Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met aardappelen en ham en ei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Voor 1 persoon:
    1/2 bosje witte asperges- 50 gram gekookte ham (3 plakken)- 1 ei 2 aardappelen boter- peper- zout

    Snij 1 cm af van de asperges en schil ze dun.
    Kook de aardappelen en het ei.
    Laat het vocht van de asperges weglopen en smelt er een klein blokje boter op.
    Garneer de asperges met ei en leg ze in dubbelgevouwen plakken ham.

    14-03-2010 om 20:18 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges à la grecque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neem voor ene keer groene asperges, en serveer ze verrassend anders met feta.

    Voor 4 personen:

    Blancheer 1 kg groene asperges beetgaar in gezouten water.
    Snij 200 g feta in blokjes.
    Hak 2 hardgekookte eieren grof.
    Schik op een serveerschaal en nappeer met een vinaigrette van 1 dl extra vierge olijfolie, 2 eetlepels sherryazijn, peper en zout.
    Werk af met vers basilicum.
    Serveer bij voorkeur lauw.

    13-03-2010 om 19:30 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-spekpannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Boen 800 g vastkokende aardappelen goed schoon, snij ze in fijne plakjes en stoom ze tot ze beetgaar zijn.
    Fruit 1 grote fijngesneden ui glazig in boter of olie.
    Schep er een mespuntje suiker door.
    Blus met 1 wijnglas droge witte wijn.
    Laat op een hevig vuur bijna volledig verdampen.
    Zet even aan de kant en laat in dezelfde pan 200 g spekblokjes knapperig bakken.
    Doe er de uien weer bij.
    Voeg er de aardappelen en 1 wijnglas bouillon aan toe.
    Kruid met laurier, peper en zout.
    Laat 10 minuten zachtjes doorwarmen.
    Werk af met gehakte peterselie en bieslook of lente-ui.

    12-03-2010 om 19:53 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g kleine scampi- 1 bosje lente-uitjes- 1 eetlepel sesamolie- 2 eetlepels zonnebloemolie- 1 stukje verse gember- 1 teentje knoflook-.400 ml kokosmelk- 2.eetlepels rode currypasta- 3 eetlepels sojasaus- 1 eetlepel limoensap- 1 theelepel rietsuiker- vers basilicum en verse koriander- peper en zout

    Pel de scampi en kruid ze met peper en zout. Snipper de lente-uitjes fijn.
    Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gemberwortel.
    Roerbak de uitjes en de gember een paar minuten.
    Doe er de scampi bij en roerbak 3 minuten.
    Voeg er de knoflook en de currypasta aan toe.
    Roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
    Doe er de kokosmelk, de sojasaus, de suiker en het limoensap bij.
    Breng tot tegen de kook aan.
    Laat 5 minuten goed doorwarmen.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Werk af met gehakt basilicum en serveer goed heet.
     Lekker met jasmijnrijst.

    04-06-2009 om 20:24 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienromanoff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    750 g aardbeien in vieren gesneden- 2 el Cointreau- ¼ tl fijn geraspte sinaasappelschil- 1 el basterdsuiker- 125 dl room- 2 el poedersuiker.

    Meng de aardbeien, likeur, schil en suiker in een grote kom, dek hem af en zet hem 1 uur in de koelkast.
    Laat de aardbeien uitlekken en bewaar het bocht. Pureer circa een kwart van de aardbeien met het opgevangen vocht.
    Verdeel de resterende aardbeien over 4 glazen.
    Klop de room en poedersuiker tot zachte pieken en schep de aardbeienpuree door de room.
    Schep het mengsel op de aardbeien, dek het af en zet het tot het serveren in de koelkast.

    12-05-2009 om 19:52 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei daiquiri
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met limoen

    Pureer met de staafmixer 60 g verse aardbeien met 5 cl witte rum, 2 à 3 cl limoensap en 1 à 2 cl aardbeiensiroop.
    Doe er 3 à 3 eetlepels ijsschilfers bij en roer goed om. Schenk in brede glazen.
    Werk af met een aardbei en een plakje limoen en serveer met een rietje.

    10-05-2009 om 17:47 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet met paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 aardappelen (Bintje)- 1 paprika (groen)- 1 paprika (rood)- 4 cl olijfolie (extra vierge)- 4 eieren- 1 dl room- 60 g Brugs Goud(geraspt)- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)- zout

    De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water.
    Afgieten en even laten afkoelen.
    De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
    De aardappelen in schijfjes snijden.
    Beide onder af en toe roeren, gedurende 10 minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen.
    De eieren loskloppen met room en kaas.
    Het mengsel over de aardappelen gieten.
    De eieren laten stollen en bestrooien met fijngehakte bieslook.

    15-02-2009 om 19:27 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 aardappelen- 200 g handgepelde garnalen- 2 dl garnalenbouillon- 4 staafjes prei, waarvan 2 in lintjes gesneden- potje verse tijm- 150g boter

    Was en schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook deze beetgaar in licht gezouten water. Snijd de rauwe preistaafjes in blokjes, zoals de aardappelen. Stoof de preiblokjes krokant in 25 g boter, maar laat ze niet bruin worden. Frituur de preilintjes in olie van 160°C. Laat de lintjes uitdruipen.

    Voor het tijmbotersausje:
    Maak 20 g tijmblaadjes los van de takjes. Verwarm 2 dl garnalenbouillon. Voeg er 125 g koude boterblokjes bij, samen met de tijmblaadjes. Laat nu niet meer koken.

    Meng de aardappelblokjes met de preiblokjes. Kruid met peper en zout en leg op elk bord een hoopje (werk eventueel met een ring) van de mengeling. Leg de garnalen er bovenop en lepel de tijmbotersaus er rond. Werk af met de gefrituurde preilintjes.

    20-01-2009 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade- bananentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 bodem van zanddeeg

    200 gram pure chocolade- 15 cl vloeibare room- 2 bananen- 1 eetlepel Triple Sec (St-Michel)- 5 cl rietsuiker siroop- 20 cl vers geperst sinaasappelsap- 150 g jam van bittere sinaasappelen- physalis voor de versiering

    Breng de room aan de kook, haal ze van het vuur en laat er de stukjes chocolade in smelten.
    Laat afkoelen.
    Mix de sinaasappeljam met de helft van het verse sinaasappelsap.
    Schep het mengsel op de taartbodem.
    Laat het 10 minuten in de koelkast stijf worden en giet er de chocoladecrème overheen.
    Laat nog eens 25 minuten opstijven in de koelkast.
    Doe de rest van het sinaasappelsap, de rietsuikersiroop en de Triple Sec in een steelpannetje en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje, zodat een lichte siroop ontstaat.
    Laat afkoelen tot ze lauw is.
    Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
    Schik ze harmonisch op de chocoladecrème en giet er siroop overheen.
    Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
    Versier de taart met physalis (lampionplant) en dien ze koud op.

    23-12-2008 om 20:09 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Meest lekkere chocolademousse die u ooit heeft geproefd.

    360 gr chocolade- 50 gr boter- 6 eiwitten- 0.5 liter slagroom- 100 gr suiker

    -Smelt de chocolade au bain marie
    - Smelt de boter au bain marie
    - Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
    - Klop de eiwitten op met de suiker tot deze stijf is.
    - Ga nu snel te werk.
    - Meng de gesmolten chocolade met de boter en vermeng dit met een garde met de helft van de geklopte eiwitten daarna de andere helft er door spatelen.
    - Dan als laatste de slagroom er door spatelen.
    - Nou eet smakelijk maak er nog even een vanillesaus bij.
    - En dit is helemaal lekker

    23-12-2008 om 20:04 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe meringue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Klop 6 eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan.
    Voeg er 200 g fijne suiker en 50 g gehakte pistaches aan toe.
    Schep de eiwitsneeuw in een spuitzak met gladde tuit.
    Spuit op bakpapier 6 grote schijven (van ongeveer 7 cm) en kleinere roosjes (van zo'n 5 cm).
    Laat de schuimpjes ongeveer anderhalf uur drogen in de oven (op 140°C met de ovendeur op een kier) en
    laat ze afkoelen op een rooster.
    Klop 5 dl room stijf met 2 eetlepels koffie-essence.
    Leg in 6 kommetjes een grote meringue.
    Spuit (of schep) er slagroom op.
    Schik verse aardbeien of frambozen op de slagroom en strooi er wat pistaches en gekonfijte citroenschilletjes over.
    Dek af met een kleine meringue.
    Zet koel weg tot u het serveert.

    N.B.:
    Het koffie-extract in dit dessert kunt u naar smaak vervangen door cacaopoeder.
    Aan twee afgestreken theelepeltjes zult u ruim genoeg hebben

    20-12-2008 om 17:21 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon bleu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 grote, dunne kalfslapjes (van 100 à 120 g)- 4 plakken kaas van 20 g (emmentaler)- 4 plakken gekookte ham (van 15 g)- 6 sneetjes toastbrood- 3 à 4 eetlepels bloem- 2 kleine eitjes- boter of olie- peper en zout

    1. Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en plet ze (met een houten hamertje, de deegrol of een breed spatel mes). Leg op een kant van elk vleeslapje een plak ham (zonder vetrandjes) en een plak kaas (zonder korst). Vouw toe, druk goed aan en steek vast met een houten prikker. Kruid met peper en zout.
    2. Snij de korsten van het brood. Verkruimel het en doe de kruimels in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord. Klop in een derde diep bord de eieren los. Wentel de gevulde kalfslapjes achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en broodkruim.
    3. Laat in een koekenpan de boter smelten en goed heet worden. Bak de kalfslapjes 3 tot 4 minuten aan elke kant. Laat ze eventjes opdrogen op keukenpapier.

    Serveer ze goed heet.

    Lekker met een frisse, groene salade en gekookte of gestoomde aardappelen.

    03-12-2008 om 20:28 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittig met sambal en sesamzaadjes

    800 g lamsfilet- 300 g peultjes- 300 g oesterzwammen- olijfolie- 1 à 2 theelepels sambal oelek- 2 theelepels sesamzaadjes peper en zout

    Voor de dressing:
    3 eetlepels sesamolie- 3 eetlepels koolzaadolie- 5 eetlepels rijstazijn- 1 eetlepel vloeibare honing- 5 eetlepels sinaasappelsap

    1. Blancheer de peultjes 1 à 2 minuten in ruim gezouten water. Laat ze vervolgens schrikken onder de koudwaterkraan en uitlekken. Snij de oesterzwammen in reepjes. Bak ze kort in een koekenpan, in hete olie. Kruid ze met peper en zout.
    2. Bestrijk de lamsfilet rondom met sambal oelek en strooi er de sesamzaadjes op. Bak het vlees kort rondom aan op een hevig vuur. Zet het eventueel nog een vijftal minuten in de oven (175°C) als u niet zo van rosé houdt.
    3. Roer een dressing met de opgegeven ingrediënten, doe er het braadvocht van het vlees bij. Vermeng de peultjes en de oesterzwammen, maak ze aan met de dressing.
    4. Snij het vlees in gelijke plakjes. Schik ze bij de groenten. Heel lekker met aardappelen in de schil of met rijst.

    08-11-2008 om 19:59 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verwarm in een pannetje 11/2 theelepel oploskoffie met 2 1/2 dl slagroom, 150 g bruine kandijsuiker en 25 g roomboter en breng dit langzaam aan de kook.
    Blijf roeren in de zachtjes kokende massa tot deze een diepbruine kleur heeft en dik is geworden.
    Schenk vervolgens de massa op een ingevet stuk aluminiumfolie of op een stenen snijplaat.
    Iets laten afkoelen en meteen in blokjes snijden.
    Hierna de karamels verder laten afkoelen.

    08-11-2008 om 19:52 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete ravioli met sinaasappeldressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    75 g bitterechocolade- 75 g room- 4 grote vellen filodeeg- 2 sinaasappels- 2 eetlepels fijne suiker- 1 cm verse gemberwortel- 1 eierdooier- arachide-olie- 1 theelepel roze peperbessen- bloem voor het werkvlak

    Breng de room aan de kook.
    Doe er de chocolade, in stukken, bij.
    Zet van het vuur.
    Roer tot de chocolade gesmolten is.
    Laat afkoelen.
    Steek uit het filodeeg 16 plakjes van ongeveer 7 cm diameter.
    Schil en rasp de gemberwortel.
    Schil de sinaasappels, snij ze in plakken van 1 cm dik.
    Leg ze in een pan, strooi er de suiker en gember bij.
    Verwarm een tiental minuten op een zacht vuur.
    Bestuif een plat werkvlak lichtjes met bloem.
    Leg 8 plakjes filodeeg naast elkaar.
    Bestrijk de rand van de plakjes met losgeklopte eierdooier.
    Schep er een lepel van het chocolademengsel op.
    Dek af met een tweede plakje filodeeg.
    Druk de randen goed aan.
    Verhit ruim olie in een koekenpan.
    Bak de ravioli 1 à 2 minuten op een hoog vuur.
    Keer ze om met een schuimspaan.
    Bak ook de andere kant goudbruin.
    Laat de ravioli uitlekken op keukenpapier.
    Verdeel ze, met de sinaasappelplakjes, over kleine diepe borden.
    Werk af met roze peperbessen en dien op.

    27-10-2008 om 20:38 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuring
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit alle verschillende soorten zuring selecteerde ik de heerlijk fris en zurig smakende veldzuring of zurkel.
    De brede vlezige bladeren van deze gemakkelijk te telen plant is een groente en keukenkruid dat tal van bereidingen , een extra dimensie kan geven.
    Bovendien stimuleert het de vertering van al het lekkers dat je samen met deze zuring naar binnen werkt.
    Tegenwoordig wordt veldzuring, waarvan enkel de jonge bladeren worden gebruikt, aanzien als een voedzaam lentegewas.
    Net zoals spinazie bevat deze plant een flinke dosis ijzer en vitamine C.
    De bladeren werken in zekere mate bloedzuiverend, waterafdrijvend en laxerend.
    Vette maaltijden verteren beter als je er wat veldzuring bij geeft.
    Wie gebrek heeft aan eetlust, kan die wat aanzwengelen met zurkel.
    Tenslotte kan zurkel ook van pas komen bij zweren en allerhande andere huidproblemen
    Gebruik het aftreksel van 25 gram bladeren op één liter water als lotion of maak een kompres met het kruid.
    Let op: overdrijf nooit met het eten van zurkel.
    Dit kan immers leiden tot nierstenen.
    Zuring is daarom af te raden voor reuma-, artritis- en jichtlijders.
    Ook wie last heeft van zijn ademhaling, maag, longen of lever kan dit gewas beter van zijn menu schrappen.
    Gebruik zuring nooit in combinatie met mineraalwater.

    Tips:
    Netelprikken: ben je toegetakeld door netels? Wrijf de netelprikken in met vers gekneusde bladeren van zuring.
    Inktvlekken: inktvlekken op linnen verwijder je door ze in te wrijven met gekneusde zuringbladeren. Was daarna de behandelde vlek met zeep uit en spoel het linnen grondig uit.

    Bereiden: gebruik voor het bereiden van zuring uitsluitend potten in roestvrij staal. Het sap van het kruid kan immers inwerken op metalen als ijzer, aluminium en koper waardoor er giftige stoffen kunnen ontstaan.

    27-10-2008 om 20:31 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse punch.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een echt kruidenwensdrankje, ideaal voor feestelijke momenten maar ook voor wie zich wat eenzaam en alleen voelt. Volgens de oude geschriften brengen de zeven kruiden beslist veel heil. Kaneel schenkt kracht, gember ontgift, saffraan is een geluksbrenger, engelwortel houdt jong, kruidnagel is een mannelijke oppepper, nootmuskaat bevordert de liefde en jeneverbes garandeert een lang en gezond leven. Deze Zweedse punch smaakt heerlijk als dessert of als saus bij een bolletje ijs. Zet de pot in het midden van de tafel op een fonduevuurtje zodat hij lekker warm blijft en de geur je neus prikkelt. Absolute aanrader: pannenkoeken of perziken, geflambeerd met deze lekkernij.

    1 kaneelpijpje- 1 theelepel engelwortel- 6 kruidnagels- 1/2 theelepel saffraan- 1/2 theelepel gember- 3 jeneverbesjes- 1 snuifje nootmuskaat- 4 eetlepels amandelen- 15 gram rozijnen- 1 sinaasappel- 2 centiliter sherry- 1 deciliter cognac- 1 fles witte of rode porto- 150 gram bruine kandijsuiker

    Schil de sinaasappel en snij hem in kleine stukjes.
    Doe de sherry, porto en cognac in een pot.
    Voeg er de stukjes sinaasappel, rozijnen en volledige amandelen aan toe.
    Ook de zeven kruiden mogen mee in de pot samen met de suiker.
    Laat het geheel langzaam heet worden ( 70°C), maar zorg ervoor dat de vloeistof niet aan de kook gaat.
    Giet het ongefilterde drankje over in een warmtebestendige kan.
    Een grote koperen pot of Provençaals aardewerk met van die gezellige bekers is hiervoor ideaal.
    Vergeet de bij horende lepels niet.

    23-10-2008 om 20:30 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse punch.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een echt kruidenwensdrankje, ideaal voor feestelijke momenten maar ook voor wie zich wat eenzaam en alleen voelt. Volgens de oude geschriften brengen de zeven kruiden beslist veel heil. Kaneel schenkt kracht, gember ontgift, saffraan is een geluksbrenger, engelwortel houdt jong, kruidnagel is een mannelijke oppepper, nootmuskaat bevordert de liefde en jeneverbes garandeert een lang en gezond leven. Deze Zweedse punch smaakt heerlijk als dessert of als saus bij een bolletje ijs. Zet de pot in het midden van de tafel op een fonduevuurtje zodat hij lekker warm blijft en de geur je neus prikkelt. Absolute aanrader: pannenkoeken of perziken, geflambeerd met deze lekkernij.

    1 kaneelpijpje- 1 theelepel engelwortel- 6 kruidnagels- 1/2 theelepel saffraan- 1/2 theelepel gember- 3 jeneverbesjes- 1 snuifje nootmuskaat- 4 eetlepels amandelen- 15 gram rozijnen- 1 sinaasappel- 2 centiliter sherry- 1 deciliter cognac- 1 fles witte of rode porto- 150 gram bruine kandijsuiker

    Schil de sinaasappel en snij hem in kleine stukjes.
    Doe de sherry, porto en cognac in een pot.
    Voeg er de stukjes sinaasappel, rozijnen en volledige amandelen aan toe.
    Ook de zeven kruiden mogen mee in de pot samen met de suiker.
    Laat het geheel langzaam heet worden ( 70°C), maar zorg ervoor dat de vloeistof niet aan de kook gaat.
    Giet het ongefilterde drankje over in een warmtebestendige kan.
    Een grote koperen pot of Provençaals aardewerk met van die gezellige bekers is hiervoor ideaal.
    Vergeet de bij horende lepels niet.

    23-10-2008 om 20:30 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse punch.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een echt kruidenwensdrankje, ideaal voor feestelijke momenten maar ook voor wie zich wat eenzaam en alleen voelt. Volgens de oude geschriften brengen de zeven kruiden beslist veel heil. Kaneel schenkt kracht, gember ontgift, saffraan is een geluksbrenger, engelwortel houdt jong, kruidnagel is een mannelijke oppepper, nootmuskaat bevordert de liefde en jeneverbes garandeert een lang en gezond leven. Deze Zweedse punch smaakt heerlijk als dessert of als saus bij een bolletje ijs. Zet de pot in het midden van de tafel op een fonduevuurtje zodat hij lekker warm blijft en de geur je neus prikkelt. Absolute aanrader: pannenkoeken of perziken, geflambeerd met deze lekkernij.

    1 kaneelpijpje- 1 theelepel engelwortel- 6 kruidnagels- 1/2 theelepel saffraan- 1/2 theelepel gember- 3 jeneverbesjes- 1 snuifje nootmuskaat- 4 eetlepels amandelen- 15 gram rozijnen- 1 sinaasappel- 2 centiliter sherry- 1 deciliter cognac- 1 fles witte of rode porto- 150 gram bruine kandijsuiker

    Schil de sinaasappel en snij hem in kleine stukjes.
    Doe de sherry, porto en cognac in een pot.
    Voeg er de stukjes sinaasappel, rozijnen en volledige amandelen aan toe.
    Ook de zeven kruiden mogen mee in de pot samen met de suiker.
    Laat het geheel langzaam heet worden ( 70°C), maar zorg ervoor dat de vloeistof niet aan de kook gaat.
    Giet het ongefilterde drankje over in een warmtebestendige kan.
    Een grote koperen pot of Provençaals aardewerk met van die gezellige bekers is hiervoor ideaal.
    Vergeet de bij horende lepels niet.

    23-10-2008 om 20:29 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse punch.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een echt kruidenwensdrankje, ideaal voor feestelijke momenten maar ook voor wie zich wat eenzaam en alleen voelt. Volgens de oude geschriften brengen de zeven kruiden beslist veel heil. Kaneel schenkt kracht, gember ontgift, saffraan is een geluksbrenger, engelwortel houdt jong, kruidnagel is een mannelijke oppepper, nootmuskaat bevordert de liefde en jeneverbes garandeert een lang en gezond leven. Deze Zweedse punch smaakt heerlijk als dessert of als saus bij een bolletje ijs. Zet de pot in het midden van de tafel op een fonduevuurtje zodat hij lekker warm blijft en de geur je neus prikkelt. Absolute aanrader: pannenkoeken of perziken, geflambeerd met deze lekkernij.

    1 kaneelpijpje- 1 theelepel engelwortel- 6 kruidnagels- 1/2 theelepel saffraan- 1/2 theelepel gember- 3 jeneverbesjes- 1 snuifje nootmuskaat- 4 eetlepels amandelen- 15 gram rozijnen- 1 sinaasappel- 2 centiliter sherry- 1 deciliter cognac- 1 fles witte of rode porto- 150 gram bruine kandijsuiker

    Schil de sinaasappel en snij hem in kleine stukjes.
    Doe de sherry, porto en cognac in een pot.
    Voeg er de stukjes sinaasappel, rozijnen en volledige amandelen aan toe.
    Ook de zeven kruiden mogen mee in de pot samen met de suiker.
    Laat het geheel langzaam heet worden ( 70°C), maar zorg ervoor dat de vloeistof niet aan de kook gaat.
    Giet het ongefilterde drankje over in een warmtebestendige kan.
    Een grote koperen pot of Provençaals aardewerk met van die gezellige bekers is hiervoor ideaal.
    Vergeet de bij horende lepels niet.

    23-10-2008 om 20:29 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs