evodisku2
Dit blog is een onderdeel van EVODISKU
WAT IS DE BEDOELING EN WAAR STAAT DIT BLOG VOOR ****Wie meent dat alles inmiddels wel over de evolutietheorie gezegd is en dat de discussie gesloten kan worden, ziet over het hoofd dat de wetenschap niet stil staat. ***Wie meent dat inmiddels het creationisme definitief het pleit heeft verloren en dat de discussie gesloten kan worden , ziet over het hoofd dat het "creationisme" is geevolueerd ( en zal evolueren ) in nieuwere mimicrytische vormen( meme-complexen ) zoals bijvoorbeeld het ID(C) ***Dit blog is speciaal opgezet om de aktualiteit binnen het evolutie-creationisme debat te volgen en van kommentaren te voorzien ... waartoe de lezers zijn uitgenodigd bij te dragen ... Let echter wél op het volgende : "Je bent een rund als je hier met religie stunt " ....
Reacties op bericht (2)


30-05-2008
geloven in darwin is ook kwatch
assalaam alaikum,

graag had ik eerst even gemeld dat de naam van het dorp waar ik woon al sinds tientallen jaren niet meer met gh wordt geschreven. ik woon in geluwe, niet in gheluwe. de dame die me voor de morgen interviewde heeft blijkbaar niet de moeite gedaan om dat even op te zoeken.

vervolgens zou ik graag melden dat diezelfde dame van de morgen maar een deel weergaf van mijn mening over het zogenaamde debat. ik vertelde haar dat, volgens mij, het hoofdprobleem bestaat in het feit dat maar heel weinig mensen echt weten hoe de darwinistische evolutie-leer echt in mekaar zit. hierdoor verwordt de discussie tot een schijn-debat tussen mensen die darwin geloven en mensen die een feitelijke interpretatie van bijbel of qur'aan geloven.

geloof is echter geen goede raadgever wanneer het aankomt op het oplossen van feitelijke, wetenschappelijke vragen. alleen onderzoek kan die vragen oplossen. wanneer darwinistische gelovigen in de clinch gaan met anti-darwinistische gelovigen stijgt het niveau jammer genoeg niet uit boven dat van een caféruzie tussen anderlecht- en club brugge-supporters. iedereen vindt van zichzelf dat hij gelijk heeft, niemand kent echt argumenten die dat gelijk kunnen staven.

ik vind het heel gevaarlijk te moeten merken dat veel zogenaamde darwinisten alleen maar in de evolutieleer geloven op autoriteit van een aantal geleerden. hun kritisch inzicht overstijgt dat van de fundamentalistische creationisten niet. alleen door darwin echt te leren kennen, door in te zien hoe het evolutiemechanisme binnen de hedendaagse biologie een verklaring biedt voor ongeveer alle problemen en vragen van dat vakgebied, kan de leer van darwin echt gesnapt en oprecht verdedigd worden. alleen door te zien dat dit mechanisme ondertussen zo door en door gekend is en dat het echt aan de basis ligt van iedere vorm van biologische diversiteit, kunnen mensen het met recht en reden verdedigen.

geloven in darwin is kwatch, het is even onzinnig als geloven in de zwaartekracht. wie de wereld op een wetenschappelijke manier bestudeerd heeft WEET dat darwin gelijk had, die heeft helemaal geen geloof meer nodig.

slm,

redwasp

30-05-2008 om 16:30 geschreven door redwasp


16-02-2008
Harun Yahya / achtergronden
Het grote complot tegen  de evolutietheorie
door Nathalie Carpentier
Publicatiedatum : 2008-02-16 / De Morgen
Sectie : Reporter
'Ik geloof niet dat wij van de apen afstammen. In de Koran staat dat dat niet klopt.'
Een standaardantwoord bijna toen moslims de voorbije weken werd gevraagd waarom ze de evolutietheorie verwerpen.
Wie doorvraagt, hoort evenwel iets te vaak dezelfde naam vallen: Harun Yahya. Een Turkse negationist die één ambitie lijkt te hebben: het moslimcreationisme in heel West-Europa verspreiden.'In de Koran staat dat God ons heeft geschapen uit klei en dat hij die klei leven heeft ingeblazen. (...) Wij aanvaarden de evolutietheorie niet, omdat het een ideologisch systeem is waarmee men de godsdienst tracht te bestrijden. Die theorie is een wetenschappelijke dekmantel. Niet dat we tegen wetenschap zijn, we hebben wetenschappelijke bewijzen genoeg die de theorie tegenspreken."

Het zijn maar enkele krasse uitspraken die imam Taouil Nordine deed tijdens het debat in De zevende dag met professor Johan Braeckman van de Universiteit Gent begin deze maand.

Onderwerp was het project wetenschapspopularisatie dat Braeckman gaat starten om de kennis over de evolutietheorie te verbeteren. Omdat het jaar van Charles Darwin, grondlegger van de evolutietheorie, eraan komt, maar ook omdat steeds meer mensen zelfs in ons land de evolutietheorie zouden verwerpen. Veel moslimstudenten bijvoorbeeld zouden niet aanvaarden dat alle levende wezens een gemeenschappelijke voorouder hebben en doorheen de eeuwen zijn geëvolueerd.
"Geen enkele moslim gelooft daarin", poneert Nordine stellig als we hem ernaar vragen.Krijgt u veel vragen over de evolutietheorie van moslimjongeren?

Nordine:
"Natuurlijk. Veel moslims krijgen dat op school. Zij geloven er niet in, dus is het logisch dat er vragen komen. Zij bellen of mailen mij dan. Ze vragen niet of de theorie klopt, wel hoe ze daarop kunnen reageren."

In tegenstelling tot de academische wereld zegt u dat jullie wetenschappelijke bewijzen hebben tegen de evolutietheorie. U verwees daarvoor naar de Turk Harun Yahya. Hoe hebt u hem en zijn ideeën leren kennen?

"Yahya heeft mij enkele jaren geleden persoonlijk een brief gestuurd. Hij heeft heel veel kennis verzameld, hij heeft ook zijn eigen organisatie opgericht."


Hebt u hem ook ontmoet?

"Ja. Yahya is niet zijn echte naam, dat is zijn pseudoniem. Het is een combinatie van de namen van twee profeten die hard hebben gevochten voor het geloof. Yahya heeft ook een boek geschreven: Het bedrog van de evolutieleer. Wij aanbidden geen mensen, hé. Maar Yahya is iemand die heel veel moeite doet om de kennis die hij verzameld heeft door te geven."

Zoveel is stilaan duidelijk. De naam Harun Yahya deed bij heel wat academici-wetenschappers wellicht een belletje rinkelen.
Van hem kregen ze, net als hun collega's in zowat alle Europese landen trouwens, begin 2007 ongevraagd een kanjer van een boek toegestuurd: The Atlas of Creation. Zes kilo zwaar, prachtig geïllustreerd, met kleurrijke hologrammen en gouden letters op de harde cover om het af te maken. En vooral, helemaal gratis.De auteur wil de lezers ervan overtuigen dat de evolutietheorie "één grote leugen is".
Dat gebeurt telkens volgens hetzelfde recept:
een paginagrote foto van een eeuwenoud fossiel staat naast een nu levende plant of dier. Allebei zo gekozen dat je niet naast de zichtbare gelijkenissen kunt kijken. De begeleidende, erg beknopte info, eindigt steevast zo: "Deze haring/schildpad/kever... is in miljoenen jaren tijd niets veranderd. Dit haalt de evolutietheorie onderuit en bewijst dat levende wezens gecreëerd zijn door God."

Dat, honderden pagina's lang, zonder enige referentie, duidelijke benaming van de soort noch verwijzing naar studies, kortom zonder enige mogelijke vorm van controle.
 
Dat specialisten de voorbije 150 jaar allerlei fossiele tussenvormen hebben ontdekt, wordt vakkundig genegeerd of boudweg ontkend.

Het boek kwam Herwig Leirs, professor evolutionaire ecologie van de Universiteit Antwerpen, verdacht bekend voor.
 "Dit was duidelijk een veel mooiere uitgave, maar de tekst was net hetzelfde als in de kleine boekjes die een paar moslimstudenten biomedische wetenschappen mij enkele jaren geleden gaven na de les over de evolutietheorie. 'Hier, professor, dit zou u toch eens moeten lezen. Want wat u vertelt in de les, dat kan niet. Wij kunnen niet afstammen van de apen. Wij zijn geschapen.'
"Het bedrog van de evolutieleer heette het boekje", vertelt de bioloog in zijn bureau. Leirs probeerde hen diets te maken dat de wetenschap zo niet werkt, dat massa's data en fossielen de evolutietheorie bevestigen, dat biologen voortdurend de grenzen aftasten van de evolutietheorie maar dat het telkens weer een verklaring biedt voor de diversiteit op aarde. Heel lang duurde het gesprek niet.
"Meestal eindigde het snel met de reactie dat ze dat niet konden geloven. Dan stopt het debat ook. Twee jaar na elkaar kreeg ik zulke opmerkingen in en na de les. Meestal van moslimstudenten, een keer van een jongen die op een internationale Amerikaanse school had gezeten. Maar de voorbije twee jaar is dat niet meer zo."

Spagaat

Stijgt het aantal aanhangers van dat 'creationisme' of het uitgewerktere 'intelligent design' in ons land nu wel of niet? Is het een marginaal fenomeen of niet? Recent of niet? Echt goede cijfers zijn er niet. Een studie uit 2005 in Science met internationale cijfers spreekt over een op de vijf Belgen. Datzelfde jaar ging journaliste en biologe An Bogaerts bij 200 Antwerpse scholieren een jaar voor ze het vak evolutietheorie kregen na of ze bereid waren die theorie te aanvaarden.

Liefst 86 procent van de katholiek opgevoede scholieren zei van wel. Bij joodse studenten lag dat een stuk lager, meer dan zes op de tien geloofden niet dat de mens van aapachtigen afstamt. Bij moslimstudenten was dat nog meer uitgesproken: meer dan acht op de tien vonden de evolutietheorie maar onzin. Verwerpen alle moslims het dan, zoals imam Nordine stelt?

Bekeerling Korneel Larnout (30) uit Gheluwe, alias redwasp, vindt dat zijn geloof en de evolutietheorie wél te verzoenen zijn.
Hij is sinds vijf jaar moslim.
"In de Koran staat dat je de dingen moet onderzoeken. De wetenschap is tot de conclusie gekomen dat evolutie een mechanisme is dat overal in de wereld van toepassing is. Ik denk dat religie geen antwoord biedt op wetenschappelijke vragen. Andersom denk ik dat religie oplossingen kan bieden waar de wetenschap geen antwoord meer geeft."

Al beseft hij ook dat hij een van de weinige openlijke tegenstemmen is
. "Ik ken vrij veel moslims die Darwin niet aanvaarden. Maar de meesten kunnen je helaas niet erg goed uitleggen waarom. Ze kennen Darwin niet echt, maar geloven - op autoriteit van een aantal conservatieve schriftgeleerden - dat die leer strijdig is met de islam. Het debat gaat vaak niet verder dan een discussie tussen voetbalsupporters die vragen voor welke ploeg je bent: voor of tegen Darwin."

Druist de evolutieleer ook in tegen de Koran? In de cursustekst Qoeraan in België: verrijking of bedreiging op de officiële site van de Executieve van de Moslims in België staat iets anders.
Daar wordt verwezen naar verzen die je kunt lezen als een verwijzing naar de evolutietheorie, zoals:

"En Hij heeft jullie door verschillende stadia heen geschapen."
"Elders zegt de Qoeraan dat de mens uit water is geschapen",
vervolgt de tekst.
"De nadruk hier op de aarde, het scheppingsproces via de plantenwereld en het thema van dood en wederopstanding geven dus opnieuw argumenten in de zin van een Qoeranische evolutietheorie."

"Het is heel moeilijk om een moslim te vinden die er openlijk voor uit zal komen dat hij achter de evolutietheorie staat",
aldus Selahattin Koçak, Turks sp.a-schepen in Beringen.
"Als je dat erkent, ben je in de ogen van de gemeenschap geen echte moslim meer. Het illustreert de spagaat waarin westerse moslims zich bevinden."

Al vindt hij dat op zich nog niet per se zo'n probleem.
 "Ik heb niet zo'n schrik van de strijd die wordt geleverd tegen de evolutieleer. Daar werd vroeger in de Koranles ook mee gelachen. In het geval van Yahya is het anders: voor hem is de strijd tegen de evolutieleer maar bijzaak."


Bron van alle kwaad

Dat wordt duidelijk in het laatste hoofdstuk van The Atlas of Creation, waar Adnan Oktar, de echte naam van Harun Yahya, afwijkt van de puur 'biologische discussie'.
Na de "leugens van het darwinisme" te hebben blootgelegd, bombardeert hij het in een adem door tot bron van alle kwaad. Nazisme, racisme, marxisme, fascisme en zelfs het 9/11-terrorisme, het is allemaal de schuld van Darwin en zijn aanhangers, aldus het boek.

Extreme ideeën die evenwel ook hier ingang vinden, zo bleek tijdens het debat in De zevende dag.
"Wat niet bekend is, is dat Darwin zelf racistisch was", stelde imam Nordine daar.
 "Hij beschouwde het Europese witte ras als het meest ontwikkelde ras, de andere rassen hadden apentrekken. Dat is onaanvaardbaar."

Selahattin Koçak staat er enigszins paf van.
 "Ik geloof zelf in een soort integratie-evolutie. Hoe langer je hier bent, hoe meer je ook ideeën van hier oppikt en integreert in je eigen denken. Ik was zelf verbaasd om de felle reacties te zien van moslimjongeren op de evolutietheorie in een Terzake-reportage.
"Als het Yahya's bedoeling is om jongeren religieuzer te maken, dan lukt dat blijkbaar. In wezen gaat het daarover: zieltjes winnen, terug naar de zuivere islam. Als daardoor onze manier van samenleven wordt ondermijnd, is dat niet meer zo onschuldig. Dan is dat beangstigend. De vraag is dan: waar haalt hij het geld vandaan om zulke dure boeken naar alle universiteiten in Europa te sturen? Het klinkt misschien paranoïde, maar het lijkt alsof de extreme christenen en de extreme islamieten elkaar hierin vinden als bondgenoten."

Oktar zelf, ook wel de oppercreationist onder de moslims genoemd, is het in elk geval duidelijk menens. De man die vorig jaar plots overal in Europa opdook als de nieuwe stem naast de Amerikaanse creationisten in de strijd tegen de evolutieleer, is in zijn thuisbasis Turkije al jaren bekend. Samen met honderden Turkse advocaten en artsen stichtte hij het schimmige collectief Bilim Arastima Vakfi (BAV). Volgens hen met als doel "vrede, rust en liefde te brengen", maar volgens de media is het niet minder dan een "geheimzinnige sekte".

Begin de jaren negentig had Oktar het vooral gemunt op "de Holocaustleugen", vanaf eind jaren negentig richtte zijn strijd zich tegen de darwinisten. En het sijpelt binnen.
In 2005 aanvaardde de helft van de Turkse leerkrachten wetenschap de evolutietheorie nog. Volgens een vergelijkbare enquête vorig jaar bleef er slechts een kwart over.
De BAV deinsde er ook niet voor terug Turkse academici die de evolutietheorie onderwezen lastig te vallen, te beschimpen en te bedreigen.

In 1999 wonnen zes professoren een rechtszaak tegen BAV wegens laster.
Maar toch. Mensen zoals de Turkse professor Ümit Sayin, neurofysioloog en docent aan de Universiteit van Istanbul, die waarschuwden voor het BAV, werden langzaam voorzichtiger in hun kritiek.
"Sayin heeft een boek geschreven waarin hij alle argumenten van Yahya onderuithaalde", vertelt An Bogaerts, die de man in 2005 sprak.
"Hij durfde het niet te publiceren omdat hij vreesde voor zijn leven."Vedette

Bogaerts probeerde destijds ook Yahya op te zoeken in zijn luxueuze hoofdkwartier in Istanbul. Yahya zelf kreeg ze niet te spreken, wel twee artsen en nauwe medewerkers die met hem de drijvende kracht vormen achter BAV. Hoogstens vijf jaar zeiden ze toen nog nodig te hebben voor ook wetenschappers in West-Europa overstag zouden gaan.

"Het is niet vanzelfsprekend om hun vooroordelen te veranderen, want ze leven met een achtergrond van 150 jaar materialisme", citeerde Bogaerts hen in Knack.
 "Ze zullen moeten inzien dat hun wetenschappelijke feiten niet standhouden zonder het bestaan van een schepper. De theorie van het 'intelligent ontwerp' wordt in elk geval de dominante stroming binnen de wetenschappelijke wereld, ook in Nederland en België."

Erg prematuur, zoveel is zeker, maar het belet Oktar niet om zich vandaag als een vedette te gedragen. Vorige zomer nodigde hij journalisten uit op een luxeboottrip om vragen over zijn Atlas te beantwoorden. "Hitler en Mao waren darwinisten", luidde het toen.
 "Het darwinisme is de enige filosofie die conflict op prijs stelt."
"Turkije is het hoofdkwartier van van de wereld geworden", voegde zijn medewerker Tarkan Yavas er nog aan toe.

Minder luidruchtig zijn ze als het aankomt op de financiering van al die dure boeken. Een Franse medewerker van Science kreeg volgend antwoord toen hij de uitgeverij van de Atlas ernaar vroeg. "Verzamel en verbrand de boeken maar, net als in de dagen van de nazi's. (...) Een verbod of een ban kan de ineenstorting van het darwinisme toch niet tegenhouden."

In Turkije groeide vorig jaar ook de wrevel bij academici en wetenschappers.
Zevenhonderd van hen stapten naar de rechtbank met de eis alle referenties naar creationisme uit schoolboeken te schrappen.
Tal van wetenschapsconferenties werden gehouden om hun argumenten tegen het creationisme publiek te maken.
 
"Zonder wetenschap is een moderne beschaving onmogelijk", aldus Haluk Ertan, geneticus aan de Universiteit van Istanbul in The Independent.
Het wordt opboksen tegen een sterk uitgebouwde en vooral geoliede machine.
Naast de bijzonder goed uitgewerkte website en de gratis verdeling van maar liefst 250 werken, heeft Harun Yahya naar eigen zeggen wereldwijd ook al 3.000 seminaries gehouden.

Ook in België?
"Op dit ogenblik is er geen conferentie-organisatie in België", wordt ons prompt gemaild.
 "In het verleden was dat wel zo. Maar als u wil, kunnen we u zeker helpen om een conferentie te organiseren."Met dank aan An Bogaerts, EOS. Meer info over de evolutietheorie en creationisme op www.talkorigins.org.

Het klinkt misschien paranoïde, maar
het lijkt alsof de extreme christenen en de extreme islamieten elkaar hierin vinden als bondgenotenMoslim Korneel Larnout: (redwasp )
Veel moslims denken dat de evolutieleer in strijd is met de islam. Maar het debat heeft vaak iets van een discussie tussen voetbalsupporters: voor of tegen Darwin

16-02-2008 om 10:41 geschreven door Tsjok45


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
Veiligheidscode *
Nieuwe code aanvragen


Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)


Tsjok45
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Tsjok45
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
Belgische Soortenlijst
Archief per maand
 • 04-2014
 • 02-2014
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 03-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
  Mijn favorieten
 • evolutie-creationisme
 • Pandasthumb
 • 'tGroot Skeptisch Discussieforum
 • Evolutieblog /Gert Korthof
 • Thomas Agricola / Tomasso's tien tellen
 • Pharyngula
 • Sandwalk
  Foto
  Gastenboek
 • viagra premature ejeculation
 • acquisto viagra paypal
 • viagra continued use
 • only now discount viagra
 • cost of daily use cialis

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Laatste commentaren
 • jshagwrzjFlurftx (mklCrife)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • cialis 10 tablet demir kutu bups (Douglaswoofe)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • cialis efekti bups (Douglaswoofe)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • cialis jak kupic bups (Douglaswoofe)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • ftmsdrssInsardyxmj (bsuExili)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • Inhoud blog
 • intelligente dieren
 • acanthodii
 • video mammoet
 • EVODISKU INHOUD E
 • BREIN EN EVO
 • evodisku C Cosmos
 • anticreato
 • DINOSAURICON B
 • DINOSAURICON D
 • EVODISKU B  Evolutie en creationisme in de Nederlandstalige  media
  http://evolutie-creationisme-media.blogspot.com/2009_12_13_archive.html


  14-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een belangrijke Nieuwkomer
  HET PROJECT  van
  JOHAN BRAECKMAN 

  UGent

  http://www.evolutietheorie.be/  (klik  op  het vierkantje )-->
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  NADARWIN  
   
   
  De komplete aanklikbare "NaDarwin" is hier te vinden
  http://evodisku.multiply.com/journal/item/655/NaDarwin


  Quick site:


  OPGELET
  Het duurt een tijdje vooraleer de aangeklikte grote bestanden zijn gedownload

  Hardnekkige Misverstanden
  http://web.archive.org/web/20070128091855/www.nadarwin.nl/misverstanden.htm
  Hardnekkige Misverstanden

  (makkelijk) Darwins evolutietheorie
  http://web.archive.org/web/20070521224108/www.nadarwin.nl/evolutie-theorie.htm

  Sporen van Evolutie
  http://web.archive.org/web/20070519001006/www.nadarwin.nl/S/sporen.html

  Genetica
  http://web.archive.org/web/20070224174120/www.nadarwin.nl/Gtica/genetica.html

  Het Fossielenbestand
  http://web.archive.org/web/20070519000907/www.nadarwin.nl/FB/fossielenbestand.html

  Geologie & de ouderdom v/d aarde
  http://web.archive.org/web/20070519000822/www.nadarwin.nl/Geo/geologie.html

  Embryologie
  http://web.archive.org/web/20070522060922/www.nadarwin.nl/E/embryologie.html

  Creationistische fouten & blunders
  http://web.archive.org/web/20070128093013/www.nadarwin.nl/CFB/creationisme.html

  Is creationisme wetenschap?
  http://web.archive.org/web/20070519000954/www.nadarwin.nl/crea-wetenschap.html

  Boekbesprekingen
  http://web.archive.org/web/20070515114244/www.nadarwin.nl/boekbesprekingen.html

  Artikelen van Arjan Kop
  http://web.archive.org/web/20070519000939/www.nadarwin.nl/Art-AK/arjan.html

  De niet-zo-missing links gallerij
  http://web.archive.org/web/20070128091722/www.nadarwin.nl/gallerij.html

  Reacties op de site
  http://web.archive.org/web/20070521224240/www.nadarwin.nl/reacties.html

  Links
  http://web.archive.org/web/20070519000654/www.nadarwin.nl/links.html

  Zoeken--> pico search /NIET MEER BRUIKBAAR

     
  ( inhoudsopgave  met aanklikbare  links  van de  site  NaDarwin )
  INHOUD  PER CATEGORIE
    

  Algemeen

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEES EERST DIT   ( creationisme)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS DE BEDOELING EN WAAR STAAT DIT BLOG VOOR (algemeen )


  Ecologie en natuurbehoud

  kevermania

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang oetan
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSTERVINGSGOLF   primaten  in moeilijkheden
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELK EEN SCHOONHEID SCHEPT DE MENS TOCH ?  oliecatastrofe  Publiek debat  

  DARWINJAAR
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslaggevers, pop-wetenschap, hypes  en creationisten 
  * Tree of life
 • Vervalsing of geklooi ?
 • Levend arsenicum


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009: Dominees verklaren Darwin de oorlog 
  creationisten carnaval  

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creationisten weggevertjes 
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misvattingen en leugens 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150jaar Darwinisme... De evolutietheorie gewikt en gewogen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DANTE'S HEL versie 2009 door de Klojo's

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het Darwinjaar

  HET GELIJK VAN DARWIN

  Musea
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen KBIN

  I(Categorie  ; CREATIONISME )

  a)controverse /Publiek dispuut/politiek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creationistische tsjeven-truken ?» Reageer (7) 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS  » Reageer (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES ONDERWIJS ? » Reageer (10)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES ONDERWIJS II   » Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Grote Publieke Dispuut
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op zeg  /EO rel » Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sir Attenborough's antwoord  » Reageer (1)

  Misvattingen

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijke parate Kennis neemt af bij jongeren ?  » Reageer (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEDEN  » Reageer (1)


  b) ID
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Is ID de wetenschappelijke (sic) uitleg voor creationiisten
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150jaar Darwinisme... De evolutietheorie gewikt en gewogen 
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David sorensen en revolutietheorie lalala
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERRIJZENIS VAN DE JONGE VERDRONKEN KOE » Reageer (21)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ID TOVERDOOS OVER   SLECHTE  ID-EETJES  ,RESISTENTIE  &  TOVERDOCTORS

  c) OEC
  d) YEC
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Grote vertaalde en gerecycleerde Citatenboek 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOROSOFEN ?
  morosoof of oplichter (Tsjok45)
      op MOROSOFEN ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLONAISE met creationisten

  II( Categorie  WETENSCHAP )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  eerste acht maanden van 2008

  Primaten
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiele apen in 2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwinius masillae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GANLEA megacanina  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang oetan

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nog een aap uit de mouw
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Saadanius hijazensis
  LIBYA
  a)antropologie

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardipithecus Ramidus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australopithecus SEDIBA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STERKFONTEIN 2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oeroud spoor
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denisova :  ZUID SIBERIË
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DENISOVA - mens

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DMANISI AAP OF MENS
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE OUDSTE ? » Reageer (1)  Nakalipithecus nakayamai (<)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer eentje ? .....
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tand des tijds  / Heidelberg-mens 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HEUPEN VAN EVA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CASABLANCA MAN /erectus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobbit is aparte soort ?  » Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG EEN BENDE BIJTERS 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLONAISE met neanderthaler
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. TANDEN UIT DE QESEM GROT
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler genoom
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mitochondriale Genenkaart van Neanderthaler
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xuchang mens 

  b)Biologie 
  1.-(
  EVOLUTIE )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAS / IM Document 2008 (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAS / IM Document 2008 ( 1) 

  Cambrium & precambrium  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVALON
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GABONESE chips


  Evolutie in actie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijk snelle adaptaties bij kroatische ruine-hagedissen:

  2.-fysiologie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERTEBRATEN- OOG en Müller cellen

  c)Paleontologie /

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zogenaamde levende fossielen

 • Pterosaurier
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pterosaurier


  1a.-Dino's;


  DINO 2010
  DINO-maand ?
  De Bultenaar uit spanje

  Dino's ontdekt in 2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier komen de nieuwste dino's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAKOTA & LEONARDO
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino collageen ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Megadino

  Saurichia
  Theropoda

  Dromeosauridae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mongolie  :  Linheraptor esquisitus

  Opnieuw iets over Theropode dino's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg grut
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino's onstonden in zuidamerika ...
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorouder dino's ? Asilisaurus kongwe

  geboortegrond dinosaurus


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aerosteon riocoloradensis
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEIPIAOSAURUS

  Ornithomimosauria
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beishanlong grandis,

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 1  OPA THEROPODA ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oudste theropode ?

  Tyrannosauridae

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog eentje uit de tyrannosaurus familie;Bistahieversor sealeyi
  ( scroll naar  2 ) Haplocheirus Sollers   
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tyrannosaurus in australie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht dinosaurus weefsel betwist
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino collageen ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 2
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 3 BREEKBAAR BOSKALF
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAPTOREX kriegsteini
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrikaanjagende hagedissen

  1b.-Vogelevolutie ;


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anchiornis huxleyi in vol ornaat

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archaeopteryx en co

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluimpje        

  Pluimpje

   

   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN PLUIM VOOR CHINA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef eens een pootje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluimgewicht  
  KLEIN DUIMPJE & DE REUS &VEREN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw gevederde Maniraptor
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Similicaudipteryx.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aerosteon riocoloradensis


  Krokodillen
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAKASUCHUS KAPILIMAI
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prestosuchus chiniquensis
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar zee
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.viseter

  Zeereptielen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Predator X  
  KLEIN DUIMPJE & DE REUS &VEREN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SVALBARD MONSTER

  Schikdpadden
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpadsoep

  Slangen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangetje in het gras ? I
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ouder slangetje in het gras

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krokodil als prooi ; titanoboa
   

  Zoogdieren
   
  Buideldieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAMBAROO

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oor voor evolutie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. PLACENTALE ZOOGDIEREN STAMBOOM CONTROVERSE
   
 • Een uitgekomen voorspelling
 • Wie oren heeft , die hore
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eritherium azzouzorum
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LJOEBA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwinius masillae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLIEGENDE KATTEN   ?
  Vleermuizen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALWEER EEN BELANGRIJK STUK UIT DE LEGPUZZEL
  Zee-zoogdieren ;
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de wal in de visgronden  Indohyus / walvisevolutie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden-evolutie

  amfibieen 


  Vissen
  Overgang  naar tetrapoda

   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw Tiktaalik
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ventastega

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIEKEBOE BOE BOE (oude tetrapoden )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De niet-zo-missing links gallerij (1) 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWASTEN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWASTEN (2)

  Longvissen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. HELP TE WEINIG ZUURSTOF


  Arthropoda
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trilobieten

  Weekdieren
  OCTOPUSSY


  d) Geologie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALH 84001
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHICXULUB
  TIPS

  *Blauwe
  en groene ( =nederlandse)teksten zijn meestal  aanklikbare links 
  *Engelse Wikipedia teksten  verwijzen   in de  linkerkolom naar  verschillende  niet-engelse versies van het   wikiartikel
  *Blauwe teksten tusssen ""  ,  zijn voornamelijk  ( gedeeltelijke)citaten afkomstig van  mensen met andere  meningen


      Links naar  Gespecialiseerde  Verenigingen en sites


  Fossielnet
  http://www.fossiel.net/

  Arachnologie  
  ARABEL

  http://www.arabel.ugent.be/

  Myrmycologie
  Mierenwerkgroep * Polyergus *
  http://formicidae.be/

  Entomologie
  Jean-Luc Renneson
  http://users.swing.be/entomologie/
  http://users.swing.be/entomologie/Vespidae%20of%20the%20World1.htm


  Three of life  projects    "The Tree of Life".
   
   
 • Tree of Life Web Project
 • Green Tree of Life at Berkeley
 • Fungal Tree of Life Project
 • Beetle Tree of Life project
 • Fly Tree of Life project
 • Mammal Tree of Life project
 • Cypriniformes Tree of Life project
 • Liverwort Tree of Life Project
 • Early Bird Tree of Life project
 • Early Bird Tree of Life project
 • Angiosperm Tree of Life project
 • Cnidaria Tree of Life Project
 • Decapoda Tree of Life Project

  LepTree.net,
  the Tree of Life project on Lepidoptera.


  http://www.rebeccashapley.com/cipres/telescoping.htm
  The Tree of Life blog
  Tree of Life at wikipedia.
 • Zoeken met Google


  Zoekmachine ;
   


  doorzoekt 4-sites, inclusief:
  http://tsjok45.multiply.com/photos
  http://anticreato.multiply.com/,
  http://evodisku.multiply.com/,
  http://www.bloggen.be/evodisku/ ,
    


  site search by freefind advanced

  Tomaso schrijft over      

  Evolutie /  Charles Darwin aan de basis:
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SELECTIE NATUURLIJK
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEVENSBOOM
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSTERVEN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEP TIME
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biogeografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEKSUELE SELECTIE
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al jaren lang samen CO-EVOLUTIE
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De economie van de natuur
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geleidelijke veranderingen

  Unintelligent design:

  Blog Entry
  Ons gebit , De appendix,  Geboorte, 
  De weg van het zaad , Nervus  Laryngeus Recurrens,
  DNA , 75 mistakes , Het boek 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (1): Rechtop lopen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaso over het oog , oogspieren ,
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent Design (5): ZWEETVOETEN 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (6): Vitamine C 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (8): Kuitspieren
  DARWINJAAR

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET GELIJK VAN DARWIN

  Darwin is GEEN Heilige Sinterklaas
  2009 Année Darwin
  De eerste pasjes ?
  Darwinjaar trekt zich op gang I
  Darwinjaar trekt zich op gang II


  foto

  Nederlandse  Blog-zwerm  /een selectie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.me.myself.and.I.

  De Stoet

  Tsjok45    zie ook  MULTIPLY evodisku
  http://evodisku.multiply.com/tag/darwinjaar
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PETER LOUTER
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRIPMAN
  Theodorus

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAMIREZI
  http://ramireziblog.blogspot.com/

  Cees Chamuleau
  Zoe van Zaal
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIEKE ROTH

  100 Woorden

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen de Baaij
  Ragfijn
  Annelies
  Satuka

  Qabouter 1 Qabouter 2


  Pierra
  Johan H.v.D.
  Theo E. Korthals Altes

  Meneer Opinie 1 Meneer Opinie 2 Meneer Opinie 3

  Tomaso Tomaso 2

  Laila (??)
  Linda Morgan
  Wilma
  Kees Smit
  Henk van Leuken
  Iris
  Vroems
  Erik de Groot
  Ely
  Mephisto

  Thera

  Bart
  Rein John
  Martijn van Calmthout Martijn van Calmthout 2
  Draakhond
  Jeg Synes
  Jim Hasenaar
  Kokopelli
  Jos Goedmakers
  Fleur Frenkel Frank
  London Calling
  Maria Trepp
  Johan H. van D. 2
  Aad Verbaast
  Landheha
  Ina Dijstelberge


  sterk aanbevolen 
   
  Terrence :
  http://boomdeslevens.blogspot.com/    
  een voortzetting van het
  vroegere -->
  http://www.vkblog.nl/blog/125817/Neomuran_hypothesis

    
  De sublieme   
  PIERRA
  (uiteraard ook sterk aanbevolen )


  http://ascendenza.wordpress.com/2011/01/08/welkom-op-mijn-nieuwe-blog/
    http://www.vkblog.nl/blog/95678/Op_zoek_naar_de_klepel
     Tsjok45 photo site  MULTIPLY  MULTIPLY evodisku 

  Blog Entry

   


   


  ANTI-CREATO   MULTIPLY  Blog Entry INHOUD ANTI CREATO


  LINKS  NAAR VERKLARENDE  NOTEN
  (In verschillende talen )

 • INDEX   NOTES  : 
  http://evodisku.multiply.com/tag/inhoud%20%20notes

 • T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!