven zitten. Voeg de stukjes biefstuk toe aan de soep, controleer of ze voldoende gekruid is en laat ze nog 5 minuten op een matig vuur doorkoken.

    24-01-2008 om 20:34 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenbiefstukjes met wijnsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:
    8 herten biefstukjes- 1 eetlepel geklaarde boter- 1 eetlepel olie- peper en zout

    Saus:
    1 sjalotje- 1 koffielepel olie- 4 dl wildfond- 1/2 dl droge witte wijn- 50 g ijskoude boter

    Garnituur:
    2 bosjes raapjes- 2 dl groente bouillon- 1 bakje rode aalbessen

    Snipper de sjalot fijn en fruit de snippers glazig in de hete olie. Blus met de wildfond en de witte wijn. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Giet de saus door een puntzeef; druk de sjalot goed uit. Werk ze, van het vuur af. op met vlokjes ijskoude boter. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rist de aalbessen af. Doe ze bij de saus en hou die warm op een héél zacht vuur of in een warmwaterbad.
    Boen de raapjes goed schoon, schil ze maar laat ze heel. Kook ze beetgaar in de groentebouillon.
    Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Leg er de biefstukjes in. Bak ze aan beide kanten tot ze licht gekleurd zijn. Kruid ze met peper en zout. Leg ze in een braadslee en laat ze nog 8 tot 10 minuten afbakken in de oven op 180°C.
    Schik vlees en groenten op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij en dien op.
    Lekker met kleine kroketjes.

    N.B.:
    De verse bessen kunt u vervangen door 1 à 2 eetlepels rode aalbessengelei. Roer de gelei door de warme saus.

    11-01-2008 om 20:42 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsmedaillons met veenbessensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    8 kalfsmedaillons- 2 eetlepels geklaarde boter- 2 eetlepel olie- peper en zout.

    Saus:
    500 g veenbessen (eventueel diepvries)- 2 dl ciderazijn- 2 dl water- 250 g fijne suiker- 1 stokje kaneel- 1 cm verse gemberwortel- 1 mespunt pimentpoeder- 1 koffielepel maïszetmeel (eventueel)

    Garnituur:
    8 dikke, vastkokende aardappelen- geklaarde boter- 1 truffel uit blik

    Schil de gemberwortel. Doe de veenbessen in een pannetje met de azijn en het water. Verwarm tot tegen de kook aan. Doe er de suiker, kaneelstokje en gemberwortel bij. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken. Neem kaneel en gemberwortel weg. Bind (eventueel) met het maïszetmeel. Kruid naar smaak bij met pimentpoeder. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen. Snij ze in plakjes. Bak ze goudbruin in geklaarde boter. Bak de kalfsmedaillons 4 tot 6 minuten aan elke kant in de geklaarde boter. Kruid ze met peper en zout.
    Lepel wat warme saus op de borden. Leg er de medaillons en wat aardappelplakjes bij.
    Werk af met flinterdunne plakjes truffel.

    N.B.
    In plaats van kalfsmedaillons kunt u ook reebiefstukjes nemen.

    11-01-2008 om 20:34 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    500 g voorgekookte couscous - 1 bakje kerstomaatjes- 1 middelgrote courgette- 1 stengel witte selder- 1 ui- 100 g gedroogde abrikozen- 100 g gedroogde dadels- 50 g witte rozijnen- 100 g blanke amandelen- 1 gekonfijte citroen- 1 eetlepel boter- 3 eetlepels zonnebloemolie- 4 eetlepels olijfolie- 7 dl water- 1 pakje couscouskruiden- 1 plukje saffraandraadjes- peper en zout

    Snij de courgette in grote stukken, de ui in fijne ringen, de selder in staafjes. Roerbak de groenten een halve minuut in de helft van de hete olijfolie. Strooi er de couscouskruiden bij.
    Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 15 tot 20 minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn. Leg er de kerstomaatjes bij. Laat nog 3 minuten stoven. Verhit in een koekenpan de boter en de olijfolie. Bak de abrikozen, de dadels en de rozijnen een paar minuten. Voeg er de amandelen aan toe. Schep goed om. Zet, afgedekt, aan de kant.
    Verwarm de rest van het water met een mespunt zout en los er de saffraandraadjes in op. Doe de couscous in een grote pan. Schenk er het kokendhete water bij. Dek af en laat 4 minuten onaangeroerd staan, of tot het water opgeslorpt is. Maak de couscouskorrels los met een vork. Schep er de zonnebloemolie en de gedroogde vruchten goed door. Schep in een serveerschaal. Snij de gekonfijte citroen in partjes. Leg ze bij de couscous, Dek af en zet 15 minuten in de oven op 175°C, of tot alles goed heet is.
    Schep er de gestoofde groenten bij en dien op.

    05-12-2007 om 21:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe paddenstoelensalade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 middelgrote champignons- 120 g shii-take- 250 g paksoi- ½ l misosoep- 4 eetlepels lichte sojasaus- 3 eetlepels limoensap-1 eetlepel zuurzoete chilisaus.

    -Borstel de champignons schoon. Snij ze eventueel in plakjes.
    -Breng de sisosoep aan de kook met 2 eetlepels sojasaus. Doe er de shii-take bij. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de champignons aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
    -Blancheer de paksoibladeren 15 seconden in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Schep daarna de paddenstoelen uit het kookvocht. Verdeel de groenten over diepe borden.
    -Meng voor de dressing 4 eetlepels van de misosoep met de rest van de sojasaus, de chilisaus en het limoensap. Verdeel de dressing over de lauwe salade en dien op.

    05-12-2007 om 20:59 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hubertusgebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    1,8 kg rundergebraad (of zelfs een varkenshaasje)- 2 eetlepels geklaarde boter- peper en zout

    Marinade:
    1 fles rode wijn- 1 eetlepel olijfolie- 1 ui- 1 wortel- 10 peperkorrels- 1 eetlepel jeneverbessen- 1 takje tijm- 2 blaadjes laurier- 2 takjes gladde peterselie

    Saus:
    2 eetlepels aalbessengelei- 1 eetlepel mosterd- 1 koffielepel azijn- 2 eetlepels room

    Snij de ui en de wortel in stukken, hak de tuinkruiden grof. Doe ze in een diepe kom, met alles voor de marinade en het vlees. Dek af en zet 24 uur koel. Keer het vlees af en toe om. Laat het daarna uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Braad de filet rondom aan in de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Schenk er wat gezeefde marinade bij. Laat op een zacht vuur +/-1 uur verder garen, schenk af en toe een beetje marinade bij. Laat inkoken tot er nog ongeveer 1/4 van de marinade overblijft. Voeg er de aalbessengelei, de mosterd, de room en de azijn aan toe. Roer krachtig tot een gladde saus. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het pas daarna in plakken.
    Serveer,de saus in een kommetje apart.
    Lekker met appeltjes in de oven, kastanje-, raapjes- of knolselderpuree.

    05-12-2007 om 20:34 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milkshake tutti frutti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een persoon:

    1 glas melk- 2 eetlepels verse kaas- 2 schijfjes ananas- 2 eetlepels rode bessen (diepvries)- 2 eetlepels grenadine of 1 eetlepel kristalsuiker

    Doe de melk, de rode bessen, de in stukjes gesneden ananas en de verse kaas in een mixer (blender). Voeg er de suiker of de grenadine aan toe. Mix. Het mengsel moet smeuïg zijn. Snel opdienen.
    Een dessert om je vingers bij af te likken... en een grote melksnor te krijgen!

    Andere milkshakes!

    Vervang de rode bessen en de ananas door een appel en een banaan, of de grenadine door wat citroensap. U kunt ook vanille-ijs in plaats van verse kaas gebruiken.

    25-11-2007 om 20:50 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs