Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnedrank met perenlikeur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vier de herfst met een cocktail op basis van likeur ‘Poire Williams’

    Voor 4 personen:

    35 g suiker- ½ dl Poire Williams- 1 fles goed gekoelde champagne of schuimwijn.

    Verwar de suiker en ½ dl Poire Williams in een pan tot de suiker gesmolten is.
     Laat afkoelen.
    Verdeel de suikerstroop over 4 glazen.
    Doe in elk glas 1 theelepel Poire Williams en vul aan met champagne.
    Roer kort om.
    Versier met een plakje peer en serveer meteen.

    30-09-2008 om 20:22 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zeebaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 zeebaarsfilets van 200 g,- olijfolie- een weinig bloem

    Voor de marinade:
    4 eetl. Olijfolie- citroensap- 3 teentjes knoflook gehakt - 1 eetl. witte wijnazijn- zout en zwarte peper

    Voor de saus:
    4 eetl. olijfolie .1 grote ui, in dunne ringen- 3 teentjes knoflook- 1/4 theel. Kruidnagel- 1 theel. komijn, venkelzaad, gedroogde oregano, gedroogde tijm en korianderzaad 1/2 theel. Nootmuskaat- 1 eetl. Tomatenpuree- 1 theel. Honig- 2 laurierblaadjes- 450 g pruimtomaten, gepureerd- zout en zwarte peper-gehakte peterselie

    Meng de ingrediënten van de marinade.
    Giet over de filets en laat een uur rusten.
    Voor de tomatensaus: verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
    Rooster kruidnagel, komijn, koriander- en venkelzaden maal tot poeder.
    Roer dit met de nootmuskaat door het ui-knoflookmengsel.
    Voeg de tomatenpuree, honing, laurierblaadjes, oregano, tijm en tomaat toe.
    Breng alles aan de kook, laat afgedekt pruttelen tot de olie bovenop de saus drijft.
    Haal de vis uit de marinade.
    Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie en laat ze heel zachtjes pruttelen.
    Bak de visfilets.
    Schep wat tomatensaus op een bord en leg de vis hierop.

    20-09-2008 om 19:36 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brick met kip en persillade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g kipfilet- 8 vellen brickdeeg- 50 g zachte boter- 200 g gehakte peterselie- 4 tomaten- 2 teentjes knoflook- 125 g paneermeel- 1 ei- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout

    1. Verwarm de oven voor op 210°C Vermeng de boter met de peterselie, de geperste knoflook, het paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout. Snij de kip in blokjes en vermeng ze met 2/3 van deze persillade.
    2. Halveer de brickvellen. Schep op elk stuk een lepel kipblokjes. Vouw toe en bestrijk de pakketjes rondom met olie.
    3. Halveer de tomaten. Haal ze lichtjes uit. Vul ze met de rest van de persillade. Schik ze op een geolied bakblik. Leg er de bricks bij.
    4. Zet het bakblik 20 minuten in het midden van de oven, keer de bricks na 10 minuten om.

    20-09-2008 om 19:32 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Punch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    (delicatesse uit Haïti)

    1 dl kandijstroop- 3dl witte rum- 6 dl kokosmelk- geraspte muskaat en dunne citroenschilletjes.

    Mix de rum, de kandijstroop, de kokosmelk en wat ijs bij voorkeur in een shaker.
    Verdeel over de glazen, strooi er wat geraspte muskaat over en versier met de citroenschilletjes.

    19-09-2008 om 20:15 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harirasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 eetlepel olijfolie- 500 g lamsschouder, in blokjes- 1 eetlepel kurku­ma- zwarte peper uit de molen- 1 eetlepel kaneelpoeder- 1/2 eetlepel geraspte gember- 4 selderstengels, in fijne schijfjes- 2 uien, in fijne ringen- 1 bosje koriander, fijngesneden- 1 blik tomaten (240 g), grof gehakt- 100 g linzen- 1 blik (240 g) kikkererwten, uitgelekt- 100 g kleine pasta of gekookte rijst- 2 eieren- sap van 1/2 citroen- peper en zout

    Garnituur: 
    kaneelpoeder. 2 eetlepels koriander, fijngehakt

    Verhit de olijfolie in een ruime kookpan.
    Doe er het lamsvlees, de kurkuma, wat peper, de kaneel, de gem­ber, de selder, de ui en de koriander bij.
    Laat 5 minu­ten stoven.
    Doe er de toma­ten, het tomatensap en de linzen bij.
    Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven.
    Giet er 11 water bij en breng aan de kook met het deksel op de pan.
    Zet het vuur voor de helft lager en laat 40 minuten sudderen.
    Voeg dan de kikker­erwten, pasta of rijst toe en laat nog 5 minuten koken.
    Klop de eieren los met het citroensap en meng ze door de soep zodat die indikt.
    Breng verder op smaak in­dien nodig.
    Serveer in diepe borden of soepkommen.
    Werk af met kaneel en ge­hakte koriander.
    Serveer met Marokkaans brood of met een groene salade, aangemaakt met olijfolie en citroensap.

    19-09-2008 om 20:12 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met kerstomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g farfalle- 600 g kerstomaatjes- 100 g boter- 1 teentje knoflook- 50 g walnoten- 1 theelepel notenolie- 1 eetlepel balsamico- 25 g gemalen parmezaan- 1 bosje vers basilicum- peper en zout.

    Pel en plet de knoflook.
    Hak de noten grof.
    Snipper het basilicum fijn.
    Spoel de tomaatjes.
    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
    Bak de tomaatjes in een koekenpan, in hete boter.
    Doe er de knoflook en de noten bij.
    Giet de pasta af.
    Vermeng ze met het gehakte basilicum, de notenolie en de balsamico.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Schep er de tomaatjes, de knoflook en de noten bij.
    Serveer met de gemalen parmezaan.

    15-09-2008 om 20:33 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    16 middelgrote scampi- 16 Sint-Jakobsvruchten- 8 fijne sneetjes ontbijtspek- 1 flink rijpe mango-1 dl kokosmelk- 2 eetlepels limoensap- 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes . groene Tabasco- peper en zout- vloeibare margarine-. 1/2 koffielepel kurkuma

    1. Pel de scampi maar laat de staart en de onderste ring eraan zitten.
    2. Spoel de Sint-jakobsvruchten, droog ze af en wikkel ze elk in een half sneetje spek.
    3. Maak brochettes van twee scampi en twee Sint-jakobsvruchten per stuk.
    4. Schil de mango, snij hem in stukjes en doe deze in mixer. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en mix fijn. Meng er dan de koriander en wat tabasco onder.
    5. Meng de kurkuma met de vloeibare margarine en strijk er met behulp van een penseel de brochettes mee in. Rooster ze op de barbecue en kruid ze lichtjes met peper en zout.
    6. Dien warm op met de mangosaus.

    12-09-2008 om 20:29 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en supereenvoudig:

    Snij een gespoelde courgette in flinterdunne plakjes en maak een vinaigrette met 8 eetlepels olijfolie, het sap van 2 citroenen, 1 geperst knoflookteentje, een koffielepel gehakte korianderblaadjes, peper en zout.
    Schenk ze bij de salade.
    Werk af met een plukje verse munt.

    11-09-2008 om 19:58 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursjes met rivierkreeft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    6 hartige flensjes- 30 rivierkreeftjes- 3 preien- 1 sjalot- 1 borrelglaasje calvados- 1 eetlepel olijfolie- 2 eetlepels room- boter- peper en zout

    1. Pel de rivierkreeftjes. Snipper de sjalot. Snij 1 prei in lange repen, snipper de andere preien fijn. Blancheer de preilinten 5 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Stoof de preisnippers 5 minuten in boter.
    2. Fruit in een andere pan de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de rivierkreeftjes bij. Laat kort bakken op een vrij hoog vuur. Schenk er de calvados bij en flambeer. Blus met de room. Voeg er de preisnippers aan toe. Kruid met peper en zout.
    3. Verwarm de flensjes in een koekenpan, in wat boter. Verdeel de rivierkreeftjes, de groenten en de saus over de flensjes. Vouw ze toe als beursjes en bind er een preilint rond. Serveer meteen.

    11-09-2008 om 19:55 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 fanzanten, opgebonden met druivenblad en spek- 4 sjalotjes, gesnipperd- 200 ml wild- of kalfsfond- ½ l witte wijn- peper- zout- cayennepeper- boter- 250 ml room

    Fazanten kruiden met peper en zout.
    Bakken in een oven van 250°C gedurende 30 à 35 min.
    Fazanten uithalen en de pan deglaceren met witte wijn, sjalotjes bijvoegen samen met peper, zout en cayennepeper, fond, room en alles laten inkoken.
    Saus daarna zeven.

    Tip:
    Controleer of de fazant gaar is door met een scherp mes even tussen de bil en de borst te prikken.
    Als er helder vocht uitloopt, is het beestje gaar.
    Serveer eerst de borstfilets en daarna de billetjes.

    08-09-2008 om 20:33 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroencakejes met polenta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Anders dan anders want... met olijfolie en polenta.
    Heerlijk - en helemaal Italiaans - bij een kopje schuimende cappuccino!

    Voor 6 stuks:

    Beboter 6 kleine cakevormpjes.
    Klop 2 grote eieren los en voeg er - in deze volgorde! ­80 g fijne suiker, 100 g gezeefde patisserie bloem met 1 koffielepel gistpoeder, 1,5 dl olijfolie, 50 g instant polentameel, het sap van 1/2 sinaasappel en de geraspte schil en het sap van 1 onbehandelde citroen aan toe.
    Roer constant.
    Stop met roeren als het beslag mooi glad is en schep het in de vormpjes.
    Bak de cakejes 15 tot 20 minuten op 200°C.

    08-09-2008 om 20:30 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoepje met pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 g vermicelli- 1 kleine witte bloemkool- 1 kleine groene bloemkool- 50 g spekblokjes- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree- 1,5 l groentebouillon (blokje)- olijfolie- gladde peterselie- peper en zout

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes.
    Pel de knoflookteentjes en bak ze mooi goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.
    Schep ze uit de olie.
    Laat de spekblokjes uitbakken, zet ze even aan de kant en giet overtollig braadvet weg.
    Doe de bloemkooltjes en de tomatenpuree in de pan, schenk er de bouillon bij en laat 10 minuten zacht koken.
    Kook intussen de vermicelli (pasta) beetgaar in gezouten water.
    Giet de pasta af.
    Doe de pasta en het spek bij de soep. Roer goed om en kruid naar smaak bij met peper en zout laat nog enkele minuten goed doorwarmen en werk af met gehakte peterselie. Lekker met geroosterd stokbrood en pesto.

    06-09-2008 om 20:13 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 bloemkool- 2 eieren- 5 sneetjes witbrood, zonder korst- 30 g gemalen pecorino (of parmezaan)- 1 teentje knof­look- 1 rood Spaans pepertje- 1 ansjovisfilet- olijfolie, extra vierge - gedroogde oregano- zout

    Spoel de ansjovisfilet onder de koud­waterkraan (zo wordt hij minder zout) en dep goed droog met keukenpapier.
    Pureer de ansjovis samen met de gepelde knoflook en het pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) in de keukenrobot.
    Leng aan met olijfolie tot een dik vloeibare dressing.
    Verdeel de bloemkool in roosjes.
    Ver­kruimel het brood en vermeng het met de gemalen kaas en een mespunt oregano.
    Klop de eieren los met een snufje zout.
    Prik drie of vier stukjes bloemkool op spiesjes en wentel ze in losgeklopt ei en het brood-kaasmengsel.
    Bak de spiesjes in 2 tot 3 minuten goud­bruin in ruim hete olie.
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Serveer ze zo heet mogelijk, met de lichtjes gekoelde ansjovisdressing en met geroosterd brood.

    06-09-2008 om 20:11 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met warmoes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 boekweitpannenkoeken- handjevol warmoes (of wat verse spinazie)- 1/2 bosje gladde peterselie- 50 g gerookt- spekblokjes- 50 g parmezaansekrullen- 20 g boter- peper uit de molen en zout

    1. Bak het spek knapperig.
    Laat het uitlekken op keukenpapier.
    Giet het spekvet weg.

    2. Stoof in dezelfde pan de gespoelde warmoes (of spinazie) kort aan in de boter.
     Kruid met peper en zout.
    Zet de groente even aan de kant.

    3. Verwarm de pannenkoeken.
    Leg ze op mooie borden.
    Schep er de groenten en het spek op.
    Bestrooi met parmezaan en gehakte peterselie.
    Vouw dicht en serveer meteen.

    23-08-2008 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignonnette met mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vlees bakt u in de pan, de saus maakt u in de magnetron.

    Voor 4 personen:

    Vermeng 1 eetlepel graantjesmosterd met 1 koffielepel tijmblaadjes, 1 geperst teentje knoflook, peper uit de molen en zout.
    Bak 4 mignonnetten 2 minuten aan elke kant in een koffielepel boter en een likje olie.
    Bestrijk ze aan beide kanten met de mosterdmix.
    Laat ze nog 10 minuten verder garen op een zacht vuur (keer ze wel af en toe om).
    Lekker met pasta of patatjes.

    Sneltip:
    Dit is een gerechtje dat ook nog opgewarmd in de magnetron even lekker blijft!
    Leg de mignonetten in een magnetronschaal.
    Lepel er wat (lichte) room over.
    Dek af en verwarm 2 tot 3 minuten op 650 W.

    18-08-2008 om 20:36 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokka kaastaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een taart van 20 cm diameter:

    Voor de koekjesbodem:
    75g boter- 50 g bruine suiker- 200 g knapperige koekjes (petitbeurres, speculaasjes of lange vingers)- vetstof voor de vorm.

    Voor de vulling:
    500g volle verse kaas (bijvoorbeeld cottage cheese of Brabantse hoevekaas)- 150 g bruine suiker- 60 g patisseriebloem- 2 theelepels vanille-extract- 3 grote eieren- 2 koffielepels room- 2 koffielepels sterke zwarte koffie

    Voor de afwerking:
    cacaopoeder - chocolade koffiebonen.

    Verwarm de oven voor op 160° C.. Vet een springvorm in met boter of olie.
    Verkruimel de koekjes, vermeng ze met de boter en de bruine suiker.
    Schep op de bodem van de vorm en druk goed aan.
    Klop de eieren los met de room, de koffie en het vanille-extract.
    Vermeng met de bloem en de suiker tot een glad mengsel.
    Doe er de kaas bij en roer goed glad.
    Schep de kaascrème op de koekjesbodem.
    Zet 1 uur in het midden van de oven.
    Laat afkoelen in de oven.
    Haal de taart voorzichtig uit de vorm.
    Werk ze af met gezeefde cacaopoeder en koffiebonen van chocolade

    18-08-2008 om 20:32 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compote van herfstvruchten met meringue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 gr seizoenvruchten (appelen, peren, druiven,...)- 50 cl rode wijn- 1 steranijs- 2 kruidnagels- 1 kardemompeul- 1 zakje vanillesuiker- het wit van 3 eieren- 3 eetl. Poedersuiker- 1 eetl. amandelpoeder

    Schil de vruchten en snijd de grootste in stukken.
    Kook ze ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje in de wijn, met de specerijen en de vanillesui­ker.
    Laat daarna in een ver­giet uitlekken.
    Verwarm de grill van de oven.
    Klop het wit van de eieren met de poeder­suiker stijf.
    Leg het fruit in een gra­tineerschotel, bestrooi met het amandel poeder en bedek met het eiwit­schuim.
    Zet de schotel enkele minuten onder de grill met de ovendeur open, zodat u een oogje in het zeil kunt houden.
    Serveer onmiddellijk.

    28-07-2008 om 20:16 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons met peterselie en citroen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    500 g grote bruine champignons- 15 g boter- 1 eetlepel olijfolie- 3 teentjes knoflook- 1 onbehandelde citroen- 2 eetlepels gehakte peterselie- 40 g pijnboompitten- peper en zout.

    1. Verwarm de oven voor op 200° C. Borstel de champignons schoon. Snij ze in niet te fijne plakken. Bak ze 5 minuten op een hevig vuur, in de boter en de olie.
    2. Schep de champignons in een ovenschaal eren pers er de knoflook bij. Zet 15 minuten in de oven.
    3. Boen de citroen schoon, rasp de schil, pers het sap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
    4. Schep 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil en de peterselie door de warme champignons. Kruid met peper en zout. Werk af met pijnboompitten.

    Warm, lauw, koud, ,altijd een aanrader.

    28-07-2008 om 20:12 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Voor 4 personen:

    75 cl tomatensap- 1 koffielepel gemberpoeder- 1 koffielepel griessuiker- 1 eetlepel citroensap- 200 g gerookte zalm- 1 kleine meloen, type charentais- basilicumblaadje- zout, peper

    Meng het tomatensap, de gember, het citroensap, de suiker, zout en peper.
    Giet de bereiding in een metalen bakje en laat 2 tot 3 uur stollen in de diepvriezer, roer het mengsel regelmatig om met een vork: de granité moet smeuïg, compact en korrelig zijn.
    Snijd de gerookte zalm in reepjes.
    Snijd de meloen in vier, verwijder de pitten.
    Schil het vruchtvlees en snijd het in fijne schijfjes.
    Verdeel de granité in individuele schaaltjes.
    Garneer ze met de reepjes gerookte zalm en de schijfjes meloen.
    Bestrooi alles met gember en versier met basilicumblaadjes.

    23-07-2008 om 20:50 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met merguez en paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    250 g ronde rijst- 4 merguezworstjes- 1 eetlepel gemalen paprika- 30 g boter- 1 eetlepel room- 1 ui- 1 bosje verse koriander- zout, peper

    Pel de ui en hak hem fijn. Bak de merguez in een gietijzeren stoofpan en doorprik het vel zodat het vet eruit kan lopen.
    Laat de merguez worstjes uitlekken en snijd ze in dikke ringen. Gooi het bakvet weg en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 min. op zacht vuur in hete boter.
    Voeg daarbij de paprika, de room, de ringen merguez en de rijst. Meng en giet er het dubbel van het volume water van de rijst bij. Breng aan de kook, zet de warmtebron lager, dek af en laat 30 tot 35 min. sudderen op zacht vuur: de rijst moet alle vocht opgeslorpt hebben.
    Maak de koriander schoon en hak hem fijn. Giet de rijst in een slakom, versier met de gehakte koriander en dien onmiddellijk op.

    23-07-2008 om 20:45 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs