Op deze blog worden mijn wandelavonturen beschreven
Over mijzelf
Ik ben Vandevoorde Dorine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam doortje.
Ik ben een vrouw en woon in Lauwe (België) en mijn beroep is weefselcontroleuse.
Ik ben geboren op 20/10/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport in het algemeen.
Op verkenning door Eikevliet en de ontdekking van het Munckbos, de Vlietdijk en de klein Mechelse bossen.
De startzaal JOC Wijland
Staat te verloederen, wat een zonde
Heel veel variatie tijdens de tocht
heel veel natuur.
Hier en daar het tegenovergestelde van de 100km van Bornem. Kerkje van Eikevliet. De centrale rustpost. Hier moesten we een lus van meer dan 9km maken.
Ook op het tweede deel van de wandeling veel natuur. Hier waren we in Wintam
Heerlijk genieten
Hier waren we op de terug weg naar de zaal
Terug van weggeweest. Een hele mooie tocht in Puurs.
Vandaag reed ik naar Kruiseke, waar de wandelclub uit Wervik er hun jaarlijkse bbqtocht hield. Vanuit de nieuwe zaal De Knippelaar kon de wandelaar kiezen uit een 5 tal afstanden. Ik besloot om de 21km te wandelen.De wandeling ging richting Zandvoorde en Geluveld en terug naar Kruiseke. Het was een gevarieerd parcours met vele vergezichten en paden. We hebben het nog anders geweten.
We vertrokken met de opkomende zon.
de vele paden volgden elkaar snel op.
Het cross terrein van Zandvoorde
De kerk van Zandvoorde en hier kwamen we aan op de rustpost. De 18 en 24km deden hier een lus. De 21km vertrok dan onmiddellijk richting Geluveld Ook hier kregen we verscheidene vergezichten.
Hier door een stukje van de Gasthuisbossen.
Hier zijn we aan onze laatste rustpost in Geluveld aangekomen na 13km. Jammer van die betonnen blok achter dit monument.
Terug enkele veldwegels
Hier zijn we dan terug van een mooie en rustige wandeling.
We reden vandaag naar Deurle, waar de wandelclub uit Deinze er hun Dreventocht hielden. Het regende al toen we naar daar reden, dit hadden we al een tijdje niet meer gehad. We kozen voor de langste afstand(20km) en vertrokken in de regen richting St.-Martens Latem. Vanuit de start kregen we direct enkele mooie dreven en wandelden richting de Molenhoek waar de kleinste afstand ons verliet. daarna stapten we naar de Westerplas
Zicht op de Westerplas De Westerplas vormt niet alleen een bufferzone tegen mogelijke wateroverlast, het is ook een prachtig natuurgebied geworden.Het natuurbeheer in de plas wordt uitgevoerd door de Latemse kern van Natuurpunt Gent. Zij noteerden sinds 2006 niet minder dan 171 verschillende vogelsoorten.
Mooi stukje natuur. Via Oase en Driemeers volgen we het mooie pad langs de Nazarethbeek en de onverharde paden naar en door Turrebos. Via de Turrestraat, de Paddenhoek en tal van onverharde paden komen we aan in de rustpost te Sint Martens Latem. Het regende nog altijd.
Nazarethbeek
Efkes uitkijken waar we onze voeten gingen plaatsen.
aangekomen te St Martens Latem.
Van hieruit moesten de 20km een mooie lus maken opnieuw door prachtige dreven, het Heidelbergpark, de Vossestraat en een onverhard pad langs de Leie.
Verder langs het knuppelpad door de vallei van de Meersbeek, een heel interessant natuurgebied om dan terug te wandelen richting rustpost. Na de tweede stop gingen alle afstanden terug door de groene long van Deurle met zijn vele onverharde dreven en volgen een tijdje het Cyriel Buyssepad.
Geniet even mee van al dat moois.
De kerk van St Martens Latem
Via de authentieke dorpskern van Deurle, de Heide, de Nevelse Warande en de prachtige Rode Beukendreef stappen we terug naar de startzaal.
Het was een prachtige wandeling, zeker een aanrader.
Vandaag was er een wandeling van wandelclub Textieltrekkers uit Vichte in Gijzelbrechtegem(Grijsloke). De start was vanuit het OC De kleine Kluis. Men kon er kiezen uit een 4-tal afstanden, deze keer geen lussen wandeling. De grotere afstanden vertrokken richting Elsegem via enkele mooie veldwegels en rustige wegen. De centrale rustpost was gelegen in het Domein De Ghellinck.
Zicht op de Vlaamse Ardennen vanuit de Kleine Kluis. We kregen al vroeg wat donkere wolken over ons heen. en ook wat mooie vergezichten.
Enkele mooie veldwegels Op weg naar het domein De Ghellinck
Hier zijn we dan aangekomen op het domein.
Oscar, eenkranige wandelaar van 82jaar oud. Het gemeentelijk domein de Ghellinck is een oud kasteelpark dat in het jaar 1718 aangekocht werd door de familie de Ghellinck. Het kasteel onderging door de jaren heen verschillende verbouwingswerken: einde 18de eeuw in de classicistische stijl en midden 19de eeuw in neo-Vlaamse renaissancestijl. het park werd in 1912 in Franse stijl ontworpen en reikte tot de Schelde. gedurende beide wereldoorlogen werd het kasteel ernstig beschadigd en tot overmaat van ramp brandde het in 1973 af. later werd het gesloopt. Het domein werd in 1974 aan de gemeente verkocht en op vereenvoudigde manier opgefleurd. De vroegere bijgebouwen van het kasteel met de hoeve, de archiefzaal en de bibliotheek werden stelselmatig gerestaureerd en met een nieuwe bestemming bedacht. de gerestaureerde hoeve dateert van 1893 en is gedeeltelijk in gebruik genomen als taverne-restaurant. De bibliotheek doet nu onder andere dienst als trouwzaal, op de benedenverdieping is een oranjerie, op de verdieping is een auditorium ingericht.het 28ha grote domein is voor de rustzoekende wandelaar een uiterst genietbaar oord. Zicht op de vijver. De omloop van de 12km die ik volgde. Dit is de centrale rustpost op het domein. Zicht op deel van het restaurant. Na deze rust stapten we nog een tijdje door het mooie domein.
Langs deze weg verlieten we het domein en wandelden we terug naar Grijsloke.
Op dit ogenblik vielen er enkele druppels, maar verder dan dit was het niks. Nog even een blik op de Vlaamse Ardennen.
Terug aangekomen
Op weg naar de zaal. Het was een mooie en aangename weekdag wandeling.
Deze was onze laatste van de wandelingen in Koblenz. De deelnemers moesten ook wat vroeger aankomen, daar er na de tocht nog een ceremonie plaats vond. Ook deze wandeling mocht er wezen. Ook hier was er regelmatig wat afwisseling op het parcours.
Niet al te duidelijk parcours op kaart. W liepen vandaag terug aan de overzijde van de Rijn, die we nu bereikten via de brug. We stapten een kleine 4km langs de Rijn.
Mooie reclame van onze wandelclub Rijnvaarten Links van de boom waren wij op appartement. ook hier kregen we regelmatig groene zones.
En mooie uitzichten
Vlonderbrug over en een fikse klim. Deze klaprozen waren bijna allemaal uitgebloeid.
Eénmaal terug aan de sporthal was het avontuur in Koblenz afgelopen. Na deze wandeling nog iets gaan drinken, daarna een goeie douchenemen. vanavond gingen we uit eten en morgen vroeg keerden we terug naar huis.
Deze maal gingen we de andere kant op en kregen terug een mooi en golvend parcours. Enkele vrienden van de Euraudax van vroeger waren daar ook en besloten om samen deze tocht te stappen. Het laatste stuk van deze wandeling was aan de andere zijde van de Rijn en iedere wandelaar moest de stoeltjeslift gebruiken. We kregen daar een pittige afdaling en kwamen terug via de brug
Vandaag gingen we links vanuit de sporthal Na een tijdje waren we terug in het groen rond Koblenz.
Na een 3tal km kregen we al een checkpoint.
Ook regelmatig mooie uitzichten. Onze volgende controlepunt.
Euraudaxers van enkele jaren terug Eventjes wat bijtanken.
Zicht vanop onze rustpost
Opweg naar de stoeltjselift. Zicht op de Deutsche Eck Hier waren we al boven en daalden af via het binnenplein een burcht.
terug aan de andere kant van de Rijn
Na onze tocht hadden nog wat tijd om even door de stad te wandelen.
De eerste en de derde dag waren het dezelfde wandelingen. Het weer maakte al geen te beste beurt. Er viel af en toe wat lichte regen. We hadden ons ingeschreven voor de 21km. Het was een heel gevarieerd parcours met ups en downs. Er waren op geregelde tijdstippen haltes voorzien om ons te registreren. In het laatste gedeelte zat er een gevaarlijke afdaling in, op de cruciale punten moesten we ons vasthouden aan de wortels van de struiken of boompjes. Naar het einde toe was het weder terug ok.
We gingen richting Phaffendorfer Hier de kerk van deze gemeente Na deze kregen we een steile klim naar het bos waar we een tijdje verbleven.
Af en toe wat lichte regen Hier een controlepunt
Splitsingen, waar je er niet naast kon kijken. Ook de bepijling viel goed mee.
Terug aangekomen aan de sporthal, onze eerste van de vier wandelingen zit er op.
Dit jaar deden we mee aan de 15° Olympiade van de IVV. Deze ging door in Koblenz van 7 juni tot en met 10juni. We vertrokken op zondag 5 juni richting Koblenz, waar we een appartement huurden. Ons verblijf was zo'n kleine 4km van het centrum. Eénmaal aangekomen en alles in orde hadden gebracht gingen we op verkenning.
De volgende dag gingen we naar de sporthal waar alles ging doorgaan, zo hadden we een zicht hoe het ging verlopen. De volgende dag, dus de dinsdag moesten we onze papieren en wandelpas en badge afhalen. Na deze formaliteiten hadden we nog wat tijd om door de oude stad te wandelen.
De Deutsche Eck
Mooi uitzicht vanuit deze loopvloer. Zicht op het deel waar wij logeerden
bezoekje aan de burcht We lieten ons met de kabelbaan over de Rijn brengen. Nog maal een zicht op die Deutsche Eck, waar de Moezel en de Rijn samen komen. Dit is de sporthal waar de start begint van de wandelingen. Hier op deze locatie begon de bijeenkomst van alle deelnemende landen.
Wederom onze laatste dag van een mooi verlengd weekend. Na het ontbijt, was het tijd voor het inladen van de bagage. We namen afscheid van ons verblijf in Asselheim en reden naar Bad Dürkheim voor onze laatste wandeling . Normaal gezien gingen we een wandeling maken van ongeveer 6km door de wijnvelden van Bad Dürkheim, maar wegens de warmte (31°) hebben we besloten een korte dorpswandeling te maken. Daarna was er nog ruimschoots de tijd voor verkenning in het dorp. Het middagmaal aten we in het grootste wijnvat van Duitsland. Daarna ging het terug richting Torhout met nog een avondstop onderweg.
De Junior van de groep met Doortje Alles ingepakt en we verlieten Asselheim. Na een tijdje kwamen we aan in Bad Dürckheim voor een korte wandeling. Dit is mijn portie De gidse Nicole nam de wandelaars op sleeptouw door dit dorpje.
regelmatig wat deskundige uitleg over heel wat bezienswaardigheden.
Tarzan was wat moe. Aandachtig luisterde men naar de uitleg over die wereldbol die op de grond lag.
Op naar het volgende
langs hier mensen
Tarzan had verkoeling nodig. Dit is de bekendste fontein van dit dorp.
Hier eindigde de dorpswandeling en we hadden nog tijd om iets te drinken.
We verkenden alleen het verder verloop van dit dorpje.
Een oude fabriekspand werd na de verwoesting opgeknapt als wandelpromenade.
Ook enkele fitnesstoestellen zijn er in dit prachtig park.
Hier in dit vat kregen we een middagmaal. Het is het grootste wijnvat van Duitsland, maar werd nooit gebruik voor de wijn. De inhoud bedroeg 1.700.000liter
Na het eten reden we terug naar Torhout. Het was een mooi verlengd weekend en heel veel dank aan de organisatoren. Volgende week ga ik met Doortje terug naar Duitsland waar wij een week verblijven in Koblenz om deel te nemen aan de Volkssportolympiade.
Na het ontbijt vertrokken we richting Dernbach waar we vandaag onze wandeling beginnen. Het was etappe 8 van Pfalzer Weinsteig. De start loopt langs een steile klim en verder langs kleine voetwegen gekleurd met vele mooie panorama's. passages door enkele kleine dorpjes die verlaten worden langs steile beklimmingen. In Gräfenhausen hebben we een stop waar we onze picknick kunnen opeten. Daarna volgt er nog een steile klim door de bossen, om dan via een flinke afdaling aan te komen in Annweiler waar nog de tijd krijgen voor een bezoekje.
Aangekomen in Dernbach
Een totale groepsfoto De lange afstanders zijn terug op pad. Via de Galgenberg begon het klimwerk , gelukkig kregen we regelmatig bos want de temperatuur was al aardig opgelopen. We kregen hele mooie uitzichten.
Eventjes uitrusten.
Eventjes het bos uit om dan via enkele kleine dorpen terug het bos in te gaan.
Ondertussen was het kwik al aan de grens van 30° Hier een uil afgebeeld
Hier zijn we aangekomen om onze picknick te verorberen. En wat te drinken.
Na het eten gingen we op zoek naar een fris wijntje of drankje. We zitten in het dorpje Gräfenhausen, waar de bazin van dit etablissement ons welkom heette. Ik kreeg een halve liter cola. Na de verfrissing hadden we nog een steile beklimming te goed. Tarzan zat op het varken. En zwoegen door het bos, ondertussen al 32°
We kregen een prachtig uitzicht over Annweiler.
Hier zijn we dan aangekomen en hebben nog een uurtje de vrije loop om dit dorpje beter te leren kennen.
Er was heel wat volk op de been.
Wachtend op onze bus.
Op de terug weg naar ons hotel had ik even de tijd om een dutje te doen.
Na ons ontbijt gingen we vandaag deel etappe5 Pfalzer Weinsteig wandelen tot aan het kasteel van Hambacher. Daar ging de bus ons ophalen en ons tot bij de kleinere afstand brengen in Neustadt voor een vrij bezoek.
Deze etappe was een kuitenbijter, deels door het vele klimwerk en ook door het warm weer. De eerste 6km was bergop. Bij aanvang moesten er een deel trappen worden beklommen en dan ging het verder langs opklimmende bospaden tussen rotspartijen tot aan het kasteel in Hambacher.
Ons verblijf in Asselheim De eetzaal Aangekomen op de parking in Neustadt an der Weinstrasse.
We begonnen met het klimwerk Af en toe even uitblazen Mooie zichten. Hier eventjes halt houden zodat de groep terug bijeen was. Hallo daar stap maar door. Enkele rotsformaties. Groepsfoto maken van de wandelaars. Het was tijd om te picknicken. We waren 490m boven de zeespiegel.
Zicht op Hambacher Schloss waar de bus ons komt oppikken.
Lucske, onze Tarzan van de groep. We begonnen aan de afdaling tot aan de parking van het kasteel.
De bus stond klaar, nu nog het verwisselen van de schoenen, en weg zijn we.
Eénmaal aangekomen in Neustadt hadden we trek in een lekkere ijscoupe. Dit is een Spaghetti Nero en die is reuze lekker Daarna nog wat kuieren in het gezellig stadje.
Daarna reden we terug naar Asselheim, waar we nog een wijnboer gingen bezoeken.
Hier op de binnenkoer was de proeverij van de 5 verschillende wijnen.
De wijnboer legde alles perfect uit aan onze gidse Nicole, die dan alles naar ons toe vertaalde. Gelukkig kreeg ik iets anders dan wijn,Sprüdelwasser(spuitwater). Doortje is aandachtig
Hier Christiane en Willy die hadden het naar hun zin. Na de proeverij en de eventuele aankoop gingen we terug naar ons hotel die wat verderop lag.
Na het vorig weekend te vertoeven in Luxemburg, gingen we dit verlengd weekend doorbrengen in Duitsland, nl in het Pfalzgebied. We vertrokken rond 6u aan de kerk van St Henricus(Torhout) en hielden halt voor een ontbijtstop in Eschweiler. Daarna reden we tot Gensingen waar we een middagmaal kregen. Dan was het nog een uurtje rijden vooraleer we aankwamen in Bockenheim voor onze eerste wandeling van het weekend. ondertussen was de temperatuur gestegen tot zo'n 26°. De lange afstand deed de Pfälzer Weinsteig Etappe 1 tot Mertesheim waar de bus ons dan kwam ophalen.
de wandeling verliep tussen de wijnvelden met een middelmatige klim. Verder langs licht heuvelachtige veldwegen. Naar het einde toe, een steile klim richting vliegveld(zweefvliegtuigen) gevolgd door een flinke afdaling tot Mertesheim. De kleinere afstand deed een kort stukje van deze wandeling en gingen te voet naar het hotel. Geniet even mee van enkele sfeerbeelden.
Vertrek op parking te Bockenheim
Zicht op het kerkje.
Hier onze gidse met enkele mensen van de korte afstand. Het was warm tussen de wijnranken.
Een pittig klimmetje tussen de velden.
Hele mooie vergezichten.
Het was puffen Naam van de wandeling die bestaat uit meerdere etappes.
Zicht op Mertesheim Eventjes relaxen. Mooi panoramisch zicht. Die had heel veel dorst!!! Nog efkes een korte rustpauze inlassen.
We verlaten de wijnvelden via een flinke afdaling. Een roofvogel cirkelde al een lange tijd boven de velden.
Hier zien we al een zicht op Asselheim. Tijd om een fotootje te nemen. Wachten op iedereen
Nog de laatste meters vooraleer we op de bus zaten. Daarna reden we tot aan het hotel waar de kamers werden verdeeld.
Na het ontbijt, werden de valiezen in de bus geladen en namen we afscheid van ons hotel in Beaufort. We reden nu naar Vianden, waar de wandelaars er een mooie flinke wandeling maakten. De niet wandelaars gingen eerst naar de kopermijn in Stolzembourg en daarna bezochten ze het kasteel van Vianden. De wandelaars werden ergens afgezet en begonnen aan hun tocht van ongeveer 17km. De wandeling bestond uit 2 delen.
Ons verblijf in Beaufort.
We begonnen aan de laatste tocht van dit mooi weekend.
Het was een rustige wandeling, bijna geen hoogteverschil.
Dit was een van de weinige klimmetjes van deze wandeling. Hoe schoon Ook ikzelf moest op de foto.
Rond de middag kregen we hier een een lekker maal. Daarna begonnen we aan het laatste deel van deze wandeling. Via enkele mooie vlonderpaden stapten we terug naar Vianden.
Nog wat mooie zichten
Hier daalden we af naar Vianden en konden een glimp opvangen van het mooie kasteel.
Het kasteel van Vianden werd van de 11° tot de 14° eeuw gebouwd op de fundamenten van een Romeins kasteel en een Karolingisch refugium. Dit betekent een vluchthuis voor de bewoners van onder meer abdijen wanneer zij zich niet meer veilig voelden in hun klooster of abdij. Het paleiskasteel is een van de grootste en mooiste feodale residenties uit de Romaanse en Gotische geschiedenis van Europa. Na de overname door de staat Luxemburg in 1977, werd het kasteel in zijn oude glorie hersteld en wordt tegenwoordig tot de belangrijkste monumenten van Europa gerekend.
Eenmaal aangekomen in het dorp, konden we nog iets drinken en begonnen dan aan onze terugreis naar België. We hebben een tof WE gehad en kijken al uit naar het volgende.Volgend jaar gaan we richting Hardilot net voorbij Bologne Sur Mer. Volgend weekend verblijf ik met andere wandelaars in de Pfalzstreek in Duitsland.
Vandaag stond er een redelijk zwaar parcours op het programma. We gingen wandelen door het Mullerthal. Mullerthal is een plaats in de gemeente Waldbillig en het kanton Echternach in Luxemburg en telt 147 inwoners. Mullerthal of Mèllerdall wordt vaak het Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het golvende landschap dat aan Zwitserland doet denken. Mullerthal is bovenal een uitzonderlijke biotoop gekenmerkt door ontzaglijke rotsformaties. De compositie van rotsen en hun erosie hebben het landschap dat zo typisch is voor het Luxemburgs Klein Zwitserland geschapen. De Mullerthal Trail voert de ervaren wandelaar door zo'n 112km lang prachtig golvend landschap. De voetpaden van het Mullerthal, die bezaaid zijn met rotsformaties met rare namen: Piteschkummer, Geyerslay of Hohllay, om er maar enkele te noemen, leiden door velden en bossen te midden van een zo goed als ongerepte natuur. Naast deze wandelingen voor ervaren wandelaars biedt het Mullerthal een netwerk aan aangename wandelingen door adembenemende landschappen. Onze wandeling van vandaag was een mix van verschillende paden die elkander kruisten.
Op weg naar het Mullerthal
Heel goede bewijzering. Via de vele brugjes gingen we van de ene naar de andere kant. We moesten vandaag meer dan 1000 trappen trotseren. Hier een zicht op de Schiessentümpel.
De Schiessentümpel is een waterval op de Zwarte Ernz nabij het plaatsje Müllerthal. Het is de hoogste waterval van Luxemburg. De Zwarte Ernz heeft hier drie geulen ingeschuurd in een drempel van zandsteen. Over de waterval is een stenenbrug met een houten leuning gebouwd. Deze waterval is één van de grootste attracties van het Luxemburgse Klein Zwitserland. De waterval is bereikbaar via een wandelpad dat vertrekt in Mullerthal, of via de weg van Mullerthal naar Junglinster. De ene afdaling na de andere beklimming.
Hele mooie rotsformaties.
Eventjes uit het bos, om daarna er terug in te wandelen. Trap op of af, op den duur zou men de tel kwijt zijn. Gelukkig was het vandaag droog weer met heel wat zon. Doortje toonde haar kracht
Eindeloos genieten van deze stilte(niet tijdens het hoogseizoen te veel wandelaars)
We stapten ook geregeld tussen de smalle rotsenspleten.
Ook daar moesten de wandelaars door.
Hier kwamen we naar beneden via de Predikstoel Na deze afdaling van de Predikstoel , de weg dwarzen en via terug trappen de hoogte op Nu volgde er een lange geleidelijke afdaling tot aan onze eindstop , waar de bus ons kwam oppikken.
Een beetje vermoeid gingen we ons hotel terug opzoeken. Na een verkwikkende douche, gingen we gaan eten. Na het eten stond er nog een quiz op het programma.
De spelers werden er gevormd Met bittere ernst waren ze aan het luisteren naar de vragen.
Het verbeteren kon beginnen en na een tijdje werden de winnaars bekend gemaakt.
Dit jaar gingen we met onze wandelclub op weekend naar Beaufort in het Groothertogdom Luxemburg. We vertrokken aan het Sportcomplex De Lange Munte in Kortrijk. Na een tussenstop onderweg bereikten we ons hotel rond de middag. Daar kregen we een maaltijd aangeboden. Na deze vertrokken we richting Echternach, waar de grote afstandswandelaars werden afgezet. Ondertussen begon het te regenen, gelukkig verliep het grootste gedeelte van deze wandeling door het bos. De mindere wandelaars gingen naar het stadje Echternach. De grote afstand ging via mooie bospaden van Echternach over Berdorf naar het hotel in Beaufort. lengte van deze wandeling bedroeg 15km.
Vanaf hier begon onze wandeling
Jammer van de regen, maar we kregen toch mooie zichten.
Mooie rotsformaties
Hier eventjes halt houden
Eénmaal uit het bos ging het nu richting Berdorf waar we onze halt hadden. Na de rust hebben we het parcours wat gewijzigd omdat er een gevaarlijke afdaling was en door de regen kon dit heel glibberig zijn. Daarna nog een 6tal km alvorens we aan ons hotel waren. Ondertussen hadden we al een aantal opklaringen gekregen.
Op weg naar het hotel. Wanneer zal deze thuis komen?
We hadden een mooie kamer
Na de wandeling kregen we een stevig maaltijd
Heel lekker
En na onze maaltijd hadden we nog tijd om wat bij te praten. Daarna ons nestje in want morgen stond er een zware tocht op het programma.
Vanuit de ruime startzaal van het VTI begonnen we aan deze tocht. na het verlaten van de zaal hadden we een 1° splitsing, de kleinste afstand sloeg rechtsaf en wandelde richting stokerij Filliers en wandelde dan richting bachte waar de centrale rust was. De overige afstanden wandelden richting Leie, komen voorbij de Deinse OLVrouwkerk en stappen verder langs de kade van het Poppoplein en de autovrije Leieoever richting Bachte.
De OLV kerk van Deinze Via het Poppoplein gingen we richting autovrije Leieoever.
Hier langs de Leieboorden staan immense huizen De 15-20km volgen hier het Visserspad door een prachtig natuurgebied rond de Oude Leie.
Hier aan het brugje komen we terug samen met de 10km en wandelen nu naar het MPI waar de rustpost is.
Hier zijn we dan aangekomen, drinken een kop koffie en beginnen dan aan de lus. De kerk van Bachte, deze kerk heeft nog wat van haar romaanse oorsprong overgehouden. De romaanse langsgevels in Doornikse steen werden tijdens de 18°eeuw grotendeels neergehaald en vervangen door bakstenen gevels.Van hieruit doen de 15 en 20km een lus langs het authentieke dorpspleintje van Bachte, de Leiekant, de Della Failledreef en de Maaigemdijk.
Om dan via de Kleine pontweg door het natuurgebied rond de Vosselareput te wandelen.
Met de handbediende veer steken we de Leie over en komen zo terug aan de rustpost in Bachte. Nog een hele zwerm wachtende wandelaars Na de 2° rust wandelen de 10-20km stappers richting Vosselare en wandelen door een bosrijk gebied in de omgeving van de vaart. Via de landelijke Groenstraat en een oude kasseiweg trekken we verder langs het Schipdonkkanaal richting Deinze. De 20km maakt nog een ommetje door het mooie Kaandelpark en de Mouterijdreef om dan via de Leie, het nieuw aangelegde Reinbachplein en de markt te wandelen en even verder het eindpunt te bereiken.
Toen we terug aan de startzaal aankwamen, kreeg iedere deelnemer een bloemetje.
Deze maal was er een wandeling in de nabij gelegen gemeente Wevelgem. De plaatselijke wandelclub de Guldenbergstappers organiseerden er hun 7° Leietocht vanuit de evenementenzaal De Schelp. Men kon kiezen uit 3 verschillende lussen van ongeveer een 7tal km. Na een koffie te hebben gedronken begonnen we aan onze tocht en begaven ons op Lus3. Deze lus was zeker een groene lus, ook heel landelijk en we stapten ook een deel langs de Leie.
Het te volgen parcours
Afwisselend parcours, genieten van de zon.
Wandelpad langs de Leie richting Lauwe
Via de Abijpoort( een vroegere kloosterhoeve) keerden we terug naar de startzaal.
Terug aangekomen, tijd om iets te drinken en daarna de volgende lus.
Bij het verlaten van de zaal k<wamen we enkele clubgenoten tegen Dan begonnen we aan lus 2. Lus 2 kon men een stellingsmolen bekijken, we kregen terug wat afwisseling maar hadden niet zoveel groen te bewonderen.
Ondertussen vormden er zich wat stapelwolken. Ze hadden regen voorspeld voor na de middag, hopelijk is dit maar voor de avond.
Hier zien we Vanbutseles molen(1848-1851). De molen werd vroeger gebruikt voor het slaan van olie en het malen van graan.
Huier een mooi zicht van de molen.
Via enkele groene paadjes tussen de wijk kwamen we voor de 2° maal aan in de zaal. Een rustige door de weekse tocht.
Vandaag was Huizingen aan de beurt. Huizingen,een deelgemeente van Beersel, in de groene gordel rond de hoofdstad en meer bepaald in de Zennevallei. Dit is de streek tussen het Zoniënwoud en de rivier de Zenne. Het landschap is heuvelachtig en doorsneden door talrijke beken en hollewegen. Het is ook een bosrijk gebied, het grootste bos ervan is het Hallerbos met zo'n 500ha oppervlakte. Dit bos maakte in de oertijd deel uit van het grootste "Kolenwoud", waaronder ook het Zoniënwoud en andere bossen uit de streek behoren. Het Hallerbos is tot ver buiten onze landsgrenzenbekend om zijn immense tapijten van geurende, wilde boshyacinten. De wandelaars die vandaag meer dan 20km wandelen zullen deze pracht kunnen bewonderen.
De kleinste afstand blijft in het Provinciedomein en kunnen genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft. Ikzelf deed maar 11km, daar wij iemand mee hadden die niet gewend is om grote afstanden te wandelen. We trokken ook door het domein en via enkele kronkelende paadjes door het Krabbos en langs de Kapittelbeek kwamen we aan in Dworp, waar de centrale rustpost was. Na deze rust keerden we terug naar Huizingen via de Solheide, de Bruinput en langs de Molenbeek met zijn oevers vol geurende daslook. Dit was een hele mooie wandeling en zeker een aanrader. Geniet even mee van enkele beelden.
De kerk van Huizingen, vlakbij de startzaal. We gingen direct naar het Provinciedomein waar we onze controlekaart moesten tonen om binnen in het park te komen.
Zicht op vijver en kasteel.
We stapten door de tuin
Na het verlaten van het domein kwamen we vlug aan in het Krabbos.
Na een bezoek aan Dworp wandelden we terug via mooie paden en hollewegen naar het Provinciedomein.
Hier zijn we dan terug aan de ingang van het domein, nog het parkeerterrein dwarsen en komen zo terug aan de zaal. het was een hele mooie wandeling.
De Lozermeitocht vertrekt zoals gewoonlijk uit het parochiaal centrum. Men kon er kiezen uit een 6tal afstanden. Wij kozen voor de 10km, daar we deze namiddag onze inwandeling van de Vlastocht hadden. Na de start zochten we meteen de rustige wegen en paadjes op. Aan de 1° kasseistrook verliet de kleinste afstand ons, de andere afstanden volgden de kasseistrook verder om zo langs de neerrechemstraat het pad langs de Lozerbeek te volgen. De 10km gaat hier rechtdoor en maken de andere afstanden een ommetje richting Boeregem-en Huisgaverstraat. Zo bereikt iedereen de rustpost De Griffel in Ouwegem
Het parcours dat we hebben gekozen. We kregen meteen al rustige paden onder de voeten geschoven.
Voorlopig bleef de zon achter de bewolking Regelmatig mooie zichten, maar de zon bleef hardnekkig zich verschuilen achter de lage bewolking. Aangekomen in Ouwegem waar we een rust hadden in de Griffel. Wij keerden na de rust richting startzaal.
De zon begon door het wolkendek te schijnen.
Hier kwamen langs het kasteel van Lozer.
Mooi zicht op de vijver. Van daaruit ging het nog richting Lozerbos
Via rustige bosdreven stapten we richting einde.
We passeerden hier het kerkje van Lozer en wat verder kwamen we terug aan de startzaal.
Ik ben Vanden Broucke Jean Pierre, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jipie.
Ik ben een man en woon in Lauwe (België) en mijn beroep is gestopt met werken,.
Ik ben geboren op 21/12/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, tuinieren, fotografie.
ben aangesloten bij wandelclub de 12uren van Lauwe.