Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gebraad blijft nog altijd een topper op het familiefeestmenu. Met dit originele garnituur en met pasta wordt het toch opeens helemaal anders!

    Voor 8 personen:

    Snij 4 cm verse, geschilde gemberwortel in plakjes.
    Pel 6 bosjes lente-uitjes, laat wat groen aan het witte knolletje.
    Bak 1,5 kg kalfsgebraad rondom rond goudbruin in geklaarde boter en/of olie.
    Hou het. vlees warm in aluminiumfolie.
    Laat in de vleespan 100 g boter smelten en bak daarin de uitjes en de gemberwortel 3 minuten op een vrij hevig vuur.
    Bestrooi ze met 2 eetlepels fijne suiker en laat karameliseren.
    Blus met 10 cl sherryazijn en 20 cl water.
    Kruid met 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, een vleugje nootmuskaat, peper en zout.
    Leg het vlees op de groenten.
    Dek half af en laat nog ongeveer 1 uur verder garen.
    Serveer met tagliatelle.

    12-04-2008 om 20:38 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met asperges.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 6 personen:
    250 g kruimeldeeg, 1 bos asperges, verse bieslook, 4 eieren, 50 gram parmezaanse kaas, 125 g light room, peper en een klein beetje zout.

    Pel de asperges en laat ze samengebundeld 15 minuten koken in lichtjes gezouten water.
    Laat ze uitlekken op een droge schone handdoek voordat u ze in stukjes van 3 à 4 cm snijdt.
    Wrijf een vorm in met boter, voeg er bloem en het deeg aan toe.
    Prik gaatjes in de bodemlaag van het deeg. Meng de ge klopte eieren met de room, de parmezaanse kaas, bieslook en peper.
    Leg de stukjes asperge op het deeg en voeg het mengsel er aan toe.
    Zet het geheel in de oven (thermostaat 7 of 180°C).
    U kunt de bieslook ook vervangen door koriander, kervel, enz.
    Opdienen met een slaatje van raketsla.

    12-04-2008 om 20:33 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenlevertjes met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 witte dunne preistronken - 50 g hoeveboter - 120 g kippenlevertjes

    Voor de vinaigrette
    1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel wijnazijn of citroensap - 2 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel notenolie - tuinkers

    1. Reinig de prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
        Laat een klontje boter smelten in een pot en laat hierin de prei op zacht vuur garen.
    2. Ontdoe de kippenlevertjes van vet en laat ze even in hete boter bruinen. Voeg ze daarna bij de prei om gedurende 6 à 8 minuten
        mee te garen, Breng op smaak met peper en zout
    3. Druk het prei/levermengsel in vormpjes en laat ze afkoelen in de ijskast.
    4. Voor de vinaigrette: meng met een garde de mosterd en het citroensap of de wijnazijn. Voeg in een dun straaltje en al roerend de olie toe.
    5. Druk de potjes uit op gekoelde borden.
        Krans de vinaigrette er omheen en garneer met een plukje tuinkers.

    12-04-2008 om 20:25 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd scampipannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 4 personen:

    24 zeer grote of middelgrote scampi’s (diepvries)- 1 soepkop paprikareepjes- 1.5 soepkop tomatenblokjes- 3 eetl. olijfolie- 1 eetl. bloem- 1eetl. Boter- 100 g gemalen mozzarella- 100 g geraspte parmezaan- 1 ui- 1 knoflookteentje- 1.5 koffile. Provençaalse kruiden- paprika- peper en zout.

    - Leg de diepgevroren scampi’s 2 minuten in heet water zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog.
    - Meng de bloem met 1 eetlepel boter.
    -Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak er de scampi’s aan beide zijde goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
    -Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en snipper de ui en het knoflookteentje in. Roer om.
    -Doe de paprikareepjes in de pan en laat stoven. Kruid met Provençaalse kruiken.
    -Voeg er de tomatenblokjes bij. Laat opnieuw 2 à 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig, het mengsel, met het mengsel boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
    -Doe nu de scampi’s opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in inviduele ovenschaaltjes.
    -Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgen met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta
    - Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat dan eerst 10 minuten opwarmen in een oven van 200°C, alvorens ze te kleuren.

    12-04-2008 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs