Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    29-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkeukengeheimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blauwe plekken op een aardappel zijn ‘stootplekken’.
    Ze zijn niet schadelijk, wel vervelend omdat ze bij het koken zwart worden.
    Dus: bij voorkeur wegsnijden!

     

    Groene plekken(ontstaan door het licht) bevatten solanine en
    dat is in hoge doseringen wel schadelijk. Dus: wegsnijden!

     

    Rimpelige aardappelen? Laat ze een kwartiertje weken in ijskoud water.

     

    Snel-klaar-aardappelen? Voeg een nootje boter bij het water, dat verhoogt het kookpunt.

     

    Zoutloze aardappelen? Doe een blaadje laurier en/of een takje tijm in het kookwater voor extra

     

     

    29-04-2006 om 16:38 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaumes in brickdeeg met een rozijnenslaatje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 blaadjes brickdeeg- 4 stukken Chaumes- een beetje krulsla- 4 soeplepels rozijnen- 4 soeplepels pijnboompitten- 4 soeplepels olijfolie- 1 soeplepel Luikse stroop- 2 soeplepels wittewijnazijn- 1 eigeel

    . Pak de stukken Chaumes in met de blaadjes brickdeeg en sluit ze zoals een enveloppe

      met het eigeel. .

    . Laat ze 10 minuten in de oven bakken op 170°C

    . Meng intussen de Luikse stroop met de olijfolie en de wijnazijn.

    . Schik de sla in het midden van de borden. Bestrooi met rozijnen en pijnboompitten.

    . Leg de pakjes Chaumes op de sla en besprenkel ze met de vinaigrette en de Luikse stroop.

    29-04-2006 om 16:35 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bessencrumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 porties:

    250 g veenbessen- 250 g frambozen- sap van

    1 citroen- 2 eetlepels vloeibare honing- 70 g amandelschilfers

    Voor het kruimelgamituur: 190 g patisseriebloem - 125g rietsuiker- 100 g boter- 70 g fijne speculaas- snuifje zout

     

    1. Doe de bessen in een grote kom. Besprenkel ze met het citroensap, schenk er de honing bij.

    Schep om. laat 15 minuten marineren.

    2. Verkruimel de speculaas en vermeng hem met de boter, de bloem, de rietsuiker en een snuifje zout. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.

    3. Verdeel het fruit over vuurvaste schaaltjes. Bestrooi het met amandelschilfers en schep bovenop het kruimelgarnituur.

    4. Zet 30 tot 35 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Lekker lauw, met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.

    25-04-2006 om 20:39 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roereieren met bieslook en gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    Voor 4 personen

     

    8 eieren- 2 dl room- 2 soeplepels fijngehakte bieslook- 4 sneetjes gerookte zalm- peper en zout

     

    . Breek de eieren in een pan en meng ze met de room. Kruid met peper en zout en roer tot ze

    gaar zijn - niet te snel maar ook niet te traag! Zodra de eieren gaar zijn, mengt u de fijngehakte bieslook eronder.

     

    . Dien op in een diep bord en strooi er de versneden plakjes zalm over.

    25-04-2006 om 20:34 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foelie of muskaatnoot, wat is het verschil?

    De muskaatnoot is de harde pit van de Myristica Fragrans, foelie is de zaadmantel van deze vrucht. Het zijdeachtige velletje wordt gedroogd en gemalen en, net als muskaatnoot, in strooiflesjes verkocht. Ook foelie heeft een vol en warm aroma, maar is iets subtieler van smaak dan nootmuskaat.

     

    25-04-2006 om 20:28 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koteletten met mosterd en honing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een perfecte harmonie van hartig en zoet. Lekker met een wintermix van krulsla, veldsla, witloof..,

     

    Voor 4 personen:
    Leg in een grote braadschaal 4 varkenkoteletten met daarop 2 aardappelen in plakjes, 1 pastinaak in stukken en 2 peren in partjes.
    Vermeng 2 eetlepels mosterd met 2 eetlepels vloei­bare honing. Schep over het vlees en de groenten.
     Zet 40 tot 45 minuten in een op 180° C voorverwarm­de oven.
    Serveer met een groene salade.

     

    23-04-2006 om 14:21 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish coffee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 kopjes koffie- 4 glazen whisky- 4 soeplepels- slagroom- 4 soeplepels suiker

     

    - Warm voorzichtig de whisky op met de suiker en giet hem in 4 glazen.

    - Giet daarop zachtjes de koffie en daarna de opgeklopte room.

    - Heet opdienen.

     

    23-04-2006 om 14:16 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessengelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    300 g gemengde bessen (aardbeien, aalbessen, blauwe bessen...)-1 zakje gelatinepoeder- 2 dl grenadine (of andere fruit- of muntsiroop)

     

    1. Los het gelatine poeder op in 1 dl warm water. Voeg er 2 dl mineraalwater en de grenadine aan toe. Roer goed glad.

    2. Verdeel de bessen over champagneglazen of andere mooie, hoge glazen. Schenk er de gelei over. Zet in de koelkast om op te stijven.

     

    23-04-2006 om 14:09 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs met ham, witloof en witbier

    Voor 4 personen: .

    4 pladijsfilets van 100 g -4 stronkjes Witloof -2 fijne plakjes Gandaham, in reepjes- 100 g gemalen Passendaelekaas -100 g broodkruim

    50 g gehakte bieslook- gladde peterselie- fijne suiker- peper en zout

    voor de saus:

    2 sjalotjes-1 flesje witbier van hoegaarden- 2 dl room- 200 g boter- verse tijm

     

    Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat.

    Bestrooi ze met het broodkruim en de gemalen kaas. Zet 10 minuten in een op

    200°C voorverwarmde oven. Bak het fijngesneden witloof kort in boter. Kruid en breng op smaak met een mespunt suiker. Vermeng de ham en de bieslook. Stoof de gesnipperde sjalot aan in een nootje boter, met een takje tijm. Blus met het bier en laat tot 1/5 inkoken. Doe er de room bij.Laat tot de helft inkoken. Werk op met vlokjes ijskoude boter en kruid naar smaak bij met peper en zout

    Schenk de saus door een puntzeef.

    Schik de visfilets op het witloof en lepel er de boter biersaus over.

    Werk af met peterselie en serveer.

    23-04-2006 om 14:05 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met pistaches

    Snipper 2 rode uien. Hak 80 g (ongezouten) pistaches grof. Snij 400 g aardappelen in blokjes. Vermeng noten, aardappelen en uien met 5 cl olijfolie. Kruid met peper uit de molen. Verdeel het mengsel over 4 grote vellen bakpapier. Vouw dicht. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 210° C. Open de papillottes en laat nog 5 minuten bijkleuren onder de grill.

    23-04-2006 om 11:46 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met lamsvlees en gekonfijte citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:
    Voorbereiding:

    15 minuten'

    Bereiding: 75 minuten

    1.5 kg lamsvlees (halsstuk, in stukken)- 3 gekonfijte citroenen- 2 uien- 1 Kg peultjes (of sperziebonen)- 3 eetlepels olijfolie- 1 dl vleesbouillon - 1 theelepel gemberpoeder– 1  mespunt kurkuma- 1 kruidentuiltje(van verse gladde peterselie of  koriander peper en zout 

    Snij de uien in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout, de gember en de kurkuma. Verhit de olie. Bak het vlees kort rondom aan op een hevig vuur. Voeg er ge uiringen aan toe. Bak nog een paar minuten. Voeg er het kruiden tuiltje en de bouillon aan toe. Dek af en,laat ongeveer 1 tot 1 1/2 uur op een héél zacht vuur (of in een oven op 150°C) stoven. Controleer geregeld of er nog genoeg vloeistof in de pan is. Doe er eventueel nog een kopje bouillon bij. Blancheer de peultjes(of de sperziebonen) 3 minuten in ,gezouten water: Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Snij de gekonfijte citroenen in partjes. Doe de groenten en de citroenen bij het vlees. Laat, zonder deksel, nog 10 minuten goed doorwarmen. Neem het kruidentuiltje weg.

    Serveer goed heet.

    Lekker met rijst of couscous.

    22-04-2006 om 17:18 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoest met Provençaalse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enegieshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs