This blog may not be used by others than myself. So if you try to put in some advertisement for goods, pills of other stuff on this blog, by using the reactingbutton or otherwise, your writings will be rejected and removed by the bloghost.
Beoordeel dit blog
31-12-2012
oud en nieuw
Het is oud jaarsdag.....
We proberen het jaar met een lach te verlaten...
Daarom op de valreep nog een paar mopjes:
Hoe viert men tijdens de crisis oudejaarsavond?
Men loopt rond de tafel tot hij dronken is en hij gaat naar bed.
Het is de Belgische douane opgevallen dat er een Hollander bijzonder vaak op de fiets de grens overgaat, met achterop een pakje. En ze houden de man aan. De Douane: "Hebt ge iets aan te geven?" De Hollander: " zegt Nee hoor. De volgende dag komt diezelfde man weer de grens over gefietst, nu met een grote kartonnen doos achterop. De Douane: "Nu zullen we eens zien wat ge smokkelt. Maar de douane kan in de doos niets vinden."" Weer een dag later; de Hollander puffend op zijn fiets, met in zijn aanhanger een grote houten krat met zulke koeieletters ILLEGAAL VUURWERK Nu wordt de Nederlander gearresteerd. De Douane : "Allez, nu is het mooi geweest, ge magt het de rechter uitleggen." Tijdens de strafzitting komt naar voren dat er helemaal NIETS, zelfs geen illegaal vuurwerk, in de houten krat zat. De Douane: "Maar toch hebben we een vermoeden dat ge wat smokkelt." De Hollander: "Okee, ik geef toe, jullie hebben ook wel een beetje gelijk." De Douane: "Wat smokkelt ge dan?" De Hollander: "FIETSEN"
Voor iedereen een heel gelukkig, gezond en fantastisch 2013
Schil de appels en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng in een diep bord de basterdsuiker met kaneel. Haal de appelschijven door het mengsel en laat het even goed intrekken. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng de melk en de eieren erdoor. Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Verwarm de frituurpan,met zonnebloemolie, op 190°C. Indien u geen frituurpan heeft: in een gewone pan de olie verhitten.
Haal een appelschijf door het beslag en leg hem in de frituurpan. Draai de schijf na een tijdje om zodat beide kanten mooi bruin worden. Laat de appelbeignets op keukenpapier uitlekken voor u ze serveert. (Of in een vergiet...)
Tip:
Gebruik in plaats van in schijven gesneden appels eens ananasschijven (vers of uitgelekt uit een blik). Ananas-beignets zijn heerlijk fris en een welkome afwisseling tussen de appelflappen en oliebollen!
Vandaag wederom kerstmuziek, .....maar dan wel heel bijzondere.....Kerstmuziek gemaakt door popmuziekanten die op het eerste gezicht heel weinig met kerstmis te maken hebben.Groepen die we kennen uit de 'Glam-rock"van de jaren '70 van de vorige eeuw
Versier de stroken karton met stickertjes of tekeningetjes die met kerst te maken hebben. Maak gaatjes in beide uiteinden van de stroken. Leg de stroken op elkaar en haal een splitpen door de gaten. Spreid des stroken uit tot een bal en maak een koordje om de splitpen om de bal op te hangen.
2. Kersthanger
Nodig:
Karton
Macaroni
Plaksel
Goudverf
Paperclip
Touwtje
Knip uit karton een cirkel en beplak deze met macaroni. Spuit alles met goudverf en trek een touwtje (of paperclip) door de kersthanger.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Kerst Tags:kerst,kerstwens,kerstknutsel,kidscorner,speciale dagen en data
Dankzij de hulp van de Technische Hogeschool Utrecht kan ik jullie de nieuwe conclusies rondom het wetenschappelijke Kerstman onderzoek mededelen.
1.Voor zover bekend zijn er geen rendiersoorten die kunnen vliegen. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat er nog ca. 300.000 soorten van levende organismen onderzocht en geklassificeerd moeten worden, en alhoewel de meesten daarvan behoren tot de insekten en bacterieën, sluit dit natuurlijk niet geheel uit dat er vliegende rendieren zouden kunnen bestaan, die de Kerstman uitsluitend gezien heeft.
2.Er zijn ca. 2 miljard kinderen op deze wereld (jonger dan 18). Maar aangezien de Kerstman een hekel heeft aan Moslims, Hindoes, Joden en Boeddhisten wordt zijn werklast tot 15% gereduceerd. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn dat dan 378 miljoen kinderen. Bij een optimistisch gemiddelde van 3,5 kind per huis, zijn dat dan 91,8 miljoen huizen. We gaan er hier van uit dat er in elk huis minstens 1 kind te vinden is dat een kado van de Kerstman verdient.
3.De Kerstman kan op Kerstmis 31 uur werken, dankzij de verschillende tijdzones en de rotatie van de aarde, aannemende dat hij van Oost naar West reist (wat mij logisch lijkt voor de Kerstman). Dit resulteert in 822,6 huisbezoeken per seconde. Bij elk westers huis met een oppassend kind heeft de Kerstman dus 1/1000-ste van een seconde om te parkeren, uit de slee te springen, door de schoorsteen te springen, de sokken te vullen, de presentjes onder de kerstboom te leggen, op te eten wat men goedbedoeld heeft gereedgelegd, terug door de schoorsteen naar buiten te gaan, terug op zijn slee stappen en te rijden naar het volgende huis. Aannemende dat die 91,8 miljoen huizen gelijkelijk verdeeld zijn over de aarde (ik weet dat dit niet geheel klopt, maar voor ons wetenschappelijk onderzoek is dit toch voldoende). Dan praten we over 1240 meter per huisbezoek. De totale af te leggen afstand wordt dan 120,8 miljoen kilometer. En dan heb ik nog geen rekening gehouden met eventuele pauzes (om te doen wat we allemaal moeten doen indien we 31 uur zouden werken ) en ook nog geen tijd voor een maaltijd etc. Dit betekent dat de slee van de Kerstman zich moet voortbewegen met een snelheid van 1.040.000 meter per seconde. Dat is dus zo'n 3000 keer sneller dan de geluidssnelheid. En om nu een goede indruk te krijgen: het snelste door de mens gemaakte voertuig dat we kennen, de Ulysses ruimtesonde, beweegt met een armzalige snelheid van 44000 meter per seconde. Daarbij kan een conventioneel rendier maximaal ca. 24 meter per seconde halen.
4.Een ander interessant aspect is het vrachtgewicht. Indien we er van uitgaan dat elk kind minimaal een klein Lego-doosje krijgt dat ca. 1 kg weegt, dan moet de slee 321 miljoen kilo voortsjouwen. En dan hebben we de Kerstman nog niet meegeteld en we weten dat ook die nooit magertjes wordt afgebeeld. Ons conventioneel rendier kan op land hooguit 150 kg trekken. Zelfs indien we aannemen dat we alsnog een bijzonder vliegend rendier vinden (zie 1), dat bv. 10 maal zoveel vracht zou kunnen trekken als ons conventionele rendier, dan nog hebben we niet voldoende aan enkele van die rendieren. Nee, in dat geval hebben we 214.200 van die rendieren nodig. Dit verhoogt het vrachtgewicht nog eens tot zo'n 353.430 ton. En wederom ter oriëntatie, dit is 4 maal het gewicht van het grote cruiseschip The Queen Elizabeth.
5.Onze vracht van 353.430 ton die zich met een snelheid van 1.040.000 meter per seconde beweegt, zal een enorme luchtweerstand ondervinden. Dit zal de rendieren zoveel opwarmen als vergelijkbaar is met een Spaceshuttle die de dampkring binnenkomt. De voorste 2 rendieren moeten een energie van 14,3 quintillion Joule aan energie kunnen verwerken. En dat per seconde. Daar krijg je het toch even benauwd van. Om een lang verhaal kort te houden, deze rendieren zullen spontaan in vlammen opgaan. Vervolgens zullen de volgende rendieren aan de beurt zijn. Het resultaat zal een oorverdovend torpedo effect zijn. Het gehele rendierteam zal in 4,26 duizendste van een seconde verdampt zijn. En in de tussentijd staat onze Kerstman bloot aan versnellingen van zo'n 15.500,06 G. Een 125 KG wegende Kerstman (en dan schatten we hem bespottelijke laag) zal dan tegen de achterkant van de slee gedrukt worden met een kracht van 4.315.015 Nm.
Moraal van dit verhaal: Indien de Kerstman ooit presentjes heeft rondgebracht met Kerstmis, dan is hij nu morsdood. Geheel wetenschappelijk vastgesteld! (wetenschappelijk vastgesteld op de Technische Hogeschool Utrecht)
Heeft u de kerstkaarten al geschreven of stuurt u in verband met de crisis minder kaartjes?In het laatste geval:
Tips om zuinig kerstkaarten te versturen:
Bewaar dit jaar al je dubbele kerstkaarten. Snij de voorkant eraf en verstuur die volgend jaar weer.
Verstuur Freecards (bijv. van bedrijven of uit café's) als kerstkaarten. Teken er eventueel nog een kerstboompje bij. (Of de gratis kaarten van het Leger des Heils)
Plak geen postzegels op de kaarten, maar zegeltjes die je in supermarkten en bij pompstations krijgt. De PTT schijnt dat nauwelijks op te merken.
Plak gewoon helemaal geen postzegels op de kerstkaarten. (de ontvanger is waarschijnlijk wel zo nieuwsgierig dat hij/zij de strafport betaald)
Stuur helemaal geen kaarten. (gebruik computer/social media)
Ga schelden op de PTT die altijd maar weer die kerstkaarten kwijtraakt als mensen vragen waar hun kaart blijft.
De kerstengel en de kerstboom Op kerstavond, een hele tijd geleden, maakte de Kerstman zich klaar voor zijn jaarlijkse klus...... maar er waren ontzettend veel problemen. Vier van de elfen waren ziek en de leerlingelfen produceerden het speelgoed niet zo snel als gewoonlijk het geval was, dus begon de Kerstman toch wel bang te worden dat hij niet op tijd klaar zou zijn. Dan komt zijn vrouw hem ook nog vertellen dat haar moeder op bezoek komt. Hierdoor raakt de Kerstman nog meer gestressed. Wanneer hij de rendieren voor zijn arrenslee spant, ontdekt hij dat drie van hen net een jong moeten baren en twee over het hek gesprongen zijn, Joost mag weten waar ze uithangen. Nog meer stress. Wanneer hij begint met het laden van de slee, breekt een van de planken van de slee af en de zak met speelgoed valt op de grond en het speelgoed vliegt in de rondte. Het spreekt vanzelf dat de Kerstman niet bepaald in zijn beste humeur is. Dan gaat de deurbel en de Kerstman gaat naar de deur en verwacht weer een nieuw probleem. Hij opent de deur en daar staat een klein engeltje met een hele grote kerstboom om de Kerstman op te vrolijken. De engel zegt op liefdevolle toon: "Zalig Kerstfeest Santa. Is het vandaag geen prachtige dag? Ik heb een mooie boom voor u. Is het geen prachtige boom? Waar wilt u hem insteken?" ....................En zo begint de traditie van het engeltje boven op de kerstboom.
Een moeder neemt haar dochter mee naar de dokter en vraagt hem te onderzoeken hoe de buik van haar dochter zo opgezwollen kan zijn. De dokter ziet het eigenlijk meteen al en zegt: "Maar mevrouw, uw dochter is zwanger!" De moeder wordt rood van woede en ze begint te sputteren tegen de dokter dat haar dochter een lief meisje is en nooit haar reputatie te grabbel zou gooien door onveilige seks te hebben. De dokter kijkt stil voor zich uit door het raam. De moeder wordt woedend en schreeuwt: "Hou op met uit het raam te staren! Heb je dan helemaal geen aandacht voor mij?" "O, maar natuurlijk krijgt u de nodige aandacht mevrouw. Alleen de laatste keer dat dit gebeurde verscheen er in het oosten een ster aan de hemel en kwamen er drie wijzen op af. Ik hoopte alleen maar dat ze nu ook zouden komen opdagen om me uit te leggen hoe uw dochter dan wel zwanger geworden is."
De meester geeft natuurkundeles. "Bij hitte zet iets uit, maar bij kou krimpt iets in. Wie kan daar een goed voorbeeld van geven?"
Mark: "De zomervakantie duurt zes weken, maar de kerstvakantie duurt maar veertien dagen, meester!"
Een man wordt beschuldigd van diefstal en moet voor de rechter komen. Rechter: "Hoe komt u aan al die nieuwe kerstspullen?" Verdachte: "Ik heb heel vroeg kerstinkopen gedaan, edelachtbare!" Rechter: "Hoe vroeg dan?" Verdachte: "Een uur voordat de winkel openging!"
Man tot echtgenote: "Wat wil je voor Kerstmis?" Zij: "Een echtscheiding!" Hij: "Heb je niet iets goedkopers? "
De tafeletiquêtteregels in de middeleeuwen luidden als volgt: Zorg in ieder geval dat je handen en nagels schoon zijn; leg niets terug waar je al aangezeten hebt of waar je al van geproefd hebt en krab tijdens het eten niet op je hoofd. Tot dan toe deed iedereen maar wat. Men at met de handen (bestek kennen we pas sinds de zestiende eeuw), boerde en liet scheten aan tafel en veegde de handen af aan het lange haar van een disgenote.
Bij een uitgebreid etentje voorbereid of als je in een restaurant zit, er is altijd wel een moment waarop je denkt: "Hoe zat het ook alweer?" Als je begrijpt hoe de tafel is opgebouwd, kun je je zeker in een restaurant prima redden. Wat fijn dat wij wat fijn besnaarder zijn qua tafelmanieren! Hoewel? Weet jij eigenlijk precies hoe het allemaal hoort aan tafel?Ligt er een duizelingwekkende hoeveelheid bestek naast je bord? Eigenlijk is het supersimpel te onthouden: werk van buiten naar binnen. Dus gebruik voor de eerste gang het buitenste bestek en zo verder.
Je legt het bestek van binnen naar buiten neer. Dus het bestek voor het hoofdgerecht het dichtste bij het onderbord. Voor een uitgebreid diner dek je maximaal vier bestekken in, meer wordt onoverzichtelijk. Messen en lepels liggen rechts, vorken links van het bord. Soeplepel ligt naast de messen. Een oester- of visvork ligt rechts naast de soeplepel. Bovenaan je bord ligt de dessertlepel en -vork. Het broodbordje staat links boven de vorken. Het tafelzilver voor het dessert mag u vlak naast of boven het bord leggen; in dat laatste geval legt u ze van boven naar beneden in de volgorde waarin de gasten ze gaan gebruiken. Fruitbestek komt pas op tafel met de daarvoor bestemde bordjes.
Je waterglas staat precies boven je bord. Links ernaast staat het glas voor rode wijn. Links daar schuinonder staat het witte wijnglas dat iets groter is dan het glas voor rode wijn. Rechts boven het witte wijnglas kan nog een wijnglas staan. Dit is dan bedoeld voor dessertwijn. Soms worden er gedurende het diner vingerkommetjes aangeboden. Pak het kommetje met beide handen aan en zet het links van je neer. Ze zijn bedoeld om de vingers te reinigen na bijvoorbeeld het eten van kip of gevogelte dat bij hoge uizondering met de handen gegeten mag worden. Het eten wordt altijd links van je geserveerd. Soep wordt echter vanaf rechts opgediend.
O ja, en dan nog even dit: GSM's, draadloze telefoons, semafoons en laptops kunnen aan tafel bijzonder storend zijn. In heel wat betere restaurants wordt de klanten trouwens gevraagd ze niet mee in de eetruimte te nemen. Kunt u toch niet zonder, leg uw elektronische navelstreng dan zeker niet op tafel tussen de borden maar houd hem discreet in een binnenzak, handtas of heupgordel. Moet u bellen of wordt u opgebeld, sta dan, na een woord van verontschuldiging, meteen op van de tafel en ga uw elektronisch ding discreet in de hal of de zithoek doen.
Vandaag een bericht uit het restaurantblad "LEKKER"
Een van onze kennissen heeft een restaurant in Hardinxveld-Giessendam. Als jonge jongen werkte hij in de kaasmakerij van mijn man, en nu serveert hij de kaas onder de naam "Bovenkerkse kaas" in zijn restaurant. Een hele eer als hierover in een gerenomeerd blad als de 'LEKKER' geschreven word.
Het artikel:
Hardinxveld Giessendam
Het Gevoel
Kijk, daar worden we nou blij van: ongevraagd komt er een karaf met gekoeld muntwater op tafel, waar verder niet meer over gezeurd wordt, dat is gastvrijheid. En dat is niet het enige verheugde. Met een strakke maar niet onvriendelijke inrichting, gerieflijke stoelen, een enthousiaste jonge bediening en lekker eten, heeft Hardinxveld Giessendam er een juweeltje bij. Zeker; de muziek is niet onze smaak en de akoestiek laat te wensen over. En ja de wijnkaart mag nog wel wat uitgebreider maar we weten ook dat Het Gevoel nog maar een paar jaar oud is en de passie spat er van af. Maïtre Rutger Smits voert samen met chef Ronald de Jongh de regie over deze zaak, waar de mediterrane keuken de gerechten bepaald. Met aantrekkelijke menu's op de kaart is het nog lastig kiezen maar we besluiten toch a la carte te eten. De vitello tonnato wordt op klassieke wijze gepresenteerd en samen met een prachtige rundercarpaccio zetten de twee meteen de goede toon. Ook de filet van Poulet Noir met truffel risotto, tomatensalsa en knoflookschuim is fijn van smaak. De krokante gebakken schelvisfilet gaat samen met groenten tagliatelle en de mollige saffraansaus maakt het gerecht af. De portionering is dik in orde, ook van de desserts. We proeven een selectie kazen die allemaal worden toegelicht, met een aanbeveling voor de Bovenkerkse kaas uit de streek. Daarnaast het dessert van het menu: een krokante tompoes met kersen, creme en ijs. Geslaagd, roepen we in koor. Dit is zo'n zaak waar je voelt dat het goed zit, ook met de potentie om uit te groeien.
Dus zeggen we met volle overtuiging: welkom in de LEKKER!
Een andere stunt was het toen de uitSTALling, het nieuwe buitenterras, van het restaurant geopend werd. Hier werden heel speciale gasten voor uitgenodigd om de opening te verrichten. Ook dit haalde de krant.......en won de terrassen-wedstrijd van het AD.
De speciale gasten die de opening verrichtten.
Tja.....je moet maar op het idee komen om gasten in je restaurant te krijgen...
Welkom op mijn blog. Deze blog start heel traag op. Dit komt door het vele bewegende beeldmatriaal dat er in de loop der jaren op verzameld is.
Voor hen die het geduld hebben om te wachten veel blogplezier op deze blog. En voor hen die niet willen wachten tot de blog zich geladen heeft: Bedankt voor je kortstondige bezoekje!