Gastenboek
 • Groetjes José
 • Een fijne doderdag !
 • blij je terug te ontmoeten
 • Een mooie herfstdag
 • Hallo lieve blogvriendin fijne namiddag

  Heerlijke koude schotel staat klaar

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Een maand voor een hartinfarct begint je lichaam je al te waarschuwen, dit zijn 6 aanwijzingen speciaal voor vrouwen.


  Zwak gevoel – Eén van de meest voorkomende symptomen is het gevoel dat je lichaam verslapt. Je lichaam voelt zwak omdat er een ader bij je hart is verbouwd. Dit betekent een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Je spieren krijgen zo minder zuurstof wat resulteert in spierslapte en het gevaar van vaker vallen.

  Duizeligheid en zweten – Dit is ook het gevoel van een verminderde bloedcirculatie. Wanneer er minder bloed naar je hersenen wordt gepompt kan je je duizelig gaan voelen. Je lichaam kan ook klam en zweterig aanvoelen. Je hersenen hebben voldoende bloed en zuurstof nodig om je lichaam goed te laten werken.

  Druk op de borst – Wanneer je druk op je borst voelt is het altijd een goed idee om dit bij een arts te laten onderzoeken. Dit geldt al helemaal wanneer je tot een risico groep behoort. De druk op je borst zal in het geval van een aankomende hartaanval steeds meer toenemen. De druk en pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals armen, schouders en rug.

  Verkoudheid of griep – Veel mensen die ooit een hartaanval hebben gehad omschrijven griepachtige symptomen in de periode voordat de hartaanval toesloeg.

  Vermoeidheid – Voel je je vaak moe? Vermoeidheid is ook een symptoom dat er een minder goede doorbloeding van je hart is. Wanneer je hart een slechte bloedtoevoer heeft moet het harder werken om je bloed rond te blijven pompen. Dit voel je doordat je vermoeid raakt.

  Kortademigheid – Een andere waarschuwing van je lichaam is kortademigheid. Wanneer de bloedvaten vernauwen krijgen ook je longen minder bloed waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. Je hart en longen werken nauw samen. Wanneer één van de twee minder goed werkt heeft dit direct een effect op de andere.


  » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Het wordt stil aan wat kouder

  Het wordt stil aan wat kouder
  Het licht moet ook al vroeger aan
  We genieten nog van de nazomer
  Maar de herfst komt er toch aan

  Zo hier en daar wat bomen
  Verliezen zacht hun blad
  Van prachtige bruin gele kleuren
  Bedekken nu het pad

  De kleine bosbewoners
  Zijn drukker dan voorheen
  Op zoek naar nog wat zaadjes
  Verstoppen ze een voor een

  Ze hebben nog een paar maanden
  Voor de koude zijn deken spreidt
  Het klaar maken van hun nestjes
  Vraagt nu de nodige tijd

  En wij kijken naar de verandering
  Van de zon die lager staat
  Het zal niet zo lang meer duren
  Voor de verwarming weer aan zal gaan

  Shadow
  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.autumn

  In Polen bestaan er glow in the dark-fietspaden

  Deze lichtgevende fietspaden in Polen behoren echter niet tot die laatste categorie. De wegen zijn simpelweg geniaal, mooi én ook nog eens hartstikke slim: iedere weggebruiker ziet de strepen en wegbelettering perfect:  De paden en wegen zijn nog niet volledig in gebruik genomen, maar TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o., het Europese bedrijf achter dit project, is wel bezig met een proef in de Poolse stad Lidzbark Warmiński. Het synthetische materiaal van het fietspad dat door zonlicht wordt opgeladen, kan tot wel 10 uur licht geven.

  Dit fietspad is geïnspireerd op deze eerdere versie van de Nederlandse kunstenaar en creatieveling Daan Roosegaarde. Echter bestond dat fietspad uit LED-lampjes en was tijdelijk. Mocht je ooit in Polen komen dan weet je dus twee dingen zeker: het fietsen is er lekker veilig en de natuur is er machtig mooi.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilma

  Gifjes die uitleggen waarom herfst een topseizoen is

  Wat een zomer, wat een temperaturen. Maar daar is nu een einde aan gekomen… De herfst gaat beginnen: blaadjes, kastanjes, warme drankjes en gezelligheid. Eigenlijk is herfst behoorlijk fantastisch!

  Het is weer tijd voor chocomel en soep!  Alle dieren zijn weer blij dat ze niet oververhit raken  Het is veel gezelliger met kaarsjes aan ‘s avonds  Er zijn weer nieuwe televisieprogramma’s  Je kunt weer onder een lekkere deken slapen  Het is weer supergezellig want je vrienden en familie zijn weer terug van vakantie  Het meest knusse feest van het jaar komt weer in zicht…  Je hoeft je lijf niet meer zomerready te houden  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocooning

  Deze voedingsmiddelen bederven nooit, ook al zegt de houdbaarheidsdatum van wel!


  Hoe vaak heb jij jezelf betrapt twijfelend over de houdbaarheidsdatum van een potje, blikje of ander voedingsmiddel. “Kan ik dit nog wel eten?” – denk je dan bij jezelf. Maar wanneer is een product nu echt over datum en wanneer kan je het nog wel prima eten?

  Er zijn een aantal producten die, ondanks wat er op de verpakking aangegeven staat, eigenlijk tot in de eeuwigheid houdbaar zijn. Je hoeft ze dus niet weg te gooien of nieuwe te kopen. Dat scheelt dus weer in je portemonnee en daarbij verspil je ook nog is minder voedsel. Win-win dus!

  Honing: Honing zal na enige tijd van kleur kunnen veranderen en kristalliseren, maar je kan het gerust blijven eten. Door de honing in een pannetje te doen met warm water kan je het weer vloeibaar maken.

 • Rijst: De houdbaarheidsdatum op een pak rijst is complete onzin. Als je rijst op een koele en droge plek bewaart kan het meer dan 20 jaar meegaan. Hetzelfde geldt overigens voor noedels en pasta.
  Ingeblikte groenten: Een ongeopende pot of blik met groente kan wel meer dan 40 jaar meegaan. Let wel op dat als je ze eenmaal geopend hebt, de houdbaarheid natuurlijk wel beperkt is.
 • Azijn: Kan je hele leven lang mee gaan! Je kan dus gerust die jumbo fles komen
 • Maizena: Ook al gebruik je het niet elke dag, Maizena staat waarschijnlijk wel bij iedereen in de kast. Maar goed ook want een pak maizena zal nooit bederven!
 • Pindakaas: Is de pindakaas deze week in de aanbieding? Koop er dan gerust zoveel je wilt! Pindakaas kan namelijk wel 2 tot 5 jaar lang meegaan. Dat komt omdat de olie in de pindakaas het fris houdt.
 • Echter, blijf bij het beoordelen van de houdbaarheid en kwaliteit van voedingsmiddelen natuurlijk altijd op je eigen zintuigen vertrouwen. Ruikt het niet meer goed? Dan kan je het beter niet meer eten.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjorden  Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade

  Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai.

  De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken.

  Ook in snacks

  De zoetigheid zal je niet alleen puur kunnen eten, maar zal ook gebruikt worden voor verschillende snacks. Wanneer we in België roze chocolade kunnen kopen, is nog niet bekend.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Dit simpele trucje zorgt ervoor dat spinnen en muizen wegblijven uit je huis

  Natuurlijk zijn spinnen hartstikke nuttig, voor het opruimen van muggen en andere kriebelbeestjes bijvoorbeeld. Maar toch begrijpen wij heel goed dat je ze liever niet in huis wil hebben. En muizen? Die mogen net zo goed wegblijven!

  Nu kun je natuurlijk dit handige grijpertje gebruiken om spinnen te vangen, maar we weten allemaal dat voorkomen nou eenmaal beter is dan genezen. Beter blijven die spinnen en muizen gewoon maar helemaal weg uit je huis, nietwaar?!

  En laten wij jou net een briljante tip voorbij hebben zien komen bij onze zusjes van NSMBL! En het leuke is, het trucje is niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens heel goedkoop. Het enige wat je er voor nodig hebt is een zakje pepermuntthee met wat water, of pepermuntolie.

  En dan?

  Wat je daar precies mee moet doen? Je doopt het theezakje in wat warm water en legt (of hangt) het daarna op de plek waar je denkt dat de spinnen en muizen vandaan komen. Denk je dat dat meerdere plekken kunnen zijn, dan kun je het beste gewoon in elke hoek van de kamer eentje leggen.

  Wat ook helpt…

  Een andere handige tip is om wat natuurlijke pepermunt-geurolie te mengen met wat water in een spuitbusje (bijvoorbeeld een plantenspuitje). Hiermee kun je vervolgens in alle hoeken van je kamer spuiten, en je zult zien dat de spinnen én muizen wegblijven!


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good morning  Waarom je je bed ‘s morgens niet moet opmaken

  Voor je gezondheid is het beter je bed ‘s morgens niet op te maken, maar juist open te slaan. ‘s Nachts verliezen we huiddeeltjes waar kleine organismen zich aan te goed doen. Als je je bed opmaakt kunnen ze daar overdag comfortabel mee verder gaan. Sla je je bed open, lucht je de kamer en laat je licht toe, dan drogen ze uit en gaan dood. Schoner dus.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silence  Je koffer terugvinden was nog nooit zo makkelijk

  Heb je ook last van acute stress als je in een luchthaven je bagage moet halen bij de band? Heb je schrik dat iemand anders per abuis met jouw koffer gaat lopen? Of heb je zo’n standaard valies die als twee druppels water lijkt op tien andere exemplaren? Dan heeft het Londense gadgetbedrijf Firebox een grappige oplossing.

  Zij verkopen hoezen voor je koffer met een gigantische afbeelding van je eigen gezicht. Wie liever niet de ganse tijd naar z’n eigen smoelwerk kijkt, kan ook kiezen voor een foto van een bekendheid of van een geliefde.

  Geïnteresseerden kunnen een persoonlijke kofferhoes bestellen via de site. Voor het kleinste exemplaar moet je 22,39 euro neertellen, de grootste variant kost 33,59 euro.


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hair style

  6 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren

  1. Knoflook

  Hoewel knoflook niet in de koelkast thuishoort, kun je dit prima twee maanden ergens op een koele plek bewaren. Zorg wel voor voldoende luchtcirculatie!

  2. Koffie

  Koffie kun je het beste in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur bewaren. Dit vanwege het feit dat koffiebonen zo min mogelijk in aanraking mogen komen met lucht, vocht, warmte, kou en licht. Bewaar koffiebonen bij voorkeur dus ook niet in de koelkast, ook omdat de koffie dan de smaak en geur kan krijgen van andere producten in de koelkast.

  3. Uien

  Bewaar uien bij voorkeur op een donkere, droge en koele plek met voldoende lichtcirculatie. Een donkere omgeving voorkomt dat de uien bitter worden.

  4. Brood

  Brood wordt snel droog en hard als het in de koelkast wordt bewaard. Je kunt brood het beste in de broodzak bewaren en in de vriezer leggen.

  5. Tomaten

  Tomaten houden van warmte; je kunt ze dus het beste niet in de koelkast bewaren. Bovendien kunnen de tomaten niet verder rijpen in de koelkast en worden ze vaak melig.

  6. Aardappels

  Aardappels mag je absoluut niet in de koelkast bewaren. Doe je dit toch dan wordt het zetmeel sneller omgezet in suikers. Dit heeft invloed op de smaak en textuur van de aardappel. Aardappels kun je het beste op een donkere, koele plaats bewaren, ongeveer tien graden warmer dan de koelkast.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarachtig

  Nou, ’t is zover hoor, ik ben eindelijk getrouwd,
  Maar het vuur van mijn liefde is nu al verflauwd.
  Mijn man is gewoonweg een stuk egoïst,
  En ik dacht nogal….maar ik heb me vergist.
  Eerst hij en dan hij en dan hij en dan ……ik,
  ‘k geloof heus, dat ik dat op den duur toch vertik,
  Een man is de baas en de vrouw heeft geen recht!
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  Toen wij nog verkeerden, toen was ik zijn ,,Schat”,
  Zijn ,,Toetje” en ,,Snoetje” en weet- ik- al –wat,
  Nu zegt ie droog: ,,Zeg is ’t eten al klaar”,
  En als ik hem kus, bromt ie ,, Doe niet zo raar”.
  Voorheen zat ik dikwijls heel knus op zijn schoot,
  Nu vindt ie ,,gearmd lopen” al idioot.
  Steeds wordt mij maar dwaasheid ten laste gelegd:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  Hij zit permanent met een krant in zijn hand,
  Maar lees ik een boek, nou, dan heeft ie het land.
  Vraag ik een vriendin, noemt ie zoiets een kruis,
  Maar zelf sleept ie, zes, zeven vrienden in huis.
  Als ik wat wil praten, dan spreekt ie geen woord,
  Maar als ik wil slapen, dan ratelt ie voort.
  Hij noemt naar believen, slecht goed en goed slecht:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  U hoort wel, mijn man is geen voorwerp van vreugd’
  Er is in zijn leven heel veel wat niet deugt,
  Er moet toch naar geven en nemen worden gestreefd?
  Mijn man zorgt wel, dat ie meer neemt dan hij geeft,
  Toch is hij mij alles…..zijn fouten ten spijt.
  Ik wil hem voor het goud van de wereld niet kwijt.
  Want zelfs aan zijn fouten, ja …..ben ik gehecht:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd!


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clarissa

  Trop is te veel, deze hoeveelheden drink en eet je beter niet

  Koffie

  Hoeveel is te veel koffie? Volgens de onderzoekers van AsapSCIENCE zul je pas bezwijken wanneer je zeventig kopjes koffie na elkaar drinkt. Die hoeveelheid bevat voldoende cafeïne om hartkloppingen en zelfs een hartstilstand te veroorzaken en een iemand die zeventig kilogram weegt te doden.

  Alcohol

  Met alcohol pas je uiteraard beter op. Zo zouden dertien shotjes dodelijk zijn. Door de drank zouden zones in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor de ademhaling en hartslag, blokkeren en uiteindelijk uitvallen.

  Water

  Hoewel je met water niet veel mis kan doen, is te veel ook niet goed. Je lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid opnemen. Toch moet je echt al je best doen, want pas vanaf zes liter beginnen je hersencellen te zwellen en krijg je hoofdpijn. In het slechtste geval beland je in coma of sterf je.

  Kruiden

  Wanneer je te veel zout opneemt, beginnen je hersenen te krimpen. Dit leidt dan weer tot hypernatriëmie, een aandoening met symptomen zoals sufheid, spierzwakte en in ernstige gevallen zelfs een coma. Als je 48 lepels van je favoriete kruiden eet,  is de kans groot dat je die aandoening krijgt. Wanneer je 129 lepeltjes peper naar binnen werkt, kan je er zeker van zijn dat je het loodje legt, terwijl dat bij nootmuskaat al bij een paar lepeltjes is.

  Chocolade

  Verslaafd aan chocolade? Je weet vast dat het beter is om niet te veel van de lekkernij te eten. Al moet je wel wel 85 repen verorberen voordat je lichaam het niet meer aankan. De stof theobromine is hier de dooddoener, want in extreem grote hoeveelheden is die schadelijk voor de mens.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby  10 symptomen die duiden op magnesiumtekort en wat je eraan kunt doen

  Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het is daarom ook van groot belang dat je er voldoende van binnen krijgt. Magnesium is nodig voor het functioneren van je zenuwstelsel, het helpt je eiwitten op te nemen en het helpt je bloeddruk te reguleren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar als je dus een tekort hebt aan magnesium dan heeft dit serieuze consequenties voor je gezondheid. Hieronder heb ik een aantal symptomen opgesomd waaraan je kan herkennen dat je magnesium tekort hebt.

 • Behoefte aan zoete snacks
 • Kramp in je spieren; met name in je kuit
 • Niet kunnen slapen
 • Pijnlijke gewrichten
 • Last van vermoeidheid
 • Hoge bloeddruk
 • Slap gevoel in je spieren
 • Depressieve gevoelens
 • Storingen in je hartritme
 • Migraine
 • Wat kun je eraan doen?

  Als je magnesium tekort hebt is het slim om wat meer producten te eten waar veel magnesium in zit, waaronder pompoenpitten, amandelen, noten, zonnebloempitten, gedroogde vijgen, makreel, avocado en groene groenten. Je kan je magnesium tekort ook aanvullen met magnesiumsupplementen van de drogist.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowers parfum  Wat een zomer. Het was heet, het was koud en af en toe hagelde het als een gek. Natuurlijk was de vakantie heerlijk: vrij van verplichtingen en moetjes.

  Maar: aan alles komt een eind. En zo ook aan de vakantie…

  Je hebt de hele zomer liggen bakken en braden…  En natuurlijk heb je ook elke dag dat het kon gezwommen!  Het was eigenlijk echt een prima zomertje..  Maar nu moet je weer aan de bak…  Maar gelukkig bestaat het weekend ook nog  Niet vergeten: een klein feestje op woensdag of donderdagavond al mag natuurlijk ook  Staat de drank al klaar?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Every day

   Redenen waarom we dagelijks ananas zouden moeten eten… Nummer 2 is het belangrijkst

  1. Vitamine C
  Ananas zit boordevol vitamine C. Begin je dag met een stukje ananas en geniet van de vitamine boost. Daarnaast is ananas rijk aan calcium en ijzer.

  2. Immuunsysteem
  De antioxidanten in ananassen stimuleren het immuunsysteem en voorkomt het ontstaan van ziektes.

  3. Betere spijsvertering
  Een andere reden om vaker ananas te eten is vanwege de enzymen die de spijsvertering verbeteren.

  4.Een gezonde huid
  Ananassen stimuleren de productie van natuurlijk collageen en de voedingsstoffen in ananas verminderen ontstekingen en roodheid van de huid. Eet regelmatig een stuk ananas en je zult merken dat je huid zacht, glad en getint wordt.

  5. Energie
  Ananas kan vermoeidheid en celbeschadigingen voorkomen. Dit komt door het mangaan dat in ananas zit. Geniet van je energie boost!

  6. Behandel hoofdhuidproblemen
  Meng vers ananassap met olijfolie en voeg er een beetje amandelmelk aan toe. Wrijf het mengsel op je hoofdhuid en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het ten slotte goed uit. Doe dit 2 tot 3 keer per week en je haar zal er geweldig uitzien!


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portrait  Wist je dat er katten bestaan die krulletjes hebben?

  De kat krabt de krullen van de… Wacht eens even. Deze katten hébben krullen! Ja, écht! Niet naakt, niet per se met bijzondere vlekken maar dus wel met een kekke krul in het vachtje. Heb jij dat wel eens gezien?!

  Hoe dan?!

  Het kattenras heet LaPerm en is ontstaan in 1982 op een boerderij in The Dalles, een plek in de Amerikaanse staat Oregon. Op die boerderij kreeg de kat van boerin Linda Koehl namelijk een nestje kittens. Eén van de kittens was kaal! Toen het beestje ouder werd, kwam er een krullende vacht tevoorschijn. Zo mal! Het diertje werd Curly genoemd.

  Toen Curly een tijd later zelf een nestje kreeg waren haar nakomelingen ook allemaal gekruld!

  Men moest Koehl wel flink overhalen, maar uiteindelijk is de Amerikaanse een fokprogramma begonnen. Later is de gekrulde kattensoort tot officieel ras genoemd, met als naam LaPerm. Ahaaa… En zo ziet dat er dus uit:  Wat een dotje he


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe goed kennen jullie Belgie  Waar stond de eerste frituur in België?

  A-Het steen in antwerpen
  B-Kleine zavel in brussel
  C-De grote markt in doornik

  Heel veel succes!!

  Lieve allemaal
  Dit was toch een moeilijke vraag
  ik heb gisteren een antwoord binnen gekregen en ik ga ervan uit dat dat het juiste antwoord is
  Het antwoord moet zijn A
  Hartelijk bedankt lieve bloggers voor jullie hulp


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Leuke weetjes

  De beroemde wiskundige, natuurkundige, astronoom en filosoof Isaac Newton was ook uitvinder van… het kattenluikje

  Het is in IJsland niet toegestaan om een hond als huisdier te hebben.

  De langste plaatsnaam ter wereld is te vinden is Wales, hier kun je het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vinden. Deze plaatsnaam telt 58 letters.

  Water bedekt ongeveer 70 procent van de oppervlakte van de hele aarde, maar 97 procent van dat water is niet te drinken.

  Op de planeet Jupiter regent het diamanten

  Iedereen heeft een unieke tongafdruk, net als een unieke vingerafdruk

  Melk van een van nijlpaard is roze.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leona

  Chocolade smoothie

  Ingevroren bananenplakjes zorgen ervoor dat deze smoothie een heerlijke structuur heeft.

  Aantal personen:

  2

  Bereidingsduur:

  30+ minuten

  Ingrediënten:

  2 kleine bananen

  1½ dl chocolademelk light

  1 bolletje chocoladeijs

  1 zakje vanillesuiker

  1. Schil de bananen en snijd ze in plakken.
  2. Laat de bananen in een zakje in de diepvries invriezen.
  3. Mix de bananen met de chocolademelk, het ijs en de vanillesuiker tot een schuimige drank.
  4. Verdeel de smoothie over 2 hoge glazen.

  Menusuggestie

  Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje met salsa van rode ui, bloemkool en aardappelen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe goed kennen jullie Belgie  De attractie Indische Waterlelies in de Efteling is op gebaseerd op een verhaal dat een Belg schreef. Van wie is het sprookje

  A-Koningin fabiola
  B- Toots tielemans
  C-Willy claes

  Volgens mij weet ik het antwoord, maar ik ben niet zeker,helpen jullie me om het goede antwoord te geven?

  Veel succes!!

  Weeral wiste lieve bloggers het antwoord
  het antwoord is A
  Dank jullie wel


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chilli peppers  Dit is de ultieme gadget om spinnen te vangen

  Bang voor spinnen? Of heb je een vriendin die er bang voor is, waardoor jij keer op keer weer de pineut bent om de spin te vangen (en krijg je er zelf ook de kriebels van)? Dan hebben we hier een geniale gadget voor je. De spider catcher! En het mooie is: De spinnenvanger is nog diervriendelijk ook, want spin blijft gewoon in leven. Kun je ‘m daarna mooi weer buiten vrij laten:

  anigif_optimized-2335-1460733960-8


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe goed kennen jullie Belgie  Hoeveel gemeenten telt België?

  A-376
  B-454
  C-589

  Ik weet het antwoord niet, ik ben ook niet zo bekend in Belgie maar ik hoop dat jullie deze vraag weten

  Veel succes!!

  Vele lieve bloggers wisten het goede antwoord te geven, dank jullie wel
  Het antwoord is 589 gemeenten


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Koffiedrinkers leven langer

  Één kop koffie per dag is goed, drie is beter, blijkt uit twee grote nieuwe studies. De tijd dat je moest minderen met koffie lijkt daarmee definitief voorbij. Wie koffie drinkt, leeft juist langer.

  Een groep Europese onderzoekers volgde zestien jaar lang een half miljoen volwassen uit tien landen, waaronder Nederland. Amerikaanse wetenschappers volgden twintig jaar 185.000 Amerikanen. Uit beide studies komt hetzelfde resultaat. Koffiedrinkers hebben minder kans op hart- en vaatziekten en op aandoeningen van het spijsverteringsstelsel (maag-darm-lever). Ook is het risico kleiner op diabetes, bepaalde vormen van kanker en nierziekten.

  Al langer duiken er studies op die aantonen dat koffie gezond is. De Gezondheidsraad schreef dan ook twee jaar geleden al in een richtlijn dat koffie het risico op beroerten, diabetes en hartkwalen verkleint. Opvallend is dat koffiedrinkers vaak ongezonder leven dan mensen die geen koffie drinken. Ze roken vaker en drinken meer alcohol. Daarvoor is gecorrigeerd en toch bleef het effect overeind.

  Hoe dat effect precies tot stand komt, is niet helemaal duidelijk. Koffie is een bron van polyfenolen, gezonde stoffen die ook in veel groenten en fruit zitten. Dat heeft er mee te maken, maar er zijn twee kanttekeningen: mogelijk is het DNA of de stofwisseling anders bij mensen die geen koffie lusten en heeft dat invloed op hun overlijdenskans. Daarnaast kan het zijn dat mensen die veel koffie drinken iets anders niet drinken bijvoorbeeld suikerhoudende dranken.

  Maar houd je dus wel van koffie ga dan vooral niet minderen vanwege je gezondheid. Zet liever nog een kopje!


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming

  Steeds begin je weer te lezen
  in dat boek van onderweg.
  Soms sla je dingen over
  en je bladert ze dan weg.

  Die dingen wil je snel vergeten
  en zoekt je laatste bladzij op.
  Je zet jou boek dan op zijn plankje
  of legt het neer, tot het er stoft.

  Toch komt er ooit die dag van morgen
  als jij je huisje stoffen gaat.
  Je pakt 't verleden in je handen,
  zoals het daar dan steeds nog staat.

  Het sluiten van een boek is moeilijk.
  Steeds brengt het zijn gedachten mee.
  Maar na je tranen en gevoelens
  is die plank uiteindelijk ... leeg.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean

  Verrassende manieren om citroen te gebruiken

   Kalk verwijderen
  Kalkaanslag, je komt het overal tegen. Bij de kraan, op de douchewand, in het bad en toilet, in de waterkoker, gek wordt je ervan! Gelukkig hoef je niet te uren te boenen en schuren want citroenzuur doet de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen! Meng wat citroensap met warm water en doe dit op de kalkaanslag. Laat het even intrekken en je spoel het vervolgens weg met water. Tadaa, weg kalk en een heerlijk frisse citroen geur!

  Keelpijn verlichten
  Keelpijn is een onschuldige, maar veel voorkomende kwaal. Je wil er wel zo snel mogelijk van af want iedere keer dat je slikt of praat is dit geen pretje. Citroensap werkt van nature ontsmettend en dood bacteriën. Wanneer de slijmvliezen in je keer ontstoken zijn komt dit door schadelijke bacteriën. Wanneer je citroensap drinkt dood je op deze manier deze bacteriën. Als extra bonus zit er ook nog eens een goeie dosis vitamine C in om je immuunsysteem een boost te geven. Je kan het citroensap ook mengen met heet water en honing, wel zo lekker!

  Littekens verminderen
  Wanneer je littekens of striae hebt kan je je hierdoor onzeker voelen. Wanneer je hier iets bij de schoonheidsspecialist wil laten doen moet je vaak veel geld betalen aan dure behandelingen. Citroen bevat alphahydroxyzuur wat dode huidcellen helpt verwijderen, nieuwe cellen stimuleert om te groeien en het geeft de elasticiteit aan je huid. Omdat het citroenzuur een blekende werking heeft maakt het littekens lichter. Doe een theelepel citroensap op een watje en wrijf met het watje over het litteken. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken en spoel het dan af. Let wel op met zonlicht want je huid wordt door citroensap erg gevoelig!

   Deodorant
  Het gebeurt iedereen weleens. Deo op en geen winkel is open! Kijk in zulke gevallen even of er nog een citroen op de fruitschaal ligt. Citroensap is een prima vervanger voor deodorant. Doe een drupje citroensap op een watje en dep dit onder je oksel. De citroen doodt de bacteriën op je huid. Het is namelijk niet het zweet wat stinkt maar de bacteriën die zich voeden met jouw zweet. Dus geen bacteriën betekent geen vieze luchtje

  Natuurlijke highlights
  Wil je graag op een natuurlijke manier je haar lichter maken zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken of een dure kappersbehandeling te moeten betalen? Dan kan je heel goed citroensap gebruiken. Voeg citroensap toe aan je shampoo en was hiermee je haar. Het zuur in de citroen zorgt ervoor dat je haarkleur een tint lichter wordt. Hoe vaker je dit doet hoe lichter je haar wordt. Pas wel op met te veel gebruik want je haar kan door het zuur ook beschadigen!  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Frambozen gaan verouderingseffecten tegen

  Frambozen, ze smaken heerlijk tijdens de zomer. Maar ze zijn niet alleen lekker. Ze schijnen ook heel goed te zijn voor onze gezondheid.

  Omdat een framboos bestaat uit een heleboel miniatuurvruchtjes rond een holle kern, bevat dit fruit een heleboel vezels. Deze lekkernij is dan ook ideaal voor schone, goed functionerende darmen, schrijft nina.

  Anti-verouderingstrucje

  De anthocyanidines, die het fruit hun mooie rozerode kleur geven, bevatten uiterst krachtige antioxidanten. Die beschermen je cellen tegen aanvallen van schadelijke vrije radicalen als gevolg van onder meer vervuiling en stress. Ze maken van frambozen eten dan ook een anti-verouderingstrucje.

  Chinese geneeskunde

  Frambozen worden in de traditionele Chinese geneeskunde ook beschouwd als ondersteunend voor de lever en nieren. Doordat hun rijpe varianten je bloed ontgiften, moet je lever minder werken om het schoon te houden.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beach feeling  Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

  Met lekker weer kun je dit recept ook op de barbecue maken.

  Aantal personen:

  2

  Bereidingsduur:

  30+ minuten

  Ingrediënten:

  ½ eetlepel currypasta

  ½ limoen

  2 eetlepels olie

  2 kleine bieflapjes

  400 gram sperziebonen

  2 eetlepels kokosmelk

  400 gram zoete aardappel

  1. Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
  2. Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
  4. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap en de kokosmelk.
  5. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
  7. Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  8. Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden bruin.
  9. Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey bee

  Daarom moet je meer rode ajuinen eten

  Gebruik je in de keuken meer rode dan witte ajuin? Dan ben je volgens onderzoekers van de universiteit van Guelph goed bezig. De rode exemplaren zouden namelijk stoffen bevatten die kanker helpen bestrijden.

  De Canadese wetenschappers hebben vijf verschillende uien bestudeerd door ze in contact te plaatsen met kankercellen. Daaruit blijkt dat de rode ajuin een sterker effect heeft en meer kankercellen kon doden. De bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Food Research Internation.

  Volgens de onderzoekers is dit bijzondere effect toe te schrijven aan het stofje quercetine. De antioxidant zit in rode uien, werkt cholesterolverlagend  en beschermt je lichaam tegen vrije radicalen. Zulke vrije radicalen kunnen de lichaamcellen en het DNA beschadigen, wat kan leiden tot kanker.

  Ruby Ring

  Er zit slechts een addertje onder het gras. De uien die werden onderzocht, werden geteeld in de Canadese provincie Ontario. Het gaat met andere woorden om Ruby Ring, een lokale variant die enorm veel quercetine bevat. Toch geloven de biologen dat andere rode ajuinen gelijkaardige effecten hebben, maar daar is nog meer onderzoek naar nodig.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunset  Artsen zijn verbaasd! Dit recept versterkt en herstelt botten, knieën en gewrichten

  Volgens talrijke gezondheidsdeskundigen is een verkeerde lichaamshouding een van de hoofdoorzaken van pijn in de rug, gewrichten en benen. Het is daarom van cruciaal belang om jezelf te corrigeren om verdere complicaties te voorkomen.

  Bovendien zullen we ook het gebruik van dit verbazingwekkend simpele recept voorstellen, dat in staat is om effectief de gewrichten, botten, en knieën te versterken, te herstellen en de pijn te verlichten.

  Dit eenvoudige recept is afkomstig uit het oude Griekenland en zorgt voor extreem positieve effecten.

  Dit is hoe je het bereidt:

  Ingrediënten:

  • (2,2 oz) wilde honing
  • 10 eetlepels lijnzaad
  • 50 g (1,75 oz) pompoenpitten
  • 5 eetlepels gemalen sesam
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 50 g (1,75 oz) zonnebloempitten
  • 50 g (1,75 oz) tarwekorrel

  Bereidingswijze:

  Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grotere kom, roer goed en bewaar het mengsel in een gesloten glazen pot.

  Gebruik:

  Neem een eetlepel van deze remedie voor uw ontbijt en lunch.

  Het gebruik van deze krachtige natuurlijke remedie zal de stofwisseling stimuleren, het zal je gewrichten en de spier van je hart versterken, en het zal de elasticiteit van de ligamenten en pezen herstellen en verbeteren.

  Bovendien zal dit miraculeuze recept osteoporose en osteoarthritis behandelen. Ook moet je weten dat biologische gelatine een andere extreme effectieve natuurlijke remedie is voor de behandeling van pijn in de rug, benen en gewrichten.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.French woman  Verrassende manieren om appelazijn te gebruiken.

   Verzacht een zere keel

  Als je appelazijn mengt met water en honing ontstaat er een drankje dat onder andere erg goed werkt tegen keelpijn.

   Verminder brandend maagzuur

  Een zuur gebruiken om maagzuur te verhelpen. Klinkt best vreemd, toch? Uit onderzoek blijkt echter dat het azijn helpt tegen maagzuur door lage zuren te verminderen en zodoende maagzuur op te lossen. Het helpt direct nadat je 2 theelepels appelazijn hebt ingenomen met een glas water.

   Los een verstopte neus op

  Neem twee theelepels appelazijn, meng dit in een glas met water en drink dit op. Vind je het nou een hele vervelende smaak, knijp dan je neus dicht. Doe dit twee tot drie keer per dag om jouw verstopte neus snel weg te werken.

   Spijsverteringsproblemen

  Appelazijn is een ideaal middel bij problemen als darmgas, krampen en constipatie en zorgt er over het algemeen voor dat het spijsverteringssysteem goed blijft functioneren.

  Verhelpt een slechte adem

  Appelazijn kan wonderen doen voor een slechte adem. Het doodt de bacteriën die de slechte adem veroorzaken en neutraliseert tegelijk luchtjes.


  » Reageer (20)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!