Gastenboek
 • Lieve avondgroetjes José
 • Midweekgroetjes!
 • Dag Josetje
 • Heel knap verhaal José!
 • Woensdag groetjes van de Geldwolven

  Heerlijke bloemkoolsoep staat klaar


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Springtime  Zomertijd voor het eerst ingevoerd tijdens de eerste wereld oorlog

  De zomertijd is ingevoerd omdat het energie besparend zou zijn. Hierbij redeneert men dat het ’s zomers om 5:00 uur ’s ochtends de zon op komt en het dus al licht is. De meeste mensen slapen dan nog en er wordt dus geen gebruik gemaakt van het licht. Als men de tijd een uur vooruit zet wordt wel gebruik gemaakt van dit uur licht.

  Omdat de meeste mensen gewend zijn ‘s avonds te leven en veelal pas gaan slapen als het donker is, valt er ’s avonds winst te behalen met de Zomertijd. De zon gaat ’s dan avonds een uur later onder, waarbij verlichting dus een uur later aan kan. Hierdoor wordt energie bespaard.

  Er is ook veel kritiek op de zomertijd, zo moeten heel veel dieren die in het ritme van de mens mee gaan erg wennen aan de Zomertijd. Denk aan dieren die ineens een uur eerder eten krijgen of een uur eerder uitgelaten worden. Daarnaast wordt er getwijfeld aan het argument van energie besparing. Als het ’s avonds een uur langer licht is wordt er ook meer auto gereden, wat weer meer energie verbruikt.

  Er gaan in verschillende landen ideeën op om de Zomertijd als standaard tijd te gaan voeren, waardoor de Wintertijd dus niet meer gebruikt wordt. In de landen Ijsland, Rusland en Wit Rusland is dit zelfs gedaan.


  » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candeleigt  Het verhaal van Moyo de baby-olifant die werd gered maakt je dag helemaal goed!

  Olifantje Moyo had het de eerste periode van haar leven niet makkelijk. Het beestje verdronk bijna toen ze een rivier probeerde over te steken. En alsof dat nog niet erg genoeg is, verloor ze ook nog haar kudde uit het oog én werd ze gevangen door een groepje hyena’s.

  Net op tijd kwamen de rangers van Wild Is Life om Moyo te redden. Roxy Danckwerts, oprichter van die dierenopvang, werd opeens ‘moeder’. Want zoals dat gaat bij olifanten blijft zo’n kleine boef maandenlang bij zijn of haar moeder om verzorgd te worden. Sterker nog: Moyo volgt Roxy overal  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente is begonnen  Als het weer mooi wordt

  Kijk nu het word lente
  Alle bloemen beginnen te bloeien
  En de knopjes aan de bomen
  Beginnen ook te komen

  Ik voel het bloed in mijn aderen stromen
  Zou dat nu door de lente komen
  Maar weet je  we moeten niet teveel dromen
  Want april moet nog komen

  En maart roert zijn staart
  En april doet wat hij wil
  Dus er kan nog van alles gebeuren
  Maar we genieten nu van de geuren

  De vogeltjes zijn ook al in de weer
  En vliegen heen en weer
  Om hun nestje te bouwen
  Want vogeltjes gaan ook trouwen

  Het hele leven gaat plots open
  We kijken rond en gaan weer hopen
  Dat het een zomer wordt
  Heel warm en mooi en niet te kort

  Shadow
  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A toch of tenderness


  Lipgloss geeft gevoel van een kus op kattenneus

  Goed nieuws voor de kattenliefhebbers die hun huisdier graag op de neus kussen. Een Japanse webshop heeft een oplossing gevonden om de vieze haren, snot en andere microben uit te sluiten.

  De lipgloss die ze ontwikkelen, geeft je het gevoel dat je een poezenneus zoent. De balsem zal uitkomen in een rollerpack en zal bestaan in drie tinten: roze, oranje en lichtbruin. Hoewel de kleuren verschillen, smaken ze alledrie naar een kommetje met kattenmelk.

  De gloss is verkrijgbaar op de webshop van Felissimo, een keten die gepassioneerd is door al wat de viervoeters betreft. Voor elf dollar (een kleine elf euro) kan je de balsem bestellen. Voorlopig wordt het product enkel in Japan verkocht


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Patricksday


  St. Patrick's Day

  St. Patrick's Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.

  St. Patrick's Day wordt ook groots gevierd in de VS en Australië, landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats, maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.

  In veel landen is een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick's Day vieren; niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen. Er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf 'Irish for the day' verklaren; zo heeft de voormalige burgemeester van New York, Ed Koch, zichzelf eens omgedoopt tot 'Ed 'O Koch' voor Sint Patricius.

  Ook is het een traditie dat de Taoiseach (de Ierse premier) en de President van de Verenigde Staten op St. Patrick's Day overleg met elkaar hebben over de voortgang van het vredesproces in Ierland, en breder over de gevolgen van gebeurtenissen in de wereld.

  St. Patrick's Day is niet alleen verbonden aan de Ierse cultuur, maar is ook een christelijk feest dat door de Katholieke kerk, de Ierse Kerk en andere Anglicaanse Kerken gevierd wordt. Deze feestdag valt bijna altijd in de vastentijd en kan soms in de zogeheten Goede Week vallen. Valt St. Patrick's Day in zo'n week, dan wordt de feestdag verschoven naar de tweede maandag na Pasen.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Patricksday  Wasmachine met functie tegen curryvlekken gelanceerd in India

  Bij BBC News claimt Panasonic dat ze twee jaar onderzoek hebben gevoerd naar de typische samenstelling van een Indiase curry. Vervolgens zouden ze gekeken hebben naar de omstandigheden, zoals watertemperatuur, waarbij de vlek het best oplost. De resultaten daarvan zitten nu vervat in een wasmachine die voor de Indiase markt bestemd is.

  Er hangt wel een iets steviger prijskaartje aan de machine. Indiërs die curryvlekken willen verwijderen, zullen 22.000 roepie (310 euro) moeten neertellen. Dat is 10% meer dan de doorsnee marktprijzen


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm lucky  Dit is een inspirerend verhaaltje. Een verhaaltje over een steen

  De Steen

  Een oude wijze vrouw trok door de bergen toen ze plots een steen vond in een beekje. De steen viel meteen op. Hij glom. Hij glinsterde. Het was een waardevolle steen, dat zag de vrouw direct.

  De volgende dag ontmoette ze een andere reiziger. Een jongeman van een jaar of 20. De jongen had honger. “Ik heb niet veel eten meer. Maar ik deel mijn laatste boterham met je”, zei de vrouw en ze opende haar tas. De jongen zag de steen in de tas. “Mag ik die steen niet hebben?”, vroeg hij schaamteloos. De vrouw twijfelde geen moment en gaf de steen aan de jongen. En de jongen vervolgde zijn weg.

  Hij was blij als een kind. Zo’n waardevolle steen. Stel je voor wat hij allemaal kon doen met het geld dat hij voor de steen kon krijgen. Hij fantaseerde over mooie huizen. Luxe auto’s. Privéjets. De jongen wist één ding zeker: Deze steen zorgt ervoor dat hij de rest van z’n leven geen geldzorgen zal hebben.

  Maar dan, een paar dagen later, keert de jongen terug bij de vrouw. De vrouw was verrast hem weer te zien. “Ik heb eens nagedacht”, zei de jongen. “Ik weet hoe waardevol deze steen is, maar ik wil hem teruggeven.” De mond van de vrouw viel open. Waarom zou iemand zo’n steen in hemelsnaam terug willen geven? “Maar ik wil er wel iets voor terug”, zei de jongen. “Zeg het maar”, antwoordde de vrouw.

  “Ik hoop dat u mij iets waardevollers kan teruggeven. Waardevoller dan deze glinsterende steen.” Waardevoller dan die steen? Maar die was ongetwijfeld miljoenen waard! De vrouw had niets. Geen geld. Geen eten. Niets. De vrouw keek twijfelend naar de jongen. “Wat ik wil. Is dat wat u in u heeft dat er voor zorgde dat u de steen aan mij gaf.”

  Soms is het niet de welvaart die je hebt die telt, maar dat wat je anderen kan geven.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love song

  Deze prachtige GIFjes hebben een minder leuke betekenis

  De Turkse grafisch designer Said Dagdeviren heeft gefotografeerde wilde dieren gecombineerd met geanimeerde landschappen. En de boodschap is duidelijk: mensen verstoren de natuur en daarmee de natuurlijke habitat van deze dieren.

  cinemagraph-8

  cinemagraph-6

  cinemagraph-5


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butterfly  Wat is het toppunt van blijheid?

  In de gevangenis het liedje zingen 'We gaan nog niet naar huis'


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple passion  Spreekwoord

  Hij heeft de kok horen fluiten, maar weet niet waar de lepel hangt

  Dit klopt natuurlijk niet, weten julie wat het echte spreekwoord is?

  Dit is het goede spreekwoord

  Hij heeft de klok horen luiden maar  weet niet waar de klepel hangt


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black and white  Wortels waren ooit paars

  Wist je dat wortels ooit paars waren?

  De wortel komt van oorsprong uit Azië en de oorspronkelijke kleur van wortels was paars. In de 17de eeuw werd de paarse wortel gekruist met gele wortels, waardoor oranje wortels ontstonden. De paarse wortels werden daarna niet meer gegeten.

  De paarse kleur van de wortels wordt veroorzaakt door de (natuurlijke) kleurstof Anthocyaan. Deze kleurstof komt ook in andere sterk gekleurde planten voor. Anthocyaan wordt ook in verband gebracht met een preventieve werking tegen kanker en hart- en vaatziekten.

  De kleurstof in oranje wortels is het bij veel meer mensen bekende Bètacaroteen en is mede verantwoordelijk voor de opname van vitamine A.

  De verschillen tussen de paarse en de oranje wortel zijn niet heel groot. De paarse wortel is wel zoeter dan de oranje wortel.

  Tegenwoordig is de paarse wortel weer te koop en wordt bijvoorbeeld gebruikt om een recept zoeter te maken of te variëren met kleuren.

  Paarse Wortels


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narella  Zo ben je veilig voor onweer

  De kans dat een bliksem je treft, is niet zo groot. Het overkomt jaarlijks zo’n vijf tot tien Nederlanders. Maar een ontmoeting met een bliksem levert vaak ernstige verwondingen op zoals brandwonden en zenuwschade. Elk jaar overleven één of twee pechvogels het niet.

  Zo voorkom je dat jij het volgende dodelijke slachtoffer wordt.

  1. Ga naar binnen
  Binnenshuis is de veiligste plek. Maar als je geen stevig gebouw in de buurt hebt, kun je je toevlucht ook zoeken in een afgesloten auto.

  2. Niet aanraken
  Bij een inslag in huis zal de stroom een weg zoeken door metalen leidingen, bedrading en stekkers. Raak aangesloten elektrische apparatuur daarom niet aan.

  3. Blijf droog
  Neem geen douche of bad. Water geleidt elektriciteit namelijk prima.

  4. Hurk
  Hoe kleiner je bent hoe beter. Ga nooit liggen. Het contact met de grond moet zo klein mogelijk zijn.

  5. Weg bij water
  Ben je op of in het water? Maak dan dat je zo snel mogelijk op het droge komt.

  6. De tent uit
  Ook een tent is niet veilig. Vooral niet als er metalen stokken in zitten of als hij in de buurt staat van een alleenstaande boom, metalen hek of lichtmast. Is er een auto of een gebouw in de buurt, schuil daar dan.

  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.City nights  Deze burgers zijn net Lego-blokjes

  Ben jij grote fan van Lego? Dan moet je stante pede je koffers pakken en een reis boeken naar de Filipijnen. Daar heeft een restaurant – volledig in thema van het Deense speelgoed – de deuren geopend.

  Zoals je zou verwachten draait het volledige interieur rond het iconische speelgoed. Zo zijn de tafels, lampen en stoelen gemaakt van Lego-blokjes. Bovendien serveren ze ook hamburgers met broodjes in de vorm van de iconische steentjes. Hongerige klanten kunnen kiezen tussen drie kleuren: rood, geel en zwart.

  Initiatiefnemer is Jergs Correa. Hij doopte zijn restaurant Bricks Burgers. “Ik wilde heel graag een restaurant maken voor liefhebbers van Lego. Het is fantastisch om te zien dat de fans er zo van kunnen genieten”, zegt hij.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little moviestar  Is dit de duurste aardbei ooit?

  In een supermarkt in Hongkong kan je de duurste aardbeien ter wereld kopen. Per stuk moet je maar liefst 168 Hongkong dollar (ongeveer 20 euro) neertellen.

  De winkel CitySuper verdedigt zich door te zeggen dat het gaat om een Kotoka-aardbei, een zeldzaam stuk fruit dat met de hand geplukt wordt in Japan. Bovendien is de rode delicatesse ingepakt in een doosje met roze piepschuim.

  Heel wat critici pikken die uitleg niet en lanceerden een online petitie tegen het onnodig verpakken van eten in plastic. Ondertussen hebben al meer dan 8.500 mensen die petitie getekend.  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caresa  Deze puppy heeft een portret van zichzelf op haar oor

  Veel honden hebben bijzondere vlekken, maar deze puppy heeft wel een heel opvallend oortje. Lucy, een hondje dat woonde op de Lollypop Farm, heeft een portret van zichzelf op haar oor staan. En die bijzondere tekening maakt de puppy uit het asiel extra bijzonder.

  In eerste instantie was het niemand opgevallen, totdat iemand op de website foto’s van de puppy zag en het portretje op haar oor opmerkte. “We konden het haast niet geloven toen we eens beter naar de foto keken!”

  Het portret heeft Lucy zeker geholpen, want door de schattige foto’s werd ze snel daarna al geadopteerd.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantie moment


  Je kan nu ook koffie smeren op je boterham

  Ben jij verslingerd aan het zwarte goud, maar heb je geen geduld om zelf filterkoffie te maken? Dan hebben Japanners mogelijk een goede oplossing.

  Het bedrijf Megmilk Snow Brand is op de proppen gekomen met ‘koffieboter’. De uitvinding kreeg de naam ‘Snow Brand Coffee Soft’. Volgens de makers zit er wel degelijk cafeïne in de spread, maar de exacte hoeveelheid blijft nog een raadsel.

  De toespijs ligt vanaf 1 maart in de rekken van Japanse supermarkten. Je moet er zo’n 230 Japanse yen (omgerekend ongeveer 1,9 euro) voor neertellen. Of het in de toekomst ook bij ons verkrijgbaar is, is nog niet geweten.


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet home  Bulgursalade met geroosterde bloemkool, boerenkool en waterkers

  Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
  – 300gr bulgur
  – Een halve bloemkool
  – Een halve komkommer
  – 300 gr boerenkool
  – 150 gr waterkers
  – Verse munt
  – Bladpeterselie
  – Handvol kappertjes
  – Een halve citroen
  – 2 el currypoeder
  – Zwarte peper
  – Grof zout
  – Olijfolie

  Zo maak je het

  1. Breek de bloemkool in roosjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met zwarte peper, grof zout en wat currypoeder. Laat de bloemkool een half uurtje roosteren in de oven op 220 graden, of tot de roosjes licht gekleurd zijn.

  2. Ondertussen kook je de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Spoel meteen af onder koud water om het garingsproces te stoppen. Doe de bulgur in een grote kom.

  3. Snij de komkommer in kleine stukjes, verwijder de zaadjes en eventueel de schil. Spoel de boerenkool en de waterkers onder koud stromend water. Pluk wat blaadjes munt en peterselie en scheur ze met je handen in grove stukken.

  4. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder de bulgur. Breng op smaak met citroensap, een handvol kappertjes, wat extra olijfolie en peper en zout naar smaak.  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catch the flower  Kan jij op deze foto de kat spotten?


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happiness  Deze kippen hebben een pikzwarte gothiclook

  Wist je dat er kippen bestaan die volledig zwart zijn? Niet alleen de veren, maar ook de huid, ogen, snavel, tong, en poten zijn zo donker als de nacht.

  Het kippenras heet Ayam Cemani en komt oorspronkelijk uit Indonesië. Omdat het bloed van het dier ook zeer donker gekleurd is, geloven heel wat Indonesiërs dat de kip voor geluk en voorspoed zorgt. In feite wordt de kleur wordt veroorzaakt door een genetische mutatie, fibromelanosis genaamd, die de verspreiding van zwarte pigment cellen bevordert.


  Buiten Indonesië is er nog minstens een fokkerij die de zeldzame vogels verkoopt: Greenfire Farms uit Florida. De boerderij beschrijft de kip als “de Lamborghini van de vogels” en verkoopt de dieren voor meer dan 1.000 dollar (omgerekend ongeveer 927 euro).


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My sweet valentine

  Wist je dat.. Chinese ouders hun vierling nummerden?

  Het is heel erg praktisch, maar ook wel een beetje vreemd. Toen de zesjarige vierling naar school ging wilden de ouders het de leerkrachten makkelijker maken. Daarom schoren ze hun hoofden kaal, met uitzondering van strookjes haar die nummers vormen.

  De moeder Tan Chaoyun begreep wel dat mensen er moeite mee zouden kunnen krijgen. Hoewel ze voor haar allemaal uniek zijn, kan zelfs haar man soms zijn eigen kinderen soms niet goed uit elkaar houden. Hij geeft dan de ene straf voor iets wat de ander gedaan heeft.Vandaar dat ze dus genummerd zijn in hun haar, op volgorde van wie als eerst geboren was.

  Als men denkt aan de neefjes van Donald Duck kan men Kwik, Kwek en Kwak ook herkennen aan de kleur van hun petjes. Dus dat onderscheidende vermogen speelt bij meer meerlingen een rol.

  De ouders van de vierling uit Shenzen mogen zich overigens wel gelukkig rekenen met vier kinderen zonder een boete te krijgen in een land waar een politiek van maximaal één kind per echtpaar bestaat.
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I want you

  Deze vis-oogmaskers zijn wat je vermoeide ogen nodig hebben

  Heb je een stresserende dag achter de rug? Dan zijn deze vis-oogmaskers misschien net wat je nodig hebt.

  De hebbedingetjes zijn gemaakt van biokatoen en gevuld met biologische vlas-zaden en bio-lavendel. Je kan de kussentjes opwarmen of koelen, naargelang de noden van het moment. En zeg nu zelf, soms heb je na een lange dag gewoon een koele vis op je gezicht nodig.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hearts


  Hebben! Er bestaat een toaster voor spek

  Een spiegelei, geroosterd brood en krokante reepjes spek: dit trio is het ideale zondags ontbijt als je het ons vraagt. En dankzij een nieuw keukentoestel wordt het bereiden van deze heerlijke maaltijd nog gemakkelijker.

  Het apparaat kreeg de naam Bacon Express en is eigenlijk een soort broodrooster voor bacon. Per keer dat je het toestel gebruikt, kan je zo’n zes reepjes spek bakken.

  De makers van deze uitvinding, Nostalgia Electronics, maken zich sterk dat je bacon knapperig op je bord eindigt. Daarnaast beweren ze dat het vet tijdens het bakken naar beneden druipt, waardoor de lekkernij een tikkeltje gezonder is dan als je het in een pan zou bakken.  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live  Blauwe noedelsoep

  In Japan hebben ze weer iets nieuw bedacht: smurfblauwe noedelsoep. Erg smakelijk ziet het er niet uit, maar het is wel een regelrechte hit.

  We weten niet precies wat het is, maar het woord ‘unicorn’ lijkt een magische uitwerking te hebben. Combineer het met macarons of caffé latte en je scoort gegarandeerd op sociale media. Deze keer kwam het restaurant Kipposhi uit Tokio op het idee om knalblauwe noedelsoep op de menukaart te zetten en de maaltijd ‘Unicorn ramen’ te noemen.

  De blauwe kleur komt van algen, die je energiepeil opkrikken. Daarnaast bestaat de bouillon ook uit ei en gebraden kip  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asian beauty

  Oud worden in deze tijd.

  Het is gewoon niet voor te stellen,
  Je moet met een mobieltje bellen,
  Je kunt er ook een tekst op lezen
  Je moet altijd bereikbaar wezen
  En dat kan dus niet gewoon
  Met een vaste telefoon.

  Wil je een treinkaartje kopen,
  Nee, niet naar de balie lopen,
  Daar is niemand meer te zien,
  je kaartje komt uit een machien.
  Je moet dan overal op drukken
  in de hoop dat het zal lukken.
  Pure zenuwsloperij,
  achter jou zie je een rij
  kwaad en tandenknarsend staan,
  want de trein komt er al aan.

  Bij de bank wordt er geen geld
  netjes voor je uitgeteld.
  Want dat is tegen de cultuur,
  nee je geld komt uit de muur.
  Als je maar de code kent,
  anders krijg je nóg geen cent.
  Om je nog meer te plezieren,
  mag je internetbankieren
  Allemaal voor jouw gemak,
  alles onder eigen dak.
  Niemand die er ooit om vroeg:
  blijkbaar is het nooit genoeg.

  Man, man, man wat een geploeter,
  alles moet met een computer
  Anders doe je echt niet mee.
  Op www en punt be

  vind je alle informatie,
  wie behoed je voor frustratie?
  Als dat ding het dan niet doet,
  dan word je toch niet goed.
  Maar dan roept men dat je boft,
  je hebt immers Microsoft.

  Ach, je gaat er onderdoor,
  je raakt gewoonweg buiten spoor.
  Nee het is geen kleinigheid,
  oud worden in deze tijd.


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharlimir  Haarborstel schoonmaken: hoe en waarom?

  Net als alle schoonheidsproducten worden ook haarborstels vuil als ze vaak gebruikt worden. Regelmatig reinigen is de boodschap.

  Een borstel kan een broeihaard worden van stofmijt, dode huidcellen en oliën. Dit zou in het ergste geval infecties kunnen veroorzaken. Af en toe je borstel schoonmaken is dus geen slecht idee.

  Plastieken borstel

  Maandelijks grondig kuisen in warm water met een beetje reinigende of zachte shampoo.

  Paddle brush (foto)

  Volg de gebruiksaanwijzingen van de borstel, of was hem om de twee maanden.

  Houten borstel

  Om het hout niet te beschadigen, is even onder de kraan houden voldoende.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raeka  Vet! Zo zouden onze eurobiljetten er ook uit kunnen zien

  Laten we eerlijk zijn, onze Eurobiljetten kun je nou niet bepaald het mooiste briefgeld van de wereld noemen. En zo dacht de Hongaarse student grafische vormgeving Barbara Bernat er waarschijnlijk ook over. Dus besloot ze zelf maar een aantal Eurobiljetten te illustreren. En ja, wij pleiten voor het vervangen van ons huidige briefgeld voor deze prachtige biljetten!  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My compass  Pancakes met kaneel
  • 200 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram maïsmeel (maïzena)
  • 50 gram bloemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • Een halve tl zout
  • 2 a 3 glazen volle melk
  • 3 tl ongezouten boter
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 el bruine rum
  • 3 grote eieren
  • 200 ml volle room
  • Blauwe bessen

  Zo maak je het

  1. Meng de bloem, de kristalsuiker, de maïzena, het bakpoeder, de helft van het kaneelpoeder en het zout in een ruime kom. In een andere kom klop je de melk, de boter (gesmolten), de vanillesuiker en de eieren door elkaar. Giet het melk-mengsel bij het bloem-mengsel en roer tot je een glad beslag krijgt. Bedek de kom met een keukenhanddoek en laat een kwartiertje rusten op kamertemperatuur.
  2. Ondertussen kan je de slagroom maken. Klop de (koude !) room met de bloemsuiker en de rum op tot je de kom ondersteboven kan houden en er niks uitvalt. Stop wel op tijd met kloppen, anders krijg je zoete boter met een rumsmaakje.
  3. Bak de pancakes in een ingevette, voorverwarmde koekenpan. Een eetlepel beslag volstaat per pancake. Laat ze zo’n halve minuut bakken en draai ze dan om. Wanneer je klaar bent met bakken, schik je ze op een bord. Werk af met de rest van het kaneelpoeder, wat extra bloemsuiker en een handvol blauwe bessen. Het beslag kan je een dag of twee in de koelkast bewaren.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter

  Hond riskeert zijn leven om bij geblesseerde maatje te blijven

  ‘Hondstrouw’ is niet voor niets een uitdrukking. Dat de beestjes niet enkel loyaal zijn aan hun baasjes, maar ook aan elkaar heeft een duo in Oekraïne bewezen.

  Dierenreddingsdiensten in Oekraïne hebben onlangs een opmerkelijk oproep ontvangen. Twee honden lagen al enkele dagen middenin een treinspoor. “Toen we arriveerden, zagen we dat het vrouwtje geblesseerd was en zich niet meer kon bewegen”, vertelt Dennis Malafejev, één van de redders.

  Hoewel de teef in een treinspoor lag en het vroor, week de mannetjeshond niet van haar zijde. Wanneer de reddingswerkers op de scène aankwamen, zagen ze net hoe een trein arriveerde. In plaats van zijn maatje te verlaten, legde het mannetje zich naast het vrouwtje

  De trein denderde over het stel, dat ongedeerd bleef. Volgens een omstaander lagen de twee honden zo al twee dagen op het spoor. De reddingswerkers slaagden erin om de dieren uit de benarde situatie te halen. Wonder boven wonder waren ze er niet al te slecht aan toe. Na enkele dagen, vonden de organisatie de baasjes van het paar zelfs terug. Eind goed, al goed..


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter moments
  Dit is het huis waar Obama straks voor ruim 20.000 euro per maand gaat wonen

  In januari vertrekt Obama uit het Witte Huis. Dan heeft hij natuurlijk een nieuw onderkomen nodig. Voorlopig wil het gezin in Washington blijven, zodat jongste dochter Sasha haar middelbare school kan afmaken.

  Volgens Politico zal de familie Obama verhuizen naar de dure wijk Kalorama, waar ook Hillary Clinton een huis heeft en ooit voormalig president Woodrow Wilson woonde.

  Naar verluidt zouden de Obama’s dit optrekje huren voor ruim 20.000 euro per maand. De villa heeft 9 slaapkamers en 8 badkamers en kost zo’n 6,5 miljoen euro.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter polar  Aardappel-tomatensoep met spek

  Ingrediënten

  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g dun spek
  • 400 g tomaten (in blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 preiwit
  • 4 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

   Recept

   • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm.
   • Snijd het preiwit in ringen van 1 cm en het spek in reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en voeg het spek, de aardappelen, de preiringen en de fijngehakte knoflook toe. Bak alles gedurende 5 minuten.
   • Doe er de bouillon en de tomaten bij. Roer en breng op smaak met peper en zout. Laat alles 20 minuten koken op een zacht vuur.
   • Mix de helft van de soep. Giet die bij de andere soep.
   • Verdeel de aardappel-tomatensoep over 4 borden en werk af met de basilicumblaadjes.


  » Reageer (25)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!