Gastenboek
 • kom zomaar even langs
 • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
 • Een leuke dinsdag!
 • Ik heb de poes gevonden José
 • Goede morgen.

  Heerlijke bloemkoolsoep staat klaar

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catch the flower  Kan jij op deze foto de kat spotten?


  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Wanneer stenen worden omgetoverd tot realistische dieren

  Op straat zie je genoeg steentjes liggen, maar is het jou ooit opgevallen dat er leven in de stenen zit? Nee, natuurlijk geen echt leven, maar denkbeeldige levens. En uit dit denkbeeldige leven is veel te halen. Steenkunstenares Akie Nakata weet dat als geen ander en tovert vele stenen die ze tegenkomt om tot de dieren die ze hierin ziet. Sterker nog: voor haar zijn stenen echt niet alleen maar stenen die op dieren lijken…

  Op Bored Panda zegt Akie: ‘Voor mij zijn stenen niet zomaar simpele voorwerpen om op te schilderen. Tussen al de vele steentjes langs de rivieroever, ziet mijn oog meteen een steen dat op een dier lijkt. Wanneer ik zo’n steen dan vind, dan voelt het alsof die steen mij ook heeft gevonden.’ Stenen hebben naar Akie’s mening hun eigen bedoelingen en ze beschouwt haar ontmoeting met ‘hen’ als signalen dat de stenen haar toelaten om ze te schilderen
  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happiness  Deze kippen hebben een pikzwarte gothiclook

  Wist je dat er kippen bestaan die volledig zwart zijn? Niet alleen de veren, maar ook de huid, ogen, snavel, tong, en poten zijn zo donker als de nacht.

  Het kippenras heet Ayam Cemani en komt oorspronkelijk uit Indonesië. Omdat het bloed van het dier ook zeer donker gekleurd is, geloven heel wat Indonesiërs dat de kip voor geluk en voorspoed zorgt. In feite wordt de kleur wordt veroorzaakt door een genetische mutatie, fibromelanosis genaamd, die de verspreiding van zwarte pigment cellen bevordert.


  Buiten Indonesië is er nog minstens een fokkerij die de zeldzame vogels verkoopt: Greenfire Farms uit Florida. De boerderij beschrijft de kip als “de Lamborghini van de vogels” en verkoopt de dieren voor meer dan 1.000 dollar (omgerekend ongeveer 927 euro).


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My sweet Valentine  Paar leuke Valentijns weetjes


  Valentijn in de Middeleeuwen

  In de Middeleeuwen trokken mannen en vrouwen een naam uit een bokaal om te weten wie hun Valentijn zou zijn. Ze droegen deze namen vervolgens één week lang op hun mouwen. In het Engels bestaat er nog altijd een uitdrukking – ‘to wear your heart on your sleeve’. Het betekent dat het voor andere mensen gemakkelijk is te weten hoe jij je voelt. In de Middeleeuwen aten vrouwen ook bizar eten op Valentijn omdat ze geloofden dat ze dan zouden dromen over hun toekomstige echtgenoot.

  Valentijn in Verona

  De Italiaanse stad Verona, waar de geliefden Romeo & Juliet leefden in het gelijknamige verhaal van William Shakespeare, ontvangt ieder jaar op Valentijnsdag meer dan duizend brieven die geadresseerd zijn aan Juliet.

  Valentijn vogels

  Een oud bijgeloof beweert dat het soort vogel dat je te zien krijgt op Valentijnsdag de persoonlijkheid van je toekomstige echtgenoot voorspelt.

  • Spreeuw: een arme man
  • Distelvink: een miljonair
  • Merel: een priester of geestelijke man
  • Kruisbek: een twistzieke man
  • Roodborstje: een man die de misdaad bestrijdt
  • Uil: geen man; je zult een oude vrijster worden

   Valentijn appels

   Wil je weten hoeveel kinderen je zult krijgen, dan kan je een appel in twee snijden. Het aantal zaadjes in het midden van de appel staat voor het aantal kinderen dat jij en je echtgenoot zullen hebben. Ook indien je niet kunt kiezen tussen verschillende huwelijkspartners, kan een appel nuttig blijken. Draai aan het steeltje van de appel en spreek bij elke draai de naam van een mogelijke huwelijkspartner uit. De naam die je zegt op het moment dat het steeltje valt, is de naam van je toekomstige echtgenoot. Heb je op Valentijnsdag geen appels in huis, dan kan een krant, de radio of de TV nog altijd een oplossing bieden. De eerste naam die je op Valentijn in de krant leest of op tv of op de radio hoort, is de naam van je toekomstige echtgenoot.

   Valentijn kaarten en gedichten

   Valentijn kaarten deden hun intrede in de achtiende eeuw. Ze werden gebruikt als vervanging voor handgeschreven liefdesbrieven en gedichten. Kerstmis blijft nog steeds het feest waarvoor de meeste kaarten worden verstuurd, maar Valentijnsdag staat toch op een mooie tweede plaats. Dit komt omdat niet alleen geliefden en echtparen Valentijn kaarten krijgen, maar ook familieleden, leraren, klasgenootjes en huisdieren.


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My sweet valentine

  Wist je dat.. Chinese ouders hun vierling nummerden?

  Het is heel erg praktisch, maar ook wel een beetje vreemd. Toen de zesjarige vierling naar school ging wilden de ouders het de leerkrachten makkelijker maken. Daarom schoren ze hun hoofden kaal, met uitzondering van strookjes haar die nummers vormen.

  De moeder Tan Chaoyun begreep wel dat mensen er moeite mee zouden kunnen krijgen. Hoewel ze voor haar allemaal uniek zijn, kan zelfs haar man soms zijn eigen kinderen soms niet goed uit elkaar houden. Hij geeft dan de ene straf voor iets wat de ander gedaan heeft.Vandaar dat ze dus genummerd zijn in hun haar, op volgorde van wie als eerst geboren was.

  Als men denkt aan de neefjes van Donald Duck kan men Kwik, Kwek en Kwak ook herkennen aan de kleur van hun petjes. Dus dat onderscheidende vermogen speelt bij meer meerlingen een rol.

  De ouders van de vierling uit Shenzen mogen zich overigens wel gelukkig rekenen met vier kinderen zonder een boete te krijgen in een land waar een politiek van maximaal één kind per echtpaar bestaat.
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I want you

  Deze vis-oogmaskers zijn wat je vermoeide ogen nodig hebben

  Heb je een stresserende dag achter de rug? Dan zijn deze vis-oogmaskers misschien net wat je nodig hebt.

  De hebbedingetjes zijn gemaakt van biokatoen en gevuld met biologische vlas-zaden en bio-lavendel. Je kan de kussentjes opwarmen of koelen, naargelang de noden van het moment. En zeg nu zelf, soms heb je na een lange dag gewoon een koele vis op je gezicht nodig.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love

  Geloof het of niet, maar dit zijn koekjes

  Het lijken misschien net kleine opgemaakte borden met eten dat speciaal gemaakt is voor kleine maagjes, maar zou je ons geloven als we zeggen dat het koekjes zijn? Want dat zijn het dus wel. Ze zijn gemaakt door de Japanse bakker Masako die ieder koekje eruit laat zien als een maaltijd die uit de keuken van je poppenhuis komt. Sushi’s, noodles, curry, taartjes… je kunt het zo gek niet bedenken, of Masako maakt er te gekke koekjes van!  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hearts


  Hebben! Er bestaat een toaster voor spek

  Een spiegelei, geroosterd brood en krokante reepjes spek: dit trio is het ideale zondags ontbijt als je het ons vraagt. En dankzij een nieuw keukentoestel wordt het bereiden van deze heerlijke maaltijd nog gemakkelijker.

  Het apparaat kreeg de naam Bacon Express en is eigenlijk een soort broodrooster voor bacon. Per keer dat je het toestel gebruikt, kan je zo’n zes reepjes spek bakken.

  De makers van deze uitvinding, Nostalgia Electronics, maken zich sterk dat je bacon knapperig op je bord eindigt. Daarnaast beweren ze dat het vet tijdens het bakken naar beneden druipt, waardoor de lekkernij een tikkeltje gezonder is dan als je het in een pan zou bakken.  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live  Blauwe noedelsoep

  In Japan hebben ze weer iets nieuw bedacht: smurfblauwe noedelsoep. Erg smakelijk ziet het er niet uit, maar het is wel een regelrechte hit.

  We weten niet precies wat het is, maar het woord ‘unicorn’ lijkt een magische uitwerking te hebben. Combineer het met macarons of caffé latte en je scoort gegarandeerd op sociale media. Deze keer kwam het restaurant Kipposhi uit Tokio op het idee om knalblauwe noedelsoep op de menukaart te zetten en de maaltijd ‘Unicorn ramen’ te noemen.

  De blauwe kleur komt van algen, die je energiepeil opkrikken. Daarnaast bestaat de bouillon ook uit ei en gebraden kip  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asian beauty

  Oud worden in deze tijd.

  Het is gewoon niet voor te stellen,
  Je moet met een mobieltje bellen,
  Je kunt er ook een tekst op lezen
  Je moet altijd bereikbaar wezen
  En dat kan dus niet gewoon
  Met een vaste telefoon.

  Wil je een treinkaartje kopen,
  Nee, niet naar de balie lopen,
  Daar is niemand meer te zien,
  je kaartje komt uit een machien.
  Je moet dan overal op drukken
  in de hoop dat het zal lukken.
  Pure zenuwsloperij,
  achter jou zie je een rij
  kwaad en tandenknarsend staan,
  want de trein komt er al aan.

  Bij de bank wordt er geen geld
  netjes voor je uitgeteld.
  Want dat is tegen de cultuur,
  nee je geld komt uit de muur.
  Als je maar de code kent,
  anders krijg je nóg geen cent.
  Om je nog meer te plezieren,
  mag je internetbankieren
  Allemaal voor jouw gemak,
  alles onder eigen dak.
  Niemand die er ooit om vroeg:
  blijkbaar is het nooit genoeg.

  Man, man, man wat een geploeter,
  alles moet met een computer
  Anders doe je echt niet mee.
  Op www en punt be

  vind je alle informatie,
  wie behoed je voor frustratie?
  Als dat ding het dan niet doet,
  dan word je toch niet goed.
  Maar dan roept men dat je boft,
  je hebt immers Microsoft.

  Ach, je gaat er onderdoor,
  je raakt gewoonweg buiten spoor.
  Nee het is geen kleinigheid,
  oud worden in deze tijd.


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharlimir  Haarborstel schoonmaken: hoe en waarom?

  Net als alle schoonheidsproducten worden ook haarborstels vuil als ze vaak gebruikt worden. Regelmatig reinigen is de boodschap.

  Een borstel kan een broeihaard worden van stofmijt, dode huidcellen en oliën. Dit zou in het ergste geval infecties kunnen veroorzaken. Af en toe je borstel schoonmaken is dus geen slecht idee.

  Plastieken borstel

  Maandelijks grondig kuisen in warm water met een beetje reinigende of zachte shampoo.

  Paddle brush (foto)

  Volg de gebruiksaanwijzingen van de borstel, of was hem om de twee maanden.

  Houten borstel

  Om het hout niet te beschadigen, is even onder de kraan houden voldoende.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raeka  Vet! Zo zouden onze eurobiljetten er ook uit kunnen zien

  Laten we eerlijk zijn, onze Eurobiljetten kun je nou niet bepaald het mooiste briefgeld van de wereld noemen. En zo dacht de Hongaarse student grafische vormgeving Barbara Bernat er waarschijnlijk ook over. Dus besloot ze zelf maar een aantal Eurobiljetten te illustreren. En ja, wij pleiten voor het vervangen van ons huidige briefgeld voor deze prachtige biljetten!  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calm after the storm  De opwinding over suiker is sterk overdreven

  “Er is niks giftigs aan suiker, integendeel: ons lichaam heeft de stof nodig. Suiker wordt in de maag en darmen opgeknipt en komt als glucose en fructose in het bloed terecht. Fructose wordt ook grotendeels omgezet in glucose, dat brandstof levert aan de cellen. Onze hersenen kunnen niet zonder. Er is maar één ziekte die rechtstreeks door suiker wordt veroorzaakt en dat is tandbederf.” In de Volkskrant rekenen wetenschappers af met de plotselinge haat tegen suiker. We zouden er dood aan gaan. En zeker toegevoegde suiker moet het ontgelden. Wat dat laatste betreft: onzin. “De darmcellen die de opgeknipte onderdelen van suiker opnemen, hebben geen oogjes, zegt hoogleraar Fred Brouns. Het enige wat je niet moet doen is en veel suiker eten en veel vet veel ander voedsel. Dat is niet goed. Maar dat is ook geen nieuws.

  We voorkomen geen ziekten door de focus alleen op suiker te leggen, aldus Brouns. De cijfers geven hem gelijk: de consumptie van suiker is in Nederland al jaren stabiel maar het aantal mensen met obesitas blijft stijgen. De hype slaat dus nergens op
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silver ball  Gebruikte theezakjes? Niet weggooien

  Gebruikte theezakjes kun je voor allerlei kwaaltjes en verwondingen gebruiken. Heb je last van jeukende muggenbulten? Wrijf een theezakje over de beet en de jeuk zal snel verdwijnen!

  Je kan theezakjes ook gebruiken om verbrande huid te verkoelen of zwelling bij een kneuzing tegen te gaan. Houdt spimelweg een nat theezakje tegen de zere plek en dit zal de pijn verlichten en helpen tegen uitdroging van de huid. Blauwe plekken kun je ook beperkten door een koud nat theezakje tegen de plek te houden vlak nadat je je hebt gestoten. De kou en de tannine zorgen dat kleine bloedvaatje krimpen. Dit voorkomt grote blauwe plekken!

  Heb je je ernstig verbrand of bezeerd ga dan niet experimenteren met theezakjes maar gewoon even langs je huisarts!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My compass  Pancakes met kaneel
  • 200 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram maïsmeel (maïzena)
  • 50 gram bloemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • Een halve tl zout
  • 2 a 3 glazen volle melk
  • 3 tl ongezouten boter
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 el bruine rum
  • 3 grote eieren
  • 200 ml volle room
  • Blauwe bessen

  Zo maak je het

  1. Meng de bloem, de kristalsuiker, de maïzena, het bakpoeder, de helft van het kaneelpoeder en het zout in een ruime kom. In een andere kom klop je de melk, de boter (gesmolten), de vanillesuiker en de eieren door elkaar. Giet het melk-mengsel bij het bloem-mengsel en roer tot je een glad beslag krijgt. Bedek de kom met een keukenhanddoek en laat een kwartiertje rusten op kamertemperatuur.
  2. Ondertussen kan je de slagroom maken. Klop de (koude !) room met de bloemsuiker en de rum op tot je de kom ondersteboven kan houden en er niks uitvalt. Stop wel op tijd met kloppen, anders krijg je zoete boter met een rumsmaakje.
  3. Bak de pancakes in een ingevette, voorverwarmde koekenpan. Een eetlepel beslag volstaat per pancake. Laat ze zo’n halve minuut bakken en draai ze dan om. Wanneer je klaar bent met bakken, schik je ze op een bord. Werk af met de rest van het kaneelpoeder, wat extra bloemsuiker en een handvol blauwe bessen. Het beslag kan je een dag of twee in de koelkast bewaren.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter  Duiker en haai zijn onwaarschijnlijk vriendenpaar

  Lang niet alle haaien zijn gevaarlijk voor de mens. De dieren hebben een slechte reputatie, maar die is niet altijd terecht. Dat bewijzen twee vrienden in de Australische wateren.

  Rick Anderson is een duikinstructeur in het Australische Port Macquarie. Dankzij zijn beroep komt hij regelmatig in contact met de beestjes in de zee. Zo heeft hij zelfs een vriendschapsband opgebouwd met een haai.

  Anderson heeft de onwaarschijnlijke vriendschap uit de doeken gedaan. Blijkbaar begon het allemaal zeven jaar geleden, toen hij en een groep studenten een aantal jonge haaitjes zagen. Om aan te tonen hoe vriendelijk de roofdieren kunnen zijn, begon Anderson met eentje te spelen.

  “Sindsdien komt de haai elke zomer terug naar hetzelfde gebied en benadert ze me voor een knuffel en wat gekietel. Als ik ze tegenwoordig niet meteen opmerk, tikt ze tegen mijn benen totdat mijn armen open voor een knuffel”, vertelt de duikinstructeur

  Natuurlijk wil deze vriendschap niet zeggen dat elk zeedier zin heeft in een omhelzing. “Het zijn allemaal wilde dieren en zullen het je duidelijk maken als ze geen zin hebben in contact. Bovendien is het mogelijk dat je beschermende lagen van hun huid verwijdert als je ze aanraakt”, waarschuwt Anderson.

  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of swans

  .

  Nieuwe mottensoort vernoemd naar Donald Trump

  Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuwe mottensoort vernoemd naar Donald Trump. De geel-witte schaal van het insect deed de biologen aan de haardracht van de nieuwe president van de VS denken.

  Daarom doopten zij de soort neopalpa donaldtrumpi.

  Het gaat om een mot die aanvankelijk was ondergebracht bij een andere soort maar nu toch een geheel eigen aard blijkt te hebben. Dat werd ontdekt bij onderzoek in het Bohart Museum voor Entomologie in Californië.

  Het is het tweede insect dat Trumps naam draagt. Eerder kreeg een rups vanwege de sterke beharing en de gelijkenis met de coiffure van de miljardair in de digitale volksmond op internet de naam Donald Trump caterpillar of Trumpapillar.
  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter

  Hond riskeert zijn leven om bij geblesseerde maatje te blijven

  ‘Hondstrouw’ is niet voor niets een uitdrukking. Dat de beestjes niet enkel loyaal zijn aan hun baasjes, maar ook aan elkaar heeft een duo in Oekraïne bewezen.

  Dierenreddingsdiensten in Oekraïne hebben onlangs een opmerkelijk oproep ontvangen. Twee honden lagen al enkele dagen middenin een treinspoor. “Toen we arriveerden, zagen we dat het vrouwtje geblesseerd was en zich niet meer kon bewegen”, vertelt Dennis Malafejev, één van de redders.

  Hoewel de teef in een treinspoor lag en het vroor, week de mannetjeshond niet van haar zijde. Wanneer de reddingswerkers op de scène aankwamen, zagen ze net hoe een trein arriveerde. In plaats van zijn maatje te verlaten, legde het mannetje zich naast het vrouwtje

  De trein denderde over het stel, dat ongedeerd bleef. Volgens een omstaander lagen de twee honden zo al twee dagen op het spoor. De reddingswerkers slaagden erin om de dieren uit de benarde situatie te halen. Wonder boven wonder waren ze er niet al te slecht aan toe. Na enkele dagen, vonden de organisatie de baasjes van het paar zelfs terug. Eind goed, al goed..


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter magic  Pizza Hawaii is uitgevonden in Canada

  Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de pizza Hawaii niet op Hawaii uitgevonden, maar in Canada. De uit Griekenland afkomstige kok Sam Panapoulous was in 1962 in zijn resataurant in Ontario de eerste die een pizza met plakjes ananas serveerde.

  Die pizza werd zo populair dat het idee door andere restaurants werd overgenomen en de ‘pizza Hawaii’ zich over de hele wereld verspreidde. De tosti Hawaii kennen we eigenlijk alleen in Europa. Dat gerecht zou bedacht zijn, of in elk geval populair gemaakt, door de Duitse tv-kok Clemens Wilmenrod in de jaren vijftig. De ananas werd toen al met Hawaii in verband gebracht, hoewel hij oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Waarom dan die naam Hawaii? Omdat rond 1900 enkele grote producenten van ananas in blik hun plantages in Hawaii vestigden. Een van hen, Dole Food Company, wist met zijn marketingcampagnes ervoor te zorgen dat iedereen ananas ging associëren met Hawaii.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter moments
  Dit is het huis waar Obama straks voor ruim 20.000 euro per maand gaat wonen

  In januari vertrekt Obama uit het Witte Huis. Dan heeft hij natuurlijk een nieuw onderkomen nodig. Voorlopig wil het gezin in Washington blijven, zodat jongste dochter Sasha haar middelbare school kan afmaken.

  Volgens Politico zal de familie Obama verhuizen naar de dure wijk Kalorama, waar ook Hillary Clinton een huis heeft en ooit voormalig president Woodrow Wilson woonde.

  Naar verluidt zouden de Obama’s dit optrekje huren voor ruim 20.000 euro per maand. De villa heeft 9 slaapkamers en 8 badkamers en kost zo’n 6,5 miljoen euro.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter memory
  Deze 391 jaar oude Bonsai overleefde de atoombom op Hiroshima en groeit nog steeds

  Dat de natuur ouder is dan de mens is geen verrassing, maar dat een klein Bonsai boompje al 391 jaar groeit en zelfs de atoombom op Hiroshima heeft overleefd is werkelijk bijzonder!

  De boom is in 1625 geplant door de Japanse Masaru Yamaki en was dus zelfs ‘getuige’ van de kernaanval op Hiroshima waarbij ruim 140.000 mensen om het leven zijn gekomen. Maar de Yamaki familie zat veilig binnen op 3 kilometer afstand tijdens deze vreselijke gebeurtenis.  Yamaki doneerde de boom aan het National Arboretum in Washington D.C. in 1976 op een leeftijd van toen al 351 jaar, maar zonder er bij te vermelden wat de boom had meegemaakt en hoe oud die al niet is! Pas in 2001 kwam het arboretum erachter wat de geschiedenis was van de boom toen de kleinzoon van Yamaki spontaan langs kwam voor een bezoek. Sindsdien is de geschiedenis van deze Bonsai boom erkend op de website van het arboretum en de boom groeit nog altijd lekker door!


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowflakes  Dit treinspoor in de bossen van Hongarije is op magisch mooie wijze vastgelegd

  Wie in Hongarije de natuur opzoekt weet dat hem of haar iets prachtigs te wachten staat. Zo heb je verlaten vissersdorpjes en ijsparadijzen. En om in die natuur te komen kun je de auto pakken. Maar waarom zou je dat doen als je met de trein zoveel meer kunt genieten?

  Rizsavi Tamás, die we al kennen van deze machtig mooie foto’s van Boedapest, woont en werkt in het Oost-Europese land en ziet daarom dagelijks hoe mooi het er is. Eén onderdeel fascineert hem mateloos: de treinen en het landschap waarin ze te vinden zijn…

  Voor zijn laatste project heeft Tamás een hele dag in de vrieskou van -5°c treinen gefotografeerd. Een taak die je misschien niet gauw van hem zou over willen nemen, tot je het resultaat ziet! Het is er sprookjesachtig mooi:  <br/><a href="http://oi68.tinypic.com/28v7ewp.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter polar  Aardappel-tomatensoep met spek

  Ingrediënten

  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g dun spek
  • 400 g tomaten (in blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 preiwit
  • 4 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

   Recept

   • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm.
   • Snijd het preiwit in ringen van 1 cm en het spek in reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en voeg het spek, de aardappelen, de preiringen en de fijngehakte knoflook toe. Bak alles gedurende 5 minuten.
   • Doe er de bouillon en de tomaten bij. Roer en breng op smaak met peper en zout. Laat alles 20 minuten koken op een zacht vuur.
   • Mix de helft van de soep. Giet die bij de andere soep.
   • Verdeel de aardappel-tomatensoep over 4 borden en werk af met de basilicumblaadjes.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterday  Kaneel koelt je maag als je het warm hebt

  Heb je het warm, voeg dan flink wat kaneel aan je eten toe. De specerij lijkt de maag en daarmee het lichaam af te koelen, ontdekten ingenieurs van de Australische RMIT University.

  Ze ontwikkelden een meetinstrument om de gassen te meten die opborrelen tijdens de vertering. Normaal gesproken ontstaat daarbij veel koolstofdioxide, wat de maagtemperatuur omhoog brengt. Kaneel vermindert de vorming van het gas, doordat de aanmaak van maagzuur vermindert. De onderzoekers ontdekten het effect bij varkens, waarvan de temperatuur van de maag tot twee graden lager lag als ze kaneel in het eten kregen. Maar ze verwachten dat de verkoelende werking ook voor mensen geldt. Dat verklaart in elk geval waarom kaneel in veel warme landen een populaire toevoeging aan voedsel is.  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter

  Nieuwe roze ananas op de markt

  Voor de fruitliefhebbers is er goed nieuws: binnenkort zullen er naast de gewone ananas, ook roze ananassen op de markt komen. Die zouden zoeter zijn dan hun gele variant.

  Voorlopig komen de roze ananassen enkel in de Amerikaanse winkelrekken terecht, maar ongetwijfeld zal de unieke vrucht ook de Europese supermarkten veroveren. Het fruit komt uit de koker van voedingsproducent en -distributeur Del Monte. De ontwikkeling is al in 2005 van start gegaan, maar werd stil gehouden.

  FDA (Food and Drug Administration) heeft de vrucht als veilig bestempeld, waardoor de mondaine Amerikaan het genetisch gemodificeerde fruit tijdens de eindejaarsfeesten misschien wel als dessert aan hun gasten kan aanbieden. Volgens de FDA is ze ook even voedzaam.

  De variant is zoeter. Dat zou komen door de toevoeging van het pigment dat ook in watermeloen en tomaten te vinden is. De kweek zal in Costa-Rica gebeuren.  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter in Paris

  Vergeet koffie, drink eens een kopje Gouden Melk

  Als alternatief voor koffie en thee is een nieuw drankje in opmars: Gouden Melk. Het hippe goedje zit boordevol antioxidanten en bevordert de spijsvertering.

  Gouden Melk maak je door kokend water, kurkuma en peper te mengen met kokos-, soja- of amandelmelk, en een of andere bron van vetten. In de praktijk gaat het meestal om kokosolie of olijfolie. Als afwerking wordt honing en/of kaneel gebruikt om het warme drankje extra smaak te geven. Het dankt zijn naam aan kurkuma, een specerij die een kenmerkende gele kleur afgeeft.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter scene  Zeep met bacteriedoder is slecht

  Antibacteriële handzeep en desinfecterende producten en schoonmaakmiddelen kunnen ons juist vatbaarder maken voor ziekten. Ze moeten uit de schappen worden geweerd, stelt de Gezondheidsraad. Dat schrijft het AD.

  De zeep kan bacteriën doden die juist gezond en nuttig zijn. Met mogelijk serieus gevolgen. Zo kan antibacterieel mondwater ons lichaam zodanig op de kop zetten dat de bloeddruk oploopt. Desinfectant triclosan in bijvoorbeeld tandpasta kan de schildklier en daarmee de hormoonhuishouding ontregelen.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babies  Jonge kunstenares gebruikt bijzondere methode om haar tekeningen af te maken

  De 19-jarige Nieuw-Zeelandse Kristina Webb beperkt zich in haar tekeningen en schilderingen niet alleen tot papier. Zij heeft namelijk een bijzondere manier gevonden om haar kunst helemaal af te maken, waardoor het bijna tot leven lijkt te komen. Zo voegt namelijk diverse voorwerpen en voedselproducten toe. En dat ziet er awesome uit!


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter elf  Interessant!!!

  Er werd ontdekt dat een paar eenvoudige bewegingen van de vingers werken als een wondermiddel
  Het is een eenvoudige oefening die dagelijks kan worden beoefend op elk moment.
  De voordelen zijn enorm!!

  Anti-depressie en stress
  Normaliseert de bloeddruk
  Activeert de productie van Serotonine, een stof in de hersenen die het plezier en de vreugde verhoogt
  Activeert de bloedsomloop
  Activeert het libio
  Geneest paniek
  Elimineert fobeén
  En nog veel meer voordelen!!  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magic of winter  Deze kopjes worden alleen maar mooier wanneer je ze leegdrinkt

  Deze bijzondere kopjes van het Koreaanse merk Tale Design lijken van de buitenkant misschien niet erg bijzonder. Maar bij elke slok die je neemt, verandert de binnenkant. Althans, als je de mok vult met een witgekleurd drankje zoals melk of witte (rijst)thee.

  Bij een volle mok lijkt het van bovenaf namelijk net een volle maan, maar neem je een slok, dan wordt de maan steeds kleiner en kleiner. Dit komt door de verschillende levels in het glazen kopje. Een complete maancyclus in je mok dus!
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter delights  Waarom ‘Dry January’ een heel goed idee is

  De kerstborrels, de feestdagen, de vakantie en dan nog oud en nieuw. Je bent heel wat wijntjes verder voor het twee januari is. Reden om in de eerste maand van het jaar de alcohol te laten staan.

  In Engeland is ‘Dry January’ een bekend fenomeen en ook in Nederland doen steeds meer mensen mee. Even een maandje geen alcohol heeft dan ook tal van voordelen. Je slaapt beter en je concentratie neemt toe. Daarnaast zullen die kerstkilootjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is ook goed voor je lever, die zo de tijd krijgt om te herstellen. Alcohol krijgt bij de afbraak van gifstoffen namelijk altijd voorrang bij de lever.

  Verder is een maandje stoppen goed voor je huid. Alcohol maakt je huid grauw, onzuiver en droog. Dat komt omdat alcohol de communicatie tussen je zenuwen en andere lichaamsdelen verslechtert. Tenslotte beïnvloedt drank je immuunsysteem en worden depressies en angsten versterkt door alcohol.

  Kortom, lichaam en geest kunnen een maandje niet drinken goed gebruiken.


  » Reageer (16)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!