Voorgerecht.
Voor 4 personen:
24 zeer grote of middelgrote scampis (diepvries)- 1 soepkop paprikareepjes- 1.5 soepkop tomatenblokjes- 3 eetl. olijfolie- 1 eetl. bloem- 1eetl. Boter- 100 g gemalen mozzarella- 100 g geraspte parmezaan- 1 ui- 1 knoflookteentje- 1.5 koffile. Provençaalse kruiden- paprika- peper en zout.
- Leg de diepgevroren scampis 2 minuten in heet water zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog. - Meng de bloem met 1 eetlepel boter. -Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak er de scampis aan beide zijde goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan. -Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en snipper de ui en het knoflookteentje in. Roer om. -Doe de paprikareepjes in de pan en laat stoven. Kruid met Provençaalse kruiken. -Voeg er de tomatenblokjes bij. Laat opnieuw 2 à 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig, het mengsel, met het mengsel boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen. -Doe nu de scampis opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in inviduele ovenschaaltjes. -Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgen met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta - Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat dan eerst 10 minuten opwarmen in een oven van 200°C, alvorens ze te kleuren.
|