Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g varkens- en rundergehakt- 4 sneden wittebrood (zonder korst)- 10 cl volle melk- 2 dikke eieren-

    2 eetlepels paneermeel- 3 sjalotten- 1 koffielepel gedroogde tijm- 1 koffielepel gedroogd bonenkruid- 1 mespuntje laurierpoeder- 50 g smout- tarwebloem- zout peper

    Voor de saus :

    6 dikke uien- 4 eetlepels arachide-olie- 6 eetlepels Luikse stroop- 6 takjes vers bonenkruid- zout, peper

    Laat het smout smelten. Maak de balletjes klaar: pel de sjalotten en hak ze fijn. Verscheur het broodkruim en laat het 10 min. zwellen in melk. Meng in een slakom het vlees, de geklopte eieren, de aromaten, het paneermeel, de helft van het smout en het broodkruim dat u eerst uitperst tussen de vingers: de bereiding moet goed homogeen zijn. Rol dit alles tot 8 balletjes en wentel ze in de bloem.

    Giet de rest van het smout in een gratineerschotel en schik daarin de balletjes, die u stevig tegen elkaar aan drukt. Laat 30 min. bakken in een hete oven (th. 6-7, 200°C).

    Voor de saus: pel de uien en hak ze grof. Fruit ze in de hete olie tot ze zacht zijn (+/- 10min.). Voeg daarbij het bonenkruid, de Luikse stroop en laat nog 5 min. koken op matig vuur: de saus moet glanzend zijn.

    Neem de balletjes uit de schotel en giet het bakvocht door een fijne puntzeef. Voeg het bij de saus, meng en dompel de balletjes erin. Dek af en laat nog 30 min. koken op zacht vuur, waarbij u de balletjes halfweg de kooktijd omdraait.

    28-04-2007 om 20:06 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitrol met aardbeiencrème.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 porties:

     

    Voor de biscuit: 4 eieren- 2eetlepels lauw water- 125 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 125 g bloem- 20 g cacaopoeder.

    Voor de crème: 400 g aardbeien- 400 g Griekse yoghurt- 70 g bloemsuiker- 6 blaadjes gelatine- 2 dl slagroom- 1 pakje vanillesuiker- bloemsuiker en aardbeien om af te werken.

     

    1.Klop de eieren wit schuimig met het water. Klop er de suiker en de vanillesuiker door. Hef er de bloem met het cacaopoeder onder.

    2.Strijk het deeg dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit 12 to 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

    3.Leg een vochtige keukenhanddoek over de biscuit en daarop een grote snijplank. Keer het geheel om. Haal voorzichtig bakplaat en bakpapier weg. Rol de biscuit en de handdoek samen op. Laat zo afkoelen.

    4.Week de gelatine in koud water. Snij de aardbeien in stukjes. Pureer de helft en vermeng met de yoghurt en de bloemsuiker. Knijp de gelatine uit, los hem op in enkele lepels warm water en roer hem door de puree. Zet koel weg tot de crème begint op te stijven.

    5.Klop de room stijf met de vanillesuiker en spatel hem door de aardbeienpuree. Voeg de stukjes aardbei toe.

    6.Rol de biscuit voorzichtig open. En bestrijk hem met crème. Rol hem zonder doek weer op. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast.

    7.Werk de biscuitrol voor het serveren af met bloemsuiker en aardbeien.

     

    N.B.:Zonder cacao kan het ook. En de yoghurt kunt u vervangen door volle verse kaas, die u eerst een paar uur hebt laten uitlekken in een vergiet.

    23-04-2007 om 20:58 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van aardbeien en nectarines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 5 bokaaltjes van 350 ml


    1 kg aardbeien . 500 g nectarines. 4 eetlepels perzikenjenever . 10 g citroenzuur (*) .500 g geleisuiker

     

    1. Snij het fruit in kleine stukjes en doe het in een grote kookpan. Meng er de likeur, het citroenzuur en de geleisuiker door.

    2. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 3 tot 5 minuten borrelen, onder voortdurend roeren.

    3. Verdeel de gelei over bokalen met schroefdeksel en sluit ze meteen. Keer de bokalen om en laat ze zo afkoelen.

    (*) Citroenzuur vindt u in de natuurvoedingswinkel of bij de drogist.

    In de koelkast blijft deze confituur 6 maanden goed.

    19-04-2007 om 20:29 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een cakevorm van 22 cm diameter:

    250 g boter- 1 theelepel whisky of cognac-165 g fijne suiker- 250 g bittere chocolade, in stukjes- 3,75 dl warm water- 200 g zelfrijzende bloem- 1 eetlepel cacaopoeder- 2 eieren- 1 theelepel vanille-extract- vetstof voor de vorm

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten (maar niet kleuren!), doe er de whisky of cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op. Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad een homogeen deeg. Schep het in een ingevette vorm. Bak 40 tot 45 minuten' in het midden van de oven. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen. Lekker lauw of koud, met slagroom en veenbessenmoes.

    16-04-2007 om 00:00 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs