Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    28-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasstaafjes met selderiezout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 blaadjes brickdeeg- 12 sneetjes belegen goudakaas- 2 eierdooiers- selderiezout


    . Snijd het brickdeeg in rechthoekjes van 6 cm op 10 cm.

    . Snijd de kaas in rechthoekjes van 4 cm op 5 cm.

    . Smeer de blaadjes brickdeeg in met de eierdooiers en schik er de kaas op.

      Rol het brickdeeg op tot staafjes. Doe de staafjes in de frituurpan en bak ze op 180°C.

    . Bestrooi de staafjes met een vleugje selderiezout en serveer bij het aperitief. U kunt de kaas ook vooraf met selderiezout kruiden.

    28-07-2006 om 17:48 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik tomatenjam?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb verschillende recepten, maar deze combinatie van tomaten, citrusfruit en specerijen, vind ik overheerlijk.

    Snij 3 kg tomaten (zonder pitjes of vellen) in stukken. Rooster in een droge pan 20 g specerijen (een mix van gelijke hoeveelheden korianderzaadjes, hele kruidnagel en foelie, steranijs, kaneel- en vanillestokjes). Doe de kruiden in een zakje bij de tomaten. Voeg er 1,3 kg geleisuiker 'extra fruit' en de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen bij. Schep om en laat een nacht staan. Kook de volgen­de dag op, tot de jam de gewenste dikte heeft. Neem het kruiden­zakje weg. Verdeel over potten en sluit goed af.

     

    28-07-2006 om 17:46 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 moten verse tonijn. 1 handjevol zuring. 300 g bospaddestoelen-

     40 g boter- 10 cl droge witte wijn- 10 cl visfumet- 2 sjalotten- 20 cl room- peper en zout

     

    Spoel de zuring, scheur de blaadjes. Wrijf de bospaddestoelen droog schoon, hak ze grof. Pel en snipper de sjalotten fijn. Bak de paddestoelen 5 minuten in de boter, op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier, hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de wijn en de visfumet. Doe er de sjalotten bij. Laat tot de helft inkoken.

    Doe er de room en de zuring bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Rooster de tonijnmoten 4 minuten aan elke kant op de tafelgrill. Schep er de paddestoelen bij. Nappeer ze met de zuringsaus en dien op.

    TIP: De zuring kunt u vervangen door spinazie of warmoes.

    28-07-2006 om 17:44 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 plakken gerookt spek- 600 g bospaddestoelen- 200 g gekookte aardappelen- 150 g zilveruitjes (vers of diepvries)- 2 klontjes suiker- 4 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel gehakte kervel- peper en zout

     

    Pel de zilveruitjes. Bak ze kort, op een hevig vuur, in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de suiker en 10 cl water bij. Laat de uitjes 30 minuten sudderen in de suikerstroop. Wrijf de paddestoelen droog schoon, snij ze in stukjes. Bak het spek knapperig in een koekenpan, in 1 eetlepel olijfolie. Laat het uitlekken op keukenpapier, hou het warm onder aluminiumfolie. Bak de bospaddestoelen in porties, in de rest van de olijfolie. Schep ze vervolgens in een serveerkom en hou ze warm. Snij de aardappelen in blokjes, bak ze op in de bakpan van de paddestoelen. Leg ze bij de paddestoelen en schep er de uitjes bij. Werk af met het spek en gehakte kervel. .

    03-07-2006 om 20:23 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cobourg rolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8-16 plakjes Cobourg, 1-2 gedroogde pepers, 12 jeneverbessen, 2 eet­lepels citroensap, 1/2 eetlepel jenever, 16 gedroogde pruimen en/of 16 gedroogde abrikozen, versgemalen peper


    Bereiding:


    1  De gedroogde pepers samen met de jeneverbessen fijnmalen.

    2 Voeg er 125 ml warm water, het citroensap en de jenever bij.

    3 Giet het mengsel over de abrikozen of de pruimen en laat 2 uur inweken.

    4  De plakjes Cobourg open leggen. Grote plakken eventueel hal­veren. In elk plakje een tweetal abrikozen of pruimen rollen.

    5 Een koekenpan met een anti-aanbaklaag verhitten en de rolletjes     

    +/- 5 minuten aanbakken,

     

    Tip:

    Kan ook gebakken worden in de oven of nog lekkerder, op de barbecue. Serveer er een glas rode wijn bij.

    03-07-2006 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?

    Ja, meer zelfs dan in vers fruit! Zowel het vezel- als het suikergehalte neemt toe in verhouding tot het totale gewicht van de vrucht. Voor vers fruit mag u gemiddeld 10% suikers en 2% vezels rekenen, voor gedroogde vruchten wordt dat 60% suikers (jawel!) en 12% vezels. 't Is maar dat u weet wat u eet, vooral als u op dieet bent!

     

    03-07-2006 om 20:16 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs