recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken
12-05-2009
Aardbeienromanoff
Voor 4 personen:
750 g aardbeien in vieren gesneden- 2 el Cointreau- ¼ tl fijn geraspte sinaasappelschil- 1 el basterdsuiker- 125 dl room- 2 el poedersuiker.
Meng de aardbeien, likeur, schil en suiker in een grote kom, dek hem af en zet hem 1 uur in de koelkast. Laat de aardbeien uitlekken en bewaar het bocht. Pureer circa een kwart van de aardbeien met het opgevangen vocht. Verdeel de resterende aardbeien over 4 glazen. Klop de room en poedersuiker tot zachte pieken en schep de aardbeienpuree door de room. Schep het mengsel op de aardbeien, dek het af en zet het tot het serveren in de koelkast.
Pureer met de staafmixer 60 g verse aardbeien met 5 cl witte rum, 2 à 3 cl limoensap en 1 à 2 cl aardbeiensiroop. Doe er 3 à 3 eetlepels ijsschilfers bij en roer goed om. Schenk in brede glazen. Werk af met een aardbei en een plakje limoen en serveer met een rietje.